Keresés

Részletes keresés

Polka Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1176
Bevezetés:
Fura dolog, hogy látszólag önmagamnak válaszolok, de ez tűnik a legjobbnak arra, hogy visszakereshető legyen egy -- ebben a topikban -- igen réginek minősülő hozzászólás, néhány kattintással.
Javaslom tehát visszalépdelni az 534-esre, és onnan a 468-asra.

Tárgyalás:
A mai Indexben jelent meg, a "Csak a parancs volt" című cikk, és azt mondhatnám, én nem vagyok Szerbhorváth György és nyilvánvaló, ő sem olvasta az én, föntebb hivatkozott hozzászólásomat. Hogy mégis azonos tartamú anyag született -- holott Sz.Gy úr Narancsos volt, tehát velem homlokegyenest ellenkező nézeteket vall --, annak az lehet az oka, hogy két, gondolkodni képes elme adott esetben leszűrheti UGYANAZT a következtetést egy adott tény kapcsán.
Javaslom elolvasni tehát a:
http://index.hu/politika/poljegyzet/nari217/
cikket, csak azért, hogy egy kicsikét mindenki elgondolkozzon.

Befejezés:
Ebben a topikban a Tufts Egyetem "meg nem jelent" cikkével kapcsolatban bejött egy "tippem" (azaz: várjuk meg a másnapot, hátha akkor jelenik meg.)
A Narancsos plakát = Öngól "tippem" szintén bejönni látszik, én legalábbis ezt vonom le SzGy cikkéből.
Ez kettő.
Uraim. Tartom a "harmadik" tippemet is:
4,98% Szdsz szavazatarány 6 újraszámoltatás és 2 elutasított bírósági kereset (mint az USA-ban) után...

Polka

Előzmény: Polka (534)
valasztopolgar Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1175
Tévedsz I. viktor militáns hajlamai ill. annak jelei közismertek:

1. Valami ilyesmiről szónokolt, hogy máskép néznek a katonaviselt emberekre. Tényleg, gyürk andrás letöltötte sorkatonai szolgálatát?

2. A tábornoki kinevezések kapcsán elhíresült vizsgáztatási ügy.

3. Az "elöljáró érkezik" stílus az mt üléseken.

A történelem ismer ilyen eseteket, amikre emlékszem, de a kimoderálást elkerülendő nem sorolom fel a 170 cm alatti, és 170 cm feletti eseteket sem.

Előzmény: cb1902 (1164)
ilpadrino Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1174
persze lehet szemellenzosen is, megvezetve, elfogadva, hogy okosok gondolkodnak helyettunk, de akkor minek...
Előzmény: Törölt nick (1172)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1173
Nagyon avaaaas, szinte Lovaaaas!

De ha jól emléxem, még ő se nézte ennyire hülyének a népet.

Előzmény: ilpadrino (1171)
ilpadrino Creative Commons License 2002.02.18 0 0 1171
Kedves Mindenki,

azon gondolkoztam ezt a 32 millios hirt hallgatva, - amit ugye az ellenzek dobott be a koztudatba - hogy mi lehet a valodi hir, amit mindenkepen hatterben kell tartani. A kovetkezok megfontolasat javaslom.
Hogy az MSZP-nek van-e sajat arculata, vagy onmagat minden gondolkodast nelkulozve a FIDESZ antiteziseken definialja az meger egy kulon topikot, de hogy az SZDSZ kb. 8 evvel ezelott elvesztett mindent, ami megkulonboztette es egyedive tette az bizonyos. Egy dolgot kiveve, amihez a mai napig ragazkodnak: az SZDSZ az egyetlen liberalis part - a sajat allitasuk szerint. Ezzel az allitassal meg mindig sikerul nehany onmagat ertelmisegi gondolkodonak definialo egyent a szimpatizansai kozott tudnia.
Namost, ha a hir valodi uzenete eljut az emberekhez, hogy OV diszdoktori cimet a liberalis erteket ervenyesiteseben vegzett tetteiert kapta, az SZDSZ megfosztatik attol, hogy kisajatitsa a liberalizmus magyarorszagi kizarolagos letetemenyese cimet - vagyis semmije sem marad, csak egy arctalan hoborgo massza.
Ezert gyorsan be kellett dobni valamit...

zividivi Creative Commons License 2002.02.17 0 0 1170
Hej!-régi szép idők, amikor cinege madarunk még büntetlenűl riadóztathatta az egész repülőszázadot, mert elfogyott a sör.
Előzmény: Excel (1168)
Polgárelvtárs Creative Commons License 2002.02.17 0 0 1169
Orbán elszállt...
(egy kat a képre és nagyobban is láthatod)


Orbán elszállt...


Excel Creative Commons License 2002.02.17 0 0 1168
Orbán Viktor bostoni útja ügyében ügyészséghez fordul az SZDSZ
--------------------------------------------------------------------------------

Budapest, 2002. február 17. (MTI) - Hanyag kezelés vétségének alapos gyanúja miatt az ügyészséghez fordul az SZDSZ Orbán Viktor miniszterelnök elmúlt heti bostoni útjával összefüggésben.
Gusztos Péter szabad demokrata ügyvivő vasárnap, a Malév egyik budapesti irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján kiosztott egy 1999-ben született kormányrendeletet, amelyben az olvasható: "amennyiben az állami protokoll feladatok teljesítése körében az utaztatáshoz külön repülőgép igénybevétele szükséges, a beszerzést a Malév Rt.-vel kell lebonyolítani."
"Azt látjuk hogy a miniszterelnök, illetve hivatala jogszabályt sértett: aránytalanul sok pénzt költöttek el erre az útra és nem tartották be a saját maguk által meghozott szabályokat," - fogalmazott az SZDSZ ügyvivője utalva arra, hogy a kormányfő egy 32 millió forintért bérelt különgéppel utazott, amelyet nem a Malévtól béreltek.
Gusztos Péter azt szeretné: derüljön ki hogy miniszterelnöki diplomáciai vizit, vagy magánút volt-e Orbán Viktor bostoni látogatása.
"Ha magánút volt, derüljön ki: miként fordulhatott elő, hogy a miniszterelnök a köz pénzét költi a magánútjára," tette hozzá.
Megjegyezte: ha diplomáciai út volt, akkor annak kell kiderülnie, hogy megteheti-e Magyarországon a miniszterelnök, hogy a saját maga által aláírt rendeletet nem tartja be.
Gusztos Péter úgy vélte: ez az út nehezen minősíthető hivatalos diplomáciai programnak, hiszen - mint mondta - hivatalos diplomáciai esemény ezen út alkalmával nem történt.
"Ez az út magánútnak minősíthető, és mint ilyen, nem finanszírozható közpénzből," tette hozzá.+++
Tecs Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1167
"a szemétkedést tárgyilagosságnak beállítani, az nem frankó."

cb1902,

nem meglepő, hogy szerinted Orbán bírálata csak szemétkedés lehet, hiszen Bálványodat, I. Orbán díszdoktort rendes ember nem kritizálhatja.

"Elmondta (ha jól értem) a kérdésre válaszolva, hogy ha velünk történt volna a dolog, segítségre lenne szükségünk."

Te aztán ravaszul csűröd a szót... mintha a kérdező vetette volna föl azt, hogy Magyarországot terrorista támadás éri... A kérdezőnek ez eszébe sem jutott, pont fordítva, ő arra kérdezett rá, hogy egyáltalán, mi szükség van a NATO-ra. Ekkor vette elő Orbán a szokott fodulatát, amelyben Magyarország elleni terrorista támadásról vizionál. Ennek a kényszeres fantáziálásnak az okát kellene szakember segítségével feltárni. Beszélhetett volna általánosságban terrorista veszélyről, közös fenyegetettségről, a nyugati világ értékeiről, de nem, neki mindig a falra kell festeni az ördögöt. Szerencsére benned hű támogatóra lelt.

Hogy jobban értsed: ha a falusi Józsi bácsi a kocsmában arról beszél, hogy helyes lépés volt a falusi rendőrőrs megnyitása, akkor nem azzal fog érvelni, hogy de jó, senki sem erőszakolta meg a lányát és senki sem vágta el a felesége torkát. Ép lelkű ember ilyenekkel nem példálózik. Egyszerűen annyit mond, hogy nagyobb biztonságban érzi magát és így is mindenki érteni fogja.

Előzmény: cb1902 (1164)
wizes Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1166
S te?
Beesel a pincébe!
Már más!
wizes.
Előzmény: cb1902 (1162)
wizes Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1165
KÖnyorg?
Seggfejek tetettje?
Gennyes sebhelyesek?
w.
Előzmény: philozófika (1160)
cb1902 Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1164
Ez idáig rendben van, de az, hogy "szívesen eljátszik a gondolattal" nem ezt jelenti. Elmondta (ha jól értem) a kérdésre válaszolva, hogy ha velünk történt volna a dolog, segítségre lenne szükségünk. Persze elhiszem, hogy nem szereted OV-t, de a szemétkedést tárgyilagosságnak beállítani, az nem frankó.
Előzmény: Tecs (1163)
Tecs Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1163
„When a Fletcher student asked him about the need for NATO in a world without the Warsaw Pact, Orbán supported the organization enthusiastically. He said that if the events of Sept. 11 had occurred instead in Hungary, his country would have needed to invoke the collective defense mechanism of the NATO treaty.”

cb1902,

bővebben lásd: (1034).

Előzmény: cb1902 (1162)
cb1902 Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1162
"...és szívesen eljátszik a gondolattal, mi lett volna, ha Magyarországot éri a New York-ihoz hasonló terrortámadás"??????? Ezt így teljesen magadtól találtad ki?
Előzmény: Tecs (1161)
Tecs Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1161
"annak az esélye hogy OV gépét a tenoristák levegőbe repítsék ~ 0 "

A terrorizmus elleni küzdelem Orbánnak valamilyen titokzatos okból sokkal inkább szívügye, mint az indokolt volna. Szeret harcias kijelentéseket tenni és szívesen eljátszik a gondolattal, mi lett volna, ha Magyarországot éri a New York-ihoz hasonló terrortámadás. Ezektől a gondolatkísérleteitől szerintem mindem ép lelkű ember háta borsózik. Pszichiáter segítségével bizonyára hamar kideríthető volna, miért fantáziál Orbán nyilvánosan egy Magyarország elleni terrorcsapásról. Talán akkor fejthetné ki szunnyadó hadvezéri hajlamait...

Előzmény: micu (1158)
philozófika Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1160
ha esetleg nem olvasott volna valaki ujsagot ma:

"Martonyi János külügyminiszter moszkvai látogatásán ... orosz részről értésre adták: a magyar választási kampány ideje alatt már nem látják megvalósíthatónak Orbán Viktor oroszországi látogatását. A magyar kormányfő így április előtt már biztosan nem találkozik sem Putyin elnökkel, sem Kaszjanov kormányfővel."

(beleillik a trendbe.)

phf

Tony Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1159
OK.-micu....de az esély még ha 1% is esély !!! Azzal mindenképpen egyetértenék, hogy a mindenkori kormánynak azért kellene egy gép !
micu Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1158
Szvsz ha OV felrobbant volna egy repülőn akkor az MSZ(M)P hívek pezsgőt bontanának, persze mély titokban, a nyilvánosság előtt meg potyogtak volna a krokodilkönnyek. De a realitás az hogy annak az esélye hogy OV gépét a tenoristák levegőbe repítsék ~ 0 még akkor is ha turistaosztályon utazik. Sem a románokból sem a szlovákokból nem nézek ki egy terrortámadást bármilyen primitív és nacionalista is az ottani politikai élet, az arabokat meg annyira nem izgatja egy ekkora ország még akkor sem ha USA szimpatizáns és NATO tag.
Előzmény: Tony (1157)
Tony Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1157
Anélkűl, hogy befolyásólni akarnék bár kit is....csak a kampányőrületre tudok gondolni amiatt ,hogy még csak nem is próbállja senki ezt az utazást mocskolódás nélkűl megemlíteni ! Úgy gondolom elősszőr is ,hogy ez a tisztelet /díszdoktori/ tán a Magyar népnek...... egyfajta elismerése a miniszterelnök személyén keresztűl....nem gondolják ? (ha ezt ő a saját zsenijének tudja be téved). !!! Másodsórban nemtudom mit szólnának (komcsikapitalista) lihegők ahhoz ha netán egy másik (olcsóbb) körűlmények között utazott vólna ovi. és egy terrorista felrobbantotta vólna a gépet !!!! Akkór mi lenne ??? másért nyöszörögne mindenki !!! Harmadsórban azon már idejétmút mocskolódni amit nem hoztak nyilvánosságra..... ! ugyanis nem gondolom... ,hogy a mostani kormányfő vezet ezen a téren !!!!sőt !!!! Tehát enyhén szólva ez a támadás egy normálisan gondolkodó ember részére okafogyott !!! Csak egy mondat .. Sajna a helyzet az ,hogy ez a kormány is elfelejtette egy kicsit helyére tenni hazánk potenciális ellenségeit !!!!! mert ugyanis míg kollektívan nem kérnek bocsánatot a Magyar néptől azok maradnak ! Abban azért egyfolytában reménykedek ,hogy az újbaloldali pártok... előbb utóbb elhatárólják magukat a szinváltóktól.... !!!!
Tecs Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1156
Robin Food,

bemásoltál egy képet, amelyen Orbánt négy rendőr tartja fogva durván. Ez nem válasz az eredeti felvetésre:

"Mennyit ült börtönben, melyik egyetemről távolították el a nagy ellenzékit? Állami ösztöndíjjal tanult az állami egyetemen, állami koleszban lakott. Amikor ő már bátor lett és nyilvánosan kritizálta a rendszert, abban már nem volt semmi személyes kockázat. "

1973-ban egy iskolatársamat kirúgták, mert részt vett március 15-én a Váci utcai tüntetésen. A rendőrök elkapták, bevitték, felírták az adatait, pár nappal később az iskolaigazgató kihirdette az elrettentő döntést.

Orbán az amerikai egyetemen arról beszélt, hogy a kommunizmusban ellenzékiként egy év háromnak számított. A távoli földrészen a messziről jött ember hallgatósága nyilván el is hitte, hogy mennyit szenvedett ő a diktatúrában. Ez pont rá és a Fidesz generációra már nem igaz.

Előzmény: Robin Food (1069)
micu Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1154
Micu<>Micuember. Csak nickrokon ;-)
Amúgy nem az a baj hogy odafigyelsz a kormánypártra hanem az hogy az a csótány aki kikerül a reflektorfényből mexűnik létezni mint csótány egészen addig amíg újra bele nem kerül, de akkor már mint pillangó. Aztán megint kiderül hogy mégis csak csótány, majd megint kikerül a fényből és goto a ciklus elejére...
Egyszer és mindenkorra el kellene számoltatni a kormányokat ezekről (is, mert szvsz ez a 32 milka egy kis elhullajtott morzsa ahhoz képest amit az elvtársak minden pártból lenyúltak a gengszterváltás óta, és még szerintem az utazás az egyik legenyhébb tétel ezen a listán /én mindjárt a privatizációk és a közbeszerzések tájékán kezdenék kutakodni, és mint mondtam 90-től, sőt még korábbtól a "spontán privatizáció" környékéről). Ez akkor is tanulságos lenne ha nem lenne feltétlenül büntetőjogi következménye, legalább egyszer hivatalosan ki kellene számolni ki mennyit lopott, az Orbán bányáktól az olajhercegekig. De ilyen számítás ugyanúgy nem készül mint ahogy arról sem láttam még hivatalos számvetést hogy hányan is haltak bele világszerte a kommunizmus nevű balsikerű kísérletbe. Csak a mindenkori ellenzék csepüli a mindenkori kormánypártot.
Előzmény: valasztopolgar (1136)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1153
Szerintem most jól jönne neki egy brazil
edzőtábor az Alcsút csapatával.

Kicsit kifújná magát, és lelazítana.
A szamba egyébként is oldja a görcsöket.

Előzmény: Törölt nick (1152)
PuPu Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1151
Édes komám, a Blair úgy fogadta, hogy bejelentkezett nála, hogy hozott neki egy könyvet.
A Bush éppenmost zavarta világgá, a világhíres francia kitüntetést kilóra adják a diplomáciai protokoll szokásai szerint...
Szánalmas...
:O)))
Előzmény: molotov-koktél (1147)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1150
Mi újság, papagáj?

Mondd már meg, mellik gépről beszélsz!
Mert nem teljesen mind1.

Előzmény: molotov-koktél (1141)
Mélerdémon Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1149
Ahhoz, hogy hazudjon valaki intelligencia szukseges, vajon neked menne? - Utalva arra, hogy szinten mind1 hozzaszolasodban hazugnak, stb. nevezel valakit. Mas is megy, vagy netan csak egy script vagy?
Előzmény: molotov-koktél (1148)
molotov-koktél Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1148
Ehhez nem felkészülni kell, hanem olvasni, te szerencsétlen! Össze-vissza hazudozol féktelen gyűlöletedben. A felügyelő tanács most ülésezett és ezért nyújtották Orbánnnak most a díjat.
Előzmény: valasztopolgar (1146)
molotov-koktél Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1147
"4 év alatt nem tudta benyalni magát. Se elnök, se miniszterelnök. Vagy Berlinben, vagy Párizsban, vagy Londonban."

Ezt hazudtad. (Ezek szerint csak kedvtelésből.) Chirac a kormányfőknek adható legmagasabb francia kitüntetést adta neki. A világ legtöbb számottevő vezetője fogadta már Orbánt, Bushtól Blairen át Chiracig. Sorra jönnek hozzá a történelmi személyiségek is: (öreg Bush, Kohl.) Te hazudós vagy, úgyhogy ezentúl jobban figyellek.

Előzmény: valasztopolgar (1142)
valasztopolgar Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1146
átom nagyon felkészítettek:

"Hülyeséget beszélsz, vagy szándékosan hazudsz!
A Fletcher Schoolban akkor szokás átadni a díszdoktorit, amikor ülésezik a felügyelő testület!"

Ez sehol sincs így, csak _vásárolt esetben. Minden normális egyetem a díszdoktori diplomáit a rendes diploma osztással együt edja ki. Ezzel erősíti az összetertozás érzését, és hangsúlyozza az egyetem hírét. Ez még itten a fityeszmagyarországon is így van. Kivétel a rendkívüli esetek. Pl. súlyos betegség, kerek életkor, diplomáciai szorítás (lsd. reza pahlavi szegedi ügye). Akkor is általában más egyetemi ünnepséggel kötik össze, ahol nem 1-2 száz ember verődik össze egy minielőadóban.


Előzmény: molotov-koktél (1139)
zuzmo Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1145
Bocs a késői reakciómért.
Szóval a gond, hogy a kutyát se érdekli ki tájékoztatja, és hogy, a gond hogy ezt nyialtkozza, s ha megolvastad, akkor nem a kormány a baj, hanem hogy az "ország"-ról szól, és ebbe én is beletartozok, talán még többet is tettem érte, mint te.
Nem érdekel mit nyilatkozik OV, kormány, de elvárom és kutyakötelességük csak olyat, mely nekem, s a velem hasonló módon gondolkozásra képes embereknek segít abban, hogy ne egy másodrangú európai nép legyünk!!!

És ha téged az köt le, hogy hogyan rágalmazz, ferdíts, stb. tedd, jó szórakozást!

csók

Előzmény: Törölt nick (1025)
Polka Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1144
Hajek!

Ha Te például miépes kopogtató cédulákat gyűjtesz, mondjuk hogy eldobd őket, akkor Te miépes leszel? Tudod elhúzhatsz a ....

És mit írnak a hírek, "lakásügy" miatt történt. De hogy mi az a lakásügy, hogyan, miért, stb., az már nincs ott. EZ a lényeg. Mondjunk valami hazugságot, ami eszünkbe jut (Népszava), majd (az Indexben) hivatkozzunk erre. Klassz. Ilyen alapon azt is írhatták volna, hogy Kovács László pedofil ügye miatt verték meg a képviselőt, abban is kb. annyi hiteles infó lenne, mint a Népszava híradásában.

Egyébként Hajek (és Társai)! Azt is szajkóznom kell, hogy Ti képtelenek vagytok elhinni, hogy valaki a saját meggyőződéséből, az általa tapsztalt dolgok, a környezetének alapos ismeretében NEM a szadeszt/mszp-t tekinti vezérfonálnak???? Nem. Ti erre képtelenek vagytok, hiszen nálatok azután igazán cseng a kassza, megy az összetartás és a párttaggyűlés.

Országot járok, megfordultam már mindenféle intézményben, még szoci pártházban is vagy a pesti Városházán, látom az embereket, beszélgetek velük, sőt mi több, kitekintésem is van az országhatárokon, sőt kontinensen túlra is. Az egész szakmám abból áll, hogy tények alapján következtetéseket kell levonnom és döntéseket hoznom, tehát az agyamat ÁLLANDÓAN járatnom kell, ellentétben veletek.

Pajtás, én GONDOLKODOM és cselekszem, nem pedig bérbeírok és propagandát meg demagógiát hirdetek. Ez a nagy különbség köztem és köztetek.

Nem várom, hogy ezt föl is fogjad. Maradhatsz demagógiádnál és értelmetlen szólamaidnál, nyugodtan.

Polka

Előzmény: hajek (1121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!