Keresés

Részletes keresés

naillight Creative Commons License 2004.08.16 0 0 103

feldolgozták mára képeket? mert tegnap este pakoltmam fel kb. 7oldalt:)

Előzmény: Gesztenyke (102)
Gesztenyke Creative Commons License 2004.08.16 0 0 102

:DDD Nem offolunk,itt jo helyen vagyunk:)

Egyébként megnéztem a kep.taras képsorozatot és elcsöpögtem.:)

Előzmény: naillight (100)
naillight Creative Commons License 2004.08.16 0 0 101
nayó..2án premier...de mikor van amugy???
naillight Creative Commons License 2004.08.16 0 0 100

húúú...nézni fogom:))

Gesztenyke: iiiimádok offolni. beszéljünk az autokrol :PPPPPPPPPPP

Előzmény: Gesztenyke (99)
Gesztenyke Creative Commons License 2004.08.16 0 0 99
Idenéztem,klassz topic,igy nem offoljuk szét a másikat.:)))
Előzmény: naillight (97)
ZsuR Creative Commons License 2004.08.16 0 0 98
Ha van lehetosegetek, erdemes ezt az adas sorozatot megnezni:

http://www.wildlifesciencecenter.org/growingupwolf.html
naillight Creative Commons License 2004.08.16 0 0 97
hát a feliratot elcseszte..szóval az elsőn 6 hetes, a másodikon még csak 3hetes..
naillight Creative Commons License 2004.08.16 0 0 96

na már vártam, mikor kukkantassz be:))) fotókat énis szivesen megnezegetnem, tavaly tavasszal latam utoljara kicsiket....de akkor vagy 10et...:)

6 hetes                                                 3 hetes

Előzmény: Greylupus (95)
Greylupus Creative Commons License 2004.08.16 0 0 95

Én is örülök neki nagyon, mert én is nagy rajongójuk vagyok:)

A hétvégén megyünk le Nyíregyházára és vasárnap csak azért ruccanunk át a vadasparkba, hogy a farkasokat megnézzük:) - Picik is vannak, úgyhogy próbálok majd fotozni is:)

Kriszti

naillight Creative Commons License 2004.08.16 0 0 94
foggalmam sincs...:)
Előzmény: Mad árka (93)
Mad árka Creative Commons License 2004.08.15 0 0 93

Sziasztok!

Ó, hát szinte nem is hittem a szememnek, mikor megláttam ezt a topikot! Örülök, nagyon is, hogy újraindult ez a fórumtéma. Gyerekkori szerelemként kezdődött nálam a farkasok iránti érdeklődés, s hát persze azóta se változott ez túl sokat :o).

Werner Freundról, a "farkasemberről" tudtok valamit? Mi van most vele?

naillight Creative Commons License 2004.08.15 0 0 92
namost a vadazatok azok azzal kezdödtek, h latszolag heccböl felzavartak az egyes csapatokat. üldöztek öket eleg lomhan 20-30 metert, és közben egyesek távolabb állva, mások követve őket figyelték, hol van lesántult, beteg állat, fejletlen borjú, stb... aztán szépen elkezdtek gyűlni a nagyok is, és célbavették az adot állatot...nem volt semmi. rohadt gorsan futnak am, meg sokat. volt h ey orat folyamatosan rohantunk utanuk mert nekik szarvast enni tamadt kedvuk. egy ora tiz percet loholtak utána, míg végül feladta a caribou. nemtom ők hogy voltak vele, én nagyon faradt voltam egy fél erdészházzal és laborral a hátamon :PP
Előzmény: Damson (90)
naillight Creative Commons License 2004.08.15 0 0 91

amugy nekem ez -az egyik- szemelyes kedvenc:

nemsürün latni ilyen eszelös fejet a természetben...pláne ha a tlaja a vízzel hadakozik.:)
Damson Creative Commons License 2004.08.15 0 0 90
Hát igen, nem lehet egy könnyen felejthető élmény!!!! Sárgulok is már!!! :-))))) Egyébként asszem nem kell pont neked ecsetelnem, hogy a ragadozók általában beteg állatokat fogják meg!!! :-))))
Előzmény: naillight (89)
naillight Creative Commons License 2004.08.15 0 0 89
jaja. és azt kepzeld el, en vegigneztem elobe is egyszer...nem smemi ahoy a farkas szetkapja a nala ketszer nagyobb allatkat...jo, kellettek eleve 3an ahhoz, hogy leteritsek...deakkoris...na nem egy kifjelett, egeszseges peldanyt...baj volt a labaval, meg eleg gyengenek tunt a tulok. de akkorse volt semmi latvany:)
Előzmény: Damson (88)
Damson Creative Commons License 2004.08.15 0 0 88
Nézegetem a fotóidat a kep.tar-on!!! Nagyon jók ám!! A pézsmatulok-vadászat nagyon súlyos!!!
Előzmény: naillight (87)
naillight Creative Commons License 2004.08.15 0 0 87

csokolom

hát  gondoltam felhozom a topikot, nemtom mennyire fog sikerülni, de végülis...kár egy ilyen jó kis témáért:)))

pár hasznos link:

www.wolf.com

www.wolf.org

www.wolfphotography.com

most ennyi ugrott be:)) kedvcsinálónak meg:

saját-egyre terebéjesedö-gyüjtemeny: kep.tar.hu/arcticlupus

nomeg a wolfphotgraphyn:)

na tessék hozzászólni, no:)

hsoma Creative Commons License 2004.01.02 0 0 86
mindenkinek ajánlom: Újfalvi Sándor: 'Erdélyi régebbi és újabb vadászatok'. A paculákról anyit érdemes előre tudni, hogy Wesselényi Miklóssal hajtotta a vadakat a havasokban 1840 -'50 körülig.
Ő azt mondja, hogy a farkas soha, semmilyen körülmények közt emberre nem támadt (legalábbis az ő vadászatain), sőt amikor egy rohadthideg télen Wesselényi lóháton egy faluba indult, odafele talált egy megfagyott embert, vadász lévén, leszállt lováról és megvizsgálta a hullát valamint környékét, még friss volt a tetem, körülöttte farkasnyomok voltak, és most tessék figyelni: a nyomok szerint a vadállatok nem mentek közelebb 1,5m -nél.
Azon, hogy amikor a gróf által kiküldött emberek 1 -2 nap után megtaláltak a testet, még mindig nem volt semmilyen harapás, én már csak azért nem csodálkozok, mert addigra már kővé fagyott.
Bimbum Creative Commons License 2003.08.16 0 0 85
Aki szeretne farkast tartani, az választhatja a csehszlovák farkaskutya (farkaseb) kutyafajtát, amit kb. 50 éve farkas és németjuhász pároztatásával hoztak létre. Van itt az indexen egy Csehszlovák farkaskutya c. topikom, ahol képeket is közlök.

szega Creative Commons License 2002.01.29 0 0 84
Nem olvastam a Budafok-topicot, más forrásból hallottam az ő farkasairól, illetve egy tévészereplését láttam. Gyönyörűek!
Előzmény: Antisystem (83)
Antisystem Creative Commons License 2002.01.28 0 0 83
Kedves Szega!

Talált, süllyedt, ezek bizony Fischl úr farkasai...
Ennyire ismered a farkasokat, vagy olvastad a Budafok-topicban a történetet?
Egyébként én is voltam kinn pár órája, úgyhogy már személyesen is megismerkedtem a képen szereplő jószágokkal.

ÜdV

Előzmény: szega (82)
szega Creative Commons License 2002.01.28 0 0 82
Ezek nem a Fischl farkasai...?
Én kb. egy hete voltam egy másik privát telepen, ha értenék a kép-beillesztéshez, most nyomatnék egy párat... :))))))
Előzmény: Antisystem (81)
Antisystem Creative Commons License 2002.01.21 0 0 81
Sziasztok!

Farkasok by Budatétény (Budapest XXII. ker)
SzaLa olvtársunk felvételei, részletek a Budafok, Tétényiek ide! topicban

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

ÜdV

Előzmény: hangaroa (80)
hangaroa Creative Commons License 2002.01.20 0 0 80
A hazai marháknál nincs ok az aggodalomra BSE ügyben. Nyugaton az egész onnan ered, hogy állati fehérjével nyomatták meg a takarmányt, de ez olyan drága, hogy nálunk nemigen alkalmazzák...

És igen, ÁP-17! :-)

Különben pedig jó éjt!

A topicgazdát kiengesztelendő, itt egy remek farkasos link! :-)))

Előzmény: Antisystem (79)
Antisystem Creative Commons License 2002.01.20 0 0 79
"A ragadozók nyers színhúsból ált. marhát v. lovat kapnak." A kergemarhakórtól még nem tartotok? Tudtom szerint a ragadozók - legalábbis macskákra több esetet is hallottam - fogékonyak erre a dologra.

"valamint (foszforsavas) takarmánymész csak nem Ti is a jó öreg AP17 premix-szel nyomultok? Szerintem nincs annál jobb kutya-macska fronton se...

TBC - mint lejjebb utaltam rá, én mostanság - igaz az emberivel csak nagyon távoli rokonságban lévő - haltbc-vel szívtam nagyokat itthon.
Mondjuk én nem is az embereket féltettem az állatoktól - gyakorlatilag semmi esély sincs így elkapni, hogy az ember állatkertbe megy - sokkal inkább az állatokat az embertől. Állatnál jóval nehezebben veszed észre, és jóval nehezebben is (elvileg tiltva is vagyon:-(, bár ahogy hallottam, ezt nem veszik annyira komolyan:-) ) gyógyítod meg.

Azt hiszem, lassan húzok aludni, jó éjt Neked!
(Holnap meg topicgazda jól s...rug minket, hogy szétoffoltuk a farkasokat...nem baj, ha eljutok a Herman Ottó menhelyre, kárpótlásul csinálok ide farkas-fotót:-))))

ÜdV

Előzmény: hangaroa (78)
hangaroa Creative Commons License 2002.01.20 0 0 78
Ja, biztos van a véremben valami, amit nem csipáznak... :-)

A szirti borz egy időben pestist is terjesztett (jobban mondva, a rajta élősködő pestisbolhák). Ami pedig a denevéreket illeti, a rőt vérszopó igazi veszélyessége éppen abban rejlik, hogy veszettséget terjeszt. Mert ami vét kiszív, az nem számottevő mennyiség. Különben éltalában a szarvasmarhákkal, meg a lovakkal foglalatoskodik, amiből Argentínában bizony igen sok akad, és ez egyszersmind a vérszopók számát is megnövelte...

A nyers sertéshús mindig nagyon rizikós. A ragadozók nyers színhúsból ált. marhát v. lovat kapnak. A tigris standard menüje naponta 5 kg nyers hús, 0,5 kg belsőség/szív/máj, némi egész állat (mondjuk 2 nyúl, szőröstül-bőröstül), ezenkívül premix (vitaminon és nyomelemek), valamint (foszforsavas) takarmánymész a kajára szórva. Persze nem mindig pont ezt kapják, mert előfordul, hogy egy nagyobb cuccot, mondjuk egész kecskét, marha egy nagyobb darabját, stb. egybe megkapják egy láncra felakasztva, és azzal elszórakoznak. Másfelől heti egy koplalónapjuk is van. Ha pedig hideg tél van, valamivel többet kell kapniuk, mert több táplálóanyagot használnak fel a testhőm. fenntartására.

Nem is olyan rég a TBC igen elterjedt betegség volt az emberek körében (sajnos mostanában újra kezd terjedni), és sok állatkerti jószág könnyűszerrel elkapta. Különösen a majmok voltak érzékenyek ilyesmire. Azért is kellett a 60-as években üvegtáblákat felszerelni a régi Majomház belső terében (az új már eleve így épült). Ma már nem gyakori, mert elég szigorú előírásokkal gátat vetettek neki. Persze azért erre folyamatosan oda kell figyelni, mert a veszettséggel ellentétben a TBC előfordulása nem esélytelen (behozzák az emberek ui.). Ez persze nem azt jelenti, hogy az állatkertek potenciális veszélyforrások lennének. A rizikó kb. ugyanakkora, mint ha az ember buszon, v. metrón utazik...
Különben a legyengült emberi szervezet a TBC igazi táptalaja. Szerencsétlen hajléktalanok között elég sokan szenvednek is ettől. :-(((

Előzmény: Antisystem (77)
Antisystem Creative Commons License 2002.01.20 0 0 77
Akkor Te is mázlista vagy kullancsilag - engem sem kajálnak, tán még életemben nem volt rajtam. (bezzeg a kutyán 5...)

Veszettség: ahogy hallottam, mióta ilyen repülőről leszórt orális vakcinával oltanak, a róka+farkas szerepét átvette az őz, meg a szirti borz. Meg Dél-Amerikában a denevér...

Más hasonló: (tudomén Aujeszki-féle betegség) - gondolom nyers sertéshúst defaultból nem adtok a húsevőknek...tényleg, milyen húst kajál a tigrincsállat?

Ja, és valahol olvastam, hogy állatkerti vadaknál meglehetőst gyakori a TBC. Ma is?

ÜdV

Előzmény: hangaroa (76)
hangaroa Creative Commons License 2002.01.20 0 0 76
OFF: Köszi, megkaptam! Sőt, meg is néztem... :-)

ON-like: Az erdők többsége tényleg tele van kullanccsal. Engem ugyan kifejezetten utálnak, de sok év óta először (pedig minden évben járok erdőkben) 2001-ben "bekaptam" néhányat, méghozzá a Balaton-felvidéken. Érdekes viszont, hogy a Hargitán eggyel sem találkoztam...
Farkaséknél nem kell ilyen oltás, ugyanis nemigen kaphatják meg. A bejövő állatok ui. először karanténban vannak, kutyákat tilos behozni, manapság már rókák sem szöknek be a kertbe, a farkasok nem kóborolnak el a környéken (az mondjuk más szempontból is elég gáz lenne), és annak is kicsi az esélye, hogy valamely embertársunk megharapja a farkasokat.
A madármalária elvben talán gyógyítható, de a gyakorlatban nem igazán. Embernél ugyebár megelőző gyógyszereket szokás szedni (Lariam, Fasidar, bár biztos vannak már korszerűbbek is), és persze olyan is van, hogy valaki bekapja, de túléli (a XX. század elején a Kis-Balatonon még bőven lehetett ilyet szerezni), csak mondjuk minden este menedrendszerű lázrohama van. A madaraknál is valami hasonló lenne a helyzet, csakhoyg sokkal nehezebb diagnosztizálni, és ezért rendszerint már nem lehet időben kezelni. Szerencsére mostanában nem volt baj a maláriával.

Előzmény: Antisystem (75)
Antisystem Creative Commons License 2002.01.20 0 0 75
Off: munka - mail ment.

On: tényleg? Ez meglepő számomra - már hogy pont a városliget kullancsmentes, mert hát a budakörnyéki erdők lassan már csak kullancsból állnak...de jó tudni. Tényleg, a farkasoknak is kötelező évente a veszettség elleni oltás?
Madármalária: ez egy gyógyítható kórság? Én csak olyan betegségekkel vagyok képben - legutóbb pl fish tuberculosis - ami az itthon lévő jószágaimnál befigyelhet.

ÜdV

Előzmény: hangaroa (74)
hangaroa Creative Commons License 2002.01.20 0 0 74
OFF: Mondhatni, mindent feltettél 1 lapra! :-))) Különben megnézném valamelyik munkádat. Esetleg saját oldal?

ON: Hál' Istennek nemigen van kullancsproblémánk, így aztán védőoltás sem kell. A kert vad faunája nagyjából egyezik a Városligetével, márpedig olyanról még nem hallottam, hogy valaki a ligetben szedett volna be kullancsokat. Inkább a szúnyogokkal lehet probléma (régebben volt is), mert madármaláriát terjeszthetnek, amire a pingvinek nagyon érzékenyek.
A farkasokra meg - mint láthatod - nagyobb veszélyt jelentenek a magukról megfeledkezett látogatók. :-(

Előzmény: Antisystem (73)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!