Alapításkori gondolatok!
Úgy gondoltam, és ez egyre többekben is megfogalmazódott, hogy Budafok - Téténynek szüksége lenne egy valódi, gyűjtő, befogadó, pozitív szemléletű törzsasztalra, ahol mindennapjaink apró-cseprő ügyei mellett megbeszélhetjük a közélet eseményeit éppúgy, mint megismerkedhetünk kerületünk értékeivel, helytörténetével, hagyományaival, kultúrájával, de beszélhetünk a város alakulásáról, fejlődéséről és neuralgikus témáinkról, így környezetünk állapotáról, teendőinkről. Mindez egy hosszú mondatba foglalva, persze nem fért bele a topic címbe, de elsősorban ezeket gondolom, javaslom itt napirendre venni és ezzel kapcsolatban álló embereket meghívni, és persze sok mindenki mást, kerületieket, vagy akik csak érdeklődnek utánunk, korábban itt laktak, emlékeik vannak.
Szeretném tehát, ha beindulna itt egy igazi fórum, nem feltétlenül napi hozzászólások százaival, vagy csevegéssel, de néhány aktuális, fajsúlyos vagy kevésbé, de sokakat foglalkoztató ügy áttekintésével és folyamatosan helyi kulturális, történeti értékeink bemutatásával. Utóbbi szempontból is nagy kincsestár kerületünk és messze nincs kihasználva, bemutatva a már feltárt sok érték, anyag.
Persze várom a javaslatokat, az észrevételeket, merre menjünk, és azok csatlakozását, akik eddig is nézegették a kerületi vonatkozású topicokat, de belépni, hozzászólni nem akartak.
Moderációval kapcsolatos kérdéseknek a helye:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9186758 itt található!
504LACI: Biztos a facebookos "szeretlek budafok" csoportban háborognak, de ott az a proli határozza mag a fő témákat, amelyik itt sosem volt, ott pedig az elveszett kiscicákkal meg gyerekrablós pletykákkal veszkődnek legtöbbet...
A fölső vidéken, a Balatoni út felé, de le Rózsavölgy felé is, az utóbbi évek legrosszabb lomtalanítása volt... Nagyon szét is húzódott, soha korábban ennyi teherautós cigány nem volt...
A lomtalanítás ugyanolyan volt, mint eddig. A hordák megszállták az utcákat, furgonjaikból kiöntöttek egy csomó szemetet, hogy meginduljon a kupac, amin pár napig uralkodhatnak. Minden papírt szétcincáltak, minden törhetőt összetörtek, hogy aprószeméttel öntsék el hazánkat. Mindig rossz volt ez a rendszer, mindig megírtam, mindig nem változott semmi, szerinted van oka újra megírni?
A "kihalás", a hosszú csöndes napok szerintem kerub halála után kezdődtek. Tudja esetleg valaki, hogy mi lett kerub helytörténeti gyűjteményével, fotóival?
Úgy látszik csak nálunk volt lomtalanitás. Pár éve még itt mindenki itt háborgott oldalakon keresztül, most meg egy kukk se róla. Vagy kihalt a topik, vagy elfásult a nép és rezignáltan tudomást se vesz róla...
Az első hetekben még a polgármester is hozzászólt az itt lakók jogos felháborodására. Mint írta, a tervezés már folyik. Azóta se terv, se út javítás. Az hogy az út nem kerületi fenntartású, nem mentesíti a kerületi illetékeseket. A jelen korszerű gépesített építés technika mellett már régen állhatna a helyreállított támfal, sőt az országutat meg lehetne szélesíteni. Akiken ez múlik, nem gyalogolnak többet, nem utaznak kerülőkkel és nem nyugdíjasok.
A cikket a dátum végett raktam be, azóta várom, hogy péntek 14-re essen...
Tudom, nem kerületi kezelésű az út hanem fővárosi. Azért érdekelne, hogy mégis mi a fene tarthat ennyi ideig? Március van, a negyedéves jubileum is elmúlt.
Ugye később nem fog meglepődni senki, hogy az "ideiglenesen elterelt" buszjárat miatt a terelési útvonal fokozottaban amortizálódik? Nem mindegy, hogy egy hétig jár a busz a Kápolna utcai fekvőrendőrökön, vagy több hónapig. A buszt a szervizben megjavitják ha tönkremegy, de a kerület utcáit ki fogja megjavitani és mikor? A házakról nem is beszélve.
tudja valaki, hogy mi épül a Campona mögött, a vasút és a 6-os út között? Pár napja láttam, hogy teljesen kitisztították azt az erdős-gazos területet. Vagy legalábbis annak látszott régen a Növény utcai átjáró közelében.
Nektek is BUÉK, való igaz, a korabeli, pár év előtti topic találkozók beszámolói sok ezres hozzászólást, posztolást jeleztek, és a vetített képes összefoglalók is izgalmasak voltak. Sokan idejártak tájékozódni, kérdezni, témákat felhozni, aztán jött az apadás, a helyi témák felvetése, megvitatása ellehetetlenült, trollok, és perzekutorok jöttek, őstulkok visszavonultak, páran sajnos meg is haltak. Egyelőre nem látom a visszautat.
Sziasztok, boldog új évet kívánok 2019-ben, idén lesz nagykorú a topic. Az eredeti felvetések továbbra is aktuálisak, a szerveződési elvet érvényesnek érzem, és valahol az egykori tagság is megvan. Aki olvassa, fogadja jó kívánságaimat!
A múlt héten éppen Bécsben néztem a Bruegel-képeket, úgyhogy konstatálhattam, hogy lejött a képekről a tél. Meg a kunkori farkú ebállatok, meg a bugrisok.