Keresés

Részletes keresés

lanina Creative Commons License 2002.10.25 0 0 87
Az ajtók több ponton záródó biztonsági ajtó, vasbeton keretben. Azt hiszem 5 percre van hitelesítve, szóval tényleg nem egy nagy dobás,de egy sima ajtónál talán jobb.
Az erkély résével nem tudtunk mit csinálni, sajnos elég gáz, mert mi sem tudjuk kiengedni a görényünket, mert simán leesik, illetve nálunk a szomszédhoz is simán át tud mászni. Evvan. Ha lesz tuti megoldásod akkor szólj! Sajnos bármit nem lehet csinálni vele, mert homlokzatromboló nem lehet...
Jó költözést majd! Aztán ha már itt vagytok akkor küldj egy mailcímet és feliratlak a ház levlistjére ha érdekel, illetve az lakótárs- ügyvédtől is kapsz majd kódot, amivel a ház honlapjához férhetsz hozzá, mert bizony ám ilyen is van, naprakész infókkal :)
Előzmény: bolcsa (86)
bolcsa Creative Commons License 2002.10.24 0 0 86
Ahogy néztem a bejárati ajtókat, érdekes, hogy egyiken sem láttam biztonsági zárakat. Ez azért van, mert olyan az ajtó, amit nem lehet megfúrni, vagy olyan tutik a zárak? Mellesleg nekünk mind a 4 lakást ugyanazzal a kulccsal nyitották ki ami nem túl megnyugtató.
A másik problémám, hogy találtatok-e ki valami tuti megoldást a terasz szélén lévő kb 10 cm-es rés eltüntetésére. Túl azon, hogy Mici eb pont belefér, nem lennék nyugodt, ha a totyogós unokám lába beszorulna.:-((
Azért jó hír, legalábbis nekem, hogy jövő hét végén költözünk:o)))))))
lanina Creative Commons License 2002.10.10 0 0 85
Ügyintézés szempontjából egyik cég sem székel nagyon messze :) Viszont néha még így is könnyebb telefonálni mint lemenni :))
Nekünk nem kellett telcsi, 3 mobil van a kétfős családban, talán elég...aki akar az el tud érni, és amúgy is már netre vagyunk ráállva.
Jah, van chello, vagyis lehet kérni, de nem éri meg, tényleg jobb az itteni rendszer. UPC van, tvt nem csináltak sajátot :) Éppen költözéskor akciózott a UPC, kaptunk két bónuszújság előfizetést.
Kérdezz nyugodtan, legalább nem süllyed el a topic.
Előzmény: bolcsa (84)
bolcsa Creative Commons License 2002.10.09 0 0 84
Köszi, már fel is hívtam őket, mellesleg igen messze a Hegedűs és a Bessenyei sarkán székelnek a konditerem mellett. Azért az elképesztő, hogy nincs matáv, nem mintha szeretném őket, de a házi telefonhálózat részint drágább, részint csak a tőlük majd 30000 pénzért vett telefonokkal lehet használni a digitálist, az analógot ugyan mással is, de azon nem működik sem a hívószámkijelzés, sem semmi. Nagy családi kérdés, hogy marad a westel vagy minden ismerősünk telefont kap karácsonyra és belépünk a házirendszerbe vagy kidekkoljuk a matávot, ami megesküdött, hogy jövőre tutira bejön. Ti miért nem léptetek be?
A chello mellesleg azt állítja, hogy a lakásokba van csak rá kell kapcsolódni, de elmondás alapján a házirendszer ugyanolyan jó és olcsóbb. Az UPC, mint kábeltévé működik vagy az is saját rendszer? Bocs a sok kérdésért, de örülök, hogy hiteles infókat kaphatok és ez segít a döntéseknél. Sajna az igért könyveket a pakolás közben nem találtam meg, de gondolom, hogy kinek adtam kölcsön és igyekszem visszaszerezni! Mégegyszer kösz az infókat, bolcsa
Előzmény: lanina (83)
lanina Creative Commons License 2002.10.08 0 0 83
Se chello, se hegedű nincs a lakásokban :)) Viszont van saját kábelezés, telefonnal együttesen, és saját cég alapítva a netre és telcsire. Szerintem korrektek, korlátlan nethasználat havi dija, ha jól emlékszem 8625 ft áfásan, cakkonpakk. A telcsi nemtom mennyi, nem vettünk. A bevezetés meg vagy 5 vagy 6e volt, már nemtom.
Előzmény: bolcsa (82)
bolcsa Creative Commons License 2002.10.08 0 0 82
A chello bennt van a lakásokba vagy be kell vezettetni???
tejfel Creative Commons License 2002.10.08 0 0 81
Hali!

Csak azert irok, mert a napozoterasszal kapcsolatban
vegulis rendezodtek a dolgok.
Sokszor tunt ugy, hogy nem engednek, de kezd
elmulni a sotet kep ami veluk kapcsolatban
kialakult.

bye

bolcsa Creative Commons License 2002.10.03 0 0 80
Én meg Szegeden... :o)))
Különben HEURÉKA, lakás eladva, pénz remélem összeáll és november 1-2-3 költözés!!!! A görényeknél késöbbi időpontban tenném tiszteletem, addíg is Jonathánra (?) gondolva ismétlem az angolt, mert az elmúlt xxxx évben kissé elfelejtettem.:DD
Előzmény: lanina (78)
Karl May Creative Commons License 2002.09.30 0 0 79
Én megvenném a lakást, csak a pénz hiányzik hozzá...
Előzmény: bolcsa (77)
lanina Creative Commons License 2002.09.30 0 0 78
CSak most első szezonban van ilyen általánydíj, utána már a mérő szerint megy, MIvel a fűtést előre kell fizetni, nem tudtak máshogy kalkulálni csak így. Viszont ha kevesebbet fogyasztottál, mint amennyit fizettél, akkor köv szezonban úgyis ottmarad a számládon, nem vész el csak átalakul :)
Még nem láttál görényt? :) No itt az alkalom, hogy meghívjalak a hétvégén két kiállításra is!
Október 5-6, Lurdy ház és TIT központ /Zsombolyai u.6/ Ott leszünk görényekkel! Szombaton a Lurdyban velem is találkozhatsz, vasárnap a TITen leszek :)
Előzmény: bolcsa (77)
bolcsa Creative Commons License 2002.09.30 0 0 77
Ha a fűtés m2-re megy akkor minek a hőmennyiség mérő? Bár most még elég sok lakás üres, gondolom mások is hajtanak a pénz után, hogy költözhessenek és temperálni ott is kell, mert a szomszéd csöve is szétfagy, ha nem fűtik.
Vadászgörénnyel még nem találkoztam, bár azt halottam róla, hogy okos és aranyos. A könyvet majd viszem, de még kell egy kis idő, hogy eladjam a lakást. Apropo nem tudtok valakit, aki a Kossuth térnél akar egy 3 szobás, amerikai konyhás lakást???? Ja, és sok pénze is van.:-))
Előzmény: lanina (76)
lanina Creative Commons License 2002.09.30 0 0 76
Közös költség 195ft/nm, fűtés ebben a szezonban 150ft/nm + 360 ft/m3 a víz felmelegítési díja, de csak ebben a szezonban, amit pluszban befizet az ember az marad jövőre, nem vész el. Közös képviselő azonos lett az üzemeltetővel:
Láncszem Fetima Kft.
Bővítve? :) mire vagy kíváncsi? :)

Döme nem jött velünk, ekkora kutyát nem szorítok be 62 nm-re, és lakótelepre, vidéken él szüleimnél, kertben, vígan.
Reggelire viszont a vadászgörényünk igényt tartana :))) de van itt már az egyik kertesben egy ilyen yorkshire terrier, talán vele jobban kijönne.
Az említett könyveket nem olvastam sajnos, de ha neked megvan, akkor költözés után kölcsönkérem :)
cserebe tudom ajánlani a sirály angolul :)

Előzmény: bolcsa (74)
bolcsa Creative Commons License 2002.09.29 0 0 75
Megkukkoltam a honlapod és naggyon jó dolgokat találtam. Döme is veled költözött??? Ha igen, egy mini barátnét viszek neki, de nem reggelire! :o)))) A hivatkozott sirály mellett olvastad a "minden és mindenki Egy" meg a Híd könyveit is????
Előzmény: lanina (72)
bolcsa Creative Commons License 2002.09.29 0 0 74
Egy bővítettebb mondattal nem lehetne?? Volt valami extra fontos dolog is, pl közös költség, vagy fűtés díj. Ki lesz a közös képviselő?
A Visegrádi és Bes(s??)enyei sarok, kifele néz, ezek szerint szerencsére. A parkoló -1 szintjén valami levegőcsövek mellett kaptunk helyet, hát az valóban elég zajos, de amíg kiszállunk csak kibírjuk. :-))
Előzmény: lanina (71)
tejfel Creative Commons License 2002.09.27 0 0 73
Csak azert erdekes hogy D epulet 8 emelet melyik oldal, mert a C epulet tetejen van a legkondik herkentyuje, s panaszkodtak mar emberek ra (zaj).
Előzmény: bolcsa (70)
lanina Creative Commons License 2002.09.27 0 0 72
Egyébként merre néző lakást vettétek meg? Ami a C épület felé néz, vagy ami az utcára kifelé?
lanina Creative Commons License 2002.09.27 0 0 71
A közösképviselőről, a fűtésmegosztásról, a hűtésmegosztásról, az ügyvéd tiszteletdíjáról, a számláló bizottság tagjairól, szmsz, házirend, meg a könyvelés áttérésről.
bolcsa Creative Commons License 2002.09.27 0 0 70
Nem tudja valaki, hogy miről döntöttek most a héten a közgyűlésen?????????????
Ma aláírtuk a szerződést, remélem az idén még költözünk!
hORK Creative Commons License 2002.09.26 0 0 69
laminált volt betervezve, de rendes szalagparketta lesz, többször olyan értékes. nem véletlenül írtam szalagot
Előzmény: Karl May (64)
lanina Creative Commons License 2002.09.26 0 0 68
Itt a Cézárban a kazán az alagsorban van, ez tuti.
Előzmény: bolcsa (67)
bolcsa Creative Commons License 2002.09.26 0 0 67
íme az alaprajz

A fűtés egyebekben azért érdekel, mert ez a kégli felül van.:-)))

Előzmény: formatc (66)
formatc Creative Commons License 2002.09.26 0 0 66
Bogyolo!
Ezt az Ytongot kar volt mondani, mert Karl May (nagy panel fan es lakos!!) kiemelten utalja! Lasd. epes beszolasat a Kleohaz szalagparkettajara. :) ...ami szerintem telleg igazi, nem a laminalt amite KM gondol.

bolcsa!
Kivancsi lennek a Cezar lakas alaprajzara, vagy ha fent van a hivatalos weblapon, akkor csak a lakas tipusat mongyad meg...lecci! Elmondanad mi teccett?
Egyebkent a futes dolog mert izgat?

Mindenki!
Konyhabutorugyben erdekelne, hogy milyen jellegu, minosegu lett (lesz) a dolog.
Tejfel mintha regebben igert volna kepeket, vannak valahol?

Mar nalunk is van futes vagy egy hete...
Most csekkoltam a merot, 2 ev alatt fizettem osszesen kb. 130 ezret, ami szerintem eleg keves.
Szerintem a futes inkabb fentrol megy lefele, mert a kazant is felulre szoktak rakni...

AngyaliBögyörő Creative Commons License 2002.09.26 0 0 65
Üdv,
Belgiumban lakom és kiváncsiságból olvastam el a topicot hogy hogyan is állunk manapság otthon újlakásépítés téren.
Nem vagyok építész, soha nem is érdekelt a dolog, de az biztos hogy itt is panellből építkeznek a legdrágább negyedekben is. Annak ellenére hogy a tipikus belga ház kivülről apró téglás, meszeletlen, számomra is kiábrándító volt, de ezek egy fia téglát nem használnak soha, csak külső díszítésre. És egyáltalán nem újkeletű a dolog, 30 éves házak is panelből/ytongból (létezett akkor ytong?) készültek, és csak a külső borítás tégla.
Szerintem a magyar egyetemeken sok hülyeséggel is teletömik a hallgatók fejét (ld. én is otthon jártam), pl. mert a hallgatók minden tapasztalat nélkül visszamondják amit az órán hallottak + arról sem vagyok meggyőződve, hogy a legkompetensebb előadók tanítják őket (pl. közgáz területen biztos ez a helyzet).
Más: Ausztriához kár hasonlítani bármit is, ők a tagállamok között is talán A leggazdagabbak.
Karl May Creative Commons License 2002.09.26 0 0 64
Gondolom laminált parketta műanyagból, az illene a ház minőségéhez.
Előzmény: hORK (61)
tejfel Creative Commons License 2002.09.25 0 0 63
>Az ára azonban kicsit sem hasonlít az itt említett 2-essel kezdődő számra, inkább a 4-es a nyerő.
Az elson volt 2-vel kezdodo. Felfele dragulnak.

>Véletlenül nem tudja valaki, hogy a fűtés felső vagy alsó elosztási rendszerű????????
Nemmondanam hogy tom mirol beszlesz, de most idnult a futes, s a felsobb emeleti lakok tobbet panaszkodnak (tehat valsz alulrol megy felfele a dolog).

Előzmény: bolcsa (60)
hORK Creative Commons License 2002.09.23 0 0 62
ja, a Kleóról beszéltem az imént.
Előzmény: hORK (61)
hORK Creative Commons License 2002.09.23 0 0 61
Volt már valaki innen a szín/burkolatkiválasztáson, esetleg konyhabútornézőben? Tapasztalatok?

Azért az pozitív, hogy hozzácsaptak egy mosogatógépet is a cucchoz, és szalagparketta lesz.

bolcsa Creative Commons License 2002.09.23 0 0 60
Hát úgy tűnik nem véletlenül nyitottam ezt a fórumot, szombaton megnéztük a Cézár D épület 8 emeleti teraszos lakását és azóta áruljuk a régit.:-)) Nagggyon szép és jó beosztású és hát a terasz........ Az ára azonban kicsit sem hasonlít az itt említett 2-essel kezdődő számra, inkább a 4-es a nyerő.
Véletlenül nem tudja valaki, hogy a fűtés felső vagy alsó elosztási rendszerű????????
overhead Creative Commons License 2002.09.16 0 0 59
Új társasházak Bp-en:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9077082
tejfel Creative Commons License 2002.08.23 0 0 58
>Meselj, mit pereltek? Ha extra gond nincs, milyen gond van? Es hol fognak ott meg epitkezni?
Nem bizti hogy per lesz, de nem tetszik a lakoknak, hogy a tetoterasszal meghirdetett Cezarhazban nem lehet kimenni a tetoteraszra, mert az a 9. emeleti lakok tulajdona lett (azutan lett ez igy hogy mi mar kifizettuk a lakast).

>Multkor elgyalogoltam feletek, korbementem a hazat es nekem nagyon teccett az esti kivilagitas.
Nekem is teccik, csakhat mi fizetjuk, s ez faj a lakoknak. Mondjuk 11-12 orakor le lehet kapcsolni, azt mar tul lehet elni.

>Az orzes eleg komolynak tunt, minden bejaratnal kamera, a kocsibehajtonal meg 2 ember is ugrott a kocsira mikor behajtott valaki...
Kamerak azok vannak dogivel. Lent a haz alatti parkoloban megtobb akad. Nem kifejezetten rossz az orzes, csak ugye ahol minden kapun ki-be jarkal mindenki (mert ugye ha egy lako jon, akkor beengedi azt aki ugyan akkor jon stb. szal rekalm ugyan ugy ott van a postaladaban), ott max a kapunkent egy or lenne igazan biztonsagos. Megoldas meg nincs, agyalas alatt.

Mi a Tutaj utca fele lakunk, ez aranylag jo. A Visegradin szokott forgalom lenni, az a Vaci ut menekulo utvonala. Velunk szemben fognak allitolag epiteni majd valamit meg. Most ott egy orzott parkolo van, ami jo is rossz is. Nem haz van szemben ha kinezek az ablakon, de cserebe az autoriasztok szoktak muzsikalni :(.

>Esetleg nezd meg a DunaPlaza mogott amit fognak epiteni. Most volt egy ket onkormanyzati tulajdonu, de uj lakas a XIII. keruleti lapban (asszem Csanady ucca) 220EFt/m2. 50m2 koruliek, szerintem megeri.
Mi 235e ft/m2-ert vettuk Cezarban a lakast. Nem hiszem hogy rossz vetel lett volna.

Előzmény: formatc (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!