Sziasztok az lenne a kérdésem hogy feles tőgyű kecske hogy fog tejelni jól tejel. Mert van egy 1.5 éves kecském ami elkezdett tejet adni de az egyik tőgye sokkal nagyon mint a masik.
Szia általában 6-8 hetes korába lehet leválasztani de ha van rá lehetőség akkor minnél továb annál erőseb lesz a gida ha meg akarod tartani tenyésztésre, jobb ha tovább szoliznak én így csinálom ha meg kell a tej és a gidákta nem akarod megtartani akkor 6-8hetesen le lehet választani
Egy olyan kérdésem lenne mikor kell különzárni a kiskecskéket?Lassan két hónaposak lesznek és egyre gyakrabban látom hogy ha kaját kapnak az anyjuk félrelöki őket,valamikor durvábban is.Eddig kiválló anya volt,kiválóan nevelte őket,gondolom egyre több energiájába telik nevelni őket,ahogy nőnek több a táplálékigényük is,a tejet fogalmam sincs mikor szipolyozzák ki mert nem látom de szinte mindig üres a tőgye.
Sziasztok ! Tudja valaki hogy a kecskékre mennyi támogatást adnak manapság? És hogy a támogatásnak megfeleljek, milyen-mekkora költségekkel kell számolnom? A segítséget előre is köszönöm!
....... hasonlít. Ez egy átok. Azt mondja a lány, ő nem is tud ellene semmit. A nagy lovat lemosta neostomosannal, csak ez ő mondása szerint fejős állatnál nem okos.
Ha sikerül megfogni a legyet, kalapáccsal kell agyonverni! Komolyan! Olyan, mintha vasból lenne hegesztve.
Kinyúvaszthatatlan, és erőszakos.......... huh..... ez most kihozza belőlem a politikát is....
Elvileg igen. Egyszer egy befúrta magát a kanca farka tövéhez. Rúgott, fetrengett..... holnap megmutatom a képet a lánynak, ő ismeri "személyesen", névről.
Sziasztok ma megnéztem a duzadt tőgyű kecskét próbáltam megfejni elég sok tejszerű valami jött ki belőle soha nem volt kecskéje de bak közelébe se érdekes kesz mi fog kisülni belőle
Én nem hajtottam meg elötte. Etetés elött elkaptam, 1 segítség széken ülve megfogta, Én elgumiztam, megmasszíroztam a golyókat hogy lelógjanak. Rá a gumi a mellbimbók alá aztán kész!
Egyébként az Én kecském is ilyen félig tőgyelést produkál, de nem tudom Én se, hogy mi lesz vele. Elvileg már 10 napja meg kellett volna ellenie.
Szia lenne egy kérdésem hogy gumizod le a bakokat és nen veszélyes jól sikerül. Én ugy szoktam csinalni ha nagyon jólakott a kecske kicsit túl nagy a hasa kiengedem a karanból egy kicsit had futkosson lesz így gyakran kaki pisi még direkt meg nógatom hogy mozogjon.
Sziasztok lenn egy kérdésem van egy 1,5 éves kecském még nem kellet ma észrevettem hogy a tőgye egyik fele megduzzadt. Mitől lehet ez nem hasas tej nem jön belőle a másik fele kicsi most ilyen feles tőgyü kecske lesz belőle ?
A fújódott reggel is puffadt, de ez nem jelent semmit mivel szabadon van, akkor eszik szénát amikor akar! Meg fogom majd csinálni az istálló részt zártra, csukhatóra, aztán estére becsukom majd őket.
Amelyik meg tőgyelget az előhasi, nem ellett még. Igaz, hogy együtt van a kicsikkel, hozzáférhettek de igen kicsi az esély rá hogy hagyta mert röptette már meg a kicsiket.
Rámérek majd, de nem érzem hogy meleg lenne.
Egyenlőre békén hagyom a puffadót, a másikkal meg várok, hátha...
1, - Megnyomkodtad, tej van benne stb.? Nem gyulladás? (ha van lázmérőd, lázmérőzzél 1-et)
Ha épp nem láttad, de egy gida hozzáfér és megszopta a tőgyét, attól is beindulhatott újra a tejtermelés azon az oldalon.
2, Ha reggelre mindig lemegy, akkor csak jól teleeszi magát (este beterelésnél az enyéim közül is több mint a labda, úgy jön be, aztán reggelre normál)
Tehát nehogy adj nekik habrombolót. A puffadás a bal oldalán jelentkezne, és azt biztos észre veszed, mert nyöszörög és a kérődzés is leáll. Tehát ha a kedélyállapota jó, jár a szája (kérődzik) eszik-iszik pisi - kaki stb. akkor minden rendben.
3, nem jellemző, hogy kezelni kellene, mert amikor leszárad - leesik, már csak egy kis alvadás nyom látszik.
1: Van egy nőstényem akinél tudtommal 03.15-e után nem járt bak. 2-3 hete elkezdett az egyik tőgye nőni, de ennyi, semmi több! Találkozott már valaki ilyennel? Várhatok szaporulatot 8gy 7-8 napos túlhordás után, vagy ez csak szórakozik velem?🙂
2: A másik anya, aminek van 2 kisbakja 2-3 napja olyan, mintha fújódna. Megtapogattam van hogy kemény a hasa, másnap puha. Széna van elöttük bővel, lehet csak abból evett be többet? Abrakot veszem el lassan tőlük. Egyre kevesebbet kapnak.
Mindkét fele púpos nem csak az egyik oldal. Nem kiabál, nem fekszik látszólag jól érzi magát!
Van itthon habzáshátló, de még szoptat, nem tudom adjak-e neki?
+1
Kisbakok el lettek gumizva, azt hittem nagyobb lesz a sírás-rívás, de semmi! Ha lesültek a golyók, akkor kell valamivel kezelni a helyét?