mééérnincs vasárnap tkábel ügyfélszolgálat, előfizettem volna sportklub+ra. annyi RSCA meccset adnak, h. nincs más választásom :)
A ma várható kezdő: Zitka - Wasilewski, De Man, Juhász, Van Damme - Gillet, Polak, Hassan, Boussoufa - Vlcek, Pieroni
De Man pótolhatja a sérült Pareja-t, Hassan pedig Biglia eltiltásának köszönhetően ismét a kezdőben kaphat helyet. Chatelle szereplése bizonytalan, Deschacht viszont elutazott Charleroi-ba.
Ha nyerünk, belátható közelségbe (5 pont) kerülhet a 2. hely, ugyanis a Club tegnap kikapott a Mouscron otthonában.
Nem akarok a klub pénzügyeiben vájkálni, csak azért lepődtem meg, mivel 2005-ben Bécsben olvastam, hogy a Frank Stronach által patronált Austria Wien éves költségvetése kb. 25 millió euró volt (egy-két millió ide-vagy oda lehet, már nem emlékszem pontosan). Szóval most 2008 van és azért az Anderlecht más szint mint a szintén lila Austria (egyébként a helyi rivális Rapid gyermekeknek szóló könyvet adott ki a klubról. Ha máshogy nem lehet, talán így is lehetne egy kis zsebpénzt szerezni...:-))
hát igen. Van Holsbeeck: "Budget moet naar 80 miljoen" Szerinte megvalósítható, 2 dolog kell hozzá, egy új stadion és a bajnokság átszervezése. Előbbi kapcsán ugye semmi előrelépés, utóbbi folyamatban van, a legújabb verzió egy 16 csapatos első osztály, rájátszással a végén. ( 18-ből 14 klub elfogadta a javaslatot, elvileg most pénteken lett volna a végső szavazás, de elhalasztották csütörtökre).
Nem lesz könnyű meccs a vasárnapi, kellemetlen ellenfél az Charleroi ( ősszel 1-0-ra nyertek Brüsszelben), ráadásul a fél csapat el sem utazott Vallóniába sérülés/eltiltás miatt. A névsor: Frutos, Pareja, Akin, Mpenza, Legear, Proto, Biglia + Deschacht még csak most tért vissza, 90 percet aligha bír + Chatelle sem 100%-os, de ő azért leül a padra.
A hazaiaknál ott lehet a kezdőben Théréau és Leiva is, akiktől ugye nagy nehezen sikerült megszabadulni, gondolom kettőzött erővel fognak küzdeni.
A Standard szenvedve ugyan, de nyert tegnap (Mbokani már 9 gólnál jár...), a Brugge a Mouscron otthonában lép pályára (13 forduló óta nyeretlenek a hazaiak), a Cercle a Westerlo-t fogadja (talán egy döntetlen összejöhet Ceulemand csapatának), holnap pedig Gent-GBA és a mi meccsünk.
40 millió az idei ktgvetés. Vagyis Ribéry+Toni :) Mondjuk egy nagyobb stadionnal ez simán lehetne 60-65 is sztem, de az új arénáról 2-3 hónapja semmi hír...
Ez a 0-5 minden idők legsúlyosabb hazai veresége (európai kupameccsen), eddig asszem a Lokomotiv Moszkva elleni 1-5 állt a lista élén.
Sztem Altintop góljánál eldőlt a továbbjutás, 100-ból 1-szer jön össze egy ilyen lövés, sajna pont ma pont ellenünk sikerült neki. 0-1, a Bayern ellen, nem a mi szintünk. Aztán jött Toni gólja a legrosszabbkor, én se szívesen jöttem volna ki az öltözőből.
Lehet le kellett volna vennem a hangot, amennyi gyökérséget beszélt a kommentátor... "Jacobs megkeverte a kezdőt, kihagyta Mpenza-t és Frutos-t...". Doh.
A kiállitás megpecsételte a meccset. Illetve a hazai pálya most negativ hatást hozott az Anderlechtnek,mert ha mondjuk ez idegenben van,és 0-2,minusz egy ember,akkor lehet beállnak védekezni és lehozzák 0-2-re,ami még nem is lett volna reménytelen teljessen a visszavágóra. De hazai pályán nem tehették ezt,megpróbálták a 2. félidőben 10 emberrel meghajtani,még 1-2 helyzetecskéig futotta is az elején,aztán egy kontra végén eldőlt minden.Utánna meg már szétestek teljessen. Persze ettől még a mi teljesitményünk nagyszerű volt,idegenben 5 gólt rúgni,egyet se kapni,ezt nem hittem volna.Visszavágón majd valami ificsapatot felküldünk... :-) A kiállitásban pedig Puhl mesternek nem lehet igaza,ugyanis ha az ütésért kapta volna a 2. sárgát a belgák játékosa,akkor 11-esnek kellett volna következni...
hát 10 emberrel ez van. Zitka jó kapus, de hiányzik 1-2 bravúr. Wasyl-t ismerjük, Juhász és Van Damme nagyon jók, Biglia túl sok labdát veszít a saját térfelén, Boussoufa ma 0, Polak robotol, Chatelle legalább helyzetbe került, Akin pedig nem akkora klasszis, h. 2 védőt lerázzon.