Keresés

Részletes keresés

primera Creative Commons License 2002.04.04 0 0 3663
Sziasztok!
Gyomber nekünk is van kompunk és nagyon szerette a Roland is, egy nap csak fél vagy egy órát töltött benne, annál többet nem. Végig hatalmas vigyorral, hisz így elért olyat is amit addig nem és megnyílt egy kicsit így elötte a tér. Viszont mi sem hazsnáltuk sokáig talán két hónapig, mert ahogy beindult a mászásnagyüzem nem volt már élmény a komp.Úgyhogy szerintem tényleg érdemesebb használtan megvenni. Én is megbántam, hogy majd 10.000,-Ft-ot kiadtam egy újra erre a kis időre....

Blan a Roland is 2 hónapos kora óta már könnyekkel sír... /néha mit könnyek -krokodilkönnyek ezek. :)/

Ancsurci ez nagyon ijesztő lehetett. Még belegondolva is megrémültem, még szerencse, hogy nincs nagyobb gond. :)
primera

diandie Creative Commons License 2002.04.04 0 0 3662
Sziasztok!
Biztos volt már szó a homeopátiás "tejcsináló" szerekről, csak sajnos ritkán jutok net közelbe és nem nagyon tudom követni az eseményeket.
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata ezekkel a szerekkel kapcsolatban? Én az urtica urens-t próbáltam, de nem jött be. Hallottam az alfalfa d6-ról is, de ezt itt nálunk nem ismerik a patikában. Kaptam egy Boiron-os füzetet és abban sincs benne. Hol lehet ilyet kapni, vagy valami mást ami esetleg valakinél bejött?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv
Andie
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.04.04 0 0 3661
Az enyém még csak 2.5 hónapos, de már rendes kis könnyei vannak.
Előzmény: Törölt nick (3660)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.04 0 0 3660
Lányok!

Mikortól könnyeznek a babák sirás közben? Dalia Kisjutkája már krokodilkönnyekre képes, de Lini-békám (most 8 hónapos) még egy árva cseppet sem sajtolt ki soha a szeméből. Szárazon szokott bömbölni. Kicsit aggódom, hogy gond e ez, bár lehet, hogy alkati dolog, ahogy Dalia mondta. Többi babánál hogy van ez?
Blan

dalia Creative Commons License 2002.04.04 0 0 3659
gyomber,

ha jól tudok kb. egyidősek a gyerekeink - Kisjutka a jövő héten lesz 7 hónapos - mi már egy ideje kompozgatunk, nem sokat, nem is minden nap, néha-néha belerakom egy félórácskára nagyon élvezi. Még épphogy leér a lába benne, előre nem is bír haladni vele csak hátrál mint a rák :), de azt nagyon élvezi, nagyokat sikongat és kacag ha sikerül elérnie egy kiszemelt bútordarabot. Én azért szeretem, mert a gyerek imád függőleges heylzetben lenni.

d.

Előzmény: gyomber (3654)
Ancsurci Creative Commons License 2002.04.03 0 0 3658
Más. Talán emlékeztek, egyszer irtam, hogy Gabó nem vett levegőt, hosszan és nagyon megijedtem. Ez januárban volt, azóta most márciusban ujra megtörtént csak sokkal ijesztőbben, Gabó ellilult - kb. 15-20mp-ig nem vett levegőt - vizeztem és végül ugy fujtam bele a szájába, nagyon megijedtem, ugyhogy elmentünk az Ilka utcai neurológiára. Csináltak EEG-t, koponyaultrahangot, vettek vért. Minden negativ volt. Azt mondták van egy ilyen kvázi betegség, a neve: affektív apnoe, ennyi a tünete, illetve Gabónál az átlagosnál hosszabb és csúnyább. Azért kell az ilyen gyerekeket elvinni és megmutatni, mert van hogy az epilepszia igy kezdődik, ritka, de előfordul. Jobb ha látja orvos és kivizsgálják.
A különbség az, hogy az epilepsziánál általában ok nélkül és adott gyakorisággal jön elő, mig az affektiv apnoe kifejezetten valamire egy reakció, hivhatnánk hisztinek is.
No ennyi, a konklúzió persze annyi, hogy 4 éves koráig kinövi, addig meg törödjek bele, hogy ez van és tanuljam meg kezelni. Mégis jó, hogy látta orvos és tudom mi a helyzet.

Azért irtam ezt le, mert én sose hallottam eddig erről és ha más gyereke is csinálna ilyet szerintem nyugodtan vigye el orvoshoz, csak a maga megnyugtatásáért is.
bocs ha hosszú voltam
Ancs

Ancsurci Creative Commons License 2002.04.03 0 0 3657
Sziasztok,
Viki! :))
Gyömbér: anno én vetettem fel a témát, november táján és C.C.Vikitől meg is vettük Marci bébikompját. Amig Gabó nem tanult meg mászni nagyon élvezte, hogy mégis van egy módja, hogy eljusson valahonnan valahova. Sokat ő se volt benne, de volt 2 hónap amikor töltött benne fél órácskákat. Aztán gond nélkül kezdett el 9 hónaposan mászni, és láthatóan nem sokára járni fog, egy kézzel kapaszkodva már lépdel és ügyesen áll, illetve butorok segítségével jár is egyedül. Szóval szerintem se rontott semmit, viszont jó időtöltés volt egyszer-egyszer.
Ha ugy döntenél, hogy veszel mi eladnánk az emlitett kompot, mert már nem használjuk. Ha érdekel ird meg (ha az itteni mail-re irsz, küldj ide egy üzenetet) köszi
Ancs
Előzmény: gyomber (3654)
zezse Creative Commons License 2002.04.03 0 0 3656
Nekem Herr Vekerdy azt tanította a főiskolán hogy nem jó. Én elhittem igy nem is volt.
Miért akarsz bébikompot??
Ha emeletes a lakás akkor lépcsőnél vigyázz, mert elég nagyot tud esni.Sz.V.Sz sok értelme nincs.
na elzavart az uram innen, bocs.
Zs
Viki: jó voltál!!!
C.C.Viki Creative Commons License 2002.04.03 0 0 3655
Sziasztok !

Örülök, hogy eddig csak pozitívan álltatok hozzá előző írásomhoz és sikerült kicsit megmosolygtatnom Benneteket.
Ági,
A "Gálvögyi-szint" még azért feljebb van, de tényleg ő az egyik nagy kedvencem.
Gyömbér,
Azt sajnos nem tudom, milyen "messze vannak innen" a bébikompos hozzászólások,de arra emlékszem (mert én is írtam a témában), hogy közös nevező az volt: napi 1-2 órás kompozgatás nem árt/ott meg senkinek, semiféleképpen nem hátráltatja a járástanulást, az első önálló lépések megtételét. Szóval ne felejtse senki a kora délutántól estig tartó szappanoperák idejére a bébikompban a kicsit, de kis szabadságot/önállóságot ad a babának a világ felfedezésében és az anyának is hasznára válik a baba mozgásszabadsága :-)
Marci is "aktívan" kompozott kb. 2 hónapig (lehet, hogy többig is) napi 1-2 órát, 11 hónaposan - "normál lépésekkel" - elindult mindenféle erőltetés nélkül. A legtöbb babánál is hasonlóan alakult a helyzet.

Tényleg pang minden topic, pedig mennyire várom mindig a jeleket a "világzűrből" :-)

Viki

gyomber Creative Commons License 2002.04.02 0 0 3654
Sziasztok,

éppen bébikompos korszakba értünk, és emlékszem itt heves viták voltak a támogatók és az ellenzők között.

Nem emlékeztek nagyjából hanyadik (be)hozzászólásnál keressek vissza, ha erről akarok többezt tudni?

köszi
gyömbér

Cincoka Creative Commons License 2002.04.02 0 0 3653
:-)) Jahajj,korán reggel árt a röhögés...most törölhetem a klaviaturából a kiköpött kávét...vagy hivjam a kölyköt,nyalja ki?:-)(bukik az én keserü kávémra,a kiskanalat mindig elkunyerálja és átszellemülten szopogatja tisztára:-) ) Hu,most megköveznek:-))

Előzmény: C.C.Viki (3650)
Ágibági Creative Commons License 2002.04.01 0 0 3652
Viki!

Egy Gálvölgyi veszett el Benned. Halálra röhögtem magam, most viszem a férjemnek is kinyomtatva. Csak így tovább!

Á.

Andimama Creative Commons License 2002.04.01 0 0 3651
Viki!

Nekem tetszett.

Nagyon kihalt a topic mostanában. Gondolom a babócák nem hagyják a mamákat. Mi lassan 1 évesek leszünk, úgyhogy átcammogunk majd a Tipegőkhöz, bár nem hagyunk itt Titeket, vissza-visszanézünk majd.
A friss kismamák - láttam nyitottak egy új topicot, hát nem tudom mennyien maradnak még itt.

OFF
Quizas jelentkezz! Várom ám a leveled, remélem nincs semmi baj Veletek, csak élvezitek ezt a szép tavaszi időt. Párom holnaptól dolgozik, úgyhogy most már megint kettesben vagyunk.
ON

Andi

C.C.Viki Creative Commons License 2002.04.01 0 0 3650
Sziasztok !
Ugye, mindenkinek jól jött már ez a frankó kis tavasz !
DE!Most lehet, hogy nyílvánosan megöngyilkolom magamat, ám a szándékom éppen a saját és mások egészségének megőrzése. Ennek egyik nagyon fontos feltétele - szerintem -, ha az ember olykor önmagán is tud jókat nevetni. Egy április elsejei bolondságba talán belefér az alábbi „topic-paródia”, de előre kérek Mindenkit, hogy ne sértődjön meg és ne küldjön el a közeli nőrokonom hátsó intim járatába :-)))))
Sütike:
Helóka !
Ismeri itt valaki annak a „tejcsináló golyónak” a receptjét, amelyik tényleg hat ?? Az enyém nem igazán hatékony, mert hiába kiabálok be a konyhába, hogy :
- Golyó ! Csinálj tejet !
az én 120 kilós uram meg se mozdítja a virgácsait a cél érdekében.

BigMc: (válasz Sütikének)
Igen. Létezik hatásos recept, de még mindig keresik. Engem is érdekelnének a golyók, de már más témában :-)

Bugyi Béni
Enyém a 10.000. hozzászólás, méghozzá úgy, hogy ki se nyitottam a számat :-)

Lufi:
S.O.S Süllyed a házunk !! (Ja, ez az építkezés topic-ba való.) A legnagyobb problémánk mégis az, hogy 2 hónapja mi is szülők lettünk. A babánk egész nap csak szopizik, büfizik, alszik, felsír, aztán minden kezdődik előről. Időnként bekakil, de legtöbbször pisivel van tele a pelusa. Ez normális ?? Naponta egyszer meg kell fürdetnünk, tisztába általában 6-szor! kell tenni, de még nem sikerült rávennünk, hogy önálló legyen. Hetente egy nap rám, az összes többin az apjára hasonlít. Lassan már kétségek is gyötörnek, hogy valóban én vagyok-e az anyja ?! Szóval tényleg csak én fújom fel ennyire az ügyet, vagy Nektek is ilyen pokoli borzalmakkal teli az életetek ??

Sza(n)di (válasz Lufinak):
Sajnos ilyenek a mai kölkök. Én sokkal aranyosabb és szebb is voltam, mint a mai széria. De, ha már ilyen babátok van, csak úgy oldhatod meg a problémát, ha szigorú és kemény eszközöket vezetsz be. Pl. rendőrruhában szoptatod, gumibotot adsz neki rágóka helyett, de a kommandós szerkó is oké (én a férjemét használom).
Vagy tudod mit? Válts védőnőt ! Bár egyik se üti meg a színvonalamat :-(

Neuro Labilis
Igen, igen, a védőnőket időnként le kell váltani. Képzeljétek, szegény kisfiam is majdnem egy védőnő miatt halt éhen. Azt tanácsolta ugyanis, hogy először csak kiskanállal adjak neki főzeléket. Próbáltam, de hiába, a babám a kanalat azonnal kitolta a nyelvével a szájából, nem evett meg semmilyen darabos ételt. Hetekbe telt, mire én rájöttem a megoldásra . Hogy a büdös életbe tudna a gyerek kanálból enni, mikor a férjem fél családja kínai, és mi is pálcikával eszünk itthon ! Most egyszerre akár 2 üveges babaételt is lenyalogat a pálcikákról ! Méghogy kiskanállal ! Nem tűnt fel neki a tanácsadáson, hogy a babánk mindig ferde szemmel néz rá ?! A Rasszista!

V.V. Ciki
Megint nem értek egyet az előttem szólókkal. Legfeljebb átnyomjátok rám a 230-at a neten keresztül, de akkor is leírom az uszító és lelki nyomorba taszító véleményemet: a babák naponta akár többször is szopizni, sírni, pisilni és néha kakilni is akarnak. Aki ezt cáfolja, annak valszeg elcserélték a babáját a szülészeten egy actionless man-re, vagy tipi-tapi dinóra, esetleg egy teletubbie figurára!
A védőnőkkel pedig semmi gond nincs, nem kötelesek felismerni a különbözü emberi bőrtípusokat. Vagy itt melyikőtök ismerne fel egy négert a sötétben??

Samura-i (válasz V.V. Cikinek)
Megint belémkötöttél ? Semmi közöd hozzá, hányszor szarik be a fiam! Nem is húzok piros zoknit fürdetéshez, pedig lehet, hogy abban jobb anya lennék, mint te. Neked meg valszeg pisilős Barbie-babád van, akinek már deréknél összeszűkül a bélrendszere. Remélem, azért alul kicsöpög néha valami.

V.V.Ciki (Samura-inak)
Mi van?????????

Banyacsakegyvan (reagálás a kialakult vitára)
Mi van itt már megint ?! Szerintem hagyjátok abba az egymás porig alázását, mert ez ebben a formában a többieket nem érdekli, viszont hidegen hagyja. Javaslom hogy azonnal szervezzünk inkább talit és ott jöhet a bunyó. Gyertek el minél többen, hogy mindkét félnek legyen nagy szurkolótábora.

Na, hát ennyire futotta gyorsan. Szerintem úgy nagyjából kiragadtam az utóbbi időszak humorizálható részleteit.

Üdv, és ígérem, ilyent többet nem teszek :-))

Viki

zezse Creative Commons License 2002.03.31 0 0 3649
Biopiac: a Marcibányi udvarán, az uramék szép sóskát árulnak( vagy spenót?? )..meg finom padlizsánkrémet. A piszke pék meg jó kenyeret..
dalia Creative Commons License 2002.03.31 0 0 3648
Biopiac: szombat délelöttönként a Marcibányi téri művházban.

A gyerekem az ölemben eszik, azaz nem eszik :)
de most fogzunk, épp elég baj az neki, nem eröltetem a kajálást még pluszba...

Előzmény: bogarka75 (3646)
bogarka75 Creative Commons License 2002.03.31 0 0 3647
Hahó!!
Mindenki kint van a napsütésben? Már napok(?) hetek óta pang a topic.
Bog75
bogarka75 Creative Commons License 2002.03.29 0 0 3646
Hello,
Hol van bio piac és mikor?
Bog75
zezse Creative Commons License 2002.03.28 0 0 3645
Viki: a választás lehetőségét természetesen felkináljuk, elég ciki lenne, ha a gyerek titokban osonna a Mekibe :-)) Waldorf oviba fog járni, és gondolom suliba is, igy a dolog adott, ott van vegetáriánus kaja.( most akarom megtámadni őket, hogy szállítanánk) Szerintem vannak tipusok az egyik meghal hús nélkül, a másik elvan. Ha "húsos" a gyerek akkor meg nincs mese.
Most elmegyünk REcskre, anyósékhoz, és jön a kisértés ..csak egy kis kolbász, szalonna..
Mindenkinek jó Húsvétot, ill. Pészachot!!!
C.C.Viki Creative Commons License 2002.03.28 0 0 3644
Sziasztok !
Először is elnézést kérek mindazoktól, akik e-mail-ben várnak tőlem választ. Sajna elúsztam a mostanában érkezett mail-rengetegben (a népszerűség átka :-)), meg ugye elfoglalt anya is vagyok :-)
Ünnepek után küldöm a válaszokat.
Pongi,
Zezse passzolt nekem egy hozzászólást :-), de sajnos nem tudok segíteni. Én csak bizományi bababoltokat ismerek Békáson, (egyet a Plus üzlet melletti ház aljában, cipőbolt mellett, a másikat meg a CBA üzlet "utcájában", a másik oldalon kicsitt arrébb) de hát azokkal nem voltam megelégedve. Bár kaphatók a CBAmellettibe új cuccok is, de szerintem drágán árulják a használt cuccokat is.
Zezse,
Mi lesz akkor, ha Barnabás oviban (na jó, lehet, hogy ott nem, bár tudok egy bölcsit, ahol nagyon fincsi ajákat főznek) stb. helyen eszik majd húst és ízlik neki ? Adtok neki választási lehetőséget, hogy akar-e továbbra is vegetáriánus lenni,vagy nem? Csak azért kérdezem, mert ismerünk olyan vegetáriánus családot, ahol a gyerekek is vegetáriánusoknak indultak, de már egyikük sem az. 2-3 éves koruk után áttértek a húsos étrendre (oviban, nagyiknál kaptak először és szeretik, kérik), és a szülők ezt elfogadták (bár otthon most se nagyon készítenek húsos ételt a gyerekeknek).

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk! Ja, bocs Zezse, Nektek hústalant :-))
Csákó,
Viki

bogarka75 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 3643
Dalia,

Lehet, hogy már írta valaki (bocs de nem tudtam még minden hozzászólást elolvasni) de állítólag van olyan baba aki azért nem veszi szívesen a nem anyatejet mert akkor távolabb kerül fizikailag a mamától.
Van aki automatice a babahordóba teszi a gyereket ha kajával akarja k1nálni. Próbáld meg esetleg az öledben ültetve megkínálni.
(Anyám ez a gyerek hogy ordít, már megint mennem kell!)
Bog75

Előzmény: dalia (3570)
habszegfu Creative Commons License 2002.03.26 0 0 3642
Pongi,

ahogy Zezse mondta, a Hollos Korvinban van egy kis bolt, ott van mindenféle dolog, valamint a Subában is van egy pici Megatoys.

Most egy hétig nem leszek, legyetek jók.

Előzmény: pongi (3633)
Ducika Creative Commons License 2002.03.26 0 0 3641
Sziasztok!

OFF
Cár!
Mailtem Neked!
ON

D.

zezse Creative Commons License 2002.03.26 0 0 3640
Most leshet hogy off leszek de válaszolok itt, hátha mást is érdekel:
A férjem vegetáriánus szakács, ilyesfajta vállalkozást inditunk( házhozszállítás-ez itt a reklám helye)ugyhogy adott a dolog. Ovo laktók vagyunk, bár a férjem tavaszzal 3 hónap állati fehérje mentes diétán van mert szénanáthás én neki ettől múlt el.
Barnabás mindent kap ami nem hús, és zsír. Olyat feldolgozott élelmiszert is igyekszünk nem adni amibe belecsempészik a zsírt stb..( levesporok stb..)
A túrót nagyon szereti, meg a tejfölt ( szerintem genetikus, mert mi is azt nyomatjuk állandóan) meg a joghurtot. Meg persze sajt..
Teljesen egészséges, 11,50dkg volt 1 évesen, 80 cm, azt hiszem ez átlagos. Sok zöldséget eszünk, meg salátát. Állandó program a bio-piac, ahol beszerezzük a zöldség nagy résézt. Kenyeret magunk sütjük, azóta sajnos sokkal több fogy mint a boltiból.
Na ennyi, kérdezz nyugodtan( a férjem kaja ügyben profi, próbálunk biok lenni, meg természetesek amennyire ezt lehet, pl. ahova költözünk, ott a szennyvíz vissza lesz forgatva pl. wc lehúzáshoz, mert szerintem nagy pocsékolás ivóvízzel leöbliteni a kakát. ( bocs) na ennyi, azért angyalok nem vagyunk, mindjár megyünk is a Coraba.
Zs

la Passionata Creative Commons License 2002.03.25 0 0 3639
Sziasztok!

Zso70: Azt hogy érted, hogy kirázza a hideg időnként, mióta főzit is eszik? Szó szerint, megborzong?

zezse: De jó, hogy felemlitetted a vegi dolgot! Ezek szerint Barnabásnak sem adsz "olyasfélét", jól értem? Lakto-, ovovegetáriánusok vagytok vagy tisztán vegán? A vegi topicban volt egy jó kis eszmecsere erről a témáról, mármint a gyermekkel kapcsolatos dolgokról. Érdekelne a Te véleményed. /Nálunk felemás a helyzet./ Bocsi az OFF-ért a többiektől. Esetleg mélben megbeszélhetnénk?

Buborka: Télleg a mosószóda és mosószappan a legjobb. Mosószappant is tudod automata gépben használni pelyhesitve (lereszelve). Vadász utcai zöld boltban minden van.

dalia: Klassz, hogy Nálatok megoldódott a helyzet kajailag! Nálunk sztrájk van vagy baj van, vagy mittudomén. Most úgy néz ki, hogy semmi nem tetszik a kisasszonynak. Azt nem hiszem el, hogy úgy jól lakott, hogy már nem fér belé semmi! - napig ment a dolog, főzike, gyümi, aztán jöttek a hányások. Nem erőltetem, a világért sem! De: megevett egy picit, aztán negyedórán belül kihányta. Ezt többször is eljátszotta, értsd: több napon keresztül. Most ott tartunk, hogy fogyott. Azért ilyen negativ rekordunk még nem volt! /Egyébként azért méregetem, mivel elég apróka volt mindig. 3 hónapos kora óta csak hetente./ Almát, banánt is evett már, izlett is neki.Aztán ma is ezt csináltam vegyitve, összeszoritja a száját, és kész. Gyanús is volt nekem, hogy milyen simán indul nálunk a hozzátáplálás! Gondoltam én, hogy lesz ennek még böjtje!:))) Marad a türelem és a próbálkozás!

Maminti Creative Commons License 2002.03.25 0 0 3638
KÁZSÉ, Zso, köszi szépen a válaszokat! Zso, mél ment!
Cincoka Creative Commons License 2002.03.25 0 0 3637
MAM cumi van a brendonban is és a megatoysban is.
Előzmény: pongi (3633)
zezse Creative Commons License 2002.03.25 0 0 3636
Buborka: mosószóda??
Pongi: Hollos korvin Lajos utcában van egy bababolt. De még nem láttam csak a táblát a HÉV megállóban. A hegy felőli lakótelepen nem tudok ilyen boltot, esetelg C.C. Viki, asszem ő is békási volt.
Zs
zso70 Creative Commons License 2002.03.25 0 0 3635
Maminti: homeopátiás szerek, próbáltam, bejött, pedig én is "hlálomon "voltam. Terhesség, szoptatás alatt is szedhető, nincs mellékhatás, sőt már ujszülöttek is.Ha érdekel, dobj egy mélt.
Előzmény: Maminti (3631)
buboka Creative Commons License 2002.03.25 0 0 3634
Sziasztok!
Nemrég szóba került a korai kelés. Nálunk is problémák adódtak az alvással, de pont fordítva. Eddig Bendegúz napi kétszer fél-egy órát aludt, majd kilenctől 7-8-ig alvás. Az utóbbi időben azonban a délutáni alvás két-három órára is elnyúlt, s tegnap du. 5-től reggel 8-ig aludt. Szerintetek mi lehet az oka, tavaszi fáradtság? Nem tapasztalt valaki hasonlóakat?
buboka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!