Keresés

Részletes keresés

Yoshee77 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 193
Egyszerűen nem értelek! Téged az bánt, hogy mertem írni valami negatívat erről a városról? Erről szól ez a fórum. Jól éreztem magam Erdélyben, Szlovákiában, Ausztriában ; de Prága nem jött be . Ez van és kész. Elhiszem hogy más ezt másképp látja, de szerinted én csak szánakozva szenvedek, mert Prágában nem verik át az embert.
Azért kíváncsi lennék a soraim mit mondtak el rólam neked amiért lenézel?
Karel von Bahnhof Creative Commons License 2008.10.30 0 0 192

Veled teljesen egyetértek, a szemléleteddel különösen! Probléma mindenhol adódhat a világon, de ezekre fel lehet készülni, lehet minimalizálni, és akkor nem szegi kedvünket semmi.

A sztrahovi sörfőzde és étterme amúgy egy tipikus turistakopasztó hely, egy sört ott meg kell inni, hogy tudja az ember, milyen, aztán mélyen el kell felejteni a helyet. A kolostor viszont gyönyörű, és a környékén számos kiváló kocsma is üzemel, ahol negyedáron kapsz meg mindent.

Előzmény: profh (190)
Karel von Bahnhof Creative Commons License 2008.10.30 0 0 191
Nem, nem kell magyarázkodnod. A soraid mindent elmondanak Rólad. További sok szép szenvedést kívánok külföldön, csak így tovább, jó magyar módra!
Előzmény: Yoshee77 (189)
profh Creative Commons License 2008.10.30 0 0 190

Prága gyönyörű, én magam is többször visszamentem, és vissza is fogok. A tömegközlekedés kifogástalan, még az ellenőrök is rendesek. Az átverés világméretű, össznépi jelenséggé vált, bárhol a világon észnél kell lenni! Ezért is írtam a St.Norbert sörözőről, ott sem maga a hely rossz, hanem egy kivételesen antiszociális vendégmunkás, szerencsére nem ez jellemzi Prágát. Természetesen nem lehet mindenki kedvenc uticélja a város, de minél többen látogatjuk, majd írunk róla, annál jobb! A negatív vélemény is hasznos, sőt!

Üdv:profhj

Yoshee77 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 189
Ajjaj Karel! Magyarázkodnom kell neked. 4 nap, mint október 23-26-ig. És 5 óra séta 24.-én és 25.-én. Ne kötekedj kérlek!
Karel von Bahnhof Creative Commons License 2008.10.29 0 0 188

Az előbb még azt írtad, hogy kétszer öt óra. Akkor most melyik a helyes?

Jó Neked amúgy, hogy ennyi idő alatt mindent láttál! Én ennyi látogatással a hátam mögött sem láttam még mindent...

Előzmény: Yoshee77 (187)
Yoshee77 Creative Commons License 2008.10.29 0 0 187
Karel te tökéletes. Látom szarul esik hogy valaki meri kritizálni szívedhez közelálló Prágát. Talán eldönthetem, hogy mikor írok és mit írok erről a városról. Bocsánatot kérek hogy egy fekete paca belepöttyent ebbe a hófehér Prága imádó fórumba.
Ha már egy tucatszor jártál ott gondolom nem sok meglepetés ér. Én csak jól akartam érezni magam a családommal négy napig és mertem feltételezni a csehekről hogy nem vernek át.

Tucatszor Prága? Nem unod még? 4 nap is bőven elég belőle.
Karel von Bahnhof Creative Commons License 2008.10.29 0 0 186
Az utóbbi néhány panaszkodó viktimológiai mintapéldánynak azt javaslom, hogy máskor ne csak írjanak, hanem olvassanak is, és ne utólag, hanem előre! Akkor az említett csapdákba nem esnek bele, és akár még jól is érezhetik magukat, miként azt én is néhány tucat alkalommal már megtettem Prágában.
freex Creative Commons License 2008.10.29 0 0 185
Mi találtunk egy jó pénzváltót, ahol viszonylag normálisan váltották a forintot. Ez az "A" metró vonalán a Staroméstska állomáshoz van közel. Fel kell jönni és a folyóval párhuzamosan a Károly híd felé indulni, abban az irányban a bal oldalon egy kis beugróban van. Nagyon fontos, hogy mennyit akarsz váltani, ettől függ az árfolyam. Múlt héten többször is váltottunk 20000 Ft-ot, adtak érte 1700 czk-t (ez 11.76 Ft/czk). Egyébként tényleg mindenhol szemét módon váltanak, van, ahol ugyanez az arány 14-15 Ft/czk.
Egyébként pedig javaslom mindenkinek, hogy fizessen kártyával, mert középárfolyamon számolnak, akkor 1 czk 10-11 Ft között jön ki. Persze oda kell figyelni, mennyi van a terminálba ütve összegként, mert ott is simán átvágják az embert.
Előzmény: szedmák bakter (183)
profh Creative Commons License 2008.10.29 0 0 184
A Strahovi kolostor meglátogatásakor be ne menjetek a Szt. Norbert sörözőbe, illetve ha bementek, meg ne szólaljatok magyarul! Dolgozik ott egy vérbunkó, parasztmagyarul beszélő, valószinűleg Szlovákiából importált, zombifeketére mázolt hajú luvnya, aki gyűlöli a magyarokat. Biztosan irritálja, hogy van olyan magyar, akinek van pénze meginni egy sört a méregdrága sörözőben. Neki is lenne, tanult volna jobban! Különben Prága csúcs!
szedmák bakter Creative Commons License 2008.10.29 0 0 183

Ilyesmi velünk is előfordult, ebédnél hozza a csaj a kis kosárkát, benne ketchup,worchester,stb., egyik sem illett a kajánkhoz. Leteszi, számlára felvés egy o betűt. Egy cseppet sem használtunk egyikből sem, ennek ellenére felszámolt 50 koronát. Lehet, hogy náluk közismert, miszerint ha nem kell, el kell vitetni, de talán tisztességesebb lenne tájékoztatni a külföldit..

Viszont szó nélkül elfogadták a barátnőm magyar diákigazolványát is mindenhol.

Pénzváltásra a Volksbankot ajánlanám, 1 euróért 25,20 koronát adtak, és se kezelési költség, se egyéb levonás nem volt.

Előzmény: Yoshee77 (182)
Yoshee77 Creative Commons License 2008.10.29 0 0 182
Mi most jöttünk meg Prágából és csalódnom kellett sajnos a csehekben. A lehúzás sajnos általános. Étteremben szinte kivétel nélkül nem stimmelt a számla. Számla?!?- leírta a papírra hogy 1784 korona és kész. Lapozzuk az étlapot, mert sokaltuk az összeget. Pincért odahívjuk, részletezné. Igen. Összeadja marad 443 korona aminek nincs tétele, de ott van a papíron. Kérdezzük mi ez mi? SZERVÍZ DIJ! - bólogat mosolyogva. 443 az most 10% vagy 20% vagy mennyi, hova van írva az étlapon, hogy van ilyen. Szervízdíj! - válaszol kérdésemre újra a pincér.
Ez az egyik Svejkben is megvolt, csak ott az 5800 koronás számla végén akadt egy 1020 koronás tétel, ami nem stimmelt.

Pénzváltás kint szintén szemérmetlen lehúzás. A kiírt váltószámon kívül még 9,5%-ot levonnak a váltásból kezelési díj néven. Ahol messziről hírdetik hogy nincs kezelési díj ott meg sikerült 14.5-ért váltani a cseh koronát.

1000x inkább a Szlovákok, mint újra Prága.

A város egyébként szép, de kétszer öt óra alatt bejárható és mindent láttál.

freex Creative Commons License 2008.10.28 0 0 181
Én a booking.com -on foglaltam, ott az Aparthotel Cikada -t kell keresni.
Alapvetően semmi komoly gond nem volt vele, talán annyi apróság, hogy egy picikét szűkös a hely, ahol a reggelit felszolgálják, a padló (parketta) a szobában életveszélyesen csúszik, főleg ha a szőnyegecskék is rajta vannak, meg kicsit gyengének tűnt a fűtés. De normálisak, rugalmasak, segítőkészek, beszélnek valamennyire angolul, lent van ingyen wifi internet, a parkolás ingyenes, csendes környék, szóval nagyon jó az ár/érték arány.
Előzmény: natenedu (180)
natenedu Creative Commons License 2008.10.27 0 0 180
Igen, rossz helyen kerestétek...majd legközelebb tudatosabb leszel. Véletlenül eég nehéz a turistás utakon olcsó helyet találni.

Viszont! A 192 eurós 3 napra 4 személyre reggelivel szállás az nagyon kellemesen hangzik. Tudnál linket adni?
Előzmény: freex (179)
freex Creative Commons License 2008.10.27 0 0 179
Számomra nem a km-ek mennyisége számít, hanem amit ki kell érte fizetni. És természetesen az utak minősége és haladhatósága legalább olyan fontos, mint a Ft/km arány, mert annyiból ingyen mehetek sima országúton is.

Nagyon örültem volna, ha olyan áron találok éttermet, amit írtál. Valószínűleg rossz helyen kerestük, bár 1 napig nem csináltunk mást, mint a várost jártuk tömegközlekedéssel. A szomorú valóság az, hogy akármit ettünk, 3 adagnyi kaját meg 4 pohár italt nem nagyon kaptunk meg 600-700 korona alatt. Krivoklat-nál azért sikerült 420 koronából megúszni egy családi étkezést (szintén 3 adag, 2 felnőttre és 2 gyerekre), bár az meg menüs rendszerű étterem volt.
Előzmény: natenedu (178)
natenedu Creative Commons License 2008.10.27 0 0 178
Én a szlovák pályamatricát tartom drágának arra a 90km-re ... Kicsit számolj utána km-re levetítve mennyi is az annyi.

Ha kijutok karácsony előtt, akkor jubileumi 13. Prága látogatásom lesz. És még sohasem ettem Pizzát...

Ellenben kilós csülköt 140-ért, menüt 59-ért, két személyes sajttálat 180-ért igen. És ittam 31-ért PU-t. Ezek viszont durván félárak a budapestiekhez képest.

Ezért is szeretem az ilyen vélemények előtt a "szerintem" és az "én így láttam" szófordulatokat.
Előzmény: freex (177)
freex Creative Commons License 2008.10.27 0 0 177
Némi vélemény.
Szlovákoknál jók az utak, olcsó az autópálya matrica, viszont csúcsforgalomban az egész autópálya forgalmát leállították, egyenként mindenkinek megnézték a matricáját. Nem kicsi volt a dugó...
Cseheknél drága a matrica (13 EUR), és baromi szarok az autópályáik. Nagy része ugyanolyan, mint a régi M7-es, betonlapok, teveháton lovaglás effektus. Ahol meg építik, ott terelnek mindenkit összevissza, torlódás, torlódás hátán. Legalább 1-1.5 órát ültünk az építkezés miatti dugóban, ahol egyébként senkit sem láttam dolgozni.
Mondjuk ez ismerős itthonról is...
Prága. Gyönyörű város, kulturált belvárosi közlekedéssel. Sajnos az árak nem egészen a mi pénztárcánknak megfelelőek, pizza pl. 130-150 czk, ami azért kétszerese a hazai áraknak. Vannak menüt kínáló helyek, már olyat is láttunk 1 helyen, hogy 3.9 EUR levessel, másodikkal. De a legtöbb helyen 200 czk körül kínálják.
Tömegközlekedésük elég jó, minden ki van írva angolul, szinte mindenki érti az angolt valamilyen szinten. Csak felnőtteknek érdemesebb napijegyet vásárolni, ha gyerek is van, akkor pedig a 3 napos jegyek a jobb, mert egy jegy árában 1 felnőtt és 1 gyerek utazhat. Igaz csak 15 éves korig, de az ellenőrök és a pénztáros is mondta, hogy ne vegyek a 16 éves lányomnak külön bérletet.
Szállás. Olyan 6 km-re volt a városközponttól, 10 perc gyaloglás, 20 perc villamosozás. Jó, csendes helyen volt, elég normális volt, a reggeli bőséges volt, bár a választék elég kicsi, de ennél 100x rosszabban is szálltam már meg és jóval drágábban.
A fizetés is elég rugalmas volt, részben euróval, részben bankkártyával fizettem.
Szerintem a 192 EUR 3 éjszakára reggelivel 4 személynek bőven megérte, bár ha mindent meg szerettem volna nézni, akkor több idő és még több pénz kellett volna.
Összesítve szép volt, jó volt, rövid volt, de drága.
Előzmény: freex (173)
tballu Creative Commons License 2008.10.24 0 0 176
Sziasztok!

Vinohradyn 1-2 jó éttermet tudna ajánlani valaki? Kösz a segítséget előre is!

Üdv:B.
rothmans Creative Commons License 2008.10.18 0 0 175
Only apartman oldalon 80 euro/éjért az óváros szélén 4 ágyas teljesen új apartmant foglaltam. De Brnoban 2 hónapja foglaltam 1 éjszakára szállást reggelivel 4 *-os hotelben 30 euro/fő-ért. Szerintem jutányos ár. A tapasztalatok(okt. 22-26) után majd írok ide is meg az ongora.
aaggoottaa Creative Commons License 2008.10.17 0 0 174

En szalltam meg az Elf hostelben, ami hostelhez kepest jo volt.

Tul igenyeseknek nem ajanlom...

3 agyas sajat furdos szoba 600 korona /fo /ej

adnak reggelit is.

a belvarosban van.

aki nem luxusszallodaban szokott megszallni, annak elfogadhato.

freex Creative Commons License 2008.10.16 0 0 173
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat.
Sikerült a booking.com-on találni egy Aparthotel Cikada szálláshelyet, a 3 nap 192 EUR lesz. Ebben benne van a 4 fő szállása reggelivel, saját fürdő/wc, internet, parkolás. Minden szóba jöhető szállásról elolvastam a "guest reviews"-okat, úgy láttam az olcsóbb szállások között erről van a legkevesebb negatív vélemény. Igaz eléggé messze van a belvárostól, de ez így jó, amúgy sem szívesen autóznék meg parkolnék Prágában, mindenképp tömegközlekedni fogunk.
Lizolee Creative Commons License 2008.10.16 0 0 172
Ebben teljesen igazad lehet. 270 HUF / Euro árfolyammal számolva 24.300,- Ft / szoba / éj, azaz 6.075,- Ft / fő / éj reggelivel és idegenforgalmi adóval számolva. Szerintem ez az ár is és a 21.000,- Ft / szoba  / éj is teljesen jó ár.
Előzmény: Tycho Brache (171)
Tycho Brache Creative Commons License 2008.10.16 0 0 171
Ha a 21ezret sokallta, a 90 euro-t még inkább fogja...
Előzmény: Lizolee (170)
Lizolee Creative Commons License 2008.10.16 0 0 170

Szia!

A family room 4 főre 90 euró / szoba / nap reggelivel. És még ilyen is foglalható.

Üdv: Lizolee

Előzmény: Lizolee (168)
Lizolee Creative Commons License 2008.10.16 0 0 169
Bocsi! Foglalj! :)
Előzmény: Lizolee (168)
Lizolee Creative Commons License 2008.10.16 0 0 168

Szia!

Javaslom ezt a hotelt és még van hely, bár már csak 3 ágyas szoba. Az ára 80 euró / szoba / nap reggelivel. Én tavaly voltam ott, és jó volt, bár szinte csak aludni mentünk vissza. Ugyan a külvárosban van, de metróval könnyen be lehet menni a központba. Előleget nem kell fizetni és szinte rögtön visszaigazolnak. Elektronikus foglalás van a booking menüpont alatt.

www.hotel-globus.cz

Ha tetszik, foglaj mielőbb.

Üdv: Lizolee

Előzmény: freex (164)
csincsi741 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 167
Vespucci Creative Commons License 2008.10.14 0 0 166
A 21 ezrest fogadd el, amíg még van. Magyarinvázió lesz.
Tycho Brache Creative Commons License 2008.10.14 0 0 165
A 21ezer nem sok (persze látni kéne, hogy mi az). A mary's korrekt cég, és a jövő hétvégére (okt 23!!!) most keresni szállást ... nos, mondjuk úgy, hogy némileg megkésett...
freex Creative Commons License 2008.10.14 0 0 164
Sziasztok!

Jövő hétvégén mennénk Prágába, de egyszerűen csak viccnek tudom nevezni azokat az árakat, amiket látok.
Kértem egy olcsó ajánlatot a marys.cz -től 2 felnőttre és 2 gyerekre, kaptam egy 37e Ft/éj és egy 21e Ft/éj ajánlatot. Hát nem tudom, ha ez az olcsó, akkor náluk mi a drága? Vagy csak minden utazási iroda igyekszik jól rányomni a cerkát, hogy minél vastagabban fogjon?
Szóval, ha valakinek van valami szállás címe, linkje normális áron, kérem ossza meg velem. 2 felnőttre és 2 gyerekre kellene, teljesen megfelel a külvárosban, szívesen megyünk tömegközlekedéssel, mindössze annyi lenne az elvárásom, hogy saját fürdője és wc-je legyen.
Előre is köszi a segítséget.

FreeX

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!