Keresés

Részletes keresés

angyalhentes Creative Commons License 2003.06.27 0 0 345
A szlovakok az ET-re tamaszkodtak vegig. Na, ott valoban kellett volna vitezkedni, de ezt a lehetoseget mar valoban ellottuk. Pedig mindket kormanynak volt egy-egy golyoja, de mindketten elgombaztak.

Előzmény: Törölt nick (339)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.27 0 0 344
Három mondat a novemberi Népszabadságból:

"Hogy vannak kifogásai Pozsonynak a jogszabállyal kapcsolatban, az eddig is tudható volt. Az viszont, hogy a státustörvény az első betűtől az utolsóig elfogadhatatlan volna Szlovákia számára, VADONATÚJ fejlemény. Magyar szempontból igazi mélyütés. Utólag igazolja a fideszes Németh Zsolt konfrontációs kisebbségpolitikáját; csakhogy: kinek jó ez? '"

Nahát:)

Előzmény: BaSand (341)
BaSand Creative Commons License 2003.06.27 0 0 343
És mégegy: A NATO csatlakozáshoz szükségük volt az aláírásunkra.
Előzmény: BaSand (341)
ErVaSa Creative Commons License 2003.06.27 0 0 342
Kedves volt és leendő hazámfia, volt és leendő nemzettársam, Macisajt !

Van egy megjegyzésed, ami miatt nem tudok uralkodni magamon és megint hozzá kell szólnom:
" a legrondább az volt, mikor azt terjesztették, hogy Németh Zsolt kijelentette " könnyebb egy tevének a tű fokán átbujni, mint román vendégmunkásnak Magyarországon munkavállalási engedélyt szerezni" " - idézet bezárva.

Nézd én nem tudom, hogy pontosan mit mondott Németh Zsolt (aki ugyebár egy politikus, ma ezt mondja, holnap azt), de tudom, hogy a már szinte automatikusan kapott munkavállalási (munkáltatóm által beadott) kérelmet elutasították (egy hónapig munkanélküli voltam) és úgy diszkréten megsugták, hogy az volt az utasítás a választási kampány idejére, hogy "aki munkavállalási engedélyt kiad egy románnak, az már mehet is" - románon természetesen az erdélyi magyar is értendő.
A dolgot bizonyítani nem tudom (és nem is akarom...) de ha valakinek rálátása van ilyen adatokra, ellenőrizze már le, hogy tavaly február-március hónapokban hány "román" kapott munkavállalási engedélyt, mondjuk összevetve az év többi hónapjával ?

Mindenki gondol amit akar, így én is. Amúgy a Németh Zsolt akár szimpatikus is lehetne, ha nem lenne politikus.

Előzmény: Törölt nick (339)
BaSand Creative Commons License 2003.06.27 0 0 341
Annyit azért még hozzátennék a szlovákokhoz, hogy abban az időben, a szlovák diplomácia teljes deffenzívában volt. Több okból is:
1. Csak nekik volt kifogásuk a törvény ellen, mert a románok is elfogadták az egyetértési nyilatkozat aláírása után.
2. Nekik is volt, Magyarországon is alkalmazott státusztörvényük.
3. Javában tartott a Benes Dekrétum miatti német-osztrák-magyar ostrom.

Szinte biztos, hogy lenyomtuk volna a szlovákok torkán is, ahogy a románok is lenyelték.

Előzmény: Törölt nick (339)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.27 0 0 340
És akkor idézzünk egy cikket a jobboldalisággal nem vádolható Népszabadságból:

Mélyütés

NSZ • 2002. november 28. • Szerző: Kis Tibor

Semmi ok a kertelésre, a dolgok szépítgetésére: a Medgyessy–Dzurinda találkozó maga a tömény kudarc. Frivolabban fogalmazva: a szlovák kormányfő alaposan belecsapott a lecsóba; egyetlen gondtalan mozdulattal lesöpörte az asztalról az elé tett státusmódosító csomagot. A kedvezménytörvény szlovákiai alkalmazása ezzel alapos kátyúba került. Még az sem elképzelhetetlen, hogy végleg ott ragad. Nem zárható ki persze az sem, hogy Dzurinda véleménye a szlovák helyi választásokat követően még finomodik valamelyest. Bizonyos dolgok azonban kétségkívül eldőlni látszanak, merthogy Dzurinda mindent nyilván nem fog már visszaszívni egy esetleges enyhültebb pillanatában sem.

Hogy vannak kifogásai Pozsonynak a jogszabállyal kapcsolatban, az eddig is tudható volt. Az viszont, hogy a státustörvény az első betűtől az utolsóig elfogadhatatlan volna Szlovákia számára, vadonatúj fejlemény. Magyar szempontból igazi mélyütés. Utólag igazolja a fideszes Németh Zsolt konfrontációs kisebbségpolitikáját; csakhogy: kinek jó ez? És minek tudható be a hirtelen fordulat? A legfeltűnőbb pedig maga az időzítés. Mert hiszen Dzurinda pálfordulása alig néhány nappal az után történt, hogy Szlovákia a prágai NATO-csúcson megkapta a várva várt befogadó nyilatkozatot – köztük Magyarországtól is. Ennek fényében a mostani pozsonyi bekeményítést akár úgy is lehet értelmezni, hogy Dzurindáék jelezni kívánják: számukra mostantól valójában már nem is annyira fontos a jó szomszédsággal, a térségbeli stabilitással bíbelődni. A hosszas rejtőzködést, kivárást követően kimondott hangos pozsonyi „nem” annál inkább lehangoló, mert a legutóbbi hónapokban Magyarországon másnak se lehettünk tanúi, mint a szlovák igények iránti megértés, figyelem kinyilvánításainak: a Medgyessy-kormány a lehetőségek végső határáig elment a szlovák érzékenységek tudomásulvételében. Az új szlovák államnak éppen egy évtizede volt, hogy elrendezze magával a történelmi traumákat, sérelmeket. Dzurinda mostani döntése világossá tette, hogy e folyamat messze nem ért véget szomszédunknál. Nemzeti identitása keresésében a szlovákság talán előrébb tartana már, ha ebből kiiktatná végre az oktalan bűntudatot és a kisebbrendűségi érzés elemeit.

A szlovák kormányfő elutasító gesztusa persze elsősorban a Szlovákiában élő félmilliós magyar kisebbségnek szól. És ez az üzenet igencsak lehangoló lehet számukra, mert azt jelzi, hogy Pozsony lényegében a jövőben sem kíván alapvetően változtatni az elmúlt évtizedben mindvégig kitapintható magyarellenes gyakorlaton. Mert mi másra lehet gondolni, hogy egy olyan országban, ahol az állampolgárok tíz százaléka magyar, elvétve látni csak magyar feliratokat a „magyar térségről” lelépve, ahol Árva várától Krasznahorkáig csak angol vagy német idegenvezetésre számíthat egy oda tévedő magyar turista – pedig belőlük van a legtöbb. Említsük ellenpéldaként, hogy a svájci frankon az országban használt négy nyelven vannak szövegek? Minek?

Dzurinda pontosan tudja, hogy lehetetlent kér Medgyessytől, amikor a státustörvény hatályon kívül helyezését kívánja. Még akkor is, ha a korábbi szlovák–román konzultációk nyomán tartani lehet tőle: igényével esetleg nincs egyedül. Elképzelhető, hogy Nastase hasonló Mikulás-csomaggal érkezik Budapestre. A Medgyessy-kormány azonban nem léphet vissza a kedvezménytörvénytől – és ezzel tisztában van maga is. Ugyanakkor igaz, hogy ez a jogszabály nem a szíve csücske az új magyar kormánykoalíciónak. Ennek ellenére Medgyessyék érzékelhető erőfeszítéseket tettek nyár óta, hogy a státustörvényt hozzáigazítsák az európai és a szomszéd igényekhez. Az előbbi minden jel szerint sikerülhet, s az utóbbi sem eleve lefutott meccs, legalábbis néhány szomszéd esetében. A legrosszabb, amit most Medgyessy tehet, ha kivár, vagy ha enged a szlovák és – esetleg – a román nacionalizmus követeléseinek. Egy gyors eurokonform törvénymódosítás viszont védhető pozíciót teremt a mostani magyar kormány számára belpolitikailag, de a határon túli magyarok és az érintett európai szervezetek előtt is. Hogy aztán Dzurinda, vagy netán Nastase milyen „ellentörvényeket” léptet majd életbe, az az ő gondjuk. Az már tisztán szlovák (és esetleg román) belpolitika lesz.
-----------

Két rövid kérdés:

1. Mit tett a H.Kovácsi "sikerdiplomácia" hogy ezt a 2002 novemberi megalázást megakadályozza?

2. Mit tett a H.Kovácsi "sikerdiplomácia", hogy ezt a 2002 novemberi dzurindai "mélyütés" a továbbiakban ne forduljon elő?

Előzmény: angyalhentes (338)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.27 0 0 339
"Nem hiszem, hogy Kovacs Laszlon barmi mulott volna. Ez az egesz az elejetol fogva elcseszett dolog. Ne mondja nekem senki, hogy a szlovakok reakcioja nem volt elore kisakkozhato, "

Ez egy szamárság. Ha visszaolvasod a 2001 és a 2002 kormányváltás közötti fejleményeket, magad is rájössz.
Röviden.
Törvényt elfogadta a parlament(93%), 2001.06. hó.
Románok brekegtek erősen, szlovákok nem annyira (sőt.)
2001. dec 23. Egyetértési nyilatkozat.
Románok kilőve, pofázás abba is maradt, bár itthonról uszitották őket mocskosul( a legrondább az volt, mikor azt terjesztették, hogy Németh Zsolt kijelentette " könnyebb egy tevének a tű fokán átbujni, mint román vendégmunkásnak Magyarországon munkavállalási engedélyt szerezni". No ezzel rohantak Nastaseekhoz, hogy lám a Németh Zsolt mit mondott, átverik a románokat...
Azt "elfelejtették" persze, hogy az a Németh Zsolt nem ez a Németh Zsolt volt, hanem egy obskurús szombathelyi önkormányzati képviselő...
Szóval , úszitották rendesen, még az ukránokkal is probálkoztak, de nem jött be.
Maradtak a szlovákok a törvény ellen. Egyedül.
Még a Népszabadság is írta szlovák nyilatkozatokat
hogy "Dzurinda: meg fogunk állapodni, mert meg akarunk állapodni" meg, "Napok kérdése" stb.
És akkor a szlovákok biztatást kaptak. Hülyék lettek volna a saját szemszögükből nem kihasználni.
Március volt, áprilisban választás.
Peter Weiss megjelent a Köztársaság téren és ott H.Kovácsékkal megállapodott hogy elhalasztják a választások után...
Ha Orbánék nyernek , nem lett volna mit tenni, az eyedül maradt Szlovákia, ráadásul egy 1997-ben megszavaztoo saját státustörvénnyel nem sokat pofázhatot volna.
Csakhogy nem Orbánék nyertek.
És most Dzurindáék röhögve benyújtják a balliben a "hazaárulásuk" számláját.
No és persze erre feléledt Nastase is.

Hát, ennyi röviden ez a szomorkás történet.

Nahát:)

* Nem győzőm ismételni, a szlovákok 1997-ben fogadták el státustörvényüket. Igazolvánnyal, jogokkal stb. Még soha nem láttam olyan dokumentumot, ami a Hornék BELEEGYEZÉSÉT bizonyitotta volna.
** És hogy a román státustörvéy/támogatási rendszer/kettős állapolgárság/politikai tisztségbe
való megválasztás joga (!!)- lásd az elitélt Ilascu
esetét aki jelenleg Románia szenátora-, hogy fest, arról megint órákat lehetne...

Előzmény: angyalhentes (338)
angyalhentes Creative Commons License 2003.06.27 0 0 338
Nem hiszem, hogy Kovacs Laszlon barmi mulott volna. Ez az egesz az elejetol fogva elcseszett dolog. Ne mondja nekem senki, hogy a szlovakok reakcioja nem volt elore kisakkozhato, es ne mondja senki, hogy nincs olyan ember Magyarorszagon, aki kepes lett volna egy rendes forgatokonyvet osszedobni, hogy mi varhato, ha ezt es ezt a torvenyt igy es igy hozzak nyilvanossagra. Ha nem a sajat seggnyaloikkal vennek korbe magukat szeretett kormanyaink, hanem teszem azt az ilyen feladatokra egy olyan embert kernenek fel, aki vegigcsinalt mar elejetol vegeig egy-ket marketingkampanyt, termekbevezetest, ilyesmit.

Most mar csak harom lehetosegunk van: vagy teljes erobedobassal megprobaljuk az ET-n kerestulverni az igazunkat a lent mar idezett modszerekkel (szlovakigazolvany bemutatasa, hasonlok), vagy relegyintunk az egeszre, hogy majd az EU, vagy pedig a kettos adoztatast kizaro szerzodes alapjan (ugye van ilyenunk Szlovakiaval?) Magyarorszagon folyositani a penzeket, amikbol a kedvezmenyezettek itt adoznak, a totok meg bekaphatjak a 100%-ukat.

Előzmény: Törölt nick (332)
angyalhentes Creative Commons License 2003.06.27 0 0 337
1. A Statusztörvenyböl kedvezmenytörveny lett. (Romániában nem érvényes a Státusztörvény.)

Ez ugye csak elnevezes kerdese.

. A kedvezménytörvény hatálya csak Magyarországra érvényes, illetve Romániában a külképviseletekre. (Romániában nem állítanak fel bizottságokat, a magyarigazolványok kiadására csak a Magyar Köztársaság területén van lehetőség, illetve a romániai magyar külképviseleteken, konzulátusokon.)

Na, ez speciel igy van jol. Hivatalos magyar papirt csak hivatalos magyar szerv adjon ki, ne az RMDSZ, vagy egyeb akarki.

3. Romániai magyar szervezetek Románia területén nem adhatnak ki olyan ajánlásokat sem az igazolványra, amely a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozik.

Lehet, hogy nem adhatnak, de adnak.

. A magyar kormány ígéretet tett arra, hogy nem támogatja a romániai magyar politikai szervezeteket a román kormány beleegyezése nélkül.

Tudtommal az egyetlen komoly romaniai magyar szervezet a kormany tagja :) Amugy nagyon helyes, hogy nem a politikai szervezeteket tamogatjak. Tamogassak(suk) az osszes tobbi ertelmes teruletet. A politikusokat ne.

5. A román állampolgárok - nemzetiségi hovatartozásuktól függetlenül - azonos feltételek mellett vállalhatnak munkát Magyarországon.

Vallalhatnak. De ugye az azonos felteleek azt is jelentik, hogy mindkettejuktol megkovetelhetik az anyanyelvi szintu magyartudast...:))

7. Az igaz nagy veszteseg, hogy mas orszagok is verszemet kaptak, lasd Szlovakia.

Mint mar emlitettem volt, Szlovakia akkor se egyezett volna bele, ha a fene fenet eszik. Talan ha elotte tetszettek volna targyalni vele.

8. A román jogosan artikulalhatja Europa, a vilag fele, "latjatok, mi meg a necces státusztörvényt is elfogadtuk, mit dumalnak a magyarok elnyomasrol ?"

Ez valoban igy lehet, de ez szinten nem oszt, nem szoroz. Romania mindig is kis kedvenc volt, es frankofon orszag, nincs szuksege ilyen urugyekre.

9. A "kedvezmenytörveny"-böl csak a kedvezmeny lett kiherelve. Egy kedvezmenytörvenynel ez nem nagy siker.

Ebben ugye semmi konkretum nincs. Hacsak nem a politikusok penzugyi megsegitesenek elmaradasa miatt faj a szived...

10. A paktummal nyilvánvalóvá valt, hogy Szlovakia, Ukrajna stb számára is, hogy Budapest mindent benyal, emiatt kevesebbel ök sem erik be.

Egy pici atgondolassal _elotte_ ezt mind meg lehetett volna elozni. Ne a paktumot okold azert, amiert igazibol az atgondoltsag es az elozetes egyeztetes teljes hianya a felelos.

Előzmény: Skorpió (318)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.27 0 0 336
"No meg furi, hogy minden oda betelefonalo kulhoni rokona mennyire ellenzni, karosnak tartja a torvenyt"

Hát miért furcsa ez neked ?
Hát nem ismered a Klub rádióba betelefonálók
külhoni rokonainak összetételét?:))))

Nahát:)

Előzmény: Zézé (335)
Zézé Creative Commons License 2003.06.27 0 0 335
A tegnapi Bolgarmegbeszeljuk is foglalkozott a temaval.
Volt par erdekes beszolasa:
1. idos holgy a benes dekretumok maig hato voltat ecsetelte - sajat tapasztalatat meselte el- es, hogy ennek ellenere felveszik a cseheket es szlovakokat az EUba. Mire BGy: de hisz, minket is felvesznek ... ?!?

2. Rablobekenek titulalta egy oregur a Trianoni diktatumot: biztos, hogy rablobeke? de hisz a szomszedos nepeknek is joguk volt sajat allamra ... jott a valasz ... undorito

3. masik betelefonalo: a Mo-i szlovakok es Szlovakia mellett kardoskodott, hogy a magyar utan(!) ok is csinalhassanak maguknak ilyen igazolvanyt, kolcsonossegi alapon, mert ha mar nekunk van, ugy tisztesseges, hogy nekik is legyen :)) Le volt maradva a tata, de Bolgar sem sietett kijavitani ... hanyinger^3

No meg furi, hogy minden oda betelefonalo kulhoni rokona mennyire ellenzni, karosnak tartja a torvenyt ... meg igy az eu, ugy a megbekeles, targyalni kell, meg igy az orbanek ... stb stb.

Na en eddig birtam hallgatni ...

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.27 0 0 334
Te biztosan érted a saját hablatyodat:))))
Neked már jó...:))
Meg a H.Kovácsnak ( no és a Bauernak...:)).

Látod, ide vezet a mértéktelen Kertész-élvezet:)
Meg a palesztin -kérdés...
------

Na, ennyi agyamentség után( melyben Skorpió "elmagyarázta" hogy az ET általa frissen modellként ajánlott Orbán-Nastase egyetértési nyilatkozat mekkora "KÁROKAT" okozott Magyarországnak:)))
térjük vissza az on-topicba:

Idézet a Hargita Népe cikkéből:
"A nem annyira rólunk, mint inkább a szmszédok megnyugtatására szóló módositás ( amit az MSZP/SZDSZ 194:178 arányban megszavazott hétfőn- Macisajt megj.)
egy általán nem nyugtatta meg az ellenzőket, ráadásul minket is megbántott."

Nahát:)

Előzmény: Skorpió (333)
Skorpió Creative Commons License 2003.06.27 0 0 333
H.Macisajt !

De jellemző, hogy nem is tudja ezeket az agyamentségeket semmilyen hiteles forrással sem alátámasztani

Miert kenyszeritesz ra, hogy mar koran reggel beleverjem az orrodat a materiaba ? Este 6 elött sosem szoktam, mi itt vigyazunk egymas egeszsegere, mert tudod ez Magyarorszag, nem Balkan. Ideje lenne megszoknod.(:-)))
---
Ezt irtam ill. Ez van az Orban-Nastase paktumban, (illetve a megjegyzesem):

No lassuk:

"2. A kedvezménytörvény hatálya csak Magyarországra érvényes, illetve Romániában a külképviseletekre. (Romániában nem állítanak fel bizottságokat, a magyarigazolványok kiadására csak a Magyar Köztársaság területén van lehetőség, illetve a romániai magyar külképviseleteken, konzulátusokon.) "

Ezek a szervek illetve egyéb szervezetek Románia területén csak - egyéb hivatalosan igazoló iratok híján - jogilag nem kötelező erejű információt szolgáltathatnak.

"3. Romániai magyar szervezetek Románia területén nem adhatnak ki olyan ajánlásokat sem az igazolványra, amely a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozik."

5. A magyar ajánlószervezetek vagy egyéb szervezetek Románia területén nem adnak ki olyan ajánlást, amely az etnikai eredetre vagy egyéb feltételre vonatkozik.

"4. A magyar kormány ígéretet tett arra, hogy nem támogatja a romániai magyar politikai szervezeteket a román kormány beleegyezése nélkül."

10. A Magyar Köztársaság nem nyújt támogatást a romániai magyar politikai szervezeteknek, kivéve, a román hatóságok előzetes értesítésével és hozzájárulásával.

"5. A román állampolgárok - nemzetiségi hovatartozásuktól függetlenül - azonos feltételek mellett vállalhatnak munkát Magyarországon. "

Minden román állampolgár, származására való tekintet nélkül, a Magyar Köztársaság területén érvényes munkavállalási engedély alapján ugyanazokat a munkavállalási feltételeket és elbánást élvezi.

"6. A román külügyminiszter kérésére nem került be a törvény szövegébe a vállalkozóknak nyújtható támogatásról szóló rész."

Nincs is benne.

"7. Az igaz nagy veszteseg, hogy mas orszagok is verszemet kaptak, lasd Szlovakia. "
"10. A paktummal nyilvánvalóvá valt, hogy Szlovakia, Ukrajna stb számára is, hogy Budapest mindent benyal, emiatt kevesebbel ök sem erik be."

Ugye, ugye ....

"8. A román jogosan artikulalhatja Europa, a vilag fele, "latjatok, mi meg a necces státusztörvényt is elfogadtuk, mit dumalnak a magyarok elnyomasrol ?"

Egyertelmü.

"1. A Statusztörvenyböl kedvezmenytörveny lett. (Romániában nem érvényes a Státusztörvény.) "
"9. A "kedvezmenytörveny"-böl csak a kedvezmeny lett kiherelve. Egy kedvezmenytörvenynel ez nem nagy siker. "

A fentiekböl következik.

Nezd H.Macisajt, nem vagyok en gyogypedagogus, hogy minden hazugsagodra felhivjam a figyelmet. Ha lesz barmifele erved, arra reagalok, egyebkent nem. (Persze a nepbutitast nem fogom elnezni meg neked sem.)

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.27 0 0 332
Pozsony tárgyalni sem hajlandó
A szlovák kormány a módosított kedvezménytörvényt is elutasította
NSZ • 2003. június 27. • Szerző: Szilvássy József, Pozsonyi tudósítónktól

A Szlovák Köztársaság kormányának nincs szándékában sem most, sem pedig a közeljövőben tárgyalmi a Magyar Köztársaság illetékeseivel a kedvezménytörvény végrehajtásáról – olvasható abban a nyilatkozatban, amelyet többségi szavazattal a tegnapi pozsonyi kormányülésen hagytak jóvá.
----------

Köszönjük a H.Kovács-féle "sikerdiplomáciának"...

Nahát.

U.I. Bauer Tamás is megszólalt (lásd Népszabadság)....

Előzmény: Törölt nick (304)
courage the dog Creative Commons License 2003.06.27 0 0 331
azert orulok, hogy elsz-ez azt jelenti, hogy a szigorlatot tulelted:))
Előzmény: Alexander the Great (330)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.06.27 0 0 330
holnapra vitaképes állapotban leszek.:-)
Előzmény: courage the dog (329)
courage the dog Creative Commons License 2003.06.27 0 0 329
Hat nem min1-mencsegedre szojjon, hogy en is keverem a 2ot:)

amugy mar megnyitottam az Arpados topicot, mar csak a te hozzaszolasodra var:), mint ahogy emilben jeleztem is mar.

Előzmény: Alexander the Great (327)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.06.26 0 0 328
"ukrajna,horvátország,szlovákia és szerbia "

szlovákia az szlovénia persze....

Előzmény: Alexander the Great (327)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.06.26 0 0 327
Nézzük a tényeket.

az eredeti státusztörvényt anno a szomszédaink közül ukrajna,horvátország,szlovákia és szerbia elfogadta.azt mondták,hogy örülnek annak,hogy a magyar állam ukrán,szlován satöbbi állampolgárokat támogat.
semmi bajuk a törvénynel,nem fedeznek fel benne semmi területenkivüliséget,az irodák is működhetnek,annyit állítunk fel amennyit csak akarunk és ott ahol akarunk.

elleneben szlovákia és románia az ősi magyargyűlöletüktől vezérelve élből elutasították a törvényt.nyilvánvalóan nem lehetet vele probléma mert ha a szlovánoknak vagy a szerbeknek megfelel akkor mi zavarhatta a románokat,szlovákokat.

a választ tudjuk.az,hogy a magyarok esetleg nem fognak eltünni az "ősi" román és szlovák földről.

ugyanis ezekre az államokra magyarország potenciális veszélyt jelent pusztán a létével is,hiszen ennek a két ország nagyrészt annak köszönheti a létét,hogy a történelmi magyarországot megsemmisítették.máig is milliónyi magyar él ezekben az országokban és bizony jól tudják pozsonyban és bukarestben,hogy amilyen könnyen és hirtelen megkaparintották ezeket a terülteket olyan hamar el is veszíthetik őket.ezért igyekezenk rohamtempóban eltüntetni a magyarokat az országukból.

a nyugati diplomaták semmit nem változtak 1920 óta.akkor sem volt fingjuk sem a kárpát-medence valós etnikai,gazdasági és történelmi viszonyairól és mint kiderült most is úgy szavazták meg a jürgens-jelentést,hogy nem is ismerték a szövegét,azt sem tudták,hogy mi áll benne.

szégyen.

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 326
Mellesleg az Egyétértési Nyilatkozat itt olvasható:
http://www.kum.hu/Archivum/Korabbiszovivoi/2001/12/szov1222_1.htm
Előzmény: Törölt nick (325)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 325
"A statusztörveny egy pozitiv diszkriminaciot jelentett volna a Romaniaban elö magyaroknak. A kedvezmenytörveny egyenlö elbiralast jelent a magyarok es a romanok között.
Marhaság. Vastagon. "

Naná:)))
De jellemző, hogy nem is tudja ezeket az agyamentségeket semmilyen hiteles forrással sem alátámasztani, csak hablatyol amit Keller/Bauer/Eörsitől ellesett:)))

De legalább ma megtudhatta , két évvvel az elfogadása után a törvény hivatalos nevét is...:))

Nahát:)

U.I. Ha látta valaki ma este a HITGYÜLI tévén
a Mészáros Tamás és "vendégeit", ott is esett szó erről..Is...
Ha meg nem, a csökkenő MSZP topicba írtam a műsorról pár szót...

Előzmény: BaSand (322)
courage the dog Creative Commons License 2003.06.26 0 0 324
Mit szoltok hozza, hogy

dzuri papa beintett kovi II. ramszesznek, akinek egyetlen választása volt, hogy a szokasos magabiztossagaval nyilatkozza, hogy-nem, tovabbi modositas nem lesz.Tudniillik meg egy pofon(marmint, hogy jo, akkor tovabb finomitjuk) az (altalam egyebkent ruhellt) szlovakoktol K.O. lenne a visszatert mumianak, ami elnezve a legujabb kozv. kut.-i eredmenyeket, hat nem lenne tul biztato a komcsiknak. ( :)- teszem hozza)

Dzuri-akit elnezve en el sem tudom kepzelni, hogy valaha valami jocselekedetet is veghezvitt- bekemenyitett, es szerintem ez annak koszonheto, hogy latta, hogy kovi a benyalasban meg odaig is el tud menni, hogy nastaseval brindaljon Trianonra, valami hasonlo gesztust var el cserebe.

nem tudom elkepzelkni, hogy ezek utan mi lesz a S. torvennyel-de csodot mondott ramszi diplomaciaja, az biztos-most meg azzal sem zsarolhatjuk a totokat, hogy nem szavazzuk meg a NATO-tagsagukat.

Zézé Creative Commons License 2003.06.26 0 0 323
A 300 evet nem ugy ertettem, ahogy gondoltad ...
(500 eve vilaghatalommal versengtunk a tersegbeni elsobbsegert , 300 eve evtizedekig harcoltunk egy masik vilagbirodalom -igaz csak masodosztalyu ;) seregei ellen, de meg 150 eve is birtuk egy ket evig, par honapig meg ketto ellen is ... a fingast mint ezen szigoruan csokkeno sorozat hatarertekekent koll felfogni ;)

Itt nem egyeztetesrol, vagy annak hianyarol van szo!
Sokkal inkabb arrol a toketlenseg(unkrol) ami olyannyira jellemezte az elmult evszazadot. Mire gondolok?
Arra, hogy meg napjainkban is, a kornyezo allamok iszonyu penzeket es aparatust tartanak fennt, hogy egy vacak magyar igazolvanyt Jurgens ur zsebebe csempesszenek... Es nekunk nem az a termeszetes, hogy egy szlovakot is melle rakunk (valahogy), vagy csak ugy veletlenul Tabajdi is kihuz egyet a mellenyzsebebol, hanem egymast szapuljuk
Ez van!!! A francba!!!
Imadkozzunk, hogy nehogy elkivanjanak tolunk egy ket szep fekvesu varost, megyet, vagy orszagreszt, a kedves szomszedok, mert mi semmit sem tudnank ellene tenni ... Ahogy Jurgens ur monda: nem lehet, hogy velunk magyarokkal van (lenne) baj?!?!?

Előzmény: angyalhentes (317)
BaSand Creative Commons License 2003.06.26 0 0 322
A statusztörveny egy pozitiv diszkriminaciot jelentett volna a Romaniaban elö magyaroknak. A kedvezmenytörveny egyenlö elbiralast jelent a magyarok es a romanok között.
Marhaság. Vastagon.
Vajon kap oktatási támogatást egy román?
Vajon kaphat magyar igazolványt egy román?
Magyar igazolvány nélkül jár utazási kedvezmény?
Magyar igazolvány nélkül jár ösztöndíj magyar oktatási intézetben?
stb...
A munkavállalás csak egyetlen, és nem is legfontosabb része a kedvezménytörvénynek. Tudom, ezt nehéz felfogni.
Előzmény: Skorpió (321)
Skorpió Creative Commons License 2003.06.26 0 0 321
Na H.Macisajt, tegnap sem keltel hiaba, ma sem fogsz.

Mai lecke: Statusztörveny, kontra kedvezmeny törveny.
A statusztörveny egy pozitiv diszkriminaciot jelentett volna a Romaniaban elö magyaroknak. A kedvezmenytörveny egyenlö elbiralast jelent a magyarok es a romanok között.
Tetszik, nem tetszik, ez intezte el a dicsö vezered.

Szoval mai beégesedet is kipipalhatod.

Előzmény: Törölt nick (320)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 320
No, akkor kezdjük az alapfogalmaknál:

"1. A Statusztörvenyböl kedvezmenytörveny lett. (Romániában nem érvényes a Státusztörvény.) "

Mi van????? Íme a törvény pontosan:

2001. évi LXII. törvény
a szomszédos államokban élő magyarokról*

* A törvényt az Országgyűlés a 2001. június 19-ei ülésnapján fogadta el

----
Hogy miből lett micsoda és mi nem "érvényes" Romániában????

Nyihihi:)))

Előzmény: Skorpió (318)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 319
Mondtam én hogy gurulva fogunk röhögni Skorpió
"tájékozottságán"....:))))))

Nyihihi:))))

Előzmény: Skorpió (318)
Skorpió Creative Commons License 2003.06.26 0 0 318
Na nezzük, hogy mit is "ert el" Orban Nastaseval:

1. A Statusztörvenyböl kedvezmenytörveny lett. (Romániában nem érvényes a Státusztörvény.)
2. A kedvezménytörvény hatálya csak Magyarországra érvényes, illetve Romániában a külképviseletekre. (Romániában nem állítanak fel bizottságokat, a magyarigazolványok kiadására csak a Magyar Köztársaság területén van lehetőség, illetve a romániai magyar külképviseleteken, konzulátusokon.)
3. Romániai magyar szervezetek Románia területén nem adhatnak ki olyan ajánlásokat sem az igazolványra, amely a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozik.
4. A magyar kormány ígéretet tett arra, hogy nem támogatja a romániai magyar politikai szervezeteket a román kormány beleegyezése nélkül.
5. A román állampolgárok - nemzetiségi hovatartozásuktól függetlenül - azonos feltételek mellett vállalhatnak munkát Magyarországon.
6. A román külügyminiszter kérésére nem került be a törvény szövegébe a vállalkozóknak nyújtható támogatásról szóló rész.
7. Az igaz nagy veszteseg, hogy mas orszagok is verszemet kaptak, lasd Szlovakia.
8. A román jogosan artikulalhatja Europa, a vilag fele, "latjatok, mi meg a necces státusztörvényt is elfogadtuk, mit dumalnak a magyarok elnyomasrol ?"
9. A "kedvezmenytörveny"-böl csak a kedvezmeny lett kiherelve. Egy kedvezmenytörvenynel ez nem nagy siker.
10. A paktummal nyilvánvalóvá valt, hogy Szlovakia, Ukrajna stb számára is, hogy Budapest mindent benyal, emiatt kevesebbel ök sem erik be.

Na, egyenlöre ennyit tudtam felidezni...

Előzmény: angyalhentes (313)
angyalhentes Creative Commons License 2003.06.26 0 0 317
igaz Martonyi tobbszor kihangsulyozta, hogy a szomszedok fele megtortent a tajekoztatas, annyira, amennyire oket egy Mo-i torvenyrol tajekoztatni kell

De ugye azert te is meg en is, szoval mindketten tudjuk, hogy ez fullentes vagy legalabbis csusztatas. Mert azert erezzuk a kulonbseget a statustorveny es mondjuk a mediatorveny kozott, nem? Ugy ertem, mindketto nagy hordereju, de az egyik azert jobban erinti a szomszedainkat.

Vagy joval egyszerubben foglalkozva: a tajekoztatas akkor kielegito, amikor a tajekoztatott annak gondolja.

Masreszt pedig nem tajekoztatni kell, hanem egyeztetni. Hat nem jott meg mindig ra a Fidesz, hogy ezert vesztette el a valasztasokat? Hogy az a sok ember, aki mind ellenuk szavazott, az nem tajekoztatst, orszagjarot meg ilyen fityfeneket igenyelt volna, hanem egyeztetest? (Az mas dolog, hogy igy se kapta meg.)


300 eve tudod mit tettek volna a magyarok?
Leszartak volna az egesz ET, EU-t, es beszoltak volna a totoknak, hogy csiba te, brindza pusztito, mert ha az elterelt dunank mogul, meg sokat pattogtok esetleg visszakerjuk a magyar tobbsegu deli megyeiteket!!!

1100 eve meg hatrafele lenyilaztuk volna oket. De azok az idok mar elmultak, mi itt elunk, ez itt a jelen, kapcsoljuk videki tudositonkat.

300 eve meg nem letezett szlovak nemzet. Igaz, annyira nagyon magyar sem, de a szlovak nemzetet nyilvan a mai napig frusztralja, hogy a reformkor hajnalan, Budapesten szuletett meg.

Előzmény: Zézé (315)
szabicsek Creative Commons License 2003.06.26 0 0 316
Ez tényleg sikerdiplomácia!
Előzmény: Feles Elek (314)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!