Keresés

Részletes keresés

lulu.77 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2215

Szia!

Köszi a választ!

A "gondom" az, hogy az ügyvéd szerint nekem semmit sem kell fizetnem a férjemnek, merthogy a 3 M ft hitel lefedi az ő 3 Mf tulajdonrészét. Csak én ezt nem akarom elhinni, szerintem a másfél milka a logikus, merthogy másfél millió hitel eredetileg is az enyém, csakhát ugye nem minden másfél millió ide vagy oda.

 

Valahogy úgy magyarázta, hogy most az ő tulajdonrésze 1,5 milliót ér (forg. érték-hitel) és én ezt megváltom azzal, hogy átvállalom az ő hitel részét.

Szóval, mi lehet az igazság? Hová forduljak, hogy biztosat tudjak? nem mindegy az osztozkodásnál mennyire lehetek nagyvonalú, hogy kell-e perkálnom ezt az összeget vagy nem.

 

A másik dolog: akkor mondjuk 15-15 vagy 17,5-17,5 % méltányos lehet a gyermektartás tekintetében? Korrekt szeretnék lenni, de ugyanakkor nyilván a gyerekek érdekeit kell szem előtt tartanom.

Köszi!

Lulu

Előzmény: London-Jack (2214)
London-Jack Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2214

 

Hitelátvállalással (ha belemegy a bank (és a férjed)) gondolom 1.5 Millió huf-ért (az általatok eddig kifizetett összeg feléért) kivásárolhatod. 

 

40 % két gyerek után ekkora kereset mellett kicsit túlzó, de nem számottevően. 

Akkor viszont már az lehet, ha a férjed körülményei 'olyanok', tehát teszem azt, albérletet kell fizetnie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: lulu.77 (2213)
lulu.77 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 2213

Sziasztok!

 

Két dologban kérnék a segítségeteket:

 

Válunk a férjemmel, van egy lakásunk, amit házasságkötés után vettünk: fele-fele a tulajdonunk. Ha 6 M Ft a forgalmi értéke és még 3 M Ft hiteltartozás van rajta, abban az esetben ha én szeretném megváltani a férjem részét (1/1 tulajdont szerezni és maradni a gyerkőcökkel) mennyivel kell kifizetnem őt?

 

A másik kérdésem:

az ügyvéd, akit a férjem keresett, teljesen kiakadt, amikor megtudta, hogy a férjem 170 ezer forintos nettó béréből 40%-ot ad a gyermektartásra (2 gyerek után). Merthogy ez rengeteg és hogy ilyen nincs, és konkrét összegben állapodjunk meg, mert kb. 20000 forint a reális gyerekenként. Az én fizum 159 nettó.

 

én úgy olvastam, hogy 15-20 % az normális és csak irreálisan magas keresetnél nem alkalmazzák ezt. Mi az igazság?

Szeretnénk előre megállapodni mindenben és úgy elindítani a válást.

Köszönettel várom válaszotokat! Lulu

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.05 0 0 2212

Szia!

 

Igazából nem a pénz érdekel csak nem tudok így nyugodtan aludni,hogy egy csaló lehúzott és röhög a markába Én meg nem tettem semmit!Legszívesebben elmennék és eltörném a kezét még ha ez nekem újabb 20ezerbe kerülne is az üzemanyagpénz miatt :)

Megfordult a fejemben először is de mondom mégiscsak törvénytisztelő állampolgár vagyok.

Nem hiszem el hogy ilyen van!

Végülis az a kártya attól a pillanattól,hogy kifizettem az én tulajdonom(az más kérdés,hogy becsapott és rossz volt de mint kiderült ez nem bizonyítható sajnos mivel eltűnta a kártya)

Azzal hogy átvette és letagadta ezt, nem csapott be és lopta el a tulajdonom?

Gondoltam még egy próbát teszek ha ez se jön be marad a baseballütő :)

Előzmény: kicsimag (2211)
kicsimag Creative Commons License 2013.11.05 0 0 2211

Szia!

 


Szerintem 35 000 Ft-ért fölösleges ezekbe a dolgokba belebonyolódni... (ha elkezded a költségeket neked kell megelőlegezni : pl. eljárási illetékek, ügyvédi munkadíj stb.)

Bár ha nagyon kitartó vagy végig lehet vinni az ügyet...

 

A rendőrség helyett inkább "polgári" úton próbálkozz.

Először is szedd össze az összes iratot/bizonylatot/tértivevény amellyel igazolni tudod, hogy az ügylet köztetek létrejött és az átutalás megtörtént.

Ezután küld részére (ajánlott, tértisen) egy felszólító levelet, hogy az immár jó, kicserélt kártyát vagy pedig a pénzt utald vissza. (hívd fel a figyelmét a lehetséges jogkövetkezményekre)

Ha erre nem történik semmi, adj be egy fizetési meghagyást.  ( ellentmondás esetén ez perré alakul, ha nem mond ellent, akkor jogerős és végrehajtható)  A fizetési meghagyásnál nincs bizonyítási kötelezettséged.

A peres eljáráskor viszont már neked kell bizonyítanod :  az eladó "hibás teljesítését" ill. szerződésszegését , ill. azt hogy a pénzt te átutaltad, ő meg megtartotta a pénzt és a kártyát is.  Ill. hivatkozhatsz arra is, hogy a szerződéstől te emiatt elálltál , így a vételár visszajár stb. Ha nincs semmi a kezedben ,akkor legvégsőbb esetben a jogalap nélküli gazdagodást tudod jogalapul megjelölni. (nem tudom, hogy nálatok hogy volt, hogy nem volt, mivel a papírokat nem láttam) 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (2209)
dr.C Creative Commons License 2013.11.05 0 0 2210

Nem feltétlenül %-os a díjszabás alapja,lásd ingatlanjog.hu - ügyvédi munkadíj kalkulátor

Előzmény: Spanci (2208)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.05 0 0 2209

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni!

2éve a hardveraprón vettem egy videókártyát.

Az árát 35ezer Ft-ot előre átutaltam az eladónak.

Ő elküldte a kártyát postán de ez nem működött.

A telefonos egyeztetés után abban maradtunk,hogy küldjem vissza a vga-t

Ő megnézi és ha tényleg nem jó akkor visszautalja a pénzem.

Persze ez nem történt meg sőt azt is tagadta,hogy megkapta a kártyát.

Ezután feljelentettem.

Viszont a bíróság most lezárta az ügyet,azzal az indokkal,hogy nem bizonyítható a csalás

mert a kártyát az édesapja vette át és Ő erről állítólag nem tudott!

Persze a kártya közben eltünt...

Mit tudnék tenni mert baromira idegesít a dolog,hogy simán megússzák!!!

Spanci Creative Commons License 2013.11.04 0 0 2208

Kedves Segítők!

 

Azt szeretném kérdezni, hogy lakás-adásvételnél hány % az ügyvédi költség.

 

Előre is köszönöm.

orzse Creative Commons License 2013.11.01 0 0 2207

Kedves kicsimag !

 

Jó ötleteket adtál, köszönöm. A jogutód az összevonások után azonos azzal akinek ki kellene adni a törlési engedélyt. A fiam azt tanácsolta hogy ültessek be a hívatalba és addig ne jöjjek el még nem adják meg a törlési engedélyt. Sajnos bennem csak annyi agresszivitás van mint egy nyusziban, ez nem teljesen járható.

 

 

Sajnos az eredetei telekkönyvi kivonatot nem találtam meg, lehet hogy anyukám adta oda valakinek amikor töröltetni akarta 2000-ben a bejegyzést. Véleményem szerint a bejegyzés az ingatlan nyílvántartás digitalizálásakor kerülhetett elő ami kb. erre az időszakra esett.

 

Üdv. Örzse

Előzmény: kicsimag (2206)
kicsimag Creative Commons License 2013.10.29 0 0 2206

Szia!

 

Akkor első körben a jogutódtól kérj egy hivatalos igazolást, hogy adósként nem szereplsz, azután pedig ezzel a "nullással" keresd fel őket, és kérd, hogy adják meg a hozzájáruló nyilatkozatot, különben kénytelen leszel pert indítani ellenük az aláírás megadásáért.

 

Másik:  ha a hagyatéki végzésben ill. az adásvételi kötésekor (amikor a régi tulajtól vették meg)   akkori tulajdoni lapon az ingatlan tehermentesként van nyilvántartva?  Ezt tudjátok bizonyítani valamivel?  

(ha igen esetleg ebbe az irányba is el lehet indulni, hogy hogyan került jelzálogjog bejegyzésre a korábbi tulajdonos "tartozása" miatt, ha már egyszer már az új tulajdonos be volt jegyezve (rangsor elve alapján ezt nem lehet)

Előzmény: orzse (2205)
orzse Creative Commons License 2013.10.29 0 0 2205

Kedves Kicsimag !

 

Köszönöm a gyors választ, ügyvédem már van, sajnos az első körben Ő is lepattant. Most valami eljárási hibával támadja Őket, lényege sok paragrafusra való hivatkozással " nem kérhetnek olyan adatot, amit kutya kötelességük nyílván tartani". Kicsit vérszegénynek érzem az indokait, ezért is keresgélek más lehetőséget. A pertől félek mert az évekig is elhúzódhat. Az egészből az a szomorú számomra hogy megy a hercehúrca, csak azért mert egy önkormányzati dolgozó lusta a fenekét felemelni és lemenni az irattárba és megkeresni a befizetést igazoló papírt. Odáig eljutottunk hátúlról, hogy a rendszerükben nem szerepelünk mint adós, tehát ha ki akarnám is fizetni akkor sem tudnám mert nincs mire.

Előzmény: kicsimag (2204)
kicsimag Creative Commons License 2013.10.28 0 0 2204

Kedves Orzse!

 

A jogutóddal ne internetezz, hanem "hivatalos" formában vedd fel a kapcsolatot.  (ajánlott levél)

Ha nem reagálnak személyesen is keresd fel őket, magyarázd el a helyzetet és kérd a hozzájáruló nyilatkozatukat a jelzálogjog törléséhez. 

Ha úgy érzed nem vesznek komolyan ezek után sem , akkor érdemes egy ügyvédet keresni. (hátha   egy ügyvédi levelet nem fognak csakúgy félredobni).

Ha semmi nem vezet eredményre, akkor törlési pert kell indítanotok. 

 

 

Előzmény: orzse (2203)
orzse Creative Commons License 2013.10.28 0 0 2203

Kérlek segítsetek !

 

Édesanyám Bellus Józsefné 1993 decemberében vásárolta meg Budai Pál Hódmezővásárhely Lehel u. 6 II/6 számú lakását, adásvételi szerződésben tehermentesen, és az akkor kikért telekkönyvi kivonat szerint is tehermentesen. ( sajnos ezt a hagyatékában nem találtam meg).

A lakás akkor 50 % édesanyámé, 25 % öcsémé, és 25 % az én nevemre lett telekkönyvezve.

2000 augusztusában megvásároltam az öcsém 25 % tulajdonát, és az akkor kiadott telekkönyvben láttam meg hogy 1989-ben jelzálogjog van bejegyezve, 279.072 Ft értékben, jogosult neve Városgazdálkodási Vállalat Hódmezővásárhely.

Ebben az időszakban még Budai Pál volt a tulajdonos. Kértem édesanyámat, hogy töröltesse a bejegyzést, de sajnos nem tette meg. A fenti összeget soha senki nem kérte. Édesanyám januárban elhunyt a lakást én örököltem, és sajnos a jelzálogjog bejegyzést is.

A lakást el szeretném adni ezért próbáltam töröltetni a bejegyzést, először a jogutód Lakosságszolgálati Iroda- Lakás és helységgazdálkodási csoporttal interneteztem Dr. Tar Andreával ez a szál elhalt, egy idő után már nem is válaszolt. Ismerőst kerestem, de sajnos Ő is lepattant.

Mindenki azt kérte hogy a jelzálogjog törlésére az alapot képező vételár kiegyenlítését igazoló dokumentumot csatoljam be. Ezt nem nekem, és nem is édesanyámnak adták ki. A Budai Pál arra sem emlékszik mi volt ez, nem hogy a papírt ide tudná adni. Fizetni nem szeretnék, nem is kérik. Úgy érzem ez a 22-es csapdája.

 

Minden jó ötletet előre is köszönök Bánfi Istvánné

felültetett62 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 2202

Köszi  gondoltam... ez pekk... 

Előzmény: kicsimag (2201)
kicsimag Creative Commons License 2013.10.28 0 0 2201

A hagyatékátadó végzés számít!

Előzmény: felültetett62 (2198)
felültetett62 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 2200

Köszönöm........Sokat segítettél....

 

Előzmény: dr.C (2199)
dr.C Creative Commons License 2013.10.28 0 0 2199
Előzmény: felültetett62 (2198)
felültetett62 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 2198

Szia.. Köszi a gyors választ,  Pontosítok,,, A férjem elhalt szülői házát szertenénk tavasszal eladni,, Már van rá vevő, de akkor jár le a fundamentája és akkor tud fizetni. (Ügyvéd előtt van előszerződésünk)   Édesapja meghalt 1998-ban  Akkor az apai részre le lett %-va.  Mi messze lakunk ,és akkor még élt a nővére az intézett mindent  .Azóta sajnos meghalt a nővére is meg az édesanyja is 2009-ben, A nővérének van 3 felnőt gyermeke természetesen ők az örökösök az édesanyjuk után.  Az, hogy az anyai részre nincs hagyatéki végzésünk, tavaly derűlt ki az előszerződés kötésekor. Így  a póthagyaték 2012-06.-ban készűlt. Nem tudom él-e még az a jogszabály hogy az öröklés és eladás között eltelt idővel sávosan csökken az adózási illeték%-a???  Ha igen, akkor mi    számít  a halotti anyakönyvi kivonat, vagy a póthagyaték dátuma??,

Előzmény: kicsimag (2197)
kicsimag Creative Commons License 2013.10.27 0 0 2197

Szia!

 Pontosan ki halt meg és ki örökölt és mit? És mikor akarjátok eladni?

 

Ha az ingatlant megörökölte valaki akkor egyrészt öröklési illeték van. Ha utána egyből eladjátok a házat ,akkor azután szintén adózni kell, de csak akkor , ha többért adtátok el, mint amennyi után előzőleg az öröklési illetéket befizettétek.   

Ha  örököltetek, akkor majd a NAV küld egy szép levelet, hogy mennyi illetéket kell fizetnetek az örökség után. (de pl. egyenesági leszármazóknak nem kell fizetni öröklési illetéket). Ha  egy összegben nem bírjátok kifizetni az illetéket akkor , kérjetek részletfizetést!

 

Előzmény: felültetett62 (2195)
kicsimag Creative Commons License 2013.10.27 0 0 2196

De a végrehajtási lapot beadtad már a bíróságra? 

(javaslom add be azokkal az adatokkal, amelyeket ismersz, az ügyszám alapján látni fogják, hogy hogy zaljott le az "eljárás", írd be az általad ismert tartózkodási helyét, ill. az autója típusát rendszámát stb., ha ez nem elég akkor majd a végrehajtó belenéz a nyilvántartásokba)

 

Előzmény: <Euro> (2194)
felültetett62 Creative Commons License 2013.10.27 0 0 2195

Üdv az oldal olvasóinak ::::tanácsot kérőknek, és arra  válaszolóknak... Én is tanácsot szeretnék kérni a következő problémámra. Férjem meghalt szülői házát szeretnénk eladni. Eladásnál a halotti anyakönyvi kivonat, vagy a hagyatéki tárgyalás dátuma a mérvadó??? ( A két esemény között majd egy év telt el)   Vagyonosodási adót mikor és milyen %-ban kell fizetni????  Nyugdíjas, +még 4 órásként dolgozik is.   Ezeknek összege összeadódik a házért kapott összeggel??, Aki tudja kérdéseimre a    válasz és megírja  annak  előre is köszönöm...

<Euro> Creative Commons License 2013.10.25 0 0 2194

Nincsen semmilyen adat a bírósági papírokon vagy az ítéleten az általam ismerteken kívül.

 

Fizetési meghagyás kibocsátási kérelmet már nyújtottam be az általam ismert címének a megjelölésével. Amikor azt kézbesíteni szerették volna neki, az élettársa azt nyilatkozta, hogy a volt élettársa ismeretlen helyre költözött. A sikertelen kézbesítés miatt adatpótlásra szólítottak fel, hogy adjam meg az adós jelenlegi tartózkodási helyét. Ennek elmaradása miatt elutasították a fizetési meghagyási kérelmemet. Ezt követően fordulhattam csak a bíróságra.

 

A bíróságra beadtam a keresetet, illetve kérni kellett az adós hirdetményi idézését. Majd csak úgy tarthatták meg a tárgyalást az adós személyének jelenléte nélkül, hogy egy ügygondnokot rendeltek ki neki, akinek a díját én előlegeztem meg. Így gyakorlatilag az adós személyazonosságának pontos ismerete nélkül folytatták le a tárgyalást és marasztalták el ítéletben.

 

Az ítélet tehát megvan, jogerős. De nincs benne semmilyen azonosító adat az alperesről a nevén kívül. Ettől függetlenül az illető személyazonossága egyértelműen beazonosítható lesz nyilvántartások hozzáférése esetén. Mert mint már említettem - ismert a mobil száma, születési dátumának hónapja, napja, e-mail címe, autójának pontos típusa, volt élettársának címe (ahol egyébként most is tartózkodik).

 

Szükségem van tehát a rendőrség "nyomozására" a szükséges adatok megszerzéséhez.

Előzmény: kicsimag (2193)
kicsimag Creative Commons License 2013.10.25 0 0 2193

Szia!

 

 

Ha bírósági per volt folyamatban  , akkor az iratokon ott lesz a lakcíme is, hiszen valahonnan idézni kellett.  (sőt pl.  a jegyzőkönyvben még az adatait  is megtalálhatod ha pl. személyesen megjelent és meghallgatták) 

(Ha előtte fizetési meghagyást bocsátattá ki ellene, akkor ott is fel kellett tüntetned a lakcímét). 

 

A végrehajtási lapon nem szükséges az összes adatot, mezőt kitöltened! Hisz a  végrehajtást kérőtől nem várható el , hogy az adós összes adatát, vagyonát ismerje! A bírósági végrehajtó ezeket kitudja kérni a nyilvántartásokból.  Ha pl. tudod az ingatlan címét, helyrajzi számát, az adós bankszámlaszámát, akkor esetleg megkönnyíted a végrehajtó dolgát, de ő úgy is utána fog nézni, hogy valóban az övé -e . 

 

Add be a végrehajtási lapot az illetékes bíróságnál, ennyi adat elég lesz hozzá.

 

Előzmény: <Euro> (2192)
<Euro> Creative Commons License 2013.10.25 0 0 2192

Sziasztok!

 

Egy magánszemély tartozik nekem X ezer forinttal. Erről a bíróság döntött - az ítélet jogerős. Fizetési meghagyás végrehajtásának elrendelése iránti kérelmet szeretnék benyújta.

 

Ehhez szükségem van az adós alábbi adataira:

  • nevére
  • bejelentett lakcímére
  • születési helyére és idejét
    vagy anyja nevére

Ezzel szemben én csak az alábbiakat ismerem:

  • Neve
  • Mobil telefonszáma, melyet jelenleg is használ.
  • Születési idejének hónapja és napja.
  • E-mail címe, melyet most is használ.
  • Jelenlegi debreceni tartózkodási címe (város, utáca, házszám), amiről nem tudom, hogy egyben a hivatalos lakcíme is-e egyben. Ezen a címen legutóbb a volt élettársa úgy nyilatkozott a fizetési meghagyás iránti kérelem kézbesítésének kísérletekor, hogy az adós ismeretlen helyre költözött. Tudom, hogy ez nincs így és az adós jelenleg is ott él.
  • 12 fénykép és műszaki adatok a Peogeot 406 Coupe autójáról. (Egy autós közösségi oldalon regisztrált az autójával.) A fényképeken a rendszámtábla ki van takarva.
  • Számos internetes hirdetési oldal URL címe, ahol eladó árukat (cipőt, ruhát, autóalkatrészt és egyéb dolgokat) hirdet.
  • Megvan az Index Fórum felhasználói neve is.

Ezekre az adatokra van még szükségem:

  • Születési helye
  • Születési éve
  • Bejegyegyzett lakcíme
  • (Nagyon örülnék még a számlaszámának, tulajdonában lévő ingatlanjának címének és személygépkocsijának rendszámának.)

A hatósági nyilvántartásokból percek alatt meg lehet találni ezeket az adatokat, ezért tegnap elmentem a rendőrségre segítségért. Azt mondták, hogy maguktól nem adhatnak ki adatokat, a közjegyzőt vagy a bíróságot kell kérnem, hogy utasítsák őket erre.

 

Az iránt érdeklődöm, hogy akkor most a közjegyzőhöz vagy a bírósághoz forduljak? Bíróság esetén ezúttal milyen nevű/formájú indítványt vagy kérelmet kell benyújtanom, vagy milyen eljárást kell kezdeményeznem?

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 

Euro

kicsimag Creative Commons License 2013.10.25 0 0 2191

Az életközösség (házassági vagyonközösség) megszakadásáig úgymond közös a bankszámla.

Mikor költözött el a barátnőd?  Németadó Kft adóvisszaigénylés pontosan mit takar? ( mert ha van gyermeke és az ő "háztartásában" élt, akkor az ilyen családi adókedvezmény jellegű dolgokat jogszerűen igényelt, az adóvisszatérítés vagy adóalapcsökkentés is)

A bontóper  során a közös lakás/hitel megosztásáról mindenképp rendelkezni kell. (kérdés az, hogy a barátnőd , hogy szeretné, ill. pl. hogy mennyi hitel van a lakáson stb.)

Az örökség nem része a házassági vagyonközösségnek, tehát mit a feleség örökölt az a feleséget illeti

Az, hogy a férj mit csinált, és hova költötte a pénzt, nem számít. (a szerencsejáték függőség legfeljebbb a gyermek elhelyezésénél lehet szempont)

 

Előzmény: kriszxl500 (2190)
kriszxl500 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2190

Segítségüket kérném,mielőtt ügyvédhez fordulnánk,tisztán szeretnénk látni illetve anyagi helyzetünkből kifolyólag ügyvédhez csak akkor szeretnénk fordulni amikor már valamelyest tisztán látjuk az ügymenetet. Az ügy: Van egy barátnőm,aki jelenleg még férjnél van,van egy közös panel lakásuk,amit banki jelzálog hitel terhel.ez közös a férjével.A válási procedúra még nem lett elindítva,de már szóban tárgyalnak a férjjel.Barátnőm és a lánya,aki 15 éves múlt hozzám fognak költözni,a közös lakásban a férj marad.A férj Németországban dolgozik.A Németadó KFT segítségével megigényelte a családi pótlék visszatérítést 4 évre visszamenőleg.Ez az összeg előreláthatóan a közeljövőben megérkezik a férj által megadott számlára,ami közös a barátnőmmel,tehát ő is teljes jogú eljáró a számlával kapcsolatban.Ez az összeg nagyságrendileg 1,9 millió forint.A kérdés a következő,melynek előzményeit a következőkben kifejtem.Ha a férj "elveszi" a számláról ezt az összeget,amit a közös gyermek után ő igényelt,akkor jogilag ez támadható-e,illetve,mivel a kislány a barátnőmmel marad,kötelezhető-e a férj,hogy az összeget biztosítsa a barátnőmnek?Barátnőmmel 11 hónapja vagyok kapcsolatban,közös anyagi dolgaikat már elé g jól átlátom.A kérdés azon okból merült fel,mert eddig a férj rendelkezett kizárólag a számla felett,szintén a Németadó KFT segítségével tavasszal kapott adóvisszatérítést amit szintén a közös gyerek után igényelt.ez kb. 1600 euro volt amit a férj teljes mértékben elvett elköltött.Hozzávetőleg fél évre visszamenőleg dokumentálva vannak a férj "ügyei"többek közt nőügyek(email formályában),online szerencsejáték(erre a pénzutalások is dokumentálva vannak)és a pénzlevételek dokumentálva.Kb.170 oldalnyi nyomtatott anyag,ami digitalizálva is van.A férj tavasszal töbször hagyta itthon őket 2-8 ezer forinttal egy hónapra,segítségem nélkül a napi megélhetésre sem lett volna pénzük.További információ az ügyben,hogy a közös lakásba a barátnőm bevitt több mint 4 millió forintot,ez örökségből volt az édesapja után,ami nincs dokumentálva.Tehát lakás eladása válás után esélytelen a rajta lévő hitel miatt,ezért gondolta úgy barátnőm,hogy a berendezésekkel és ezzel az összeggel ami a családi pótlé k visszatérítés,legalább valamelyest kompenzálva lesz a bevitt örökség,amit jogi úton nem tud kivenni.Tehát összegezve a fő kérdés,hogy kötelezhető-e a férj,h ezt az összeget Barátnőmnek,illetve lányának biztosítsa? Válaszukat előre is köszönöm! Elérhetőségem:kriszmummy@gmail.com

dr.C Creative Commons License 2013.10.17 0 0 2189

amit az ingatlanjog.hu-n nem találsz meg, az nincs is :-)

Előzmény: Spanci (2184)
London-Jack Creative Commons License 2013.10.17 0 0 2188

Nem. 

 

Előzmény: capri5 (2187)
capri5 Creative Commons License 2013.10.15 0 0 2187

Tehát a kérdés az lenne, hogy keskedelmi forgalmoba hozhatok e törvényesen olyan terméket, amelyre egy adott cég logoja kerül fel, a cég megkeresése nélkül. 

Előzmény: capri5 (2186)
capri5 Creative Commons License 2013.10.15 0 0 2186

Üdv mindenkinek!

 

 

Olyan kérdésem lenne, -remélem még nem kérdezték meg- hogy ha szeretnék árulni egy pólót, amire utólag rá van nyomva egy SHELL logo, és esetleg valami felirat, vagy bármi más termék logó, az védjegy hamisításnak minősül e (mivel kereskedelmi forgalomba hozom esetleg vaterán keresztül) vagy nem. Vagy esetleg olyan termékre tenném rá a logóját, amelyet a Shell nem gyárt, vagy nem hozott forgalomba. Itt védjegyhamisítás áll fent vagy csak azokra a termékekre áll fent ez a dolog, amelyeket az adott cég valaha piacra dobott. 

 

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!