Keresés

Részletes keresés

Mozzarella Creative Commons License 2001.05.02 0 0 20
Tisztelt Államtitkár Úr!

Hány szolgálati kocsit tört össze eddig?

tantris17 Creative Commons License 2001.05.02 0 0 18
A többi hozzászólást olvasgatva felmerült bennem egy harmadik kérdés is:

Milyen érzés ma, 2001-ben, azok liebling-jének lenni, akik mondjuk 92-ben még Zsideszeztek, és OVI-t meg Fodort hazaárulózták? Vagy ez már elfelejtődött?

tantris17 Creative Commons License 2001.05.02 0 0 17
Tisztelt államtitkár úr,

két kérdéssel fordulnék Önhöz.

1. Nem sajnálja-e utólag a Nemzeti Színház körülötti hercehercát, illetve inkább fogalmazzunk úgy, hogy politikai botrányt? Miért kellett minden szakmai érdekvédő szervezetet a kulturális kormányzat ellen fordítani? Talán még felháborítóbb, ami a filmesekkel történik: ráadásul, ha visszahozzák a kézi vezérlést, ennek komoly rizikói vannak, hiszen nem biztos (noha van rá sajnos esély), hogy Önök nyernek 2002-ben.

2. nem mint államtitkárt, hanem mint Fidesz-politikust kérdezem: egyetért-e Tölgyessy elemzésével (nagyjából hasonló véleményt olvashattunk a Beszélőben a Bence-Kőszeg párostól), amely szerint 40 év komancs lenyúlását gyorsan akarja behozni a Fidesz? Ha igen, akkor miért jobb az országnak, hogy most nemzeti-keresztény-heppiend osztogatás történik, mint amikor a szocik osztogattak? A Fidesz erősen morális töltetű diskurzussal politizál, a gyakorlata viszont igencsak emlékeztet a komancsokéra.

Egy liberális, aki nagyon bírta a "régi" Fideszt.

Lujza71 Creative Commons License 2001.05.02 0 0 16
Tisztelt államtitkár úr

Ha már a Nemzeti színháznál tartunk
Két kérdés
1 Hová lett édesapám 1985 körül befizettet 2000 forinja " megkért kérdezzem meg"

2 Nem gondolja hogy Papp Vera igaz kiváló színésznő de már kicsit öregecske Éva szerepére?
Miért nem adtak lehetőséget egy fiatal tehetségnek a berobbanáshoz?

Várom tisztelettel válaszát

Lujzi

szoke_lany Creative Commons License 2001.05.02 0 0 15
Tisztelt Államtitkár úr!

Rá se ráncson irigyeire, akiknek nem teccik, hogy ön már rég sitkós lenne, ha nem lenne államtitkár. Igaza van, hogy él mentelmi jogával, aki hozzájut a hatalomhoz az élljen is vele!

gébi Creative Commons License 2001.05.02 0 0 14
Tisztelt Államtitkár Úr!

Ön szerint miért van az, hogy , míg külföldön, ha egy ilyen magas rangú politikusra csak a gyanú árnyéka és rávetodik, hogy jogellenességet követett el, azonnal lemond. Önnek folyamatban lévo bírósági ügye van, mint vádlott. Nem érzi, hogy esetleg távoznia kellene. Vagy ennyire nem fejlett a Fidesz- politikusok erköcsi érzéke? Ne Torgyánról vegyenek példát, hanem európa politikusairól.

Harci Kutya Creative Commons License 2001.05.02 0 0 13
Tisztelt Államtitkár Úr!
Szeretnék gratulálni Önnek és a Kormánynak az eddigi munkájukért. Sokat tettek azért, hogy kiemelkedjünk végre abból a kátyúból, amibe a rohadt kommunisták nyomták az országot. Remélem, a FIDESZ megnyeri a 2002-es választásokat (én bizos vagyok benne!!!!), és sikerül helyrehozni mindazt, amit a moszkovita seggnyalók tönkretettek.
Kérem, ne adja fel!!!! Ki az összes mocskos Szadeszes hazaárulóval a kultúrpolitikából (is)! HAJRÁ MAGYAROK!

Én a Fideszre szavaztam 90-ben, 94-ben, 98-ban, és most is!

Tisztelettel:
Harci Kutya

Előzmény: NEC (11)
pronto Creative Commons License 2001.05.02 0 0 12
Tisztelt Államtitkár Úr!

Nem tudom, olvasta-e a 168 órában a Tölgyessy Péterrel készített interjút, ha nem, segítek. Azt mondja, hogy a Fidesz az MSZP eszközeivel épít klientúrát magának, amely az esetleges (nem rejtem véka alá - általam remélt) vereségük után megtagadja korábbi pártfogóit.

Önök visszaállamosították a kultúra pénzeit, mondván azt a keveset egy helyről kell elosztani. Érdemes-e vállalni ennyi konfliktust, miközben tudjuk, hogy a művészek, akik most nyalják a kezet, amely ad a koncból, minden további nélkül beleharapnak eddigi jótevőjükbe?

Itt most már majdnem minden az Önöké, miért vezeti mégis intézkedéseiket a dacos indulat? Miért sistereg Önökből a gyűlölet? Miért hiszem azt, hogy utálnak mindent, ami a Fidesz előtt volt? Miért tűnik úgy, hogy minden, amit tesznek az gátlástalan és önző cselekedet?

Ciao!
pronto

NEC Creative Commons License 2001.05.02 0 0 11
Tisztelt Államtikár Úr!

Miért van az, hogy Önnek aköznyelv szerint jobb autója van, mint a miniszterének?

Miért van az, hogy a sportminiszteren kívül, nem láthatjuk Önöket független politikai fórumokban, mint pl. Nap-Tv ?

Az ártatlanság vélelme Önt is megilleti, míg el nem itéli egy jogerős bíróság, de miért nem követi azon konzervatív nyugati politikusok példáját, akik ennél kisebb vádak miatt már régen lemondtak.

Miért jó Önnek, hogy a neve a Nemzeti Színházzal negatív módon kapcsolódik össze, s talán csak így marad fenn az Ön neve a történelem könyvekben?

Ha bármelyik kérdésemre válaszol, már boldog emberként fekszem le este.

Üdvözlettel,

HPál ( NEC )

hc Creative Commons License 2001.05.02 0 0 10
Feltenném szokásos kérdésemet, amire még egyetlen politikus (se kormánypárti, se ellenzéki) sem válaszolt érdemben:
A képviselői megbíztatás határozott időre (4 év) szól. Ha valakit nem választanak újra, az azt jelenti, hogy a végzett munkájával nem voltak megelégedve.
Rosszul végzett munka és lejárt megbizatás után, akkor miért markolnak fel egy kalap pénzt végkielégítés címén a bukott képviselők???
Jogos ez??
Nem lenne gazdaságosabb a kormány alá tartozó hivatalok vezetőivel is a választási ciklushoz igazodó szerződéseket kötni, mint négy évenként milliárdokat költeni a leváltott seggnyalók végkielégítésére?

hc

koch Creative Commons License 2001.05.02 0 0 9
Tisztelt Varhegyi Ur!

1. Mi a velemenye arrol, hogy az Onok altal folyamatosan szidalmazott elozo kormany, ahol joval nagyobb volt a kormanytobbseg mint Onoknel, megis minden, vagy majdnem minden ellenezeki keresre -akkor Onok voltak ellenzekben, tehat az Onok keresere- felallitottak parlamenti vizsgalobizottsagot, mig amiota Onok vannak HATALMON, azota egy vizsgalo bizottsag sem alakult ellenzeki kezdemenyezesre?

2. Ha jol emlekszem 7%-os gazdasagi novekedest igertek, csokkeno inflaciot es azt, hogy a kapuknak a focipalyan van a helyuk. Nem tudom, de ezekbol On hogy erzi mit sikerult megvalositani?
(Megjegyzes: 1998 szeptemberben Jarai Zsigmond miniszter Ur meg magyar gazdasagi csodarol beszelt!) Ehhez kepest On hogyan ertekeli a helyzetet? Mivel itt nincs ido hosszabb ertekelesre ezert kerem csak egy 1-10 terjedo skalan pontozzon (1=legrosszabb 10=legjobb)

(Segitek:a 7% kozeleben sem voltunk eves adatokat tekintve, az inflacio nem csokken, emellett azt az M1-es autopalyat tettek fizetove, ami akkori torveny szerint 2006-ig ingyenes kellett volna, hogy maradjon)

3. Mit gondol On, lesz meg fuggettlen a magyar sajto? (Mar 1848-ban is erre vagytak szegeny oseink)

4. Miert van az, hogy az On partja meg mindig azzal van elfoglalava, hogy az elozo kormany mit csinalt? Nem gondolja, hogy ez mar lejart lemez, inkabb a mostani kormanyzatnak kellenne tudni felmutatni valamit (vegre)? (Meg nem teljesen keso van meg majdnem egy evuk!)

5. Es egy keres, kerem valaszoljon a kerdeseimre es ne tegyen ugy mit Repassy Ur(?), aki a szamara kenyelmetlen kerdeseket csak egyszeruen elutasitotta!

Tiszelettel:
egy, mar a nepszamlalokban sem bizo allampolgar

FatMo Creative Commons License 2001.05.01 0 0 8
Uram!

Mi a véleménye arról, hogy kormányában egy bűnöző is elláthat államtitkári feladatokat? Mi a véleménye arról, hogy ön az a bűnöző?
Mihez kezd majd, ha jövőre elküldjük önöket pihenni?

Válaszát előre is köszönöm:

FatMo

vargist Creative Commons License 2001.05.01 0 0 7
Tisztelt Várhegyi úr!

Mindenesetre nagy bátorság amit most vállal -nagyobb mint a Nemzeti Színház helyezgetése-
mert ahogy olvasom a kérdéseket, hát..... nem nagyon dicsérgetik..!!!! Kérdésem : Mi az oka, hogy a narancsos fiúk egyre kevesebbet vállalják a nyilvánosságot, a"nép közé vegyülést"?? Nehéz dolog lehet ez a fajta népszerűség igaz????

pkal Creative Commons License 2001.05.01 0 0 6
Volt egyszer egy elég jó képességű diákom (középiskola), csak a helyesírása volt csapnivaló-
Ön tanította neki - a kérdésem: minden "tehetséges" emberből politikus lesz ?
furzschrank Creative Commons License 2001.05.01 0 0 5
Várhegyi Úr(?)
Tájékoztatna bennünket büntetőügyének állásáról és annak okairól miért is húzódik az ügy 5. éve?
Mr.Fisk Creative Commons License 2001.05.01 0 0 3
Üdvözletem, Várhegyi úr!
Csak azt szeretném kérdezni, hogy tudja-e, hogy önt Szolnokon az átlagos emberek csak sikkasztó becenéven tartják számon?
Azt szeretném megtudni, hogy hol van a pénz? Nem lenne-e etikusabb, hogyha lemondana mentelmi jogáról és talán megpróbálná tisztázni magát?
A szerknek pedig üzenném, hogy Várhegyi úr csak 1998-ig volt Szolnok polgármestere.
Mr.Fisk Creative Commons License 2001.05.01 0 0 2
Üdvözletem, Várhelyi úr!
Csak azt szeretném kérdezni, hogy tudja-e, hogy önt Szolnokon az átlagos emberek csak sikkasztó becenéven tartják számon?
Azt szeretném megtudni, hogy hol van a pénz? Nem lenne-e etikusabb, hogyha lemondana mentelmi jogáról és talán megpróbálná tisztázni magát?
A szerknek pedig üzenném, hogy Várhelyi úr csak 1998-ig volt Szolnok polgármestere.
Tiborcsik Creative Commons License 2001.05.01 0 0 1
Szia Attila!
Emlékszel még rám?
Egy trabiban találkoztunk először, 89 őszén, Újszászról Szolnokra hazafelé . Még ott akkor ígértél nekem egy apróságot, egy Magyar Narancs cikket, amit azóta sem kaptam meg.

(Várom az e-mailomra: tiborcsik@freemail.hu)

Üdv: Tib

Lujza71 Creative Commons License 2001.05.01 0 0 0
Tisztelt Várhegyi úr

Köszöntöm az indexen és azt szeretném kérdezni öntől hogy miért nem jelennek meg a pártja képviselői az Index politikai fórumain.
Az MSZP több képviselője is rendszeresen kifejti pártja álláspontját a topikokban ,de én önök véleményére is kíváncsi lennék.

Köszönettel várom válaszát

Lujzi

Szerkesztő Creative Commons License 2001.04.30 0 0 topiknyitó
Az Index Törzsasztalának vendége lesz május 3-án 11 órakor Várhegyi Attila országgyűlési képviselő, 1998 óta a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma politikai államtitkára, a Fidesz Országos választmányának elnöke.

Várhegyi nevéhez fűződik a Fidesz-kormány markáns kultúrpolitikai irányváltása: lényegében ő vezényli ma is a Nemzeti Színház áthelyezésével és újratervezésével kapcsolatos politikát. Nevéhez fűződik a fővárosi Fesztiválzenekar konkurenseként felélesztett Nemzeti Filharmonikus Zenekar kistafírozása, a Nemzeti Táncszínház megalapítása és a modern magyar művészeti múzeum terve, valamint az utóbbi hónapok leghevesebben vitatott és a szakmai ellenálláson megtört koncepciója egy Filmközpont felállítására és a központosított állami filmfinanszírozás újraszervezésére.

Hozzá tartoznak a mai állami kulturális politika legfontosabb személyi és káderkérdései is a Nemzeti Színház nyitóelőadásának rendezőjétől a Mafilm igazgatójáig – egyszóval fontos ember.

Az államtitkár, mint Fidesz OV-elnök pártpolitikai kérdésekről is faggatható.

Várhegyi Attila 1963-ban született Siklóson, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát (1983-87), majd a József Attila Tudományegyetemen folytatta tanulmányait (1985-88). Dolgozott általános és középiskolában, pártpolitizálni a Fidesz Szolnok megyei Területi Koordinációs Irodájában kezdett. 1990-91-ig Szolnok város alpolgármestere, 1991-től pedig polgármestere. Nős, három gyermek édesapja.

Jelenleg érvényes vagyonnyilatkozata szerint egy szolnoki, 82 m2-es társasházi lakás és 900.000 Ft készpénz tulajdonosa.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!