Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1450
Akkor még felsorolhatunk néhányat, hogy nagyobb legyen a választékod. ;O)
Előzmény: Piszóka (1449)
Piszóka Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1449
Köszönöm a segítséget, de én mindenképpen a felsorolt márkák közül szeretnék választani.
PETYUS Creative Commons License 2010.08.30 0 0 1448
... Alvaro, Raimundo, ...
Előzmény: Piszóka (1447)
Piszóka Creative Commons License 2010.08.28 0 0 1447
Üdvözlet Mindenkinek! Tanácsot kérek.Lányomnak szeretnék venni egy klasszikus gitárt.Egy éve tanul zeneiskolában.Milyent javasolnak? A következő márkákat ajánlották:Hohner,Ibanez, Yamaha, Cort.100.000 Ft fölé azért nem szeretnék menni az árnál...Köszönettel.
Atom-anti Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1446
Az elejét megerősíthetem. Tényleg csak pár centivel kisebbek, mint a normál gitárok. Akinek a normál gitár nagy, annak valószínűleg nagy lesz a Senorita is.

Nekem is Senorita gitárom van, mert csak 164 centi vagyok, kisebbek a kezeim, de ami fő az ujjaim is, és még így is túl nagyok a bundok. Inkább 3/4-es gitár kellene. Pár fogás kijátszhatatlan kiskezűeknek még Senoritán is (I. fekvéses egész barré, ami kiegészül egy A-val az 5. bundon, az 1-es húron, de pl. az Asturiasban is elég durva, mikor VIII. fekvéses egész barré közben kell kinyúlni távoli bundokra). Mindegy mennyit gyakorol rá az ember, mennyire feszegeti szét az ízületeit.

Amondó vagyok, hogy inkább legyen kisebb egy gitár, mint nagyobb. Ennek csak 3 korlátja van:
- a testmagassághoz mérten nem lehet túl kicsi sem (pl. 1/2-es gitár semmiképp nem jó, még egy alacsonyabb felnőttnek sem), mert akkor a pengetést végző kéz alkarja nem tud támaszkodni megfelelően a túl kicsi gitártesten,
- a boltokban árult, Senoritánál is kisebb méretű gitárok általában tömegesen gyártott, silányabb modellek közül kerülnek ki, rendes gitárt csináltatni kisebb méretben pedig elég drága, vagy baromi nagy szerencse kell, hogy kifogja az ember a boltban.
- Aki balkezes is ráadásul (mint pl. én), csak csináltatni tud.
Előzmény: cara77 (1441)
Atom-anti Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1445
Szerintem ne erősítésben gondolkodj, mert drága és ront a minőségen. Vegyél hangos húrokat (a Chorum Savarez pl. elég hangos és lehetnek még ennél is hangosabb húrok), nem olyan drága, persze ehhez az is kell, hogy a gitár ne préselt és összerakott pozdorja, ne olcsó ázsiai vagy román modell legyen. Normális gitáron, hangos húrokkal és jó pengetési technikával meg lehet többszörözni a hangerőt.
Előzmény: cidon (1443)
florg Creative Commons License 2010.08.18 0 0 1444
10-20 ezer? Ezt komolyan írtad? Vagy euró? :)

Ne haragudj, de amit 10-20 ezerért kapsz, az használtan _sem_ erősítő. Ha normális akusztikus hangot akarsz, ahhoz normális cucc kell.

Olcsó hangszedőnek javaslom a GHS mikrofonját, egyetlen hátránya, hogy a felerősítéséhez kell legyen a gitáron heveder-gomb, kettő. GHS A-131, vagy 133 (nekem az utóbbi van, hangerőpoti van rajta, annyi a különbség). 15000 a 131-es Medgyesi Tibinél. Vagy, ha piezo-t akarsz, van a Kremona Professional Piezo Pickup, Segovia boltban lehet kapni, 10200, az is elmegy, ahhoz nem kell a gitárhoz nyúlni, csak rátappintod.
Erősítőben pedig AER Alpha (ha szánsz rá pénzt, de az is kb 200), ha nem szánsz rá, akkor valami Roland cucc, mondjuk egy Micro Cube (29000), vagy egy Cube Street (74000), ezek elmennek (és elemről is hajthatók), vagy esetleg egy Mega AC30R (39000), Segovia árulja, talán nem annyira rossz, nem ismerem. esetleg még elemesben a Line 6 Micro Spider, szintén Megyó, 29000, nem tudom, milyen akusztikusra, de van ilyen funkciója, és a Line 6-ek nem rosszak (ez is megy elemről).

Tehát, akármit csinálsz,-40 50 alatt nem jön ki semmi. Igazi akusztikus hangzás meg persze ennyiért sem jön ki, azt alaphelyzetben erősítővel és pickuppal 250000 körül lehet megközelíteni, aztán innen fölfelé (használt cuccok esetén kb. 200). És nem hangerőről beszélek, hanem hangszínről.
Előzmény: cidon (1443)
cidon Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1443

Sziasztok!

Klasszikus gitár szabadtéri használatához egy kis erősítésre lenne szükségem, ugyanis lányom fuvolahangerejével nem tudok versenyezni, amikor duózgatunk. Ezek szerint piezo hangszedőt érdemes használni, de milyen erősítőt javasoltok, hogy a klasszikus gitárhangzás megmaradjon?

Sajnos sok pénzem nincs rá. Esteleg használtan van az olcsó de, gondolom rossz kínai feletti kategóriában 10-20 ezerért valami elfogadható típus? Ha hangszedőt is javasolnátok, azt is megköszönném. Nem akarjuk eladni az utcát, nem kell nagy teljesítmény...

76Tom76 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 1442
Kedves Mindenki!

Jótékonysági licit indult Jamie Winchester Burns - Steer típusú gitárjára!

Jamie ezt a gitárt a Hrutka Róberttel közös zenekar koncertjein használta, kb. 2006-tól a zenekar feloszlásáig.

A teljes összeget a Gyermekétkeztetési Alapítvány kapja, a nyertes pedig Jamie-től személyesen veheti át a nyereményt!

További infó:

Gitár leírása
http://www.burnsguitars.hu/steer.html

Licit
http://underground.aleksander.hu/?page_id=399

Köszönjük, hogy segítesz
cara77 Creative Commons License 2010.06.12 0 0 1441
A Seniorita ált 2-3cm-rel rövidebb menzúra hossz, mint a normál egészes gitár (65cm). Szóval azért annyira nem kicsi, de inkább 10-12 éves gyerekeknek ill. kimondottan kiskezű hölgyeknek ajánlott...

Van még a Budai Gitárbolt is, ami kimondottan klasszikusgitár szakbolt, érdemes megnézni - helyileg a Móriczhoz van közel.

A neves "gyárak" hangszerei alapból drágábbak, mint mondjuk egy kisebb műhelyéi, mert ott a nevet is meg kell fizetni (pl. Raimundo, Sanchez, stb.) viszont a sorozatgyártás miatt eléggé kiszámítható, stabil a minőség - nem kell félni, hogy pár hónap után szétesik a hangszer. Kisebb műhelyeknél jobban oda kell figyelni a kiválasztáskor - ezért ajánlott a szakbolt (Segovia, Budai Gitárbolt), ahol segítenek, viszont ilyen gitárnál ár-érték arányban sokkal többmindent kaphatsz (pl. jobb minőségű anyagok, húrok, kulcsok, stb.).
Előzmény: Gyirigyuri (1439)
florg Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1440
Hangszerboltokban. :)

Ha használtra gyúrsz, akárhol, neten is. Ha új kell, akkor meg Segovia.
Nem tudok kiemelni márkát. Fából legyen, kényelmes legyen a nyaka, szép legyen a hangja. Ennyi. Ezt viszont neked kell megtapasztalnod, kiválasztanod. De ha a próbált finn cucc bejön, akkor meg olyat kell venni, az 89000.
Előzmény: Gyirigyuri (1439)
Gyirigyuri Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1439
Hol érdemes nézelődni Budapesten?
Melyik márkák azok, amikre érdemes odafigyelni?
Nagyon nem vagyok képben ezen a fronton... :)
Előzmény: florg (1438)
florg Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1438
Hát, szerintem 80-90 körül már lehet jókat kapni. Meg persze ki lehet fogni használtan jót olcsóbban is, de az lutri, vagy találsz, vagy nem.
Előzmény: Gyirigyuri (1437)
Gyirigyuri Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1437
Köszi a választ!
A senorita akkor nem az én műfajom, szép magasra nőttem, nem baj, ha van valami a kezemben.
Tök jogos, amit mondasz, csak a szívemnek sürgős, az eszemre azért hat, amit mondasz. Szerencsére van mit pengessek, és szeretném, ha az új is még legalább tíz évig hű társam lenne.
Ez a kilencven lenne az a határ, amin túl már jófajta hangszerek laknak?
Előzmény: florg (1436)
florg Creative Commons License 2010.06.06 0 0 1436
A Senorita az jóval kisebb, lányoknak való (vagy alacsony, rövid karú embereknek).
Ha a Kantare-t vetted alapul, akkor elég nehéz dolgod lesz 50000 forintért hasonlót találni, amit próbáltál, az a legalja, és az is 89.
Szerintem azt a gitárt veszi meg az ember, amelyikbe beleszeret. Én a helyedben várnék még egy kicsit, gyűjtenék a pénzhez, és megvenném a Kantare-t. Vagy valami hasonlót. 90 körül már tisztességes gitárokat lehet venni.
Ha viszont mindenképpen sürgős, és enniyért, akkor járni kell a boltokat, és amikor egy hangszerre azt mondod, na ez az, akkor megvenni.
Előzmény: Gyirigyuri (1435)
Gyirigyuri Creative Commons License 2010.06.06 0 0 1435
Sziasztok!

Klasszikus gitárra szeretnék visszaváltani az elektromosról, mert jobban érzem ezt a fajta gitárt. Szeretnék venni valami jófajta gitárt, igazából használt is jó lenne, sőt.

Nem szeretnék se flamencot, se klasszikus zenét játszani, nekem csak maga a nejlon húr számít. És persze, hogy szép hangú, kényelmes legyen. (a barátom Kantare Lo300Cw gitárja az etalon számomra ebben a kérdésben, az könnyű, játszatja magát, gyönyörűek a mélyei, kirobban belőle a hang)

Körülbelül 50 ezret tudnék most kiadni.
Eddig láttam egy szinte új Raimundo 104B-t 42-ért a Segoviában, egy elég mocskos és gondolom megviselt Alvaro 40-est 30-ért az Eldorádóban és látom, hogy valaki árul egy Cimar by Ibanez 1976-ost 40-ért (ez senorita, bármit jelentsen is, gondolom kisebb, de hogy mennyivel?).
Az első kettőt kipróbáltam, a helyzetet persze nehezíti, hogy balos vagyok, így elég nehézkes a nézelődés, mert nem tudom eljátszani a boltban, amit tudok. (azért valami minimál muzsikálás már alakul a jobbos irányban is)
Az Alvaro egyébként éppen balos, azon nagyon jól esett a játék, de a Raimundo is elvarázsolt.
Meg gondolom még van millióegyféle dolog, szóval jó kérdés.

Remélem senkit nem zaklattam fel ezzel a kisregénnyel, és ha van ötlet, akkor nagyon szívesen venném.

Minden jót,

Gyuri
Soká Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1434
Bocsánat, nem vettem észre, hogy egy két évvel ezelőtti hozzászólásra reagáltam!! :)
Előzmény: Soká (1433)
Soká Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1433
Nem lövünk le :)
Előzmény: PETYUS (1269)
PETYUS Creative Commons License 2010.04.14 0 0 1432
Igen, én is hallottam olyat, hogy pl. a spanyol flamenco gitárosok is kisujjaznak.
Tibor barátom nem teszi.
Előzmény: G-thug (1431)
G-thug Creative Commons License 2010.04.14 0 0 1431
Megnéztem, köszi szépen, sokat segít :) Egyébként én olyat olvastam, hogy a kisujjat is érdemes bevonni a tremolopengetésnél, de ez itt nem köszön vissza...
PETYUS Creative Commons License 2010.04.13 0 0 1430
Előzmény: PETYUS (1429)
PETYUS Creative Commons License 2010.04.13 0 0 1429
Megtaláltam a felvételt, már kúszik a jutyúbra felfele.
Előzmény: G-thug (1428)
G-thug Creative Commons License 2010.04.13 0 0 1428
Kíváncsian várom :)
PETYUS Creative Commons License 2010.04.13 0 0 1427
De igen, csak elő kell keresnem hozzá egy videofelvételt, amelyen egy gitártanár elmutogatja lassítva.
Előzmény: G-thug (1426)
G-thug Creative Commons License 2010.04.13 0 0 1426
Rendben, köszi, megnéztem és tényleg jó :) De a tremolo technikai részéhez nem tudnátok tanácsot adni? Főleg az ujjrendre gondolok, utána gondolom már csak gyakorolni kell...
PETYUS Creative Commons License 2010.04.13 0 0 1425
Tremolóhoz javaslom Mozzani: Feste lariane című aranyos kis darabkáját.
Előzmény: G-thug (1423)
G-thug Creative Commons License 2010.04.13 0 0 1424
Sehol senki? :)
G-thug Creative Commons License 2010.04.13 0 0 1423
Most szombaton megyek és megveszem azt az 50R-t, legalábbis ha minden úgy alakul ahogy elterveztem :) Ti milyen darabokat ajánlanátok kezdésnek klasszikusra? Pár darabba már belekezdtem elektromoson is (Asturias (Albeniz), Moonlight Sonata (Beethoven), Schindler's List (John Williams), Preludio Triston (M.D. Pujol), Classical Gas (Mason Williams/Eric Clapton), ezeket nem fejeztem be, mivel egyes részeiket nem igazán lehet elektromoson eljátszani (Pl. Asturiasnak kb. az első egy perce eljátszható elektromoson, mert utána tremolopengetés jön, de biztos ismeritek az Asturiast), de elég sokat tudok belőlük. Ami pedig teljesen eljátszható és tudom is, az a Spanish Romance (Romance de Amor...), meg a Keresztapa betétdala meg ilyesmik... szerintetek melyik darabot kéne elsőnek bejefeznem? Kb. milyen nehézségi sorrendet tudnátok felállítani? Én nem igazán értek még a klasszikus darabokhoz, csak játszom őket :)

A tremolopengetés elektromoson nem igazán ment, bár talán nem is megvalósítható megfelelően. Milyen gyakorlási módszert, milyen ujjrendet ajánlanátok 4 ujjas tremolo-pengetéshez? Én kis-középső-gyűrűs-középső-mutató ujjrendről olvastam, mint ideális megoldásról. Erről mi a véleményetek?

Bocs ha sok a kérdés így egyszerre, köszi a válaszokat :D
G-thug Creative Commons License 2010.04.11 0 0 1422
Köszi a válaszokat Florg, azt az 50R-t néztem ki én is. 10-estől 12-esig mindenfélét használtam (igaz Elixirt, az puhább érzetet kelt mint az acél, pl. Ernie Ball). Majd kipróbálok egy hard készletet is.
Előzmény: florg (1421)
florg Creative Commons License 2010.04.11 0 0 1421
Most nézem, van ott egy 50R használtan, tokkal, majdnem féláron, az valóban jó vételnek tűnik. De azért, ha bemész a boltba, mindenképpen nézz körül előbb.
Előzmény: G-thug (1419)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!