Keresés

Részletes keresés

álmodozó86 Creative Commons License 2018.10.01 0 0 702

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, egy makróval kapcsolatban.

Adott ez a makró innen:

Sub Fire_Document_Splitter()
Dim Pages
Dim MyRange As Range
Dim OriginalDoc As Document
Dim SpilittedDoc As Document
Set OriginalDoc = ActiveDocument
Set MyRange = OriginalDoc.Range

'Application.ScreenUpdating = False
Pages = OriginalDoc.Content.ComputeStatistics(wdStatisticPages)
Selection.GoTo What:=wdGoToPage, Which:=wdGoToFirst
For i = 1 To Pages
If i = Pages Then
MyRange.End = ActiveDocument.Range.End
Else
Selection.GoTo wdGoToPage, wdGoToAbsolute, i + 1
MyRange.End = Selection.Start
End If
MyRange.Copy
Set SpilittedDoc = Documents.Add
SpilittedDoc.Range.Paste
SpilittedDoc.Range.Find.Execute Findtext:="^m", ReplaceWith:=""
SpilittedDoc.SaveAs FileName:=i & ".doc"
SpilittedDoc.Close
MyRange.Collapse wdCollapseEnd
Next i
Application.ScreenUpdating = True
Set OriginalDoc = Nothing
Set SpilittedDoc = Nothing
Set MyRange = Nothing
End Sub

Hogyan lehetne úgy kiegészíteni, hogy egyből *.dfb-be exportálja és a file neve az egyik körlevél adatmező legyen?

lxt Creative Commons License 2018.09.29 0 0 701

A pdf állományt és az abba nem integrált képeket egyetlen tömörített állományba (csomagolva) teszed elérhetővé – letölthetővé.

De jobban járnál, ha beágyaznád a képeket, majd a túlméretes pdf állományt tömörítenéd - feltételezve, hogy az állományán méretét véled problémásnak.

Előzmény: JCV (700)
JCV Creative Commons License 2018.09.29 0 0 700

Sziasztok!

Segítséget kérnék, mert elakadtam wordben.

Olyat szeretnék csinálni, hogy van egy felsorolásom:

1.munka
2.munka

Az 1-esre szeretnék rakni egy képre hivatkozást is, az meg is van, hogy kell, a gépemről ugye eléri a képet, wordben kattintás után be is hozza új ablakban, ez tökéletes.
Viszont pdf-ként akarom majd menteni, hogy telóról elérhető legyen bárkinek, de ott ugye már nem működik ez a képre hivatkozás, mivel nyilván nem fér hozzá a képhez ami a gépemen van.
Magába az oldalakba meg nem akarom beszurkálni a képeket, azok csak akkor jelenjenek meg, ha rányomok a hivatkozásra, ha meg akarom nézni az aktuális szöveghez tartozó képet.
Van egy megoldásom, hogy online feltöltögetem és akkor linkre mutat a hivatkozás, de akkor ehhez net kell az illetőnek mindenképpen.
Nincs erre valami egyszerűbb megoldás?, hogy a pdf-ben ott legyenek a képek, de olyan működéssel, ahogy fenn írtam..

somi62 Creative Commons License 2018.08.30 0 0 699

Igen, pontosan így nézett ki. Aztán kivettem az akkumulátort, visszarakta, aztán reset, és láss csodát: megjavult.

lxt Creative Commons License 2018.08.29 0 0 698

Roppant érdekes - amennyiben törléskor (is) minden páros karaktert egy karakterként (értemezetten) kezel - és csakis Word, vagy más szövegszerkesztő is?

Én csak beírnám, hogy dzsungel; ami úgy jelenik meg, hogy "ddzzssuunnggeell", vagy másként?:-)

Előzmény: somi62 (697)
somi62 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 697

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni egy Word-problémában. Acer Aspire V laptopomon írás közben minden karakter duplázódik, törléskor szintén kitörli mind a két karaktert. Újraindítottam, de semmi nem változik. Benyomtam vagy lenyomtam valamit, amit nem kellett volna?? A választ előre is köszönöm.

pimre Creative Commons License 2018.08.17 0 1 696

Szívesen. Ha gondod akad, írj, és segítek.

Előzmény: zsola84 (695)
zsola84 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 695

Köszönöm a segítséget! Megpróbálom megoldani a leírt módszerrel. :)

pimre Creative Commons License 2018.08.13 0 0 694

"Kissé kihalt ez a topik, de teszek egy próbát."

Te magad sem tettél azért, hogy ne legyen kihalt. Ha tudom, hogy ennyire érdektelen a kérdés, akkor nem törtem volna magam, hogy már másnap válaszoljak:-(((

Előzmény: zsola84 (690)
pimre Creative Commons License 2018.08.08 0 1 693

Időközben gépközelbe kerültem, így könnyebben le tudom írni, hogy én hogyan használom a körlevél funkciótszintén Office 2010 alatt:

1. Az adatokat xlsx fjlban tartom, és annak lehet több munkalapja is. A körlevél kezelés során azt is ki lehet választani, hogy melyik munkalapról dolgozzon a körlevél készítő. Tehát lehet ugyanbban a fájlban külön munkalapon a kiskorúaknak/nagykoróaknak, vagy a tanároknak/diákoknak/más alkalmazottaknak stb. készülő levél adatállománya (persze a levelek majd külön-külön Word fájlból készülnek). A munkafüzet egyes oszlopainak (ezek lesznek a mezőnevek) nevet kell adnunk. Ezekre hivatkozunk majd a következő pontban. (Ez a sor nem számít majd a körlevél rekordjai /sorai/ közé)

2. Ezután elkészítjük a körlevélnek szánt levelet. a Levelezés menüpontra kattintunk, és itt a „Címzettek kiválasztása” gombra. Ezen belül a „Meglévő lista használatát” választjuk, majd amikor a program kéri, akkor megkeressük az 1. pontban leírt fájlt. Ezt megnyitjuk, és a munkalapok felsorolt listájából (feltéve, hogy több is van) az adott dokumentumhoz tartozó nevűt választjuk.

Ezután jön az Adatmezők megadása: Ahol azt szeretnénk, hogy a program töltse ki a szöveget, ott az "Adatmező beszúrása" gombbal választjuk ki az Excel fájlból a megfelelő mezőt. Vigyázzunk, hogy a mezőnév előtt és után legyen szóköz, ahol szükséges, másképp egybevolyik a menő tartalma és az előtte/utána következő szöveg.

Ez az egész kissé nehézkes, időigényes, de csak egyszer kell elvégezni.

3. Az előző pontban leírtakat csak egyszer kell megtenni. Később újra nyitva a Word dokumentumot akkor az „E dokumentum megnyitására elindul az alábbi SQL parancs…” figyelmeztetésre az Igen gombbal válaszolva megnyÍlik a hozzátartozó Excel fájl az adott munkalappal.

Előzmény: pimre (692)
pimre Creative Commons License 2018.08.08 0 1 692

Nem tudom, hogy a körlevél funkció tamogatja-e az Access adatbázis használatát.

Viszont egyetértve az előttem szoloval én is Excel adattablaval használom a Word körlevelet. Kellett egy Kis idő, míg beletanultam, de azóta konnyek és gyorsan működik. Bocs ahibakert, telefonról írok.

James 42 Creative Commons License 2018.08.08 0 1 691

Lehet, hogy jó az Access is, de én eddig általában azt láttam, hogy egy Excel táblázatban vannak az adatok. Szerintem ki kéne próbálni, hátha úgy jobban működik. Amit mi használtunk, az sima xls-ből vette az adatokat, és általában minden gond nélkül működött.

zsola84 Creative Commons License 2018.08.07 0 0 690

Üdv!
Kissé kihalt ez a topik, de teszek egy próbát.

Adott volt egy régi pc XP-vel és Office 2000-rel. Irodai felhasználás, net + szerződések körleveles formában csatolva. A körlevél "adatbázis" alapja a kezdetek kezdetén word (táblázat) alapon lett létrehozva és a rekordok száma egyre csak nőtt és feledésbe is ment hogy lett elkezdve. Jelenleg kb. 3000 rekord van benne. Kereséssel nem voltak gondok, gyors volt!

Frissítettünk, újabb gép, win 8.1 + office 2010. Ettől a pillanattól kezdve a körlevélben való keresés 10x annyi időt vesz igénybe, ill. az összeomlás szélén van a program (Nem válaszol). Korábban 10msp alatt végigpásztázta az "adatbázist", most meg kb. 1,5 perc. Ugyanez a saját gépen is (win 7 + office 2016).  Ha átteszem egy access adatbázisba akkor gyorsulhat? A .doc/.docx váltás megtörtént, nem lett javulás. Van valami ötletetek? Másik program / bármi, amivel tudok gyorsan keresni (ill. hozzá tartozó szerződést nyomtatni) egy 3000 rekordszámú körlevél adatbázisban... Előre is köszönöm!

James 42 Creative Commons License 2018.05.24 0 0 689

Nem hiszem, hogy újra kellene telepíteni. Nyilván valóban a Normal nevű sablonnal van valami gondja.

Azt próbáltad már, hogy elindítod a Word-öt, aztán létrehozol egy új dokumentumot, de nem írsz bele semmit, csak bezárod? Hátha ilyenkor helyreteszi magának a sablont. Ha esetleg mégsem, akkor megpróbálhatod megkeresni a sablonok között a Normal.dot-ot, és ha van ilyen, akkor azt törölni.

Itt (https://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2010-word/normaldot-error-when-saving-and-closing-a-word/f3f42343-d800-4330-90a0-dd9cb6464e80) ezt írják:

"Check the Word user templates folder and startup folder for normal.dot and remove it from the folder. The normal template for Word 2010 is normal.dotm and that should be in the user templates folder".

Gondolom, ugyanez áll az Office 2016-ra is.

Előzmény: Beregi (688)
Beregi Creative Commons License 2018.05.24 0 0 688

Újratelepítettem az MS Office 16 Professionalt és azóta nem tudok a Wordből dokumentumot menteni... Ez a hibaüzenet jelenik meg:

Nem tudom, mi lehet az a másik eljárás. Egyáltalán nem hajlandó menteni a fájlokat, semmilyen néven és sehova se. Úgy tűnik, hogy a sablonokon görcsöl. Tudja valaki a megoldást?  Vagy telepítsem újra az egészet?

vaadvirág Creative Commons License 2018.03.21 0 0 687

Sziasztok!

Segítséget kérek.

A problémám a következő: Szeretném, ha a több oldalas Word dokumentum azon a helyen nyílna meg, ahol legutóbb használtam.

(tanmenet)

Beállításnál kellene valamit bejelölni, de örülnék a segítségnek.

Köszönettel

pimre Creative Commons License 2018.02.22 0 1 686

Íme egy kép. A Beszúrás menüpont ->Élőfej és élőláb almenü-> Oldalszám-> Formázás, oldalszámozás után ezt látod (Az 5. oldalt a minta kedvéért én állítottam be): 

Előzmény: pimre (685)
pimre Creative Commons License 2018.02.22 0 0 685

Milyen Word-öt használsz? Ha 2003-as, akkor nem tudok mit mondani. Bár szerintem a szakaszok kezelése abban is benne kellett, hogy legyen. Szóval a 2003 felettiekben kezdj új szakaszt azon a ponton, ahol új típusú  oldalszámozást akarsz.Azért új típusú, mert az oldalszám jelét is be lehet állítani. (Például i, ii stb. Ezt szokták például az előre tett tartalomjegyzéknél. ). És aztán azt is megmondhatod, hogy az új szakasz oldalszámozása az előző folytatása legyen-e, vagy pedig megadsz egy kezdőértéket.

Előzmény: rómailaci (684)
rómailaci Creative Commons License 2018.02.22 0 0 684

Segítséget szeretnék kérni. Diplomamunkában csak a harmadik oldaltól kellene a számozás és a 93 oldalas dokumentumban csak a 80-ik oldalig. A Microsoft oldali leírás szerint nem lehet megoldani a problémát. alapvetően az én wordömben a csatolás az előzőhöz inaktív, tehát nem is tudom ki-be kapcsolni. Valami ötlet?

umea.. Creative Commons License 2017.12.17 0 0 683

Segítséget kérnék tisztelettel. Outlook 2013 van a gépemen, teljesen új nekem, a kezelését meg kell tanulnom. Bártfai Tamástól csak Outlook 2010 és Outlook 2016 című szakkönyv létezik, csak ez utóbbi kapható. Kérdésem, hogy ezt a könyvet használhatom e a 2013-as verzióhoz?

B Pali Creative Commons License 2017.12.09 0 1 682

Sztornó, megvan :)

Előzmény: B Pali (681)
B Pali Creative Commons License 2017.12.09 0 0 681

Sziasztok! Kaptam több dokumentumot további feldolgozásra Word-ben csupa nagybetűvel írva. Hogy lehetne ezt visszaalakítani kisbetűsre egyszerűen?

Nehogymá újra kelljen gépelni emiatt!

_Nyuszi Creative Commons License 2017.12.04 0 0 680

Az oldalbeállításnál tudsz olyant beállítani az élőlábra, hogy &Oldal és &Összes. Esetleg ez?

Előzmény: Blackslac (678)
pimre Creative Commons License 2017.12.04 0 0 679

1. Ismereteim szerint a Word nem ad lehetőséget egyidejűleg kétféle oldalszámozásra. 

2. Amit a mező kiválasztás kapcsán találtál, az a körlevél készítésekor alkalmazható, például iktatószám, meg határozatszám és hasonlók egyidejű megadására. De ott sem a láblécben. A körlevélnél valóban kell egy Törzsdokumentum, ahol megadod a mezőneveket, amiket aztán majd egy másik táblázatból automatikusan tölt ki a rendszer, amikor elindítod a körlevél elkészítést és nyomtatást.

Előzmény: Blackslac (678)
Blackslac Creative Commons License 2017.12.04 0 0 678

Sziasztok!

Szeretnék egy dokumentum mellékletet összeállítani, melyben kétféle oldalszámozást szeretnék alkalmazni. Az alapdokumentum 50 oldal, így a mellékletnek lenne egy 51-től induló oldalszáma - ez lenne az alapoldalszámozás. A másik azt mutatná meg, hogy a mellékleten belül hanyadik oldal - ez értelemszerűen 1-től indulna.

Hogyan tudnék kétféle oldalszámozást alkalmazni? Addig nincs gond, hogy az alapoldaszámozást beállítom, hogy 51 legyen a kezdőérték - a másikkal van a gondom. Néztem a "Mező kiválasztás - Számozás" kategóriát, de a szimpatikus beállítások mind hibára futnak (pl. "csak törzsdokumentumban használható" jelzéssel).

Előre is köszönöm a tanácsokat!

Előzmény: pimre (677)
pimre Creative Commons License 2017.12.03 0 0 677

Szerintem nem word problémád van, hanem outlook. Feltehetőleg elállítódott az alapértelmezett levelezőnek történt beállítás. Nem használom az outlook-ot, de biztos, hogy be lehet állítani alapértelmezett levelezőnek. Ha ez nem működik, akkor nézd meg ezt: https://pcforum.hu/tudastar/28658/outlook-probelma-help

Ha ez sem, akkor lehet, hogy a windows valamelyik beállítása hibás. Írd be a hibaüzenetet a google keresőbe, és/vagy kérdezz rá a windowsos guruk fórumában.

Előzmény: szoba42 (676)
szoba42 Creative Commons License 2017.12.03 0 0 676

Különböző weblapok címeit Microsoft Word 2007-ben tartom és ha rá akarok keresni, akkor a kurzorral ráállok , lenyomom a CTRL gombot és az alapértelmezett böngészőm már keresi is. Ez így volt évek óta, mígnem pár napja azt írja ki a gép, hogy "A számítógépen érvényben lévő korlátozások miatt ez a művelet nem hajtható végre" Tudatosan semmit nem állítottam át és nem tudom, hogy hogy lehet azt a problémát feloldani. Előre is köszönöm a segítséget, ha valaki tud segíteni.

Ugyanez a problémám jelentkezett egyidejűleg a Microsot Outlook 2007-nél is, amikor pl. egy utazási ajánlatnál a részletek miatt a "Megnézem"-re szoktam kattintani, most itt is a fentebbit írja ki.

Whyshee Creative Commons License 2017.10.02 0 0 675

Ja beállítás után nyomj rá, hogy alapértelmezés!

Előzmény: golfolo (660)
Whyshee Creative Commons License 2017.10.02 0 0 674

Lehet kicsit megkésve és már helyre jött.
Nekem a 16-al hoztak ide egy gépet.
Megoldás:

Elrendezés -- oldalbeállítás -- elrendezés -- ott a Lap és Függőleges igazítás beállítása Felül-re.

Előzmény: golfolo (660)
SzeZo Creative Commons License 2017.09.22 0 0 673

Sziasztok!

Windows 10-en futó Office 2016-ot használok a céges gépen.

Nagyon dühít, hogy a Word minden megnyitáskor akkora ablakban jelenik meg, amekkorát ő gondol. A korábbi verzióban (Win7-en) az aero kikapcsolásával megoldódott, hogy ott és akkora ablakban nyíljon meg a Word is, az Excel is, amilyen állapotban korábban lezártam.

A tízesen is kikapcsoltam több, aerohoz hasonló marhaságot, de a Word-öt ez nem hatja meg (az Excel legalább néha emlékszik a lezárás pozíciójára).

Ismertek valami beállítási lehetőséget a fenti probléma megoldására?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!