Keresés

Részletes keresés

Racilaci Creative Commons License 2021.01.05 -1 1 169521

Jó, ezek azért már eléggé mi lett volna, ha nagyanyám alatt kerék lett volna típusú teóriák. Ha Sanchot eladták volna, s ugyanígy nem menne a csapatnak (merthogy nem azért nem megy rendesen, mert Sanchonak nem megy, hanem inkább fordítva áll meg az összefüggés), akkor meg azon menne a siránkozás, hogy nem sikerült pótolni Sanchot, inkább adták volna el a falábú Hakimit...

 

Ez a keret jelenlegi formájában is sokkal gördülékenyebb, meggyőzőbb játékra kellene, hogy képes legyen. Van benne egy-két szerkezeti tisztázatlanság (túlságosan Haalandra kihegyezett taktika, Reus szerepe, Hakimi elmaradt pótlása), de ez elsődlegesen edzői kérdés volt. Egy rég elhalasztott - elszalasztott edzőmenesztés következményeivel küzd a BVB. Azt pedig a Covidra fogni azért nem érdemes, mert már a Covid előtt is biztosították Favre-t a bizalmukról a klubvezetők, s mert egyébként anyagilag válságos időkben talán edzőt cserélni a legkevésbé megerőltető lépés (már amennyiben az új edzővel tisztázzák jó előre, hogy a keret adott, nem nagyon hozhat új játékosokat).

Előzmény: agymosott09 (169519)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.05 0 0 169520

Sőt, talán Favre-tól is búcsút veszünk időben. Mert hát azért van pár játékos a keretben most is, aki tud többet. Pl. Akanji másfél éve először játszott igazán jól a hétvégén. 

Előzmény: agymosott09 (169519)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.05 -1 0 169519

Korona miatt életveszély a saját kapunkra Menuiner, a korona miatt esett vissza nagyon durván Sancho játéka, stb. 

 

Pontosan. Ha nincs korona, nincs -70M, Hakimit megvásároljuk, Sanchoért pedig valószínűleg kifizetik a 130M-et, amiből megfelelő pótlást veszünk, és még jön egy megfelelő középhátvéd is, talán második csatár is, hogy ne kelljen november végéig várni Moukokora. 

Előzmény: négyévszakos (169517)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.04 -1 1 169518

Jó, akkor legyen csak a top 3 az élmezőny szerinted, ezen nem vitázom, bár nálam minden ligában a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek azok.

 Senki nem írta, h a covid miatt lettek bénák a játékosok, annak a hatására jöttek ki fokozottabban a hibák, mind az edzőre, mind a gyenge, rosszul összeállított keretre értve. A fárasztóbb szezon hozta ki jobban a hiányosságokat minden téren, és a pandémiával járó anyagi visszaesés miatt nincs esély erősíteni, jobb trénert szerezni.

Előzmény: négyévszakos (169517)
négyévszakos Creative Commons License 2021.01.04 -1 1 169517

Szerintem attól hogy most a közvetlen élmezőnyt képezik a tabella szerint, attól mindkét csapat középmezőny. Nem ők lettek olyan kurvajók, a BVB lett gyengébb. Érdekes, a bayern, kusen, lipcse hármas továbbra is az élmezőny, rájuk nem hat a korona se. Már ha elfogadjuk azt a gondolatot, hogy a korona miatt gyengélkedik a BVB. Korona miatt életveszély a saját kapunkra Menuiner, a korona miatt esett vissza nagyon durván Sancho játéka, stb. 

Előzmény: w.ullrichfun (169516)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169516

Jah, és (egyelőre) sem a Wolfs, sem az UB nem a középmezőnyben nyomul, hanem közvetlenül a top 4 mögött iparkodik. Lehet rájuk sütni, h Ők bizony középmezőny, annak a teteje, de ahogy minden top liga (angol-spanyol-olasz) a BuLi is változatosabb, kevertebb lett, és én pl 'gladbach, Franfurt->a Stuttgartig(Ők se gyengén muzsikálnak) értelmezném a középmezőny kifejezést, a top 6 az élmezőny.

 Abból kilóg 1 Bayern és a redbull felfelé, a többi 4-be tartozik a BVB is. Hosszú távon sanszos lehet ebből a négyesből legjobbnak lenni, de ahogy láttuk a meccseket, nem véletlenül kifutott eredmények miatt van már a csapatok többsége ott, ahol.

 

Előzmény: négyévszakos (169513)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 -1 1 169515

"hogy a picsába ment ez ennyire félre?"

 

covid

 

A nyáron szerintem ezért maradhatott Favre, és az igazolások is másként alakultak volna, ha nincs ez. 

De annyira nem drámai a helyzet azért szerintem. És nincs mindig mondogatva, hogy csak az eredmény számít. Most úgy alakultak a dolgok, hogy létfontosságú volt nyerni. És volt előrelépés is, még ha annyira nem is látványos. Nehéz meccsek jönnek, Lipcse, Leverkusen, könnyen lezuhanhatunk, ha nem figyelünk oda, de ha a Wolfsburg elleni három pont nincs meg, akkor már le is zuhantunk volna. Így viszont, három ponttal a zsebünkben egy-egy esetleges X elfogadható a hatpontos meccseken. Most viszont fontos lesz az is, hogy a játékosok megmutassák, topmeccseken is tudnak villantani dolgokat. És biztos vagyok benne, hogy felszívják magukat. 

Előzmény: négyévszakos (169513)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169514

Pár hete már többen, többféleképpen kielemezték(tük)

Jó kezdés után kijött az edző, a keret, a csapat valós képessége, ereje. Egyik sem megfelelő a szezon eleji álmokhoz ...

 ... azért vártak eddig Favre menesztésével, mert jobb utódjelölt nincs vagy drága. A klubnak nincs pénze, a covid hiszti felemészti a tartalékokat, a legjobb spílerek elbizonytalanodtak, az amúgyis ingadozó teljesítményűek romlottak, egyszóval sz@r lett az egész, ahogy van. Ráadásul fárasztóbban jött ki az éves terhelés nyártól kezdve (tudom, redbull, Bayern még fárasztóbb, de ott más körülmények és pénzek vannak, nem BVB szint egyik sem, hanem jóval felette!) Se pénz, se Shanco posztó, (belátható komolyabb bevételi forrást nézve) abból kell kotyvasztani valami emészhetőt, ami van. Prémium és fizu emelési ígéretek nélkül(!)

 Nincs irigylésre méltó helyzetben senki, se a vezetőség, se Terzic, viszont a csapat hozzáállására egyelőre nem lehet panasz, a Lüszi féle lejtőről (Köln, Frankfurt, Stuttgart) már visszafordult, de másképpen kell játszaniuk, más taktika, egészen más közeg, ami az egyébb bizonytalansági és negatív körülményekkel együtt azért nem egyszerű, és ez okozhat olyan vereségeket, mint a berlini. - ... túlpörgés, görcs, kapkodás, több hiba, stb., érted. (Meg a szöglet/pontrúgás utáni védekező szituk megoldása, ugye, mint "újdonság" de kell ..:D ) 

 

 Szóval illendően realizáljuk a 3. helyért indított harcot, az sem lesz egyszerű, és a 4. hely sem kudarc. Ezt el kell fogadni, most, egyelőre ez van. Valahogy mégis szívesebben nézem ezt a küzdelmet, hajtást, mint a Favre korszak meccseit sokszor, mert látom értelmét szurkolni és izgulni, még ha nem is ugyan azok, alacsonyabb szintre kerültek a célok.

 

Előzmény: négyévszakos (169513)
négyévszakos Creative Commons License 2021.01.03 -1 1 169513

Mindig hangsúlyozzuk hogy mindegy a mutatott játék, a 3 pont a lényeg, meg hasonló bölcsességek. Igaz hogy a pazar játék is pont annyit pontot ér, mint a kínlódás utáni győzelem, de azért vegyük észre hogy ahelyett hogy az évek óta magyarázott közeledés a bayernhez pont ellentétesen alakul. Sőt, nemcsak a bayerntől vagyunk egyre messzebb, de már a lipcse is jobb csapatként, és a középmezőnyhöz tartozó csapatok ellen is vért kell hugyozni. Most nemcsak a tabellára nézve mondom azt hogy közelebb vagyunk a középmezőnyhöz mint az éllovashoz, hanem a meccseket látva is. De ezzel nem mondok senkinek újat tudom, de hogy a picsába ment ez ennyire félre?

wdvarhel Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169512

Ezzel a rossz formában lévő csapattal legalább izgalmas meccseink lesznek, úgy tűnik :)

 

Tűrhető teljesítmény volt a mai. Terzic részéről különösen tetszett, hogy Haaland sárga lapja után rögtön lekapta őt, golden boy ide vagy oda, nem szarozott gyors és jó döntést hozni. Időt kell Terzicnek adni, ha a csapatot behozza legalább a negyedik helyre, érdemes lehet elgondolkodni a hosszabbításon (nem hiszem, hogy egy Roseval előrébb lennénk).

w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169511

Javuló tendenciának vehetjük remélem. Ahogy a hozzáállást is a csapat részéről. Pedig nehezebb ellenfél volt a Wolfs, mint vártam - engem is megleptek az első 20 percben, tkp megnyerhették volna ott a 3-4 jó lehetőségből, onnantól kicsit szerencsésebbnek éreztem ma a BVB-t. Aztán gyorsan utolérték a scrácok kihagyott helyzetekben az ellenfelet, azért a helyzetkihasználás ilyen rossz aránya még okozhat pár hasonló vereséget, mint az UB elleni.

 Viszont nem kaptunk gólt szögletből, bár a 2. Wolfs szögletnél direkt néztem, senki sem állt a kapufákhoz - de pontrúgások után ma nem voltak gondok, az akciókból jött beadásoknál ellenben sokszor. Weghorst meg van átkozva ellenünk, ez ma igen jól jött :) 

Tiggest itt tartanám "tűzközelben" akkor is, ha Muko térde rendbejön, ebben a 3 fiatal csatárban több gólveszélyt látok, mint bármilyen Reus, Reyna, Brandt, Hazard, Dahoud, Can, stb. OM variációban, remélem láthatunk 2 csatáros játékot is egyszer, Sancho meg megtalálja a veszélyesebb énjét mostmár. És 1 igazán jó Jadon felfelé húzná a többiek teljesítményét is, javítaná a játékukat, szerintem.

 

Előzmény: agymosott09 (169510)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169510

Ja, szerintem is alakul Sancho. Nem csak a gól és a gólpassz miatt, hanem kétszer is átvitte egy-egy emberen a labdát, ami ebben a szezonban talán még egyszer sem jött neki össze. De ahogy lerázta a védőt a gólja előtt, az is emlékezetes. 

Előzmény: Datsyuk (169509)
Datsyuk Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169509

3 fontos pont. Vér, verejték és könnyek...de az akarás már felfedezhető a bvb játékában. Nekem úgy tűnik, hogy Sancho kezd lassan kimászni abból az iszonyatos mély gödörből amiben volt. Megérdemelte a gólt (+assistot).

agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 0 0 169508

A végére valamennyire feljavult a dolog. A Wolfsburg egy jó formában levő csapat, szóval nem vállalhatatlan a teljesítmény, de erősen kétesélyes a meccs. 

agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 0 0 169507

Hat perc alatt 3 Wolfsburg-helyzet, jó kezdés. 

tillA Creative Commons License 2021.01.03 -1 0 169506

Az első öt perc alapján kérdezem: mikor rúgja már ki a Dortmund Terzićet?!

agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 0 0 169505

Én Moreyt erősebbnek látom Meuniernél, ezt leszámítva a kezdő a legerősebb, valóban. Moukoko viszont nincs a kispadon sem, ezek szerint nem jött helyre a húzódása két hét alatt? 

Előzmény: w.ullrichfun (169504)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.03 0 0 169504

Fontos meccs lesz. Fel, vagy le. Ha nem nyerünk, az elég komolyan megnehezíti a tuti CL helyezés elérését.

Erősebb kezdővel nehezen állhatnánk fel, (Witselt Canra cserélném, de pillanatnyi formákba, állapotokba nem látok bele)

 Kellene a 3 pont nagyon, az előző 5 meccs "eredményessége" csak a 13. hely alatti csapatoknál fordult elő.

 

Előzmény: agymosott09 (169503)
agymosott09 Creative Commons License 2021.01.03 0 1 169503

A mai meccstől két dolgot várok el

 

1. 3 pont, bármi áron, nem érdekel mennyire ocsmányul játszunk, mennyire nem fog lelkesedni senki. 3 pont. Most muszáj. 

2. Ne kapjunk gólt szögletből.

tillA Creative Commons License 2021.01.02 0 0 169502

Reménykedem mindkettőben.

Előzmény: next2 (169499)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.01 0 0 169501

Nem jó hírek, de sajnos ez van. Egy leszálló ágba került csapatot mégjobban ránt lefelé a mostani helyzet, ezen nagyot változtatni most már nem lehet.

 Brandt mehet már most, de egy Haaland + Muko csatárpárost még megnéznék tavasszal, néha együtt is, bár ha egy jó Sancho és/vagy Reyna játszik mögötte, akkor Haaland az ún. "kötelező 3 pont" meccseken elég kellene hogy legyen. Persze kérdés ki mennyire lesz valóban "jó", egy olyasmi tavasszal, mint az ősz volt, nem lesz CL helyezés, akkor vélhetően mindhárom említett (Reyna, Sancho, Haaland) elhúz szezon végén ...

 

Előzmény: agymosott09 (169498)
w.ullrichfun Creative Commons License 2021.01.01 0 0 169500

He-he, ez amúgyis 15-16 évente várható esemény, akkor viszont már "csak" 8-9 évet/szezont kell várni :)

Azúgy kb valamennyire reálisnak is nevezhető a mostani összeomlás után(megfelelő edző nincs, erős keret nincs, anyagi biztonság egyre kevesebb-kisebb) - lehetőség a néhány átlag feletti spíler eladása, amivel gyakorlatilag esélytelen lesz a keret nemhogy CL döntőre, de CL hely megszerzésére a BuLi-ban. Már most rezeg a léc, az 5. helytől lefelé haladás sem kizárt, tehát szezon végén a "legjobbak" mennek is, ha így lesz.

 Akkor viszont a következő szezon egy vadi új csapat, vadi új keret, de nem drága, kész spílerek, hanem középkategóriás játékosok kis fizuval és feltörekvő ifjak kezdő lóvékkal.

 Abból lehet 2018-19 környékére CL top 4 esélyes csapatot tervezni, jó pár évig biztos nem ...

 

 ... megörexünk? Tkp azon is meglepődnék, ha megérném ...

 

De azért BÚÉJK Mindenkinek, a 21 jobb kell legyen a 20-nál! :)

 

Előzmény: next2 (169499)
next2 Creative Commons License 2021.01.01 0 0 169499

Lehet megöregszünk, mire újra bl döntős csapatunk lesz.

agymosott09 Creative Commons License 2021.01.01 0 1 169498

Néhány pletyka:

- Haalandnak csak 2022-től van kivásárlási záradéka ugyan, de a BVB a vírushelyzet és Sancho formahanyatlása (= drámaian kisebb bevétel várható az eladásából, már ha kell valakinek) miatt állítólag nyitott arra, hogy idén nyáron egy bőven 100M feletti összegért eladja, feltehetően annál is inkább, mert Moukokot már most megfelelő utódnak tartják. Sajnos ez reális szcenárió teljesen, hiába nyilatkoznak Zorcék teljesen mást. A vörös számok nagyon durvák, és a hiány nem fog magától elpárologni a levegőben. Az pedig nagyon is illik ebbe a képbe, hogy a Barcelonánál az elnökválasztáson az ő nevével kampányolnak. Ez nagyon rossz lenne, főleg azért, mert így a következő idény egy újabb alapoktól újjáépítős idény lenne, de ez van. A covid nélkül is rá vagyunk utalva az eladásokra, de így meg pláne. 
(van olyan verzió is, hogy már most vinnék, de ez egyértelműen kamu, Raiola kapásból cáfolta az egészet, nem beszélt még senkivel, meg ezt Zorcék sem lépnék meg, pénz ide vagy oda.)

- Brandtot vinné az Arsenal
- A BVB Jayden Braafot (szélső támadó) hozná a Manchester City utánpótlásából.
- Sajnos Marvin Friedrichről nincsen pletyka, sem semmilyen más védőről.

w.ullrichfun Creative Commons License 2020.12.27 -1 0 169497

Ebbe így belegondolva (óriás vigyor :)) lehet összeveszne előbb a Bayern, majd az összes német csapat, majd a DFB és UEFA, FIFA összes létező képviselőjével, mert nem a tervezett mentrendjének megfelelően alakulna a játékosok programja, a felkészülési időszak, és a tornák ideje és lebonyolítása SEM! :)))

 

Előzmény: Datsyuk (169496)
Datsyuk Creative Commons License 2020.12.26 0 0 169496

Azért ne becsüld ennyire le Tuchelt. Bierhoffal csak össze tudna veszni, vagy ha minden kötél szakad a gyepmestert még tudja kritizálni.

Előzmény: agymosott09 (169495)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.26 0 0 169495

Az átigazolási politika miatt nem tudná a sportigazgatót basztatni, sem összeveszni a játékosmegfigyelőkkel, ilyen szempontból előnyös lenne a dolog. De nem hiszem, hogy Jogit az EB előtt kirúgnák. Addig meg aligha fog várni.

Előzmény: w.ullrichfun (169494)
w.ullrichfun Creative Commons License 2020.12.26 0 0 169494

Az még egy érdekes (? vagy nem annyira?) eset lenne, ha Jogit váltaná TT a Nationalelf padján ...

 

w.ullrichfun Creative Commons License 2020.12.25 0 0 169493

Lehetetlen, szerintem, agymosival egyet értve, de hozzátéve, hogy az anyagi "szintkülönbség" miatt is.

Szóba sem állna a Watzke féle összeggel, (az pedig nem is próbálná a párizsi fizujának a felével/sem?/ csábítani) és ha ajánlatot kap a PL-ből, tuti, hogy nem is nézeget a BuLi környékére sem.

 Márpedig ha csakis a szakmai munkát nézik, amit Dortmundban, v a PSG-nél mutatott, akkor fog kapni.

 

Előzmény: Sarq_ (169487)
w.ullrichfun Creative Commons License 2020.12.25 0 1 169492

Nekem pont ellenkező a véleményem róla :)

Nem biztos, h én látom jól, de szerintem a pali egy közel (mondom, közel, azaz majdnem, vagy MÉG nem) Mourinho, Klopp v Guardiola, Ancelotti szintű zseni. Viszont emberileg legalább annyira nehéz eset, mint a portugál, v nehezebb - és nem tudta átlépni azt a bizonyos küszöböt, amit a másik 4 már minimum két csapattal, v többel is(Mou, Carlo) már megtettek, az igazi bizonyítás az idő előtti távozások miatt elmaradt. Azt hogy Párizsban miért nem sikerült, a rutintalanságára, fiatalságára tudom fogni, hiszen Dortmunddal ellentétben tkp minden adott volt a nagy áttöréshez, de lehet éppen ez volt a gond, túl könnyen került a kezébe egy "álomcsapat" amit nehézségek nélkül, apró szervezésekkel kellett volna csak megfelelően terelni a végső célig, de valahogy túltaktikázta, túlgondolta, túlvariálta. (?) Az előző szezonban viszont a 2. legerősebb európai gárdának bizonyultak, a CL döntőben kifejezetten pech volt számukra az atomerős Bayern, szvsz a top 8-ból bárkit vertek volna a döntőben, de hát Lewáékat nem lehetett. (Pedig a taktika jó volt, a kihagyott helyzetek miatt vesztettek)

 Ha pl. Guardiolához hasonlítom, aki szintén egy semmiből felcsövesedett szupergárdát irányít, TT a PSG-t csak bevitte a CL döntőbe, ez a Citynek továbbra is egy (egyre távolodó?) álom marad, pedig Pepről mindent állíthatunk, csak azt nem, h nincs a szinten - bár a CL a Bayernnel sem ment Neki, de kétségtelenül nagyokat menetelt a bajorokkal, aztán az angolokkal is, csak ott megfogták a csapatait nála okosabbak. :D 

 Ha összejön Neki az ágyúsok vezénylése, szerintem bizonyítani fog ott is, akkor majd eldől mennyire van szinten. Könnyen lehet, hogy Aubameyangék elindulnak Vele felfelé, és elnézve a PL mostani kaotikus alakulását, egy CL szereplés sem lepne meg, na azzal levizsgázna mindenki előtt, szerintem. Legyen ez a szintfelmérő vizsga, azt hiszem szép kihívás :) 

 

Előzmény: Edmund55 (169490)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!