Keresés

Részletes keresés

* Dot * Creative Commons License 2005.02.21 0 0 14

 

Shitty Steve! :)

 

 

Nagggggggyon örülök, hogy elindítottad ezt a fórumot :)))))

 

Szerintem már nagyon nagy szükség volt rá! ;)

 

A delfinek többek számomra, mint kedvenc állatok, ők a barátaim, a testvéreim :)

 

Olvastad A delfin álma c. könyvet? :)

 

 

Szeretettel és köszönettel:

 

Dot

 

:)

 

 

piccard Creative Commons License 2004.10.14 0 0 13

Sziasztok Delfinesek!

 

A mellékelt delfines és hozzá hasonló puzzle-k érkeztek a www.puzzlebolt.hu áruházba! A "Fantasy" kategóriában találjátok őket!

 

Delfin

h0mbr3 Creative Commons License 2003.08.07 0 0 12
Háj! Meg tudja vki mondani h van-e Magyarországon delfinárium és ha igen hol? Ha nincsen akkor hol van legközelebb? A tudás birtokában lévő ember lécci dobjon egy emilt a h0mbr3@index.hu ra. Előre is kösz.
Inimma Creative Commons License 2003.05.30 0 0 11
0
Előzmény: Gothicblack (10)
Gothicblack Creative Commons License 2001.05.08 0 0 10
Örülök, hogy van, aki szereti a delfineket. Ez azt bizonyítja, hogy élnek olyanok, kik fogékonyak a szépségre és az intelligenciára.
BlueBird Creative Commons License 2001.05.08 0 0 9
Írországban is van egy ilyen delfin (nem emlékszem a nevére) a Dingle félsziget környékén.
Nem csak depresszió esetén hasznos, hanem más betegségeknél is pl. autista gyerekeknek van ilyen terápia, hogy javítsák a kommunikációs képességüket v.mi ilyesmi.
Szvsz nem kell Egyiptomig menni (azt hiszem Eliatban alkalmaznak ilyen kezeléseket), ha nem vagy beteg, a görög partoknál is vannak delfinek.
Előzmény: HanSolo (8)
HanSolo Creative Commons License 2001.05.08 0 0 8
Éppen elolvastam a delfinek intelligenciájáról szóló mai cikket az indexen, és ráleltem a topicra. Egy két dolog:
Emlékeztek ti arra, hogy a Galaxis utikalauz...-ban említik, hogy az ember a harmadik legintelligensebb élőlény a földön? 2. a delfin, és mivel intelligensek a nemtomhanyadik részben el is hagyják a bolygót.
Meg csak annyit, hogy érdemes tudni, Egyiptomban a Dahab nevű földi paradicsomhoz közel, pontosabban Nuweibában van egy olyan hely, amit úgy hívnak Dolphin-bay, mégpedig azért, mert egy egyiptomi halász összebarátkozott egy delfinnel, aki azóta is ott él, és ha szerencséd van úszkálhatsz vele, ami nagyobb élmény mint egy delfinárium. Én sajnos hiába vártam egy napig az állatot most télen, mert éppen gyereket szült, és az a kis komisz állandóan elkószál, az anyuka meg utána.
Mellesleg hallottam arról, hogy mostanában depresszió elleni terápiaként kezdték el alkalmazni a delfinekkel való pancsolást. Állítólag nagyon lenyugtat és boldoggá tesz.
csen Creative Commons License 2001.03.19 0 0 7
Köszönöm az ötletet de sajnos még anyagi forrás hiányában nem tudok elmenni.DE nem szeretnék addig meghallni, míg fizikailag nem találkoztam velük. Még két könyv cím akit érdekel : Delfin mosoly -Richard o' Barry; A delfinek közelről- Wolfgang Gewalt-Pénzes Bethen
DEL-FIN Creative Commons License 2001.03.16 0 0 6
Élőben Tamperében (Finnország) van egy Delfinárium. Békés cápák már Budapesten is megnézhetők. Megérinteni még nekem se sikerült egyet se, talán majd egyszer.
Előzmény: csen (4)
Pepinke Creative Commons License 2001.03.06 0 0 5
Rövid történet a kommunikációról:
Sajnos én is csak a TV-ben láttam régen, nem emléxem a film címére, ha valaki tudja a filmes(vagy írásos ) forrást, kérem írja meg!
Okos-tudós emberek a következő kísérletet folytatták: Egy medencébe beraktak egy 3 pedállal ellátott szerkezetet. Ha a delfinke az "orrával" megfelelő sorrendben nyomta meg a pedálokat, akkor kapott halat. Mikor ezt megtanulta, a szomszéd -hasonlóan feszerelt- medencébe tettek egy másik delfint. Nem látták, de hallották egymást. Az új delfin ELSŐ ALKALOMMAL kapott halat!
Ehhez tudniuk kell minimum az eleség, pedál (gomb bütyök,izé...), bal, jobb, közép, első, második, harmadik...kifejezéseket. Szerintem lenyűgöző!
P
csen Creative Commons License 2001.03.06 0 0 4
Sziasztok
Számomra is a legcsodálatosabb élőlény a delfin. Sajnos még én sem látam élőben, de addig nem halok meg míg fizikai kapcsolatba nem kerülök vele. Eddig több könyvet olvastam már róluk ezek közül a legérdekesebb Az ötödik álom (A delfin,az ember és a fejlődés) Patrice Van Eersel. Mindenkinek ajánlom akit érdekenek a delfinek azon kívül is, hogy milyen aranyosak.

Dulifuli Creative Commons License 2001.03.05 0 0 3
Bocs, de még valami az eszembe jutott: nem igazán értek egyet a meghatározásoddal. Én nem nevezném a delfineket állatoknak. Szerintem inkább úgy kéne mondani, hogy a legintelligensebb lények a Földön.
OFF: Persze, csak az egerek után (lásd Douglas Adams: Galaxis Útikalauz Stopposoknak).
Előzmény: Shitty Steve (-)
Dulifuli Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2
Off: csak most csodálkoztam rá a nicknevedre. Hát mit mondjak, majd' beszartam! :-))
Nem tudod véletlenül, mikor van Jézus nevenapja? :-))
Előzmény: Shitty Steve (-)
Dulifuli Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1
Tudnál egy kicsit többet is írni a kommunikációjukról?
Egyébként biztosan én is nagyon szeretném a delfineket, de sajnos eddig élőben még nem láttam egyet sem. Így én is megmaradok a távolról csodálásnál.
Még egy kérdés: mit szóltok a kardszárnyú delfinekhez? Engem lenyűgöznek. Mint ahogy a "nem-gyilkos" bálnák is. De egy kardszárnyú, az mégis más. Félelmetes jószág, nem?
Bár lehet, hogy főleg azért csodálom őket, mert olvastam a Delfinek szigete c. könyvet. Igaz, hogy csak regény, de annak nem rossz.
Előzmény: Pepinke (0)
Pepinke Creative Commons License 2001.03.05 0 0 0
Csodálom Őket! Meg azt a kis orrüregben levegőt tároló technikájukat, amivel gyorsan tudnak merülni és emelkedni, meg sokáig tudnak lent lenni!:))) Egyébként ténykeg hihetetlen, hogy milyen okosak és a kommunikációjuk is igen magas szintű.
P
Előzmény: Shitty Steve (-)
Shitty Steve Creative Commons License 2001.03.04 0 0 topiknyitó
Imádom a delfineket, szerintem a legokosabb állatok a földön. Ti mit gondoltok róla?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!