Keresés

Részletes keresés

vivi.g Creative Commons License 2004.10.20 0 0 158
;-)
Előzmény: Tibbe (157)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.20 0 0 157
Multi.Ch. Franco Nero Gandamak
Tibbe Creative Commons License 2004.10.20 0 0 156
;-)
Előzmény: vivi.g (155)
vivi.g Creative Commons License 2004.10.20 0 0 155
nekem is vannak agaras képem:)(találtam)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.20 0 0 154
Multi.Ch. Fibi Gandamak
Tibbe Creative Commons License 2004.10.20 0 0 153
Jacqueline Kenedy Gandamak
Tibbe Creative Commons License 2004.10.20 0 0 152
[image1]
schwyz Creative Commons License 2004.10.05 0 0 149
A gyömrői menhelyi agárkeverék kislány gazdihoz került!!! Nagyon-nagyon jó helyre!!!
purina Creative Commons License 2004.10.05 0 0 147
Befedeztetted a szukád ? Gratulálok ! Közben a google kiadta a Karakush oldalt...mit mondjak ? Fantasztikusak a kutyák !!!! A másikat holnap nézem meg, most pihennem kell, reggel korán kelek ! Jó munkát neked, szia !
Előzmény: Törölt nick (145)
purina Creative Commons License 2004.10.05 0 0 144
Úgy látom elmentél pihenni. Jó éjszakát !
Előzmény: Törölt nick (142)
purina Creative Commons License 2004.10.05 0 0 143
Xenos pontosan melyik kan Joselito / Marnero ? Jó izlésed van ! Ki lesz a Celestian szuka ? Két évet kell rá várni ? Miért ? Megtudnád irni ezeknek a honlapoknak a cimét Karakus, Gengala ?
Előzmény: Törölt nick (142)
purina Creative Commons License 2004.10.05 0 0 141
Végre valami amiben egy hullámhosszon vagyuk ! Fejlődés ! :-))
Előzmény: Törölt nick (139)
purina Creative Commons License 2004.10.05 0 0 140
Szia ! Most jöttem haza. Xenos kutyák kiváló választás ! Celestian...hát vannak ott is, de láttad az itthoni import kutyát ? Tetszik neked ? Kiskutyát honnan néztél, légyszi áruld el ! Ha tolakodásnak veszed természetesen nem kell, csak engen furdal a kiváncsiság.
Előzmény: Törölt nick (139)
purina Creative Commons License 2004.10.04 0 0 137
Szia Szilmaril ! Végre egy ember aki egyetért velem !!!! Szeretettel üdvözöllek a topicban !!
Előzmény: Szilmaril (136)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.04 0 0 136

Jé, ezt a honlapot én csináltam:)))

Én is utálom, mikor valaki akar egy kutyát (bármilyen fajta, nem kell agárnak lennie), ne legyen szép, az mindegy, csak olcsó, meg attól még olyan fajta.... NEM!

Ha már egyszer van egy kutyám, hasonlitson a fajtára, amit képvisel! Aztán elmegy kiállitásokra, és jéé, igy kéne kinéznie ennek a fajtának? Az enyém miért nem ilyen?...

És ráadásul a jó minőségü kölyökben rengeteg pénze és ideje van a tenyésztőnek: ha valaki sajnál áldozni rá, vesz olcsón szaporitótól, nagyon megneheziti a lelkiismeretes tenyésztők munkáját.

Előzmény: purina (124)
purina Creative Commons License 2004.10.04 0 0 135
Szia Spillo ! Most nincs sok időm irni, délután, vagy este több lesz. Csak annyit gyorsan, hogy köszi a kimeritő választ ! Nem akarok tolakodni, de nem birom ki, hogy ne kérdezzem meg melyik kannal fogod fedeztetni a szukád ? Nyilván nem csak egyet néztél ki "férjnek", elárulod ? Ha pedig kölyköt vennél, azt melyik kennelből, milyen párositásból ? Megfogom nézni az emlitett kutyákat, majd arra is reagálok késöbb. Sok sikert a Ch. cim eléréséhez ! Üdv : purina
Előzmény: Törölt nick (134)
purina Creative Commons License 2004.10.03 0 0 132
Szia Spillo !!! A Kapi kupát megszerezni nagyon könnyü. Általában 1 afgán alom van, vagy egy sem egy évben és egy alomból 1-2 kutyánál több nem jár kiállitásra. Minden esetre garutálok hozzá. Ja és még valami. A Kapi kupa vándor serleg, arról nem kell törölgetned a port ?! Később miért nem adtad be a papirjaidat ? Nem értem az egészet, mert én ha végre meglesz a barzojom minden évben beadom és az 5. helynek is nagyon fogok örülni, szerintem az is nagy eredmény, mert kevés az agár nálunk az országban, de egyre jobb minőségüket, lassan már nem potyázni jönnek ide a külföldiek, hanem konoly mezőnnyel találják szembe magukat. Akik eddig nagy sikereket értek el, nem volt túl nehéz dolguk, bár már a tavalyi évben elég sok külföldi is volt és idén is végig szinte minden kiállitáson. Tied az a szuka, aki nem akart menni a Bp.CACIB-on ? Ne haragudj, ha megbántottalak azzal, amit leirtam. Én igy láttam az eseményeket, de kintről mindig másképp látszik, mint ahogy bent vannak a dolgok. Kérdezhetek egy szakmai kérdést ? Milyen külföldi birók birálták a kutyádat ? Nem a nevük érdekel, azt úgy sem irod meg, hanem az hogy például szlovák és nem tetszett a kutyának a feje, vagy éppen az tetszett neki. Én kicsit félek a külföldi biróktól, mert néha annyi különböző tipusu azonos fajtáju agár megy együtt és a külföldiek szinte soha nem magyar kutyát választanak, pedig én úgy itélem meg az agaras helyzetünket, hogy sokszor jobbak a kutyáink, mint a külföldieknek. Köszönöm, hogy megirtad az életkorod, én egy kicsit idősebb vagyok . Azt a coursinges fekete afgánt biztos láttam már, mindig van 1-1 fekete afgán, de igy nem tudom melyikről irsz. Az a lány, akinek sok afgánja van és néha kijár coursingre, mindig elengedi a kutyáit a verseny előtt, vagy a végén és soha nem mennek el, betudja hivni őket. Az a lány akinek mindig első lesz az afgánja és éves szinten is többször volt coursing bajnok, ő is elengedi mind a 2 kutyáját és nem mennek el. Mind a 2 lány azt mondja, hogy fegyelmezettek az afgánjaik. Az a lány, aki a kiállitásra is jár, ő a budapesti CACIB-okra mindig 4-5 afgánnal érkezik, nincs mind nevezve, de ott a kiállitás előtt tanitja őket és én úgy látom, hogy minden kutyája nyugodt és szót is fogad neki, persze lehet, hogy ez csak a látszat és nem tudjuk, hogy mennyi munka van az mögött, hogy a kutyái mindig szépen mennek a ringben és kézjelre állnak meg. Én azt gondolom, hogy valahol minden agár egyforma, sőt minden kutya. Ha szeretik őket, akkor hálásak és megcsinálják amit kell, csak nem kell elvárni egy agártól, hogy németjuhász módjára üljön, feküdjön, azt kell elvárni tőle, hogy megfogja a nyulat. Szia
Előzmény: Törölt nick (131)
purina Creative Commons License 2004.09.30 0 0 130
Kedves Ohiki ! Bocsáss meg, ha kissé elvakultan fogalmaztam. Természetesen legyen agarad csak úgy, de szerintem valamelyik tulajdonságáért biztosan foglalkoztat majd a gondolat, hogy kikellene próbálni versenyen, vagy kiállitáson, ez a kutyátúl függ milyen lesz. Ezért is irtam, hogy neves tenyésztőtől érdemes vásárolni, nem piacon, vagy kiálliásokon autó csomagtartójából potom pénzért selejtet. Igaz agarat még nem láttam ebben a megalázó helyzetben, szerencsére nincs szükség úton útfélen kinálni a portékát, mert gazdára találnak a kölykök. Kivánom neked, hogy egyszer érezd, érintsen meg az érzés, milyen agaras gazdának lenni ! Sok szerencsét hozzá ! Szia !
Előzmény: ohiki (128)
purina Creative Commons License 2004.09.30 0 0 129
Nem vagyok afgános, tévedsz. Több kutyám is van, kertes házban élek, több befogadott keverék és 2 magyar agár meg egy nagyon öreg irfarkasom van. Régen az irfarkassal jártam, most pillanatnyilag nincs kiállitási kutyám, de szeretnék egy barzojt. Viszont ismerem az agarasokat, jó a társaság, nincs rivalizálás, sem ujjal mutogatás, jókat beszélgetünk egymással, agár fajtától függetlenül. Ismernem kellene téged is, ha valóban jártál a kutyáddal kiállitásra és talán te is ismersz engem. Azt sem értem, hogy irhatsz komoly véleményt az afgánról és hogy emlékezhetsz tizenéves kiállitásokra és afgánokra, ha csak 5 éve van afgánod és éppen annyit jársz kiállitásra, amennyi cimre szüksége van a kutyának. Szerintem az "birálhatja", az példázhat bizonyos afgánnal, aki valóban ismeri a kiállitásra járó afgánokat és ismeri a birálatokat. Szerintem egy agárnak legyen jó a mozgása, korrekt a szögellése, a feje, ha afgán, akkor legyen hosszú szőre, természetesen a korával arányosan és ha ez mind megvan, akkor nézzük meg a fogát. Egyébként van erre is egy kiállitási élményem, szintén afgán volt, Erdősné Balogh Zsuzsa birált Balassagyarmaton, csak 2 afán volt egy szőke, nem túl szép szőrrel, olyan átlagos mozgással és egy fekete, szép szőrrel, nagyon jó mozgással. A szőke volt a champion, igy először a fekete kutya ment be. Futott, szépen beállt, láttam, hogy tetszik a birónőnek, aztán belenézett a szájába és egy sima kitünőt kapott. Következett a szőke, neki kiadta a CAC-ot, de nem adta oda a HFGY-t. Nem ártettem és megkérdeztem a kutyák gazdáit, hogy mi volt és nagy megdöbbenésemre azt mondta mind a kettő, hogy a fekete kutya volt a jó kutya, aki megérdemelte volna a HFGY-t, de a foga miatt nem kaphatta meg és a szőke kevésbé volt jó kutya a birónő szerint és bár az osztálygyőztest kiadta neki, de nem tartotta annyira jó kutyának hogy felküldje a BIS-be, a feketét felküldte volna. Néhány birónál számit a foghiba, mondjuk tizből egynél. Mi a véleményed ezekről ?
Előzmény: Törölt nick (125)
ohiki Creative Commons License 2004.09.30 0 0 128
Félre ne érts, értsetek, nem kötekedni akarok veletek, ti ismeritek a napi gondokat, örömöket agár "fronton". Az előző hozzászólásomban rosszul fogalmaztam, igazából az az egy megjegyzésed zavar, hogy " ne legyen csak úgy agara akárkinek". Én életemben kétszer vettem részt kiállítóként kiállításon, 91-ben és 94-ben. mégsem fogott meg a kiállítás hangulata. Nézőként már gyakrabban járok, az tetszik. Nem általánosítok, magamról beszélek. Nem is akarok soha kutyát tenyészteni, nincs rá időm, sem energiám. Mégis szeretnék majd egyszer egyet az udvaromra. Aztán ha már sikerült egyszer szert tennem egy kutyára, akkor is inkább futtatnám mint kiállításra vinném.
Előzmény: purina (127)
purina Creative Commons License 2004.09.30 0 0 127
Szia Ohiki ! Mi a baj az első két mondatommal ? Ha van egy barzojod elöbb utóbb úgyis megcsap a kiállitás szele, akkor fogod sajnálni, hogy nem minőségi kiskutyát vettél. Magyarországon tényleg kevés agár van. Barzojnál világhirű tenyésztőnk van, magyar agárnál is, de mi van a többivel ? Ezért mondtam, hogy ne szülessen csak úgy agár, ami születik az átgondolt tenyésztői program alapján szülessen, ne úgy mint sok fajtában a szaporitók csinálják. Van egy kanom, egy szukám, és kész a tenyészpár ? Ez nem igy működik !
ohiki Creative Commons License 2004.09.29 0 0 126
Az első két mondatod kivételével egyetértek veled!
Előzmény: purina (124)
purina Creative Commons License 2004.09.28 0 0 124
Sziasztok ! Azért drágák az agarak, mert minőségi kutyák és az hülyeség, hogy csak úgy legyen egy barzoja valakinek. Ne szülessen magyarországra csak úgy agár, van éppen elég más fajtakutya aki csak úgy megszületik és amúgy is nagyon rossz az agár állományunk. Igaza van minden agár tenyésztőnek, aki ritkán csinál almot, drágán adja, de jó kutyát tenyészt. A jó kutyákat viszont nem szeretné a tenyésztő, ha elveszne, ez igy teljesen normális. Különben is mi van akkor, ha valaki néhány év múlva rádöbben, mégiscsak kiállitja a kedvtelésből tartott kutyáját ? Egy kutyát etetni és gondozni ugyanannyiba kerül, akár kiállitási céllal született, akár hobby célra, akkor miért tartsunk rossz minőségü kutyát, ha tarthatunk szépet és egészségeset ? Tehát kedves Barzoj rajongó ne sajnáld a pénzt a kutyára, mert ahol borsos árat emlegetnek, ott európai minőségű kiskutyát kapsz, nyugat-európa vezető tenyészeteinek állományából. Ugye nem is hangzik rosszul ? Találtam egy klassz magyar honlapot, biztosan van akinek ismerős lesz, nézzétek meg : http://faricka.uw.hu
ohiki Creative Commons License 2004.09.28 0 0 123
Egyetértek veled! Tudom azt is mit jelent tenyészteni, bár nem kutyánál hanem más fajnál igyexem „magas szinvonalon“ állatokkal foglalkozni. A kutya csak oldalhajtás, saját célból tartom őket. Tudom azt is hogy egy kölyökkutya 8 hetes koráig felmerülő költségek nem alacsonyak. Ehhez jön még a szülők értéke és a tenyésztő munkája. Remélem agárnál olyanról mint divat nem kell beszélnünk! De ahogy Te is írtad, vannak minden alomban olyan kölykök amiket nem visznek kiállításra, vagy ha igen, nem tudnak elérni győztes címeket. Ezek attól ugyanolyan egészségesek mint győztes testvéreik, féltestvéreik. Gondolom ezeknek a kutyáknak is van néha kölykük. Nekem az volt fura hogy mikor ilyen kutyák után illetve a kölykeik után érdeklődtem, még én éreztem magam kellemetlenül, hogy eszembe jut ilyet kérdeznem. Persze lehet hogy csak én látom túl egysíkúan a dolgot, és egy arisztokratikus kutyának ( itt most az összes agár fajtára gondolok) nem lehet más értéke, csak ami megilleti.
Előzmény: Törölt nick (122)
ohiki Creative Commons License 2004.09.27 0 0 121
Sziasztok! Én tudom nagyon jól hogy a vételár csak töredéke a kutyára szánt költségeknek, amibe én beleveszem még a kerítés javítási költségeket is, (mivel bassettünk is van, ezt is saját tapasztalatból tudom) Pont ezért álltam el az első felindultságból történő vásárlástól. Inkább költeném a kutyára azt az összeget. De mielőtt még rámkiabáltok, teljesen egyetértek hogy egy tenyészkutya kölyök ára ott van jelenleg ahol van. Pont ezért, nekem tökéletesen megfelelne egy másod vonalbeli kutya is. Aki a fajtajegyeket nagyon szépen, látványosan magán viseli. jelenlegi kutyáim közül is egyik sem kitűnő, mégis ha valaki meglátja őket, annak az a véleménye hogy nagyon szép basset és rotti ül ott a zöld fűben. /aki megnézi a bemutatkozásomban feltüntetett képtárat, láthatja is őket/ Most egyenlőre nem szerzek be új kutyát, most csak figyelek és ismerkedek. De nem folytom el a Barzoj vágyamat.
schwyz Creative Commons License 2004.09.24 0 0 119
A "milyen rendelőre" választ várok ám! :-)
Előzmény: schwyz (118)
schwyz Creative Commons License 2004.09.24 0 0 118

Nagyon rendes tőled, köszi!!

A képek eredetiben itt www.gyomro.fogadjbe.hu a 2004. 09. 12. dátumnál vannak. Meg fogod találni. És akkor ki tudod nyomtatni. Jelentkezni lehet: Maszló Györgyné menhelyvezetőnél 06 20 / 353-3442

Még egyszer KÖSZI előre is.

 

Milyen rendelő???

Előzmény: Törölt nick (117)
Gömbtatu Creative Commons License 2004.09.23 0 0 114

Egy kedves ismerős szerint itt baráti áron lehet sovány kis oroszokat kapni.

Gömbtatu Creative Commons License 2004.09.23 0 0 113

Ha-ha, ham-ham, egy sima, egy fordított.

 

Gondoltam, ha egy előjegyzés van, akkor esélyes, hogy nem kelt még el az _egész alom_, bár láttam már olyast, hogy csak 2 csemete született afgánéknál.

 

Nem tennéd meg esetleg, hogy képet rax fel róla? Már a naccságos asszonyról.

Előzmény: Törölt nick (110)
schwyz Creative Commons License 2004.09.23 0 0 112

Hogy milyen jellegűek a kölykök, azt csak a Jóisten tudja... Ide rakok még képeket.

Előzmény: Törölt nick (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!