Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3509
No igen, de ha olvastad volna a miniszter nyilatkozatát, akkor tudnád, hogy NEM lesznek ÁTALÁNYOK!!!

Itt a lényeg:
"Kovács Kálmán a reggeli műsorban hangsúlyozta, hogy a régi Mindenkinek típusú átalánydíjak nem térnek vissza, ugyanakkor az a támogatási rendszer, amiről a minisztérium megállapodott a szolgáltatókkal, lehetővé teszi, hogy olcsó percdíjas tarifákat alakítsanak ki a szolgáltatók, vagyis összességében ne dráguljon az internetezés.
- Ha a minisztérium egyszerűen dotálná az internettarifákat, akkor az internetezés csak látszólag válna olcsóbbá - mondta a miniszter. - Az állam azonban csak annyival támogatja a percdíjakat, amennyivel a szolgáltató maga is hozzájárul az árcsökkenéshez, így a nagyobb dotációt nagyobb saját kedvezménnyel harcolhatják ki, a felhasználó pedig duplán jól jár.
A miniszter a versenyben látja a garanciát arra, hogy ezzel a lehetőséggel élnek majd a szolgáltatók, hiszen számukra nem csak a közvetlen bevétel, hanem az ügyfélszám növelése is érték, s biztos, hogy jó dolog állami támogatással nagyobb ügyféltábort toborozni.
Kovács Kálmán az új minisztérium legfőbb feladatának nem azt látja, hogy akik már interneteznek, azoknak ne dráguljon a hozzáférés, hanem azt, hogy akik még nem, azok felismerjék, hogy miből maradnak ki, igényük legyen az internetre"

Lényeg: nem lesznek kedvezményes, átalánydíjas csomagok, hanem PERCDÍJAS netezés lesz. Akinek ez meg nem tetszik elhuzhat a sunyiba.

No comment.....

Előzmény: álomcsapda (3506)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3508
Szívemből szóltál.
Kb. 100 százalékig biztos voltam benne, hogy erre megy ki a játék. Gané egy banda.
Előzmény: morczogó (3507)
morczogó Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3507
Én kárvallotja lennék a kedvezmény megszűnésének, de egy ilyen megoldásnak nem örülök.

Elképesztően szemérmetlen dolog, hogy az állam támogatni fogja a Matávot. Szdsz szavazóként különösen fel vagyok háborodva.

Előzmény: álomcsapda (3506)
álomcsapda Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3506
állam bácsi megtámogatja a Matávot és a Vivendit is. maradnak az átalányok, max. egy kis szünet lesz, de a szerződés várhatóan július 1 előtt elkészül a szolgáltatók ás a kormány között.

Éljen! :)

persze biztos drágább lesz picit, de sebaj.
ezen a héten már lesznek konkrétumok is a sajtóban.

türelem..

Előzmény: Törölt nick (3502)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3505
Javagyúgy. Ott volt, de kivették.
Előzmény: Törölt nick (3504)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3504
Nemtom, csak én látok egy "pityim palko" nevűtő hozzászólást a címben, és nem látom itt, vagy más is így van vele?
pityim palko Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3503
Akiket érint a Mindenkinek csomag és/ vagy a 150 Forintos kedvezmény megszünése mit csinálnak, hogyan fogják ezután az Internetet elérni?
Erre a kérdésre keresi a választ ez a topic.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.22 0 0 3502
MOST AKKOR MI VAN???

"A Matáv meghagyja kedvezményeit - a Netért egyesület reagálása

Szalay Dániel
2002. június 22. 09:25

Jövő héten hétfőn, 24-én ülnek tárgyalóasztalhoz a Netért internetes egyesület vezetői és a Matáv Rt. képviselői - adta hírül a Prím Online korábban. Sajtóinformációk szerint a Matáv Rt. meghagyja kedvezményeit, de azokat más néven hirdeti majd. Egyes elemzők szerint ezzel a lépéssel próbál a cég presztizsveszteség nélkül visszavonulót fújni, míg mások szerint a Matáv Rt. korábbi bejelentése csak arra volt jó, hogy magára vonja a sajtó figyelmét, és ezáltal a neve minél többet elhangozzék a médiában.


A Prím Online információi szerint pénteken az informatikai és hírközlési miniszter Budapesten a Net-party nevű rendezvényen is felszólalt, ahol a Matáv ezúttal sem képviseltette magát, ugyanúgy, ahogy szerdán a net.Wednesday-en sem.
Kovács Kálmán a Magyar Hírlap mai számában kijelentette, a minisztérium vezetői szerződést szeretnének kötni a távközlési szolgáltatókkal az olcsó internetezés érdekében. A kormány minden egyes távközlési társasággal szerződést szeretne kötni, amely az átalánydíjas internetcsomagot és más kedvezményeket rögzítené. Állami pénzzel is támogatják az olcsó internet kiépítését. Arról egyelőre nem tudni, éves szinten mennyibe kerülne a költségvetésnek az olcsó internet kérdésének rendezése.

Mint a Prím Online-on megírtuk, Rogán Antalnak, az Informatikai és Távközlési Bizottság fideszes elnökének internettarifákra vonatkozó javaslatát a bizottság a tisztelt Ház elé történő beterjesztésére alkalmatlannak találta. Ennek hátterében az áll, hogy Kovács Kálmán május 27-én kinevezett informatikai és hírközlési miniszter szerint a javaslat a Matáv érdekét szolgálta volna leginkább, mivel az a cég profitját a központi költségvetésből adta volna. A Netért elnöksége szerint Rogán Antal javaslata félmegoldás volt.

Természetesen lapunk megkereste az olcsó internetért harcoló Netért elnökségét is. Németh Attila elnök ezzel kapcsolatosan az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

Bár a változatlanul nem értünk egyet nyereséges cégek állami dotációjával, ha ez a kormány döntése, örömmel üdvözöljük, ha megmaradnak vagy névváltozással átalakul a Mindenkinek csomag és a 150 Ft-os kedvezmény.

A NETÉRT jövő hétfőn folytat tárgyalást a MATÁV vezetőivel, és reményeink szerint versenyképes alternatívákkal dotáció nélkül is fent lehet tartani a kedvezményeket.

Az új kormány szándéka, ahogy a mai rendezvényen is látszott, eltökélt és határozott az információs társadalom irányában, ezért ha a kormány általános megoldást kínál és szerződést köt minden telefonszsolgáltatóval, és erre hajlandó is pénzt áldozni, ez jelentős lépés lehet a haladás irányába, és ezáltal azok is elérhetik a kedvezményeket, akik nem a MATÁV szolgáltatási területén laknak.

Mivel nincs információnk a végleges konstrukciókról, reméljük, valódi megoldást sikerül találni akár a minisztériumnak, akár a Netértnek a problémára, és reméljük, hogy nem olyan jellegű félmegoldás születik, mint amilyet Rogán Antal úr beterjesztett az informatikai bizottság elé.

Szerkesztőségünk azon kérdésére, hogy az informatikai és hírközlési miniszter, vagy a minisztérium delegáltja részt vesz-e a hétfői, a Netért és a Matáv között zajló egyeztetésen, Németh Attila elnök nemleges választ adott. Ennek feltehetőleg az az ok, hogy a minisztérium illetékesei már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a távközlési óriással, melyek a miniszter korábbi nyilatkozatai szerint jól haladnak. A Netértnek egyébként ezidáig nem sikerült kapcsolatba lépnie a miniszterrel. A Netért elnöke arra számít, hogy a Matávval hétfőn megkezdődő tárgyalásuk egy tárgyalás-sorozat részét képezi, melyben a távközlési óriás meghallgatja valamennyi érvüket, és eszerint hozzák meg a mindkét fél számára elfogadható kompromisszumokat."

morczogó Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3501
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=10205706022711

"A Matáv 1 millió forinttal járult hozzá a tartósan ágyhoz kötött gyermekeket és az őket ellátó intézményeket támogató „Szemem Fénye” - A Beteg Gyermekekért Alapítvány gyermekszállító mentőautó vásárlásához."

Igen komoly. De a 2002-es 75 milliós keret se egy nagy dolog.
Az általam fizetett számlákból ki is jött kb ez az adomány. Jaj az alapítványnak júliustól, mert 100%, hogy lemondom az előfizetésem. Nekem meg komoly megtakarítás. :-)

terranova Creative Commons License 2002.06.09 0 0 3500
lehetne csiálni körözési plakátokat ennek az arcával, hogy az egész ország tudja ki. lehet, hogy nem menne olyan szivesen ki az utcára, ha minden második villanyoszlopon rajta lenne a képe.
Előzmény: sumo (3499)
sumo Creative Commons License 2002.06.09 0 0 3499
Mr. 
Elek Straub!

Nagy
megtiszteltetés lenne

hazánkra
nézve, ha áttenné székhelyét egy ellenséges országba!

Ön valószínűleg
rövidesen egy jelentős kitüntetés birtokosa lenne.

Jelenleg
Ön közellenségnek számít azokkal a nagybecsűekkel együtt akik Önt anno az "Év menedzserének" választották.

Hogy
nem sül le az összes bőr az Önök összes arcáról...

Feltehetőleg
tett félre annyit, hogy ne találkozhassunk, ha mégis megtörténne,LEKÖPÖMÖnt.

Üdvözlöm
Önt, mint egy vegetatív lényt....

sumo
 
 
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.08 0 0 3498
OK
el van kapálva
Előzmény: xfree-errorfree (3497)
xfree-errorfree Creative Commons License 2002.06.08 0 0 3497
Szipolyka: Igazad van, bocsi.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.08 0 0 3496
Jahh, kicsit túl gyorsan olvastam.
Én vagyok nyugatabbra, nem ők.
De a "már ha megtanítottak rá" beszólásod akkor is személyeskedő és igazságtalan volt.
Mindegy, zárjuk ezt le.
Előzmény: xfree-errorfree (3495)
xfree-errorfree Creative Commons License 2002.06.08 0 0 3495
Szipolyka: Igen, én is ismerem a szülői észjárást ;) ezért is írtam, hogy amennyiben lehet, szponzorálják a te "végpontod" is. Irigy meg miért lennék, ha július 1-re gondolok, (ismét) eszembe jut, hogy kb 250 kByte/s sebességgel száguldozhattam eddig és ezután is a neten, és mivel ez nem dialup-os elérés (de jó is lenne otthonra) természetesen ingyen ;)
terranova Creative Commons License 2002.06.08 0 0 3494
a tüntetés nem ért semmit, kellene szervezni egy emailbombás támadást valamikorra.
Ha más haszna nincsen legalább a haragot levezethetnénk és egy kicsit a matávosokat is idegesítenénk.
be kellene reklámozni egy dátumot, a megfelelő programokat elterjeszteni és adni nekik.
gábor ragazzo Creative Commons License 2002.06.08 0 0 3493
Köszi, így utólag is!
Előzmény: doky67 (3477)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3492
Jahh, és nem mintha rád tartozna, de zárójelben és offtopic megjegyzem, hogy amikor két hete a szüleim eljöttek meglátogatni (ide, Németországba, a Feketeerdő legszebb városába, tudod!), és adtam nekik a zsebükbe költenivalót, hogy ne csak csorogjon a nyáluk a fagyisnál meg megvehessenek pár dolgot, ha megkívánják, mielőtt hazaindultak volna, visszaadták. Az egészet. Mondván, hogy a természet úgy alkotta a szülői észjárást, hogy a gyerekeinek adni szeret, nem elfogadni tőlük. Amíg nem muszáj.
Szipolyka
a tetű, akinek most jobb, ezért forduljon fel
Előzmény: xfree-errorfree (3487)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3491
Hehe... Xfree nemcsak hülyeségeket beszél már régóta ezen a topikon (már több ízben feltűnt), hanem irigy is... De ari!
Előzmény: xfree-errorfree (3487)
xfree-errorfree Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3490
Happy_Hunter: Engem jobban írritál egy lényegesen nagyobb, és lényegesen többet költő "szervezet", amely amellett, hogy szintén belőlünk "táplálkozik", állítólag még értünk is van... az államra gondoltam. Hozzá képest a Matáv és társai "kismiskák". De ahogyan Szipolyka már leírta, amit megszoktunk, ami régóta része életünknek, "könnyebb" elfogadni.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3489
Mondom, annyi a problémám, hogy a Matáv összes ktg-eit 12 éve mi álljuk (méghozzá vastagon) ideértve a belső pályázatokon kiosztogatott többszázezer forintos díjakat is -ha jól tudom pont tegnap is osztogattak az Axelerónál-) szóval egy olyan cég esetében, amelyik a Mi pénzükből épül-szépül, gyarapszik havi több tízmrd tiszta nyereséget termelve, talán nem túl etikus hátat fordítani a fogyasztóknak.

Dehát "Kövér Pistike" nagyfiú lett.

Előzmény: Solt (3488)
Solt Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3488
Ezaz, a matáv, mint az erős lelkű, lemondásokra képes embertípus hazai megteremtője, satnyuló nemzetünk megmentője. Grrr. :-(
Előzmény: xfree-errorfree (3487)
xfree-errorfree Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3487
Szipolyka: "Nekem a szüleimmel 1100 km-ről az egyetlen napi kapocs a videochat." Úgy sajnállak, ha már sajnáltatod magad. Gyanítom az 1100 km nem kelet felé mérendő, úgyhogy gondolom onnan nem okoz(na) nagy problémát a Te végpontod szponzorálása, járj utánna. Ha pedig végképp nem megy, le lehet mondani dolgokról, már persze ha megtanítottak rá.
morczogó Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3486
"A Datáv helyett ezt úgy kellett volna (hogy neki is jó legyen és ne bukjon fixen ekkora összeget) hogy előbb rákapatni az ügyfeleket vmire, ami sokkal jobb, és később eldobni a 2 mrd fix bevételt."

That's right.

Előzmény: Törölt nick (3481)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3485
Kedves Helpdesk és Mindenki!
Pszichológiai alapelv, hogy nem akkor tör ki lázadás, ha valami rossz, hanem akkor, ha valami jó VOLT, de MEGSZŰNT. Ld. történelem. Innen az indulatok. Többek között bennem is. Nekem a szüleimmel 1100 km-ről az egyetlen napi kapocs a videochat. Mindenkinek csomaggal :-(
Előzmény: HelpDesk (3483)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3484
Azért engem érdekelne ez a fajta üzletpolitika, mert ezt érzelmektől mentesen puszta matematikával sem értem.
Egy bazi nagy fix negatívumot kreállni elsőnek, fix pozitívumok nélkül...
Előzmény: HelpDesk (3483)
HelpDesk Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3483
Nem szívesen firtatom, (mint ahogy itt tényleg senki sem) ennek egy oka van. Bármi ilyen beszólásra annyi reagálás (a fikázáson és anyázáson kívül is) jönne, hogy előbb utóbb nem győzném, és tudod egészséges vita akkor lehet, hogyh az ember fejében kb 20% érzelem, és 80% értelem van. Nos a kialakult helyzet az itt hozzászólók legnagyobb részében ezt az arányt megfordította...
Remélem érthető voltam. ;-)
Előzmény: Törölt nick (3481)
HelpDesk Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3482
Húúú bazz! Olyat honnét kell intézni? :-)))))))))
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (3480)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3481
Mondjuk én nem értem meg, mert senkinek sem jó. Ki látott már olyan üzleti stratégiát, hogy
1. első lépésként eldobok magamtól évi 2 mrd-ot tuttifixre
2. aztán majd meglátom mit csinálok.

A Datáv helyett ezt úgy kellett volna (hogy neki is jó legyen és ne bukjon fixen ekkora összeget) hogy előbb rákapatni az ügyfeleket vmire, ami sokkal jobb, és később eldobni a 2 mrd fix bevételt.

Előzmény: HelpDesk (3479)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3480
Korábban kelj. :-)
Akiről én beszélek, annak fatávos emilje és VIP státusza volt.
Előzmény: HelpDesk (3479)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!