Keresés

Részletes keresés

Dzsokijuuing Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1132

Most megy az MTV1-en egy műsor az Andrássy úti házak eladásáról.

A műsor szerint kemény 150 millióért értékesített az önkormányzat egy házat. Egy kávézó tulajdonos is nyilatkozott aki megpróbált ajánlatot tenni egy ilyen házra, azt mondták neki hogy a vevő már megvan, ő csak akkor lehet nyertes ha a 150 millió mellett ugyanennyit "szétszór".

 

Én már csak azt nem értem hogyan választották újra ugyanezt a bagázst ismét ebben a kerületben.

prokator Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1131

Illés Zolira.

(náci ruhában? úgy látszik nem követem az eseményeket)

Előzmény: Nannics (1129)
kambekk Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1130

Ennél már csak az jobb, amikor a polgármesterek arra hivatkoznak, hogy az ő szavuk is csak egy a sok közül, és hát a közgfyűlés így meg úgy. Ha így lenne, akkor mi a frászért akar mind odakerülni?!

Előzmény: fukisunni (1122)
Nannics Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1129
komcsi nem tudom, hogy mire gondolsz. A náci egyenruhában pózoló másik oldalra??? :(((
Előzmény: prokator (1128)
prokator Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1128

momentán pont a te szavazatod hiányzott ahhoz hogy most egy nem teljesen hitelét vesztett (és effektíve valószínűleg bűnöző) politikus vezesse most a kerületet... pedig isten látja lelkem, az OGY-ire én se mentem el -- ott aztán tényleg nem volt választék..... remélem ez még nem a fatva-kör

 

De a nagymező utcai építkezést teljesen egyértelműen nmeg kellene akadályozni --- talán pont a megindult büntetőügyek miatt talán kevésbé van ereje teljében a az önkorményzathoz kötődő "befektetői" kör.

Előzmény: Nannics (1123)
kígyószisz Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1127
Szóval, a formálódó (vagy már létező, nem is tudom) érdekképviseleti szervnek javaslom: forduljon az ügyészséghez - polgári ügyészség, törvényességi felügyeleti jogkör -, mert az ügyészség nemcsak a határozatot helyeztetheti hatályon kívül (az építési engedéllyel, stb. együtt), hanem a határozat végrehajtását is felfüggesztetheti.
fukisunni Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1126
Ez a kérdés szerintem is. Hogyan adják ki nálunk az építési engedélyeket? Tudnék még pár építési engedélyt, építkezést említeni, ami szerintem szabálytalan. Amennyiben mégis kiadnak egy engedélyt, mondjuk szabályozási tervbe ütközőt, akkor hogy mondhatja azt egy polgármester, hogy nem tehetnek semmit?! Ha hibáztak, szándékosan, vagy szándék nélkül, akkor is elvárom(nám) tőle, hogy kiköszörülje a hibát, lehetőleg olymódon, hogy a választói érdekeit tartsa elsősorban szem előtt. Arcpirító, hogy ennyi szabálytalan építkezéshez asszisztál az önkori, minden komolyabb következmény nélkül. Szerintem most is arra számítanak, hogy hamar "elül" a tiltakozás.
Előzmény: kígyószisz (1124)
farriss Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1125
Ma este nézzétek a Kékfényt, a Verók féle mafiáról lesz szó az Andrássy úti paloták kapcsán....
kígyószisz Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1124
Azt nem értem, hogy az építési engedélyt hogyan adják ki (mármint a kerületi önkormányzat), ha nem tehetnek semmiről, ha nem tudnak semmit, ha nincs beleszólásuk. Ahogy olvasom, ráadásul mintha a szabályozási tervvel ellentétes engedély lenne.
Szerintem az ügyészséghez kéne fordulni.
Előzmény: fukisunni (1122)
Nannics Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1123
Én sajnos nem tudok ilyen esetet. :((( Én ezért nem mentem el idén szavazni. Nekem nagyon kétségbeejtő a helyzet. Valóban kérdéses, hogy miért is van az önkormányzat, ha soha, sehol nem tesz semmit az emberekért.
Amit pedig a VI. kerületi fákkal csinálnak, az botrány!
Nem tudom, hogy az online fogadóórát olvastátok-e. Komolyan olyan érzésem van, hogy a mi önkormányzatunknál csak "simaarcúak" dolgoznak. :(
Előzmény: fukisunni (1122)
fukisunni Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1122

A polgármesterünk ismét arra hivatkozik, hogy az önkormányzat nem sokat tehet, értsd semmit. Engem ez a hozzáállás borzasztóan dühít. Terézvárosban nem az első eset, amikor a lakossági felháborodásra így reagálnak Verókék. Állandóan mossák kezeiket. A cinikus megjegyzéseik (öreg, beteg fák) pedig csak hab a tortán.

Ha ez valóban így volna, akkor mi szükség volna az önkormányzatokra? Ha semmilyen "fegyver" nem volna a kezükben, hogy szabályozzanak, megállítsanak, fellépjenek, akkor...

Tudtok olyan példát a kerületben, amikor az Őket megválasztó lakosság mellé álltak volna és modjuk védték volna az érdekei(n)ket??

 

kambekk Creative Commons License 2006.11.26 0 0 1121

A mélygarázs, mint autótárolási ötlet, jó. Csak könyörgöm, ne ilyen áron!

És tudod mi a vicc, hogy az a pár beteg fa (ha van is) épphogy nem a platánsorból kerül ki szerintem...

 

Követeljetek teljes állapotfelmérést - pincétől a padlásig. Fotó-, videó-, statikai szakvélemény melléklettel. A Garay Piac építése kapcsán is elég nagy károk keletkeztek a környező házakban (VII. ker.), amiket állítólag végül megtérített az építtető. Érdemes volna a helyiekkel felvenni a kapcsolatot.

 

 

Előzmény: jason574 (1116)
jason574 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 1120
Előzmény: kambekk (1115)
Devil23 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 1119
Én lakótelepre nem szívesen mennék lakni, meg nem mennék olyan téglaépítésűbe, ami  pl. Kispesten, Újpesten, Angyalföldön, Pesterzsébeten, Csepelen vagy Budafokon van ilyen nagyon rossz helyen, tele romákkal vagy lezüllött emberekkel.
Devil23 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 1118
és a lakótelepeken szól leghangosabban a petárda, a magas vékony falú házak nagyon jól vissza tudják verni a nagy durranást
Előzmény: Devil23 (1117)
Devil23 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 1117
Sajnos nem sikerült lakást vennünk, nem volt elég pénzünk hozzá, így maradok itt az idegesítő unalmas lehangoló egyhangú szürke gázos gettós Kőbányán. Pedig szerettem volna már novemberben benn lakni vagy az V-ben, vagy a VI-ban, vagy a VII-ben, vagy a VIII jó részén, vagy a IX jó részén vagy a belső XIII-ban. Sajnos a lakótelepekben még az a legrosszabb, hogy drágább a rezsi (a távfűtés miatt) és nov. végétől jan. elejéig a lakótelepeken unatkozó fiatal bandák rendszeresen dobálgatják a petárdákat, a lakótelepeken dobálják a legtöbbet ezt mindenki tudja, én meg nagyon utálom a petárdák hangját, félek a hangjától.
jason574 Creative Commons License 2006.11.26 0 0 1116

Az önkormányzat úgy tájékoztatta a sajtót , hogy "csak pár beteg fa " kivágásáról van szó !!!!!!!! Ezek a fülüknél fogva akarnak vezetni mindenkit és közben hülyének néznek! Sajnos van olyan organum , aki utána sem nézett és leadta a hírekben igy !

Arról egy szó sem esett , hogy a mélygarázs építése után egy sem marad ÉLETBEN !!!! A nagyobbik baj , hogy állag felmérés hiján a lakók sem bitos , hogy túlélik...... ÉS EZ NEM TÚLZÁS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: kambekk (1115)
kambekk Creative Commons License 2006.11.26 0 0 1115

Rá kéne menni a zöldterület kérdésre. Adottságainál fogva ugyanis Terézváros az egyik zöldterülettel legkevésbé ellátott kerület, és ennek ellenére a faállománya rohamosan pusztul, nem szakszerűen kezelt, és elhanyagolt. (Az Andrássy külső részén ültetett fákat szándékosan nem veszem számba, mert azok fajtájuknál és (majdani?) lombkoronájuknál fogva nem igazán tudják betölteni az egykori platánok feladatát.) A nagykörúti fákkal ugyanez a helyzet. Díszítő jellegűek lehetnének (ha nem volnának ennyire egyszerűek), de ökológiailag nem elég hatékonyak - arról nem is beszélve, hogy a kiépített favermek legalább 10%-a üresen kong, vagy derékban elvágott fákkal "díszített". A Bajza utcában évek óta ugyanilyen állapotok tapasztalhetók, mint ahogy a Városligeti fasorban szintén.

Nem szabad hagyni, hogy ennyire századrangú kérdéskeént kezeljék Terézváros biológiai vagyonát. A Nagymező utcai fasor ráadásul védett is. Esetleges "véletlen" kipusztulásuk után csenevész műfákkal nem tudnák csak őket pótolni (hisz a földréteg helyén már vasbetonfödém húzódna), ami maximum önigazolásra lenne elegendő - mint Pető Sándot utcai fasornál a Teréz Templom mellett.

 

Előzmény: jason574 (1114)
jason574 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 1114
kambekk Creative Commons License 2006.11.25 0 0 1113

Jók vagytok! Jól csináljátok! Igazatok van!

PRECEDENST KELL TEREMTENI!

 

Hajrá!

Előzmény: jason574 (1112)
jason574 Creative Commons License 2006.11.24 0 0 1112
Demonstrációt tartunk a mélygarázs építése ellen!

 

Döbbenten vettük tudomásul, hogy az önkormányzat huszonkét méter mély garázs építésére adott engedélyt anélkül, hogy erről előzetesen bennünket értesítettek volna. A garázs az utca felszíne alatt épülne meg, a védett fasor egy részét ki akarják vágni, a többi elpusztulhat az építkezés miatt. 

 

Már több százan vagyunk, akik úgy gondoljuk, hogy az építkezés megkezdését meg kell akadályozni. Erre jogalapunk is van. Szerintünk nem kaptunk tájékoztatást idejében a tervekről, így nem volt módunk - a törvény adta jogunkkal élve - fellebbezni. Az önkormányzat ugyanis - tudomásunk szerint - a legtöbb érintett házban csak a közös képviselőket értesítette, akik számos esetben nem hozták ezt a lakók tudomására.

 

Mi történik, ha megépül a garázs?

 

ˇ        Az idős házak állaga megromolhat, a következmények beláthatatlanok

ˇ        Eltűnik a gyönyörű fasor

ˇ        A háromszázhetven férőhelyes garázs hatalmas forgalmat fog ide vonzani

ˇ        Megromlik a levegő minősége

ˇ        Az avilai Nagy Szent Teréz templom megsüllyedhet, helyrehozhatatlan károkat okozva az épületben

 

Mindazok, akik ezt ellenezzük a környéken, egyesületet alapítottunk, és minden lehetséges jogi eszközt meg akarunk ragadni­ a jogaink érvényesítésére. A Levegő Munkacsoport és a Védegylet segítéségét igénybe véve törvényességi felügyeleti kérelmet nyújtottunk be az ügyészséghez.

 

Mindezek miatt figyelemfelhívó demonstrációt tartunk november 25-én szombaton délután négy órától este nyolcig, a Nagymező utcában a Király utca és Andrássy út között. A sajtót is meghívtuk.

 

Jöjjön el Ön is, adjon hangot a véleményének!

 

Az összefogásnak máris van egy honlapja, ahová folyamatosan fel fogjuk tenni a fejleményeket:

www.lmv.hu/nagymezo

Előzmény: Nannics (1110)
jason574 Creative Commons License 2006.11.24 0 0 1111

 Igen ez teljesen biztos ! Erre az idöpontra kaptunk a renőrségtől engedélyt !!!!!

www.lmv.hu/nagymezo

Előzmény: Nannics (1110)
Nannics Creative Commons License 2006.11.24 0 0 1110
Szia!
Ez egész biztos? Csak mert akkor néhány listára feltenném.
Előzmény: jason574 (1109)
jason574 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1109
Szombaton 16- órára engedélyt kaptunk egy békés demonstrációra /helye .: Nagymezö utca / Szeretettel meghívunk minden érdeklödőt , akit kicsit is aggaszt a platán fasor sorsa és akik nem értenek egyet a mélygarázs építésével.
zsuppi Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1108
örülök h nemcsak bontanak Budapest belvárosában, hanem néha felújítások is zajlanak DE a látványterveken nagyon brutálisnak tűnik a Paulay Ede utca sarkán álló ház megmagasítása. egy ilyen arányos, elegáns épülethez nem illik ekkora ráépítés. rémes az Andrássy-Nagymező sarkán álló palota földszintje, kár h megmarad félbevágott háznak. azt se értem miért kell egy tetőtérbeépítést "loft"-nak nevezni, elkopik a szavak jelentése ha mindenre ráhúzzuk őket, ahogy ez a "lakópark" esetében is történt.
Előzmény: kambekk (1107)
kambekk Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1107

A Lehel utca vasúti sínek menti része - engem is meglepett egykor - VI. kerület. Egészen a Bulcsú utcáig. Ott pedig a Vágány utca képzeletbeli vonala (és a vasúti sínek) a kerülethatár a Dózsáig bezárólag.

 

Andrássy út témában találtam ezt az oldalt: http://budapestloft.hu/

Szépek a látványtervek. Persze franc se tudja, mennyi lesz belőle igaz - főleg ami a Nagymezőt illeti.

Előzmény: kígyószisz (1106)
kígyószisz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1106
Igen, pontosan erre hivatkoznak a házeladásoknál is. Ez azért sem jó hivatkozás, mert az adásvételi (vállalkozási, beruházói, stb.) szerződésben bármit ki lehet kötni, szinte korlátlanul elő lehet írni kötelezettségeket a vevő (beruházó, vállalkozó, stb) számára.
Akárcsak egy pályázatnál, amelynek már a kiírásánál tartalmazhat - sőt, önkormányzatról lévén szó, szerintem tartalmaznia is kell(ene) - előírásokat az anyag, azzal, hogy a vevő (stb.) ezeket el kell fogadja, ez a sikeres pályázat érvényességi feltétele.
Ja, tudom, hogy ez Nektek is evidencia, de hátha olvassa más is :-)

Amúgy az Indexen történt kormányzati negyed-szavazásnál tévesen tüntették fel a helyszínt, csak a Ferdinánd-híd környékét (Demján-terület) szavaztatták, pedig az esélyesek között nem az szerepel, hiszen az nem is Terézváros.
Amúgy a csepeli terület vezet, dehát valószínűleg nem eszerint fognak eldőlni a dolgok.
Előzmény: Nannics (1104)
kambekk Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1105

Fiúk-lányok!

Holnap 10 és 11 között online lakussági fogadóóra! Klaviatúrát élezni! :)

Előzmény: Nannics (1104)
Nannics Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1104
vicces önkormányzat: ők semmit nem csinálnak, eladnak, aztán nem tehetnek semmiről. :(((
Előzmény: jason574 (1102)
kambekk Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1103

Végül nem fönt voltunk a 17-esben, hanem lent. Én csak 1/2 9-ig tudtam maradni  Épp akkor kezdődött az aláírás. (Hátul ültem, fehér kockás ingben, kezemben kisfüzet :)

Remélem megalakult az egyesület! Jómagam nem tudtam aláírni, hisz nem ott lakom.

Előzmény: jason574 (1101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!