Keresés

Részletes keresés

wagashi Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1960

Lehet kapni natúr rooibosh-t is :), bár én nem szeretem se natúr, se ízesítve. A honeybusht igen, annak bejön az íze.

 

Én szoktam inni mindenféle teát, ízesített illetve ízesítetlen keketét, zöldet, hangulattól és napszaktól függ, hogy épp milyet.

 

Reggel vagy valamilyen ízesített fekete/zöld teát mézzel, vagy English/Irish breakfast teát, vagy más tört assamot mézzel.

 

Délelőtt darjeeling/kínai zöld/japán zöld ízesítetlenül. Délután benne vagyok egy hosszú wulongozásban, puerezésben is.

Előzmény: ablak11 (1956)
ablak11 Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1959

én az 1000 teán kívül még egyikben sem voltam, ezért nem írhatnék elfogulatlanul, arról viszont korrekt a leírás.

Előzmény: floh (1958)
floh Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1958
Olvastátok?

http://www.deluxe.hu/cikk/20090112/teahaz_teszt_darjeeling_voros_oroszlan_podma_cafe_teaerdo_1000_tea/

Kiváncsi vagyok, mennyire tartjátok pontosnak ezt a cikket.
Vezso Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1957

Igen, én másként gondolom. A köznyelvben elterjedt, hogy minden főzetet, forrázatot, ázalékot teának hívunk és nem ázaléknak..., mint ahogy a kockásfüzetet is csak néhány elvetemült matektanár hívja négyzetrácsosnak, a franciakockásról nem is beszélve. :)

Az, hogy kinek mi jön be, teljesen ízlés dolga. Én is a natúr teákat szeretem, főleg a zöldeket és a matét, a roibost nem szeretem, sehogy. A feleségem ízesítettet iszik belőle, meg a mateból is. A jótékony hatása így is megvan és legalább élvezi az ízét is. Ha egyszer a natúr nem jön be neki. Néha a mateba én is teszek egy kis borsmentát, nagyon feldobja.

A gyerekek gyümölcsteát kapnak, mindig van benne hársfa, kakukkfű, csipke vagy bodza is. Mi is szoktunk belőle inni. Mézzel. Főleg ebben az időben.

Ja és megfázásra a gyömbértea, csak hogy a gyökér se maradjon ki. :)

Előzmény: ablak11 (1956)
ablak11 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1956

a korrekt válasz az, hogy a redbush nem tea (az egy másik növény), egyébként meg én a natúr ízeket szeretem, és nem szeretem, ha ízesített a tea, a redbush-t általában úgy ízesítik, hogy az eredeti ízt nem lehet érezni, akkor meg minek?

ezért írtam, hogy szubjektív, lehet másként gondolkodni :)

Előzmény: Vezso (1955)
Vezso Creative Commons License 2008.12.31 0 0 1955
Miért?
Előzmény: ablak11 (1954)
ablak11 Creative Commons License 2008.12.29 0 0 1954

szvsz, ha teát akaunk ne igyunk redbush-t és leginkább ne ízesítettet. de persze ez csak az én véleményem.

Mr Anderson Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1953
A kiejtése rojbosz (angol neve egyébként redbush). Én általában ízesített redbusht iszom, illetve honeybusht is, szerintem kiváló!
Előzmény: noanoa1 (1951)
Mr Anderson Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1952
Engedtessék meg némi reklám: minőségi teákat kínálunk nagyon jó áron webáruházunkban, postaköltséggel együtt 750 Ft/100 g! Nézzetek körül: www.bonavini.hu. Köszönöm!
MrA.
noanoa1 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1951

Vettem rooibos teát.

 

Elolvastam, amit a neten találtam róla.

 

Amit nem találtam: hogyan kell kiejteni a nevét?

Leírnátok fonetikusan?

 

Az is érdekelne, hogy hogy izlett nektek, izesitettek közül melyik jobb, vagy a natur a jobb, és milyen hatását tapasztaltátok?

 

 

Mr Anderson Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1950
Helló, engedtessék meg egy kis reklám, hogy a teaházaktól távol élők is ihassanak jó teákat:
www.bonavini.hu tea-kávé webáruház
Üdv
MrA
406 supreme Creative Commons License 2008.10.17 0 0 1949
Sziasztok!!! Cékla teát hogy lehet készíteni??? válaszokat előre is köszi
drwest Creative Commons License 2008.09.12 0 0 1948
Úgy tűnik az uborka szezonjának lassan vége, a puerh.hu megújulása meg lassan befejeződik. Gyak. minden tétel visszakerült, lehet regisztrálni a rendeléshez, és a fórumuk is indul lassan. (Asszem első "külsős" voltam, aki regisztrált rá...)
Reméljük most indul a teaszezon! :D
ptolgyes Creative Commons License 2008.08.15 0 0 1947

Uborka szezon van (feltéve ha az uborka nyáron terem).

A Nannuo készletem maradékát (kb. egy negyed forma lehetett még meg) most ajándékoztam el egy ismerősömnek, aki ki akar ilyen dolgokat próbálni. Nálam otthon manapság nagyon nem mennek a puerhek, a Xi Zhi Hao lepények is csak szépen pihennek a sarokban. A matcha annál inkább fogy, kb. minden tearendelésem emiatt van, még a pár hónapja rendelt sincha se került kibontásra... Rohanó világ... :)

Előzmény: drwest (1946)
drwest Creative Commons License 2008.08.14 0 0 1946
Múlik az idő, és itt meg semmi élet... :D
Én közben rendeltem egy darab Nannuo-t, meg egy Xiaguan shu mintát is kaptam mellé. A Nannuo tényleg jó, de ez életem első zöld Pu-erh-je volt, szóval még kísérletezem vele. :)
A puerh.hu úgy tűnik nagy átalakulásokon megy át, egy új megrendelő rendszer formálódik, érdekesnek tűnik, de ma pl. a shu-k között egy tételt találtam!
(És a Firefox azt írja ki: Japán Teák (?????) - A magyar puerh oldal.... )
drwest Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1945
Nos, megfőztem, megkóstoltam. Amiről beszámolhatok az a nagyon erős föld és a fórumon már emlegetett lószag. kb. mint egy frissen beszénázott lóistálló... :D
Egyébként nem volt rosz, meg lehetett inni, valószínűleg el fog fogyni lassan. Van egy kínai kőagyag kannám egy ázsiai boltból, abban öntöttem fel kb 10x1,5 dl vízzel.
Átlátni csak a 6. tól lehetett a főzeten... :) A föld + ló aromán kívül mást nem fedeztem fel benne, ami a 9-10. környékére lassan eltűnt.
Mindenesetre nem ment el a kedvem a Pu'erhekkel való további kísérletezéstől.
drwest Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1944
Oké, egy darabra lehet, hogy beruházok. :)
ptolgyes Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1943
A vad puerh gyakorlatilag zöld puerh, csak nem teaültetvényről szedik, hanem őserdőben. Szóval javaslom a Nannuo-t... :)
Előzmény: drwest (1942)
drwest Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1942
Mivel amit a Demmersbe vettem fekete, valamilyen zöldet gondoltam kipróbálni, ami már jobb, de még nem méregdrága, és akár félre is tehető érni. :) Mint pl. a "tibeti teaösvény" fantázianevű darab. De érdekesnek tűnik Kőrösi Csoma Teája is...
Ha meg ez ízleni fog, a sötétek közül az oldalon a Fenqing Tuochát ajánlották, meg a narancsba tömött változat is érdekesen hangzik. :)
ptolgyes Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1941

Ja amúgy ha rendelésre adnád a fejed, és a vegyszermentes vad puerh véletlenül érdekel, akkor csak javasolni tudom a 2006-os Nannuo lepényt. Ez volt az első puerh, amit anno vásároltam. Azóta van árban 3* ennyibe kerülő is otthon, de a Nannuo még mindig a legjobb hétvégén délután teázgatni.

http://www.puerh.hu/nannuo.html

Előzmény: drwest (1939)
ptolgyes Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1940

Szerintem még nem indult be a fórum. Elég sok oldalt nyitottak az utóbbi időben (www.japantea.hu, www.puerh.hu, meg még mintha lenne más is), sok funkció fokozatosan épül ki.

 

Vad puereknél írják, hogy küldenek szívesen mintát, ha valami felkeltette az érdeklődésedet (nekem is küldött anno és küld azóta is minden rendelésnél mintákat a tulajdonos), de igazából melléfogni se lehet a közepestől felfelé - mindegyik jó, csak maximum máshogy. Fokozatosan vettem 4 puerh lepényt, az most ránézésre pár évig kitart... :-)

Előzmény: drwest (1939)
drwest Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1939
Köszönöm az infót, az anyagot hétvégén tervezem kipróbálni. Közben áttanulmányoztam a puerh.hu-t, majd lehet, hogy onnan is rendelek valamit.
Viszont a fórum helyét üresen találtam, közben megszűnt? Vagy még be sem indult?
ptolgyes Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1938
Kb. a leöntésekhez tudok hozzászólni: nyugodtan várhatsz vele, a pu'erh kb. a legérzéketlenebb szerintem a felöntések közt eltelő időre. Van, hogy fél napig nem szedem ki a kannából, mindig csak borítok rá forró vizet.
Előzmény: drwest (1937)
drwest Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1937
Üdv mindenkinek! Kezdő teázóként kérnék segítséget. A Demmersben kezdtem el vásárolni, és néhány feekete és zöld tea után most vettem a náluk kapható pu-erh-ből. Bár nem volt rajta jelzés, és az eladólány sem tudott sokkal többet róla (Csak azt, hogy kínai... :)) szerintem ez lesz az:

http://tuochatea.com/tuocha/mini_pu_erh_tuocha.htm

(Legalábis így néz ki.)
Egyrészt arra lennék kiváncsi, ismeri ezt valaki, mit lehet tudni róla?
Utánnanéztem a pu-erhek elkészítésének, de itt is lenne egy kérdésem. A felöntések között állhat a fű a kannában, vagy sorozatban fel kell önteni tízszer, aztán nekiállni fogyasztani?
Előre is kösz a válaszokat!
ptolgyes Creative Commons License 2008.04.11 0 0 1936

Az a genmaicha lesz, amire gondoltál. A hojuchában pörkölt rízs helyett a tea van pörkölve. Nem is lett a kedvencem, most is néz rám szomorúan vissza az üvegből... :-)

 

Belga kollega hozott kintről 200g-os dobozban "Köwa japón sencha" dolgot. Úgy tűnik náluk is elkövetik, hogy sencha néven árulják a wakayanagi (vagy mi a szösz, ami a bancha családban van), mert minőségre kb. annak tűnik. Sebaj, szerencsére jó japán tea forrás van itthon :-)

Előzmény: Hamu (1935)
Hamu Creative Commons License 2008.04.10 0 0 1935
A perverzebb ízlésűeknek ajánlom a Hoijchát:) A pörkölt barna rizs ízét nem mindenki szereti, de egyébként nem rossz. Kicsit fura csak:)
Vezso Creative Commons License 2008.02.26 0 0 1934

Én csak műkedvelő vagyok, ezeket már olvastam több helyen is, kivéve azt, hogy ne áztassuk egynél többször. Talán ez fekete teára vonatkozhat, mint ahogy a forrázás is. Nekem van olyan nem túl drága teám, aminál a második áztatás is ízlik, van amelyiknél nem.

Ez a kannának plusz egy kanál se jött be nekem, túl "erős" lett az íze a teának. Főleg van egy vietnami, aminek kissé fura hal íze van, amit ha gyengén érzek még kellemes is, de ha kannában csinálom, olyan erős ez a mellékíz, hogy alig tudom meginni.

Előzmény: zsolaaa (1932)
ablak11 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 1933

azért ez nem teljes, és csak bizonyos teákra igaz.

érdemes picit jobban utánanézned ennek.

olvasgass vissza, sok hasznos infot találsz.

Előzmény: zsolaaa (1932)
zsolaaa Creative Commons License 2008.02.26 0 0 1932
Előzmény: zsolaaa (1931)
zsolaaa Creative Commons License 2008.02.26 0 0 1931
Na most megtanultam a 10 parancsolatot
http://www.trendstudio.hu/story.php?id=604

"A már egyszer leforrázott teafüvet ne használjuk fel többször, mert már a második forrázásnál is túl sok csersav oldódik ki a tealevelekből, és az ázott teafű különben is pocsolyaízű teát ad."

Ez igaz is, mert olyan kesernyés és üres íze van
Ezekszerint nem érdemes "sprórolni" vele
Előzmény: Vezso (1930)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!