Keresés

Részletes keresés

HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1191
Nekem pedig tegnap véletlenül sikerült rögzíteni az M2-n az összefoglalót!
Ügyes vagy! :)

Láttam végre Balaska Zsoltot is, akinek eddig csak a nevét hallottam,
Miért nem szóltál? Szkenneltem volna róla képeket. :) Versenyeken is ott szokott lenni (még szép), ott is kellett látnod!

azt kívánta, hogy bár már azon kellene törniük a fejüket, hogy ha kettőnél több kvótát szereznek, akkor ki utazzon Athénba:)
Jaj, az szörnyű lehet. Ezért nem erőlködött Hanzi a 99-es vb után. Megvolt a 2 kvóta, miért próbálja kiütni valamelyik fiút?...

Vörös Zsuzsa nyilatkozatán is jól meglepődtem, azt mondta, hogy nem lazíthatott a VB elsőség után, mert az EB eredménye már beleszámít a kvótáért vívott harcba.
Pedig szerintem az ő helye biztosabb... Beának meg nincs szerencséje a kvótaszerzésekkel (2000-ben a vb-n 13.-ként végzett húga vitte el előle a kvótát), ahogyan Petinek nem volt szerencséje az olimpiákkal...

Legközelebb decemberben(!) világkupa-döntő.
Jó messze lehet tőlünk... (=helyileg)

Előzmény: Lilian (1189)
Lilian Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1190
Szóval Hanzimáni, kész egy három órás kazetta, hamarosan átmásoltatom és küldöm!
Előzmény: Lilian (1189)
Lilian Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1189
Bizony szép volt, megint az éremtáblázat élén végzett a magyar válogatott!:) Nekem pedig tegnap véletlenül sikerült rögzíteni az M2-n az összefoglalót! Külön öröm számomra, hogy Komlósy Gábor készítette. Kicsit furcsán játszották ugyan a himnuszt, mégis szívszorító volt látni a dobogó tetején a lányokat és Simóka Bea könnyeit... Balogh Gabi rosszkedvét a "csak" hatodik hely miatt, és a többi fiúét a balul sikerült lovaglás és egyebek miatt... Láttam végre Balaska Zsoltot is, akinek eddig csak a nevét hallottam, nem volt túl jó véleménnyel a cseh lóállományról. Ja igen, a stúdióban pedig Pécsi Gábor volt a vendég, elmondta a további kvótaszerzési lehetőségeket /Füri Csillának nagy szerencséje volt, mert a további versenyeken már nem fog hátrébb, a 3-4. helyezetthez csúszni a kvóta/, és azt kívánta, hogy bár már azon kellene törniük a fejüket, hogy ha kettőnél több kvótát szereznek, akkor ki utazzon Athénba:) Vörös Zsuzsa nyilatkozatán is jól meglepődtem, azt mondta, hogy nem lazíthatott a VB elsőség után, mert az EB eredménye már beleszámít a kvótáért vívott harcba.

Legközelebb decemberben(!) világkupa-döntő.

Előzmény: HanzimániÁkos (1188)
HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.09.03 0 0 1188
+ a férfi váltó aranya! :)) SZÉP VOLT FIÚK!!!
Összességében 3 arany, 2 ezüst! :))
Gratula!

NS, 2003-09-03
A Balaska Zsolt lovasedző által legproblémásabbnak tartott lovat ezúttal Kállai Ákos kapta – vagyis "családban maradt” a négylábú, hiszen előző nap Kállai felesége, Simóka Bea ült rajta.
"Már szóltunk a rendezőknek, hogy a házaspárnak kisgyermeke is van, úgyhogy tegyék el a lovat, mert előfordulhat, hogy évek múlva még szüksége lesz rá a családnak” – csapta le azonnal a kínálkozó poént Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.
:))))))))))))))))))

Előzmény: Lilian (1187)
Lilian Creative Commons License 2003.09.02 0 0 1187
Na de ugye van minek örülnünk is! A női csapat és a női váltó aranya, Vörös 2., Füri 4. helye, és Füri Csilla olimpiai kvótája!

SZÉP VOLT LÁNYOK!!!!:)

Lilian Creative Commons License 2003.09.02 0 0 1186
Vasárnap csak az eredményeket láttam, rég voltam olyan dühös, mint akkor... Most már csak szomorúságos vagyok:( Talán nem is baj, Hanzimáni, hogy erről lemaradtunk.
Előzmény: Lilian (1185)
Lilian Creative Commons License 2003.09.02 0 0 1185
ÖTTUSA. 12. férfi és 11. női Eb – a férficsapat a második, egyéniben Balogh Gábor a hatodik helyen végzett


Ellovagolt érmek és kvóták

FÜREDI MARIANNE jelenti Ustí Nad Labemből


NS, 2003-09-01


"Hihetetlen, hogy milyen sok múlik a sorsoláson, és a mieink most nem jól húztak. Mások viszont olyan lovat kaptak, amelyikre ha felrakom az anyukámat, ő is végigmegy a pályán" – szakadt ki a megállapítás vasárnap délután Simóka Beából, miután a magyar csapat első két lovas embere, Horváth Viktor és Kállai Ákos 14 (!) verőhibát szedett össze.

Volt némi igazság világbajnokunk megállapításában, hiszen tényleg nem a legjobb lovakat kapta Horváth és Kállai, de az igazság az, hogy ők sem lovagoltak jól. Kállai úgy vélekedett, hogy "rossz taktikát választottam, kicsit túlhajtottam a lovat”, és Horváth is magára vállalt néhány akadályverést a kilencből. Nem volt jó érzés látni, ahogy egymás után húzza le az akadályokat. Pedig tudnak lovagolni a fiúk, ezt már többször, legutóbb a júliusi világbajnokságon is bebizonyították.
A rizikós szám előtt 6. helyen álló Balogh Gábor azt a lovat kapta, amellyel előző nap Füri Csilla egy akadályt vert és egyet rombolt. Balogh két veréssel és egy kitöréssel jött le a pályáról. Nem járt sok sikerrel az egyéni induló Fülep Sándor sem. Mivel az összetettben a versenyzőink előtt álló vetélytársak nem lovagolták el magukat, a záró futás előtt csak a csodában bízhattunk. De a realitások nem kecsegtettek csodával.
Mert hiába vágott az élen a 3000 méternek a címvédő magyar csapat 76 ponttal, azaz 19 másodperccel az oroszok előtt, ezen a versenyen a lényeg az olimpiai kvótákért (is) vívott egyéni küzdelem volt. Ezt szíve mélyén mindenki tudta. Sajnos azt is, hogy erre kevés volt a remény.
Miért?
Mindenkinél más ok miatt. Balogh például tőle szokatlanul gyengén lőtt, és ezzel nagy előnyt adott a vetélytársaknak. Hogy jó versenyzőtípus, az ezúttal is kiderült, ugyanis a 28. helyről kezdte meg a felzárkózást. A remek vívás után már 10. volt, majd a lovaglást az említett hatodik helyen várta. Kállai jó lövészettel és jó vívással az úszás, majd a lovaglás után esett vissza. Horváthnak a vívása, no és a lovaglása volt gyenge. Az egyébként sem túl jó vívó Fülep ezúttal azt az eredményt sem tudta elérni a páston, amit a selejtezőben sikerült, és ő sem volt a lovaspálya ura.
A futás előtt az aranyérmet már oda lehetett volna adni a fölényesen vezető, ráadásul kitűnő futó Krungolcasnak – aki hozta a papírformát, és 2001-es Eb-ezüstje után aranyérmes lett.

Balogh két, előtte rajtoló versenyzőt megelőzött ugyan, de a mögötte lévők közül ketten őt előzték meg, azaz nem tudott előrelépni.
"Nem tudom hova tenni a mai lövészetemet, amely után érthetően rossz érzéssel léptem pástra. Ezért is örülök nagyon a jó vívásnak. Jó lovaglással kvótát szerezhettem volna, de nem éreztem meg a lovat. Annyira nem vagyok csalódott, de jó lett volna egy kvóta" – mondta Balogh.
Tehát a remélt magyar érem- és kvótaszerzés elmaradt – akkor nyújtson némi vigaszt a csapatarany! A befutást követő nagy számolgatás után úgy tűnt, megvan a magyar siker. De közben az oroszok is számolgattak, majd ölelgetni kezdték egymást… Szóval, még ez az örömünk sem maradt meg, 20 ponttal, vagyis nem egészen egy akadályverésnyi különbséggel az oroszok nyertek.
Mit lehet mondani erről a napról? "Egy magyar versenyző számára nincs borzasztóbb annál, mint amikor a lovagláson csúszik el – elmélkedett Kállai Ákos. – Mindenki szerint a világ legjobb lovasai vagyunk, és most mégis ezen a számon múltak az érmek és a kvóták."
Azért lépjünk túl a szomorú vasárnapon: még rengeteg lehetőség van férfi versenyzőink előtt az olimpiai kvalifikáció kiharcolására. Legközelebb decemberben, a Világkupa-döntőben.




Lilian Creative Commons License 2003.08.29 0 0 1184
Sehol semmi hír, hogy mi újság a selejtezőkben... A hétvégén EB, tessék nagyon szurkolni!!! :)
HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.08.27 0 0 1183
Tegnap a Toldi mozi felé tartva az Arany János utcai metrómegállónál láttam Madaras Ádámot! :) Épp a téren sétált át és közben telefonált.
HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.08.11 0 0 1182
Isten éltesse az újabb szülinaposokat! (Mac és Tzanko Hantov)
1 éve szépen eláztunk a Hajógyári szigeten... :)
HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.08.11 0 0 1181
Fájó szívvel búcsúzunk, Sápé! :((
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Ezen alkalomból feltöltöttem "néhány" képet a tár.hu-ra, hogy legyen anyagom az emlékezéshez.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Maradj ilyen! :))
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Privát megjegyzésem: a közelmúltbeli 3 kedves öttusázómból 1 maradt versenyben...
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] (a képet természetesen Hanzi miatt nyomtattam ki annak idején)

Előzmény: Lilian (1173)
Lilian Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1180
És egész szépen is beszél - bár még nem sokszor láttam, elég ritkán tudom elcsípni a híreit.
Előzmény: zsuzsa (1179)
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1179
Az jó... be kéne már állitani a hirTV-t is az otthoni apparáton. De tényleg jó,hogy Tv-ben dolgozik, mert nagyon csinos, jomegjelenésü, elegáns pasi.
Előzmény: Lilian (1176)
Lilian Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1178
Mindentudó:)))

OFF levelem megérk???

Előzmény: MacPhisto (1177)
MacPhisto Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1177
Igen :)
Előzmény: Lilian (1176)
Lilian Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1176
Már egy ideje a Hír Tv-ben sporthíreket szerkeszt és olvas be, de hogy hosszú távon is ilyen médiabeli tervei vannak-e, arról nem hallottam.
Előzmény: zsuzsa (1175)
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1175
Kár, hogy nem ir arról, hogy mihez kezd ezután.
talán edzösködni fog ?
Az édesapja nagyon helyes ember, a gyerekek szeretik és nagyrabecsülöm azért is, mert idös kora ellenére igen sportos, tavaly még láttam együtt futni a gyerekkel.
Előzmény: Lilian (1173)
Lilian Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1174
Nagyon szomorúságos hír, reméltük, hogy még az EB-n ott lesz Peti...:(((((((((
Előzmény: Lilian (1173)
Lilian Creative Commons License 2003.08.08 0 0 1173
ÖTTUSA. A csehországi Európa-bajnokságon már nem indul


Sárfalvi Péter: vége!


NS, 2003-08-08
Munkatársunktól


Befejezi versenyzői pályafutását Sárfalvi Péter, a hazai öttusasport elmúlt tíz évének meghatározó egyénisége.

Felnőtt világ- és Európa-bajnokságokon összesen 13 érmet szerzett, emellett kétszer szerepelt olimpián, s hatszor nyert egyéni országos bajnoki címet. "Az utóbbi időben már nem volt meg bennem az a tűz, ami az edzések elvégzéséhez kellett volna. Nehezen indultam neki a napoknak, már nem esett jól a szenvedés. Nem tudtam jó kedvvel csinálni, így pedig nem volt értelme a folytatásnak. Már korábban is fontolgattam a visszavonulást, Sydney után, 2001-ben még úgy gondoltam, beleférhet egy újabb olimpia, de már az elmúlt évet is úgy kezdtem, hogy az lesz az utolsó. Hát erre még ráhúztam egyet" – magyarázta a döntését Sárfalvi, aki az augusztus végén, szeptember elején sorra kerülő csehországi Eb-n még szerephez juthatott volna, de nem élt a lehetőséggel.

Pályafutását értékelve úgy fogalmazott, elégedett az elért eredményeivel, csupán azt sajnálja, hogy az olimpián nem jött ki neki a lépés. A legsikeresebb éve 1999 volt, amikor a drzonkówi Európa-bajnokságon egyéniben, csapatban és váltóban is győzött, majd a budapesti világbajnokságon ugyancsak az élen végzett a csapat és a váltó tagjaként.

Névjegy

SÁRFALVI PÉTER
Született: 1970. július 31., Budapest
Klubja: Csepel
Kiemelkedô eredményei. Egyéni: olimpiai 17. (2000), olimpiai 21. (1996); Európa-bajnok (1999); 6x magyar bajnok (1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2002). Csapat: 3x világbajnok (1995, 1997, 1999), vb-2. (1998); 3x Európa-bajnok (1995, 1999, 2002), Eb-2. (1997, 1998). Váltó: világbajnok (1999); 2x Európa-bajnok (1999, 2000)

Nellus Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1172
Én is kívánok sok sok boldogságot!!
Előzmény: HanzimániÁkos (1171)
HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.08.05 0 0 1171
Boldog szülinapot kívánok Balogh Gabinak!
HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.08.05 0 0 1170
Isten hozott a topicban! :)
Előzmény: zsuzsa (1169)
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.04 0 0 1169
A három legkisebb korosztály csak két tusában versenyez (futás-uszás) de már elkezdték a vivást és néhányan ismerkednek a lovakkal. Mi már ismerkedtünk a lovakkal két évvel ezelőtt. A ló néha elment legelni és abban maradtunk, majd ujrakezdjük, ha már erőteljesebben tudják irányitani:-)
Vivóedzésre is járnak. Ott a legnagyobb attrakció a vivófelszerelés előteremtése. Biztonsági okokból csak kicsit használt vagy új jöhet szóba ami kb 100-150K per koponya :-( A vivást nem erőltetik serdülőkorig, felesleges 8-10 évesekkel kezdeni. De azért lépegetnek, a nagyobbik multkor irtó boldog volt, mert az egyik Simóka nővér mutatott neki valamit.

Mi már 3 éve csináljuk, pont a Steffl-nél , ez a második egyesületünk és tul.képp azért lettek szimpatikusak a lepukkant medence ellenére, mert nem hajtják túl a gyerekeket, csak a 13-14 évesek és idősebbek járnak napi 2 edzésre (reggeli is ). Nem olyan eszelősen edzik a kicsiket, mint pl az úszók.A felszerelést mindenki maga veszi, az egyesület feje felől majdnem elvitték a sátrat.. mármint a medence sátrát a HM.. szóval minden a szülőkön múlik.

A legkisebb meg az eggyel idősebb korosztályban indulnak a gyerekeim. Néha már sikerül 1-1 érem, amire nagyon büszke vagyok, mert sok munka van benne.

A világbajnokok is abban a lepukkantban edzenek... sőt ti nem tudjátok milyen rémesen kicsi öltözőkben szoronganak együtt a gyerekkel meg a juniorokkal.Aki "csak" naponta egyszer jár edzésre, annak nem is jut öltöző.

Előzmény: Lilian (1168)
Lilian Creative Commons License 2003.08.04 0 0 1168
Szia!

Mi is együtt áztunk tavaly a világkupa-döntőn:)))

Jó hallani, hogy van elég korosztályos verseny. Mekkorák a gyermekeid? Mind az öt számot csinálják már?

A lerobbant medencékkel én először valamelyik Steffl-kupán találkoztam, igencsak megdöbbentett, hogy a versenyzők ott öltöztek mellettünk a padok közt. Nemzetközi versenyen...

Előzmény: zsuzsa (1167)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.29 0 0 1167
Üdv!
Én csak a gyerekeim révén keveredtem 3 évvel ezelőtt az öttusába, de azóta is benne vagyunk .Őszintén szólva felnőtt versenyekre nem nagyon jutottunk eddig még el, mert van nekünk épp elég korosztályos...
Tavaly kimentem a Hajógyári Sziget-i Világkupára és épp kezdtem jól érezni magam, amikor jött az a később árvizbe torkolló özönviz és mosogatóronggyá áztam , bár kitartottunk az ifik miatt.
Remélem az öttusa továbbra is olimpiai sport marad és kicisvel több támogatást is fog kapni, mert iszonyu lerobbant medencékben edzenek még a világklasszisok is...
HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1166
Szívesen. :) Arra emlékszem, hogy Mindkettőtöket köszöntöttelek... csak az agyam szita mostanában (lásd még: BG)... Remélem, valahol szerepel a jegyzeteimben a nap!

A képet a paksi lányoktól kaptam beszkennelésre (ők is jártak egyszer a laborban), a 100xSzép-ben jelent meg. Íme, a társa (ezt hoztam volna, ha mindannyian virágoznak):
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Lilian (1165)
Lilian Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1165
Köszönöm!:))) Nem véletlenül provokáltam ki, szülinapos is akkortájt leszek. Emlékszel, tavaly a világkupa-döntőn személyesen köszöntöttél /minket/:)

Honnan szerezted ezt a képet Hanziról? Szenzációs:)))

Előzmény: HanzimániÁkos (1162)
HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1164
BALOGH GÁBOR
Született: 1976. augusztus 5....
Előzmény: HanzimániÁkos (1161)
HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1163
Az öt vb-érem háttere
NS, 2003-07-22

Most jöttem rá, hogy Erik Johansson (aki így dedikálta nekünk a képét: to our hungarian pentathlon friends) nemcsak ezüstérmes lett a vébén, de kvótát is szerzett Athénba! :)

HanzimániÁkos Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1162
Előzmény: Lilian (1160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!