Keresés

Részletes keresés

olvasofiu Creative Commons License 2009.07.05 0 0 171
A lejárt hitelességű vízórákkal kapcsolatban.
2008 májusában a 2007-ről szóló éves elszámoló közgyűlésen (nem szó szerint): A Vízművek megküldte azon tulajdonosok névsorát akiknek 2007-ben, vagy már korábban (!jó pár volt!) lejárt a hitelesítése. (Ez a közös képviselet 2005 óta van).A faliújságon megtekinthető a névsor, és mindenki aki rajta szerepel cseréltesse le a lejárt vízóráját.
2009 május éves elszámoló közgyűlés (nem szó szerint): Van aki egész évben (2008-ban) nem cseréltette le a vízóráját, (meg újak is vannak gondolom), ezért ez évtől mint nem vízórás más közös költséget fizet, mint a hitelesített vízóra tulajok, mind addig míg nem jelenti vagy igazolja a cserét.
Kérdésem volt a közgyűlésen, ha egyszer egy vízóra nem hitelesített, akkor nem vízórás az illető, akkor már előző évben is nem vízórás volt, miért nem szedtek tőle más összeget? (amikor ez már korábban gyakorlat volt?) Lásd mérésügyi törvényt, meddig vízóra egy vízóra!
A társ.ház szmsz-e tartalmazza 1998 óta kinek, hogyan kell fizetni elvileg, és a közös vízfogyasztás fogalmát, és elszámolás módját.
Mi van ilyenkor?
caterina3 Creative Commons License 2009.05.04 0 0 170
Sziasztok! Az Öko-program megvalósításához -- ha az SZMSZ erről külön nem rendelkezik -- szerintetek minimum hány százaléknyi egyetértés szükséges? Mi vonatkozik ide konkrétan?
NagyMaci2 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 169
Szabályos, de gondolom alapító okirata van a háznak!
Előzmény: labuci (167)
labuci Creative Commons License 2009.03.19 0 0 167

1987-es alapítású 4-lakásos társasházban lakok. A közös képviselet eddíg lakásonként rotálva volt megoldva, amiért az aktuális képviselő nem kapott díjazást. Az pénzügyi mozgásról pénztárkönyvet vezettünk. Szabályos ez így, vagy kötelező egy társasházi bankszámla, fejújítási alap, SZMSZ stb... Egy új tulajdonos szerint ez így szabálytalan.

VéghAttila Creative Commons License 2009.03.12 0 0 166
Pedig anélkül nem megy...
A közös képviselőt kéne megkérdezni. Nála kell lenni jegzőkönyvnek a közgyűlésről, amiből minden kiderül.
Jó esetben...
Előzmény: lolka_bolka (165)
lolka_bolka Creative Commons License 2009.03.12 0 0 165
Mindenkinél lecserélik.
Szerintem ez van:

"Ha a Társasház Közgyűlése döntött a cseréről, abban az esetben a döntés kötelezi az egyéni tulajdonosokat."

De nem emlékszem közgyűlése.
Előzmény: VéghAttila (164)
VéghAttila Creative Commons License 2009.03.12 0 0 164
Szia,

Hát így tényleg gyanús...
A Vízművek ajánlása szerint a vízórákat érdemes 6 évente lecserélni és újrahitelesíttetni.
Maga a vízóra a Vízművek tulajdona, azért nem kell fizetni.
Pénzt csak a kiszállás/csere/hitelesítés/stb -ért kérnek. Ennek költsége általában 5000-től felfelé... A 17e egy kicsit borsos...
Senkit nem lehet egyénileg kötelezni erre. Ha a Társasház Közgyűlése döntött a cseréről, abban az esetben a döntés kötelezi az egyéni tulajdonosokat.

Üdv:

Végh Attila
mwinvestments.hu
Előzmény: lolka_bolka (163)
lolka_bolka Creative Commons License 2009.03.10 0 0 163
Sziasztok!

Angyalföldön élek egy 10 emeletes lakótelepi házban.
Felhívott ma a gondnok, miszerint nem tudott elérni, ezért mondja az időpontot, (ami nekem mindegy, mert itthon vagyok egész nap), és akkor a jövő héten jönnek beszerelni az új vízórát.

Jah, és hogy ne felejtsem el, hogy ennek 17e forint anyagi vonzata van, amit postán fizessek majd be oda, ahova a közös költséget is szoktam.

Kérdeztem, hogy én nem kértem cserét, bár előfordulhat, hogy ki kell cserélni időnként, de miért kell nekem ezért fizetni?

Erre ő mondta, hogy de hiszen hát azért, mert ez új digitális, és soha nem kell leolvasni, és örökre ott marad.

Még csak fél éve lakom itt, előtte nem laktam lakótelepen, lehet, hogy minden ok, és csak nekem gyanús?
hibis Creative Commons License 2009.01.12 0 0 162
Ezeknél biztosan egycsöves rendszer van kiépítve és ha az egyik elzárja vagy szűkíti a másik, alatta vagy felette lévő lakás fűtését is rontja.
Ez egy rossz terv, vagy kivitelezés eredménye lehet.

Noszogatni kell a közös képviselőt mert ott lehet a megoldás.
És át kell építeni a rendszert.
Ilyen energiaárak mellett nem lehet egyik lakás fűtése a másik lakásának függvénye.
littlescent Creative Commons License 2008.12.11 0 0 159
-Üdvözletem! Olyan probléma orvoslására lenne szükségem hogy a felettem lakó elzárta a fűtést. Saját kazánja van a háznak,nem távhős. A lakót nem lehet elérni,és a közös képviselő sem mutat nagy hajlandóságot megoldani a gondom. Szélső lakóként elég kellemetlen már a hideg. 5.napja vagyok egy 14fokos lakásban. Ez nem állapot. Kihez forduljak? Válaszotokat előre is köszönöm.
zmoni Creative Commons License 2008.11.25 0 0 158
Milyen IKV? Egészen biztos, hogy társasház és nem lakásszövetkezet? Kitől bérelsz? A háztól vagy a tulajdonosok közül valakitől?
Előzmény: dika5 (157)
dika5 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 157

Szeretném megkérdezni, hogy milyen jogom van nekem egy olyan társasházban, ahol én vagyok az egyedüli bérlő, a többi tulajdonos.

A közös képviselővel nincs jó viszonyom, több sérelmemre elkövett dolgai miatt.

Ő az IKV-nak beadott tavalyra 60 000 Ft takarítási ktget, amit az Ikv elfogadott, mert ő nem néz meg semmit, amit a közös képviselő bead, mindent aláír és állítólag a számláról még másolatot sem kér. A közös képviselő takarítási számlát adott be, amin valaki külső személy takarít, ami nem igaz. Az IKV  nem foglalkozik evvel, hogy ez nem igaz, tőlem követeli a pénzt. Mit tudok csinálni, hova tudok fordulni, mert tudom, hogy nekem van igazam, a bírósági per előtt?

Válaszukat elősre is köszönöm!

 

caterina3 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 156
 Sziasztok! A következőkkel kapcsolatban lenne kérdésem:

 

Adott egy nyolcvanéves budapesti társasház, mely eredetileg, megépülésekor központi fűtéses volt. Az IKV-s időkben (sajnos) átállították távfűtésre. A házban sok az egyetlen lakó által lakott nagy lakás, és sok az év nagy részében lakatlan (befektetésnek megvett) lakás. Ezek tulajdonosai kezdeményezték az egyedi mérés kialakítását (a távfűtés megtartása mellett), mely lehetővé teszi, hogy az egyes lakásokban elzárják vagy minimumra csökkentsék a fűtést.

 

A lakások közt csak pár centiméteres rabic válaszfal van, a hőszigetelése gyakorlatilag nulla. Az épület eleve egységes fűtési rendszerre épült, a lakások közti hőszigetelésre emiatt nem fordítottak gondot.

 

Lehet-e kötelezni a tulajdonosok egy részét arra, ha a többség megszavazza ezt az átállást, hogy:

1. megfizessék ennek költségét (80--150 ezer forint lakásonként, attól függően, hogy kap-e a ház állami stb. támogatást (ez nem felújítás);

2. kötelesek-e tűrni, hogy a továbbiakban a részben vagy egészben üresen álló lakásokat gyakorlatilag ők (vagy ők is) fogják fűteni, ezáltal várhatóan jelentősen megnövekszik a fűtési költségük?

 

Az érdemi válaszokat előre is köszönöm! :-)

Hozzászól, ó! Creative Commons License 2008.09.25 0 0 155
Vicces, de ha te a lezúduló vizet továbbereszted az alattad lakóhoz, az is normális? :)
A közösképv. kell, hogy lépjen amúgy, ez ugyanis a HÁZRA tartozik, a ház problémája és nem a lakásé, ami saját erőből, saját biztosításból kellene, hogy menjen. Szóval csak hajrá...
Előzmény: XPA (153)
zmoni Creative Commons License 2008.09.03 0 0 154

Szia!

 

Csak most akadtam rá a fórumkérdésedre, de talán még nem késő.

 

1) az semmiképpen nem normális, hogy beázol

 

2) a Tárasház kötelessége olyan állapotokat teremteni, hogy a beázás megszűnjön

 

3) a közös képviselő dolga a problémát a tulajdonosok elé tárni és a megfelelő tulajdonosi döntés értelmében eljárni, azaz elvégeztetni a munkát (kivéve az azonnali intézkedést igénylő ügyeket, mert azt elvégeztetheti felhatalmazás nélkül is - de ez nem az az eset, amikor pl. életveszélyt kellene elhárítania)

 

4) pénz nélkül ő sem tud csodát tenni, tehát a feladat mellé a finanszírozásról is dönteni kell a közgyűlésen vagy írásbeli szavazáson (ha nincs a háznak pénze, akkor elrendelhetnek erre való tekintettel rendkívüli közös költség befizetést is akár)

 

Tudni kell, hogy a hibaelhárítás és a tető teljes felújítása nem ugyanaz, tehát a költségektől függően akár azonnal is orvosolható a problémád. De persze az egyszerű javítás csak rövid távra oldja meg a kérdést.

Előzmény: XPA (153)
XPA Creative Commons License 2008.07.08 0 0 153
Sziasztok!

Segítséget, információt szeretnék kérni a következőkben:
A tegnap esti heves esőzések során derült ki, hogy a panellakásunk beázik. (legfelső szinten lakunk). A gondok telefonon arról tájékoztatott, hogy mivel a csatonra a nagy mennyiségű vizet nem képes elvezetni ezért ez a jelenség NORMÁLIS!!!!!!
Ezt a magyarázatot nevetségesnek találtam és kértem a tető javítását, amit írásban is meg fogok tenni. A gondnok közölte hogy a probléma a jövőben is elő fog fordulni. Ez a következő két gondolatot vetette fel bennem: 1. mire fizetem a közös költséget, 2. a közös képviselő nem fog lépseket tenni az ügyben. ez utobbit erősíti az a tény is hogy a kapucsengőn az előző lakó nevét sem cserélték le többszöri kérésre sem pedig már fél éve kérem.

A kérdésem az hogy milyen felügyeleti szervnél lehet panaszt tenni abban az esetben, ha a közös képviselő nem tesz lépéseket a tető javítás ügyében?

előre is köszönöm
donleo80 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 151
Tisztelt Forumozok!

Olvasom a problémáikat amiket átéltek különböző képviseletekkel. Sajnos igen sok hozzá nem értő és nem tisztességesen dolgozó képviselet van, ezek a cégek rontják a tisztességesen dolgózó és dolgozni akaró képviseletek hirét is.
Ezek miatt a cégek miatt látják az emberek a közös képviselőben az ős ellenséget, egyből azt feltételezve, hogy a közös képviselő lop, csal és hazudik. Pedig a nagy töbség becsületesen dolgozik.

Ezért tiszta szívből ajánlom a cégünket, mi garantáltan becsületesen dolgozunk. Ha továbra is vanak problémáik a képviselőikkel akkor mi állunk rendelkezésükre.

Társaságunk Társasházak közös képviseletét vállalja a 2003. évi CXXXIII. Társasházakról szóló törvénynek megfelelően. A közös képviseleti díjunkért vállaljuk a társasház teljes körű könyvelését, közös költség befizetések nyilvántartását, hátralékok behajtását, teljes körű műszaki felügyeletét, karbantartások és felújítások intézését, önkormányzati pályázatok elkészítését, biztosítási események ügyintézését STB. szoros kapcsolatot tartunk fenn a társasház számvizsgáló bizottságával. Kérésre teljes körű tájékoztatót tudunk küldeni.
Érdeklődni:
Telefon: 321-6539/ 0620-597-2701
e-mail: saszibt@freemail.hu
sikjud Creative Commons License 2008.02.25 0 0 150

Még egy problémánk lenne:

A földszinten az alapító okiratban irodák vannak feltüntetve. Amióta belaktuk a házat az egyikből étterem lett. Ezt akkor engedélyezte a kivitelező, egyben tulajdonos is, amikor még nem voltunk társasházak. Most persze már állítólag semmit sem tudunk tenni, pedig éjjelente megy a hastánc, zene, részeg vendégek, akik összehányják a ház falát és járdáját. Az önkormányzatnak be van jelentve, de azok is le vannak fizetve szerintem.

Ha tudtok segíteni szivesen vennénk, előre is köszi: Judit

sikjud Creative Commons License 2008.02.25 0 0 149

Két nagy problémánk lenne, hátha tudtok benne segíteni:

1. 100 lakásos társasházban lakunk. Két mélygarázs van, ahol lehetett volna venni garázst, ha lett volna autónk, de nincs. Többen is vagyunk így.  Elég sok javítási költség merül fel a garázsajtó rosszul csukásából, valamint a takarítási költség miatt, mivel a beton nagyon porzik (ehhez sem értek persze).  A villany jószerivel egész nap ég , mivel a kocsik ki-be járkálnak. Itt az lenne az első kérdésem, hogy akinek nincs garázsa, annak is kell fizetni a garázzsal kapcsolatos költségeket? 

2. Új építési társasházban lakunk, elvileg és gyakorlatilag mennyi a garanciális idő és  ez hol lehet lefektetve?

Nagyon köszönöm, ha tudnátok rá válaszolni: Judit                 

reszelozsir Creative Commons License 2008.02.06 0 0 148
Remélem lesz válasz. Mi a Magnóliába fogunk költözni (ha végre kész lesz) és ott is ez a cég kábelezett. Néztem az oldalukat és dobtam egy hátast... :/
Előzmény: Keri1974 (140)
petyat Creative Commons License 2008.02.06 0 0 147

Koszi a valaszt.

 

Meg nem gondoltam at, es nem neztem utana annak, amit irtal.

Jol tagolt, es informaciokkal tuzdelt hozzaszolas volt.

 

Hamarosan jeletkezem, addig csak ket felvetesre reagalnek.

 

- Olcsó húsnak híg a leve! Aki olcsó, attól hamar megkaphatjátok, hogy mit ne várjatok el ennyi pénzért. A díjnak arányban kell állnia az elvárt teljesítménnyel.

 

El tudnam fogadni ezt a magas kozos koltseget is,

ha latnam, hogy celja is van.

 

Viszont a jelen korulmenyek kozott, ha megalkuvo lennek,

befognam a szamat, ha a felere csokkentenek a dijat.

 

De ezzel a hozzaallassal nem nyelem le a bekat.

 

Mar megkaptam mit ne varjak sok penzert,

ezen szeretnek valtoztani valamilyen iranyban.

 

Felreertes ne essek, nem kanaant varok zsebpenzert.

 

>

 

5. Tévedésből se válasszatok olyant, aki ingatlankezelésre szerződne veletek, és a műszaki feladatok ellátását a saját cége biztosítja. Ezzel kizárnátok magatokat abból a lehetőségből, hogy egy-egy nagyobb műszaki munka esetén más cégek is pályázhassanak. Máseészt, ha az egyes szolgáltatók (takarító, kazánkarbantartó, kertész, ...) nem a Társasházzal szerződnek, hanem a képviselettel vagy a kezelővel, akkor az sokkal többe kerül a Társasháznak.

 

Szoval, a felujitasi projekben, ami mar 2-3 esetben megbukott,

a kepviselo a kivitelezesre mindig a rokonat ajanlja.

Nem neztem utana, nem tudom, lenne-e valami kizarolagos szerzodes,

ami ezt indokolja. Valoszinuleg csak arrol van szo, hogy ok akarnak

meggazdagodni ezen, es ezert nem hallunk az onkormanyzati palyazatokrol.

 

 

UDV, P

Előzmény: szemeszter (145)
Dunit Creative Commons License 2008.02.01 0 0 146
  Üdv. a közösképviselőknek meg a többieknek !

 

 Egy kérdésem lenne: belső kerületi társasházunkban van egy pár  un. külső WC blokk.  5 m2,  a folyósó végén.

 Használaton kivüliek.

 Itt úgy tudják a megvételnél túlságosan bonyolult és költséges az adminisztráció. Pl. az alapító okíratot kell változtatni.

 Más út van ? Pl. bérlés ? Mennyi lenne a reális bérleti díj ?

 Üdv.

D.

szemeszter Creative Commons License 2008.01.29 0 0 145

Szia Petya!

 

Kezdem a végén:

 

- Olcsó húsnak híg a leve! Aki olcsó, attól hamar megkaphatjátok, hogy mit ne várjatok el ennyi pénzért. A díjnak arányban kell állnia az elvárt teljesítménnyel.

- A társasház képviselőjét Te nem cserélheted le, csak a közgyűlés, de valóban aktívan  részt vehetsz a szervezésben, bonyolításban, a tulajdonostársak felébresztésében.

- Az, hogy valaki mennyire dilettáns vagy tolvaj, sajnos csak menet közben derül ki. Nem biztos, hogy az a legalkalmasabb, aki az ajánlatában profinak nevezi magát csak azért, mert Kft-je van, és már 15 éve ezt csinálja.

- Én csak "mezitlábas" számvizsgáló vagyok, de mint tulajdonos megjártam a hadak útját. Megpróbálok szempontokat ajánlani:

1. Kis házról lévén szó, egyedi elbírálást igényel minden tekintetben, ezért tanácsos olyan kis céget vagy vállalkozót keresnetek, amelyik nem "nagyüzemi" ingatlankezelést, hanem családias társasházkezelést és képviseletet biztosít.

2. Az ideális jelölt a Társasház címe és lakásszáma alapján nem tud ajánlatot adni. Ahhoz, hogy valaki korrekt ajánlatot tegyen, meg kell néznie a házat, és el kell beszélgetnie néhány tulajdonossal, hogy fel tudja mérni a várható feladatot, és ennek ismeretében határozza meg a munkája árát.

3. Az ideális jelölt az ajánlat átadásától figyelemmelkíséri a ház ügyeit, és segít a váltás megszervezésében és lebonyolításában, még azzal a tudattal is, hogy nem  biztos, hogy ő lesz a befutó!  Vagyis, az ideális jelölt nem vár arra, hogy a félig-meddig vagy annyira sem felkészült tulajdonosok kikaparják neki a gesztenyét.

4. Csak olyan képviselőt válasszatok, aki szakképzett, és nem csak a közös képviseletet, hanem a Társasház kezelését is elvállalja.

5. Tévedésből se válasszatok olyant, aki ingatlankezelésre szerződne veletek, és a műszaki feladatok ellátását a saját cége biztosítja. Ezzel kizárnátok magatokat abból a lehetőségből, hogy egy-egy nagyobb műszaki munka esetén más cégek is pályázhassanak. Máseészt, ha az egyes szolgáltatók (takarító, kazánkarbantartó, kertész, ...) nem a Társasházzal szerződnek, hanem a képviselettel vagy a kezelővel, akkor az sokkal többe kerül a Társasháznak.

6. A képviseleti díjra hangsúlyozottan br. összegben kérjétek az ajánlatot, nehogy a számlán szembesüljetek a + Áfa-val. 

 

A VII. kerületben elég balféjnek kell lenni ahhoz, hogy egy ház műszaki szempontból egy helyben toporogjon. Az egyik legsegítőkészebb, és legbőkezűbb kerület a társasházak ügyében. Még a megírt pályázatot is hajlandóak leellenőrizni, mielőtt beadja a képviselő.

Még egy aprócska észrevétel: ha nem publikus a címed, nem igazán tudnak megkeresni, és szerintem senki sem fogja nyilvánosan közzétenni az ajánlatát.

 

Előzmény: petyat (144)
petyat Creative Commons License 2008.01.29 0 0 144

Sziasztok!

 

Egy hetedik keruleti, ketszintes, keves lakasos haz lakoja vagyok.

 

A kozos kepviselo magatartasa, hozzaallasa nem szimpatikus

szamomra, es a kozos koltseget is magasnak tartom a kornyeken

tapasztalhato atlaghoz kepest. A haz pedig rossz allapotban van,

az emlitett kepviselo evek ota nem tudja osszehozni a felujitasi

projektet, a magas kk ellenere sem.

 

Most itt lentebb olvasom, hogy sokkal egyszerubben lecserelhetem

a tarsashaz kepviselojet, mint korabban gondoltam.

 

Szeretnek arajanlatot kerni par kepviselettol, de eleg sok ceg van a piacon.

Kerlek segitsetek, hogy melyiket valasszam.

Tobb arajanlatbol szeretnek valasztani,

amiket tulajdonostarsaim,

es a jelenlegi kepviselo ele tarhatok.

 

Elvarasaim: Legyenek olcsok, es korrektek,

                   ne legyenek dilettansok es tolvajok. :)

 

Kosz, Peter

gasza Creative Commons License 2007.11.27 0 0 141

Szia Emics,

 

keresed meg a kéményseprőket, mármint a FŐKÉTÜSZT, nekik kell ugyanis engedélyezniük az egészet.

 

Üdv,

gasza

Előzmény: emics (136)
Keri1974 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 140
Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni a következőben:nem olyan régen költöztem egy új lakóparkba(Mandarinkert),ahol a befektető(olimpia csoport)eladta a kommunikácios hálózat kiépítésének a jogát.A komunikácios cég(communiqe) szemtelenül magas árakat akar kérni amit senki nem hajlandó kififezetni.Sajnos a cég nem akar senki más szolgáltatót beengedni,pedig több is jelezte,hogy szívesen szolgáltatna(hozzáteszem harmadannyiért!).A problémát bonyolítja,hogy sajnos hivatalosan még nem tudunk th-vá alakulni,így a befektető papiron a tulajdonos, aki viszont nem hajalandó a kompromisszumra.Kérdésem a következő:

-Hol lehetne panaszszal élni
-Érdemes-e
- Mi lehetne a megoldás

A segítségeket előre is köszönöm
Thiere Creative Commons License 2007.07.28 0 0 139
Köszi Liliana a választ, megerősítettél. Egyetlen baj van, csak én nyitogattam ki a számat ezért...A többeknek is feltűnt a probléma, de nem vették a fáradtságot, hogy szóvá is tegyék.

Sajnos ez csak a kezdet volt, éppen most szedem össze a kk "terhelő" cuccait, mert nagyon nem tetszik a ténykedése.

Végigolvastam itt az Indexen három topikot is, ezért arra az elhatározásra jutottam,
hogy egy kellőképpen megtámogatott anyaggal közgyűlést fogok összehívatni, és ott az összes, "szerintem problémás" dolgot fel fogom vezetni.

thiere
Előzmény: liliana01 (138)
liliana01 Creative Commons License 2007.07.28 0 0 138
Ha a közös képviselőnek egyedüli hozzáférése van a bankszámlához, az a gáz, akár magán-, akár tház által nyitott bankszláról van szó. Hogy ki (kik) férhetnek hozzá a bankszámlához arról a közgyűlés határoz. A bankok számlanyitáskor kérik is az erre vonatkozó határozatot.
Magánbankszámlánál persze nem kérik. És valszeg ott egyedül lehet garázdálkodni.

Akárhogyan is, a k.képviselő a közgyülés felhatalmazása (határozata) nélkül nem önállóskodhat semmilyen bankszámla ügyben. Lehet, hogy valóban csak költségmegtakarítási célja volt a általad írt esetnek, de akkor sem teheti meg a közgyűlés határozata nélkül. Tehát nem pakolhatja át önállóan a pénzt a saját bankszámlájára.

Ez a magánbankszámlás dolog amúgy elég fura, ugyanis a legtöbb banknak van az általánosnál kedvezőbb tarifája a tházak részére, az nem olyan húzós összeg. Ami viszonylag magas bankköltséget generál az a k.költség postai csekkes befizetése. Ezt többféle módon meg lehet spórolni: banki utalás, baknfiókban történő befizetés, illetve akinek egyik sem felel meg, annak a k.költségét meg kell növelni a csekk előállítás,- befizetés bankköltségével.
Előzmény: Thiere (137)
Thiere Creative Commons License 2007.07.27 0 0 137
Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményeteket: ugye szerintetek is nagy gáz, ha a kk költségtakarékosságra hivatkozva önállóan megszünteti a th. bankszámláját és a közel fél milát a saját számlájára teszi? Továbbá kijelenti, hogy ezután ez a magánszámla lesz a th számlája, így erre lehet befizetéseket eszközölni?

THIERE
emics Creative Commons License 2007.07.16 0 0 136
Sziasztok,

segítségeteket szeretném kérni.

Egy 4 emeletes ház 3. emeleti lakása az enyém, ahol teljeskörű lakásfelújításba kezdtem. Az ablakok hétvégén érkeznek, jelenleg a fűtésen gondolkozom ezerrel. Most konvektoros fűtés van, 4 db (még az eredeti, csúnya 70es évekbeli készülékekkel). A fűtési rendszert cikróra szeretném lecseréltetni. Megkérdeztem a lakásszövetkezetet mit mondanak erről, annyit tudtam meg, hogy a közös gyűjtőkéménybe tilos bekötni a rendszert, ezért a zárt égésterű kombi cirkót ajánlották, fali kivezetéssel.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, tudjátok kitől milyen engedélyeket kell beszereznem, milyen szabályok, előírások vannak a fali kivezetésre, ill. mi a folyamata ennek a procedurának?

Köszi!
Emics

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!