Keresés

Részletes keresés

barebtertty Creative Commons License 2010.02.11 0 0 193
Sziasztok!
Gond a regi tipusu tarsashazunkban,hogy nincs kozos foldeles,mar tobb villanyszerelo is szakvelemenyt mondott ezugyben,kijott felmerni.Addig a lakasban sem tudok csinaltatni.
A kozos kepviselo szerint van:"nullaval egyesitett fold".
Akkor most kinek van igaza?
b.
bagiracicus Creative Commons License 2009.12.18 0 0 192
kiegészítem még, hogy budapesti xxi. ker-i ingatlanról lenne szó, ahol egy 50-60 m2-es lakás 9misi körül ér ...max 10
bagiracicus Creative Commons License 2009.12.18 0 0 191
Sziasztok!

Tároló ill. pince bérleti díjával kapcsban kérnék segítséget. 70 lakásos társasházban (vagy nevezhetjük panelnek is) lakom és közösképviselő váltás után most kerül újramegállapításra a pincék és tárolók bérleti díja. Kérdés, hogy mekkorák a maximális összegek, amit elkérhet a fószer m2-enként? Mihez mérten lehet kiszabni ezeket a díjakat?

Bagira
NagyMaci2 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 190

Még eszembe jutott valami: az érintésvédelmi felülvizsgálat elmulasztása BTK-ba ütközik és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésnek minősülő bűncselekmény lenne, ha volna valaki aki ezzel foglalkozna...

 

 

Előzmény: skala (187)
NagyMaci2 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 189

Számomra nem világos, hogy pontosan mit jelent a "közös vezeték földelése", amibe a tulajdonostársak nem egyeznek bele? Azért nem lenne baj, ha szakember is megnézné a házat illetve a lakásodat és állást foglalna! Az éríntésvédelmi felülvizsgálatot tudomásom szerint három évenként kell elvégezni és a megállapított hiányosságok megszüntetése nem szavazás kérdése!

Azt megkérdezni sem merem, hogy van-e házatokról EPH jegyzőkönyv?

Előzmény: skala (187)
skala Creative Commons License 2009.12.04 0 0 188
Elnezest,ketszer kerult be az eset leirasa,azt hittem,az elso elveszett.
skala Creative Commons License 2009.12.04 0 0 187

Sziasztok!

 

Mit lehet csinalni,ha a 40 lakasos tarsashazunkban a kozos vezetek foldelesebe nem egyeznek bele a lakok? Egyaltalan nincs foldeles regi berhazunkban,nemreg eszleltem,illetve villanyszereloi vizsgalatokkal igazolodott feltevesem.

 

A kozos kepviselo tuzvedelmi,erintesvedelmi szabvanyossagi felulvizsgalatokat nem vegeztet,illetve errol szolo regebbi dokumentumokat nme tud felmutatni, ,,,minek koltse ilyenekre a haz keveske kis penzet?"

 

A helyettese a foldszinten lakik,ferje ugyes ezermester,nekik biztos van foldelesuk,gondolom,szondat vertek le a pincebe,tehat neki nme erdeke,hogy legyen foldeles,tiltakozik is rendesen.Allitolag azert,mert a nme fizeto lakok hlelyett is majd nekunk,neki kene ezt is fizetni,mar igy is ketmillio a haz kintlevosege.

 

Attol tartok,hogy meg azok a lakok is ,akik alairtak a rendkivuli  kozgyulest osszehivo

ivet,meg ok is visszakoznak,ha megtudjak,hogy akar 50 -200 E Ft lesz a koltseg lakasonkent a lakas nagysagatol fuggoen.Maskepp viszont nem oldhato meg biztonsagosan lakasom erintesvedelme,illetve a tobbieke sem.Most egyenkent beszelek minden lakoval,es tajekoztatot osztogatok,hogy miert olyan veszelyes,hogy nincs  rendes foldelesunk.

 

Jol tudom,hogy ez a munkalat nem tartozik a rendes gazdalkozdas koret meghalado kiadasokhoz? Abban az esetben az SZMSZ szerint 4/5-os szavazattobseg kene.

 

Es meg igy ir:

A kozgyules akkor hatarozatkepes,ha azon az osszes tulajdoni hanyadnak tobb,mint a felvel rendelkezo tulajdonostarsak jelen vannak. A megismetelet kozgyules a jelenlevok tulajdoni hanyadara tekintet nelkul hatarozatkepes.a kozgyules hatarozatat a jelen levo tulajdonostarsak tulajdoni hanyada alapjan szamitott egyszeru szavazattobbsegevel hozza meg.

 

Azaz ha az elso rendkivuli kozgyules sikertelen es masodikra is csak harman jonnek el,es abbol ketten igennel szavaznak,akkor a tobbi 38 lakastulajdonos kesobb nme pampoghat,hogy miert kell nekik fizetni? /50 -200 E Ft!/ Ez igy valoban ervenyes szavazas lesz?

 

Hogy zajlik az ilyen felujitas? A kozos kepviselonek a lakok ele kell terjeszteni tobb kivitelezo arajanlatat es a lakok donthetnek? Mert lehet,a kozos kepviselo egy cimborajat hivja,aki nem a legmegfelelelobb erre a feladatra...

 

Elore is kosz a hozzaszolasokat.

 

s.

skala Creative Commons License 2009.12.04 0 0 186

Sziasztok!

 

Mit lehet csinalni,ha a 40 lakasos tarsashazunkban a lakok nem egyeznek bele a fovezetekhez foldeles bekotesere? Mert jelenleg nincs foldeles a regi berhazunkban !

A kozos kepviselo tuzvedelemi ,erintesvedelmi  stb. szabvanyossagi felulvizsgalatot nem vegeztet,errol szolo dokumentum egyaltalan nincs a hazunknak,hogy valaha csinaltattunk volna ilyet! Allitasa szerint csak akkor kell csinaltatnia ilyet,ha arra kozgyules ot felhatalmazza,mert   ,,nem akarja a haz keveske kis penzet ilyenekre kolteni"!

 

Az SZMSZ igy ir:

A kozgyules akkor hatarozatkepes,ha azon az osszes tulajdoni hanyadnak tobb,mint a felevel rendelkezo tulajdonostarsak jelen vannak.a megismetelet kozgyules a jelenlevok tulajdoni hanyadara tekintet nelkul hatarozatkepes.A kozgyules a hatarozatat a jelen levo tulajdonostarsak tulajdoni hanyada alapjan szamitott egyszeru szavazattobbsegggel hozza meg.

 

Azaz ha most rendkivuli kozgyulest hivatok ossze,es nem jonnek el sokan,es megismetelt kozgyules lesz,akkor utana mar ha harman eljonnek es abbol ketto igennel szavaz,akkor meglesz a foldeles a fovezeteken?....Akkor koteles a tobbi

nem jelenlevo 37 lakas tulajdonos fizetni,akkor mar nem pampoghatnak? Nem kis koltseg,lakasonkent akar 50 -200 E Ft ,nagysagtol fuggoen.

Ez tenyleg igy lenne?

 

Ugy tudom,hogy ez nem tartozik a rendes gazdalkodas koret meghalado kiadasokhoz,a foldeles kialakitasa./Az SZMSZ akkor 4/5-os szavazattobbseget irna elo./

olvasofiu Creative Commons License 2009.11.29 0 0 185
Szerintem is csak a hitelesített vízóra a vízóra. Arra is hivatkozott a közös képviselő, hogy az is probléma, hogy sokan nem adják le a fogyasztást, így többet fizet aki leadta, a meleg víz felmelegítésre is vonatkoztatva. Mert felosztás van. De jó lenne, ha az SzMSz tartalmazná, hogy aki nem adja le a vízórák állását az helyett az átlag fogyasztása legyen leadva. Nem tudom jogszerű-e, ésszerűnek látszik, de erre határozat nem lett beterjesztve. Ez van.
Láttam arra példát, hogy a kapuba kiírva, aki nem adta le az állást azokat hirdetett időpontba felkeresik ellenőrzés céljából. Itt ez sem működik. Ilyenkor mi van? Gondolom a gondnok, és a vízműveknek csak ellenőrizni kellene, vagy a díjbeszedőnek?
Egy teljes évig voltak akik a kihirdetés után sem hitelesítettek, mégsem volt a tház SzMSz-e szerint elszámolva nekik a fogyasztás, szóvá tettem, de semmi nem történt. A kb 18% tulajdoni hányad önkormányzaté, a képviselőjük sem szólt egy szót sem.
Előzmény: Muezza (184)
Muezza Creative Commons License 2009.10.28 0 0 184
Szerintem a képlet egyszerű: a nem hitelesített vízóra nem vízóra. Akinek nincs hitelesítve, vagy egyáltalán nincs vízórája azokra rá kell osztani a főmérőn képződött maradékot. Ez akár 30-70 eFt is lehet, amit ki kell fizetni ha tetszik ha nem, azon az alapon, hogy a főmérő és a mellékmérők összegének különbségét vélhetően azok fogyasztották el, akiknek nincs mért fogyasztásuk. (A nem hiteles vízóra bármit mutathat, vagyis - a gyakorlatban hiába jó az óra - a bíróságon a tulaj a hajára kenheti.)
A közös képviselő a vízműtől minden vízdíjszámla mellé kap egy csoportos elszámolást, ami rajta van, hogy ki milyen vízóraadatot jelentett le. NEM KELL NEKI KÜLÖN NYILVÁNTARTÁST VEZETNI!
Persze ha mindenkinek rendben az órája, akkor is van különbség. Egyesek szerint ugyanis nem evidens, hogy annyit fizessenek, amennyit fogyasztanak. Nálunk is lopják a vizet rendesen. Nem akarok tippeket adni, de elég nehéz tetten érni a lopót. Szvsz megyünk vissza a kommunizmusba: mindenki képességei szerint fizet, és mindenki szükségletei szerint fogyaszt (még ha ez eredetileg sem így volt elképzelve).
Előzmény: olvasofiu (181)
Muezza Creative Commons License 2009.10.28 0 0 183
Ilyen meghatalmazásosdi nálunk is volt, pedig mi lakásszövetkezet vagyunk. Jött a tag, hogy ő 27-en van saját magán kívül. Na erre legközelebb sürgősen belevettük az Alapszabályba, hogy (rész)közgyűlésen a csak egy háztartásban élő vagy közvetlen hozzátartozó lehet meghatalmazott, a küldöttgyűlésben meg nem lehet meghatalmazással élni. És úgy általában egy ember csak egy embert képviselhet. A poén az, hogy a meghatalmazós hölgy akkora paraszt, hogy bambán nézte, hogy miről szavazunk, és nem egészen értette. Aztán legközelebb megint jött egy köteg papírossal. Mondtuk, hogy ez az idő már lejárt. Csodálkozott, aztán sértődött és elment haza papírostul ;-)
Előzmény: NagyMaci2 (180)
Muezza Creative Commons License 2009.10.28 0 0 182
Ilyen meghatalmazásosdi nálunk is volt, pedig mi lakásszövetkezet vagyunk. Jött a tag, hogy ő 27-en van saját magán kívül. Na erre legközelebb sürgősen belevettük az Alapszabályba, hogy (rész)közgyűlésen a csak egy háztartásban élő vagy közvetlen hozzátartozó lehet meghatalmazott, a küldöttgyűlésben meg nem lehet meghatalmazással élni. És úgy általában egy ember csak egy embert képviselhet. A poén az, hogy a meghatalmazós hölgy akkora paraszt, hogy bambán nézte, hogy miről szavazunk, és nem egészen értette. Aztán legközelebb megint jött egy köteg papírossal. Mondtuk, hogy ez az idő már lejárt. Csodálkozott, aztán sértődött és elment haza papírostul ;-)
Előzmény: NagyMaci2 (175)
olvasofiu Creative Commons License 2009.08.16 0 0 181
Az, hogy a tulajdonosok érdeke, hogy mindenki úgy fizesse a vízfogyasztását amennyit a hitelesített vízórája mér az egyértelmű szerintem. Mint korábban írtam a 2008-ik évben a nem hitelesített vízórák után nem lett a közgyűlés elé beterjesztve a képviselet részéről egy nemvízórás általány, csak idei évre, mondván vannak akik egy év alatt sem hitelesítettek. Utólag nem tudom mit lehet tenni, lehet-e és mennyi időn belül valamit tenni. Szerény számításom szerint nekem 4119 Ft plusz kiadást jelentett, de ez tartalmazza a 10% közös vízfogyasztást is.
A vízművek egy külön téma, csak szócséplés szerintem róluk írni. Az nem igaz, hogy egy közös képviselő nem tudja nyilvántartani, kinek mikor jár le a hitelesítési ideje, és előre akár figyelmeztethet is, de ehhez olyan szerződést kell a tulajdonosok részéről kötni, szmsz, stb.
Előzmény: NagyMaci2 (180)
NagyMaci2 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 180

A mellékmérő szolgálhat a számlázás alapjául a Vízműveknek, szolgálhat a költségfelosztás alajául a társasházban és van olyan  is, hogy csak tájékoztató adatot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy mennyi víz folyt el. A vízmérő megműtése az első két esetben bűncselekmény és bíróságon végződhet, harmadik esetben meg minek!

A baj az, hogy az első két esetben egyaránt a társasház fizet, ugyanis a Vízművek a főmérőn mért fogyasztás alapján mindig a pénzénél van, a többi meg nem nagyon érdekli őket. Ezért kellene a Társasházakban komolyan venni a mellékmérőkkel történő machinációkat! Érdekes módon a tavalyi nagy felbuzdulás után a Vízművek az idén már nem nagyon foglalkozik a lejárt hitelesítésű vízmérők kérdésével.

 

Előzmény: olvasofiu (179)
olvasofiu Creative Commons License 2009.08.09 0 0 179
Azért nem egészen. A mellékmérők megműtése foglalkoztat sok tulajdonost.
Konkrétan megtörtént, hogy a mellékvízmérőről csak a wc volt lekötve. Egy váratlan ellenőrzés derítette fel. Visszamenőleg kellett fizetnie, úgy mintha nem lett volna vízórája. Ahol a közösség odafigyel ott kevésbé fordul az ilyen elő. A vízórák a lakossági fórumokon is előforduló téma. De még tudok írni ilyen esetet.
Előzmény: NagyMaci2 (178)
NagyMaci2 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 178
Van főmérő és van mellékmérő! A főmérőt Budapesten a Vízművek cseréli négy évenként saját költségére, mert az ővé! A mellékmérő a tiéd és azt csinálsz vele, amit akarsz a saját költségedre!
Előzmény: olvasofiu (177)
olvasofiu Creative Commons License 2009.08.08 0 0 177
Nyaralásom alkalmával történt. Ahol nyaraltam, ott a szemben lévő teleknek csak a kerítése volt még kész, kapu nem volt. Épp az utcára mentem ki, amikor egy autó fékezett, és nézte a kapu nélküli telket. Egy helyrajzi szám volt kiakasztva. Tőlem kérdezte a két munkás, tudom-e milyen a házszám, nekik az van megadva. Nem tudtam. Vízórát kellene cserélni. Vízórát? Hát nem is látom, hol ott a vízóra. Ők kérdeztek egy nevet, a tulajdonos nevét, de akkor hallottam először. Kérdeztem, ha ez lenne a telek, akkor miért cserélnének vízórát, hiszen nem is lehetne használni. Válasz:4 (!) év után a DRV akkor is kicseréli az órát, ha nem is használták, ez az előírás náluk.
Kérdés a fővárosban még felszólító levelet sem küld a tulajdonosnak a Vízművek, nem hogy kicserélné a lejárt vízórákat? A tulajdonosnak saját költségén kell a cserét úgy elintéznie, hogy az ellenőrzést is neki kell fizetni.
Persze a kérdés nem kérdés, ez van.
Előzmény: NagyMaci2 (175)
KK-Sali Creative Commons License 2009.08.02 0 0 176
Sziasztok!

Remélem nem offolok nagyon, de kíváncsi vagyok a véleményetekre (báármit kibírok :)
Nos csináltunk egy honlapot társasházunk részére és erről kérnék véleményt.
Honlap címe: www.tarsashaz.wilcon.hu

Köszönettel:
SA
NagyMaci2 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 175

A mellékvízmérő hitelessége hat év, ez után nem képezheti a számlázás alapját. Persze ettől lehet a mérő jó is, rossz is. Lehet számlázni is a mutatott érték alapján, csak nem volna szabad. Szerintem (ez magán vélemény, de megalapozott!) a hat év túl szigorú szabály, ennél jóval többet birnak ezek a szerkezetek! A hat év alatt van olyan óra és nem kevés, amelyen mindössze 70 - 90 m3 víz folyik át! Igaz volt a kezembe olyan is, amelyik 3 m3-nél örökre megállt és a tulajdonos hét éven keresztül hasból mondta be a vízfogyasztást! A Vízművek tavaly nagyon lelkesen foglalkozott a lejárt hitelességű mellékvízórák kérdésével, ígaz a lelkesedés kimerült abban, hogy közös képviselőket noszogatták és nem a tulajdonostársakat! Jelenleg úgy tűnik, hogy a vízművek lelkesen számláz a lejárt hitelességű órák alapján. És én mint kk arra figyelek, hogy minden vízóra müködjön, azaz, ha két kéthónapos időszak alatt nulla a fogyasztás valamelyik vízórán, akkor annak utánajárok!

A meghatalmazások kérdése: még nem voltam kk, amikor nekem gyanus lett az a helyzet, hogy az egyik tulajdonos harmincnál több meghatalmazással jelent meg és a közgyűlés után kértem a közös képviselőtől egy közgyűlési jegyzőkönyv másolatot, melynek szerves tartozéka a jelenléti ív! Hát érdekesek voltak azok az arcok, amelyek rám néztek akkor, amikor megkérdeztem őket, hogy kit hatalmaztak meg azzal, hogy képviselje őket a közgyűlésen.

 

olvasofiu Creative Commons License 2009.07.05 0 0 174
Sajnos a fogalmazással hadilábon állok: a közös képviselő helyett közös képviselet vette át a házat 2005-ben. Így talán jobban érthető a személycsere.
Előzmény: olvasofiu (173)
olvasofiu Creative Commons License 2009.07.05 0 0 173
Már 2005-ben, mikor új közös képviselő lett szóvá tettem egy egyszerű levélben, hogy szeretném tudni kik a lejárt vízórások a társasházban, de egyszerű választ kaptam: vízvonal, és mellette a telefonszám. Lehet, hogy hibás vagyok, mert a közös képviselőt Bp egyik legjobb szakemberének tartottam, mert magas pozicióba volt beválasztva egy ismert egyesületbe, azután furcsa módon másik jött 1 éven belül ugyan onnan mármint a közös képviselő személye lett kicserélve. A miértre pletykát nem írok.
Ha egyszerűen nincs egy közgyűlésen beterjesztve már eleve a határozat akkor egyszerűen kinevetnek, hogyan gondolom, visszamenőleg ráadásul?
A 105 albetétből 18 önkormányzati tulajdon, és részéről sem hangzott el kifogás. Pedig gondolom akit az önkormányzat küld az egy szakember. Sőt idei közgyűlésen a mérésügyi törvényről is azt mondta abban szó sincs arról, amit állítottam: a lejárt hitelesítésű vízóra nem vízóra. Utólag megnéztem: én a kormányrendeletekkel egyberendezett törvényt láttam, és a kormányrendelet írja a vízóra is hitelesített mérőeszköz: lásd internet ott is fel van téve. A tulajdonosok felelősége az egész akiket szinte semmi nem érdekel, csak hogy minél kevesebbet kelljen fizetni, de szerintem indokolatlanul magas az is, még az sem érvényesül.

Az is probléma, hogy évek óta egy tulajdonos kb 25-40 megbízással érkezik, így már arról is vita volt, hogy akkor minek a megjelent tulajdonos rajta kívül, mert pl 40+18 szavazat esetén minden el van döntve. Az érdekelne, hogy a közgyűlésen jogom van-e megtudni kik a megbízok, felírnám kik azok, hogy a pletyka helyett akár a tulajdonosoktól tudakolnám adtak-e egyáltalán megbízást, és tudnak-e arról, hogy milyen helyzet áll elő. ha egy ember szavazata 25-41 támogatással esetleg előnytelen döntést is eredményezhet?
Előző kérdésemre köszönöm a választ.
Előzmény: Kharmiene1 (172)
Kharmiene1 Creative Commons License 2009.07.05 0 0 172
A vízóra lejárt hitelesítési dátumáig visszamenőleg meg kell emelni az adott tulajdonosok kötelezettség előírását vízóra nélkülire. Ha lecseréli, hitelesítteti, akkor annak dátumától kell visszaállítani a kötelezettséget vízórásra. Ha a szabályozások meg vannak (és úgy tűnik), akkor ezt a közös képviselőnek önmagától is meg kell tennie...
Előzmény: olvasofiu (171)
olvasofiu Creative Commons License 2009.07.05 0 0 171
A lejárt hitelességű vízórákkal kapcsolatban.
2008 májusában a 2007-ről szóló éves elszámoló közgyűlésen (nem szó szerint): A Vízművek megküldte azon tulajdonosok névsorát akiknek 2007-ben, vagy már korábban (!jó pár volt!) lejárt a hitelesítése. (Ez a közös képviselet 2005 óta van).A faliújságon megtekinthető a névsor, és mindenki aki rajta szerepel cseréltesse le a lejárt vízóráját.
2009 május éves elszámoló közgyűlés (nem szó szerint): Van aki egész évben (2008-ban) nem cseréltette le a vízóráját, (meg újak is vannak gondolom), ezért ez évtől mint nem vízórás más közös költséget fizet, mint a hitelesített vízóra tulajok, mind addig míg nem jelenti vagy igazolja a cserét.
Kérdésem volt a közgyűlésen, ha egyszer egy vízóra nem hitelesített, akkor nem vízórás az illető, akkor már előző évben is nem vízórás volt, miért nem szedtek tőle más összeget? (amikor ez már korábban gyakorlat volt?) Lásd mérésügyi törvényt, meddig vízóra egy vízóra!
A társ.ház szmsz-e tartalmazza 1998 óta kinek, hogyan kell fizetni elvileg, és a közös vízfogyasztás fogalmát, és elszámolás módját.
Mi van ilyenkor?
caterina3 Creative Commons License 2009.05.04 0 0 170
Sziasztok! Az Öko-program megvalósításához -- ha az SZMSZ erről külön nem rendelkezik -- szerintetek minimum hány százaléknyi egyetértés szükséges? Mi vonatkozik ide konkrétan?
NagyMaci2 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 169
Szabályos, de gondolom alapító okirata van a háznak!
Előzmény: labuci (167)
labuci Creative Commons License 2009.03.19 0 0 167

1987-es alapítású 4-lakásos társasházban lakok. A közös képviselet eddíg lakásonként rotálva volt megoldva, amiért az aktuális képviselő nem kapott díjazást. Az pénzügyi mozgásról pénztárkönyvet vezettünk. Szabályos ez így, vagy kötelező egy társasházi bankszámla, fejújítási alap, SZMSZ stb... Egy új tulajdonos szerint ez így szabálytalan.

VéghAttila Creative Commons License 2009.03.12 0 0 166
Pedig anélkül nem megy...
A közös képviselőt kéne megkérdezni. Nála kell lenni jegzőkönyvnek a közgyűlésről, amiből minden kiderül.
Jó esetben...
Előzmény: lolka_bolka (165)
lolka_bolka Creative Commons License 2009.03.12 0 0 165
Mindenkinél lecserélik.
Szerintem ez van:

"Ha a Társasház Közgyűlése döntött a cseréről, abban az esetben a döntés kötelezi az egyéni tulajdonosokat."

De nem emlékszem közgyűlése.
Előzmény: VéghAttila (164)
VéghAttila Creative Commons License 2009.03.12 0 0 164
Szia,

Hát így tényleg gyanús...
A Vízművek ajánlása szerint a vízórákat érdemes 6 évente lecserélni és újrahitelesíttetni.
Maga a vízóra a Vízművek tulajdona, azért nem kell fizetni.
Pénzt csak a kiszállás/csere/hitelesítés/stb -ért kérnek. Ennek költsége általában 5000-től felfelé... A 17e egy kicsit borsos...
Senkit nem lehet egyénileg kötelezni erre. Ha a Társasház Közgyűlése döntött a cseréről, abban az esetben a döntés kötelezi az egyéni tulajdonosokat.

Üdv:

Végh Attila
mwinvestments.hu
Előzmény: lolka_bolka (163)
lolka_bolka Creative Commons License 2009.03.10 0 0 163
Sziasztok!

Angyalföldön élek egy 10 emeletes lakótelepi házban.
Felhívott ma a gondnok, miszerint nem tudott elérni, ezért mondja az időpontot, (ami nekem mindegy, mert itthon vagyok egész nap), és akkor a jövő héten jönnek beszerelni az új vízórát.

Jah, és hogy ne felejtsem el, hogy ennek 17e forint anyagi vonzata van, amit postán fizessek majd be oda, ahova a közös költséget is szoktam.

Kérdeztem, hogy én nem kértem cserét, bár előfordulhat, hogy ki kell cserélni időnként, de miért kell nekem ezért fizetni?

Erre ő mondta, hogy de hiszen hát azért, mert ez új digitális, és soha nem kell leolvasni, és örökre ott marad.

Még csak fél éve lakom itt, előtte nem laktam lakótelepen, lehet, hogy minden ok, és csak nekem gyanús?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!