Jaj, nem téged kritizállak. Pontosítok. Mindenkinek megvan a maga vezetési ritmusa. Ha egy lassabbal találkozom, akkor én is igyekszem minél hamarabb megelőzni. Nálam mondjuk nem jelenti azt, hogy záróvonalnál előzöm meg, de vannak hülyék, akik saját, vagy bárki más élete árán is megelőzik a lassabb járművet. Bicajon néha úgy érzem, mintha a kreszben benne, hogy a kerékpárost kötelező azonnal megelőzni, bármilyen veszélyes közlekedési helyzetet teremt is a manőver.
"Nevezett szakaszon ha megyek 60-80 km el". Szerintem vagyunk egy páran, akit idegesít, ha ott valaki 60-al megy. 90 a megengedett, és bárki beülhet mellém, én annyival teljesen biztonságosan, a sávomat nem elhagyva végig tudok menni oda-vissza. Ez nyilván normális útviszonyokra vonatkozik. Én bekameráztam volna a szakaszt, hogy visszatartsa az idiótákat a száguldozástól, meg látható legyen mi okozza a baleseteket. Mert én csak a balesetekről értesülök, de arról nem, hogy pontosan mi volt az oka az adott balesetnek. Most majd lelassul ott a forgalom, a béna sofőrök és a rossz műszaki állapotú autók által okozott balesetek miatt. Nagy öröm. Szerencsére már ritkán járok arra.
A soroló sáv már csak következmény. Alapvetően 1 - 1 sávot képeztek ki egy hosszú szakaszon, ahol - valamilyen okból - nagyon sok volt a baleset. Eddig bármit csináltak nem volt hatásos. Ez most szívás lesz az általad is leírt szituációk miatt, de úgy látszik mi autósok csak ilyen drasztikus megoldásokból értünk.
Csak annyi a gond, hogy bármilyen korlátozó-lassító megoldás ezen az úton minden valószínűség szerint növeli az andornak-maklári út forgalmát. :(
Tegnap délután (is) voltam Egerbe, Kerecsend felől mentünk autóval.
Mi az oka annak, hogy pl. a kapaszkodó sávot megszüntették kb. 2 balra fordító sáv miatt olyan helyen, ahol szerintem kb. 3 autó fordul be hetenként?
Az az érdekes, hogy erről az átalakításról nem találok semmi említést a neten (vagyis a google nem talál)
Viszont van egy mondhatni friss, ma egy hónapos heol cikk, ami összefoglalja az elmúlt években történteket, de ez is csak annyit mond erről: "A napokban az említett szakaszon ismét újfelújítási munkálatokat végeznek."
Ma 2x mentem végig azon az úton. Tényleg volt pár elmebajos...
Kár, hogy egyre rosszabb az állapota, helyenként a padka gyalázatos és van benne néhány olyan kereszt irányú törés, hogy az aztán odaver a futóműnek rendesen.
Ma volt egy túrám délután 13."Eger - Mezőkövesdre. Enyhe fagyott hószálingózás, feltűnően nagyon sok autó mozgott.Aki ismeri az utat tudja, néhol nagyon kell vigyázni, néhol meg lehet engedni. Mivel nem menteni kellett, bekapcsoltam a tempomatot 80km re. Az út szuper síkos volt a gördülő hó miatt, amit az autók nagyjából levertek. Nyugival haladás közben jó néhány donorjelölt lőtt el mellettem mint a rakéta. Igaz nekem egy szar rokkantautóm van Volvó 2000T 180 lóerővel, tehát sehol nem vagyok a kivagyi márkák terén. De ahogy ezen a hegyes-völgyes területen, hogyan mennek bele előzésekbe az egyszerűen hajmeresztő.
Azt szoktam mondani mint egy orvos barátom, sietnek a donor szervízbe.
Nem tudom felfogni, hogy miért kell a halálba sietni?
Ha a Kerecsendi úton megy előttem egy szar, miért kell szabálytalanul megelőzni, kihül a pina vagy a kávé? és ezért kockáztatunk?
Sajnos a balesetek legtöbbjét az értelmetlen kockázatvállalások jellemzik.
Engem azért mérhetetlenül tud dühíteni, amikor nincs korlátozás, a körülmények is jók és mégsem haladunk. Most nem feltétlenül erre a szakaszra értem, azt kerülöm, inkább megyek a K2-n vagy Maklár felé.
Mi az oka annak, hogy pl. a kapaszkodó sávot megszüntették kb. 2 balra fordító sáv miatt olyan helyen, ahol szerintem kb. 3 autó fordul be hetenként?
A soroló sáv már csak következmény. Alapvetően 1 - 1 sávot képeztek ki egy hosszú szakaszon, ahol - valamilyen okból - nagyon sok volt a baleset. Eddig bármit csináltak nem volt hatásos. Ez most szívás lesz az általad is leírt szituációk miatt, de úgy látszik mi autósok csak ilyen drasztikus megoldásokból értünk.
Tegnap délután (is) voltam Egerbe, Kerecsend felől mentünk autóval.
Mi az oka annak, hogy pl. a kapaszkodó sávot megszüntették kb. 2 balra fordító sáv miatt olyan helyen, ahol szerintem kb. 3 autó fordul be hetenként? Kitettek 70-es táblákat is, noná, hogy a rendőrök este már ott álltak a "háromlábúval"!
Persze hazafelé jövet kifogtunk egy autómentőt, amit gyakorlatilag Kerecsendig kísértünk végig tucatnyian...