Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

KunBela Creative Commons License 2000.07.05 0 0 43
Hali!
Elmondom, miert hordom oda. Nekem megvan a franko fapados szerelom, erosen fapados muhejben dolgozik, kisebb dolgokat par doboz sorert is megcsinalja. Maximalisan meg vagyok vele elegedve, mondjuk este 6 utan mar nem lehet vele ertelmesen beszelni (mert s*ggreszeg). Markaszervizt eddig egyet sem lattam. Eddig. Ugyanis most olyan baja van, amit nem bir az oreg ficko megcsinalni : asszomngya, nincs muszere hozza. Ezekhez az uj szarokhoz mar ui komoj muszerpark kell. Es ez a muszer csak opel szervizekben van. Ja, rangat az alapjaratom. Nem ingadozik, rangat. Lehet vele menni frankon, csak engem zavar, mind1.. Szoval voltam egy kisebb opel szervizben, ott 1/2 napot szivott vele egy oreg fazon, ott alltam mellette, szetszedte, kipucolta a megfelelo reszeket, osszerakta, es ugyanojan volt. Fizettem ott vmi minimalis penzt (1e ft). Ok tanacsoltak, vigyem ojan hejre, ahol tobbet lattak, es talan tapasztaltabbak..Hat ezert. Es nem szivesen viszem; be vagyok tojva, h elb@sszak. Ja, es akkor ott fogok allni mellettuk.. Koszi a tanacsot.
udv
bela
Előzmény: hzolee (42)
hzolee Creative Commons License 2000.07.05 0 0 42
Nem értem, miért hordjátok márkaszervizbe?
Garanciális? Garanciaidő alatt is lehet váltogatni, gombos, siller, stb..?
Én márkaszervizekkel (régi forddal) csak szívtam. Volt ahol készségesek voltak, levettek pénzre és nem csinálták meg rendesen, és volt ahol lekezelően bántak velem a régi de szép autó miatt és szintén nem csinálták meg rendesen. nem tudták vagy nem akarták, nem is érdekel. márkaszervizekről CSAK rosszat hallottam, de nemcsak opel hanem bmw-szinten is. Pl: koccos autót lebiztosítózás után megcsinálják, a csomagtér nem nyílik lakatolás után. Illető visszaviszi hogy javítanák-e meg, autó ottmarad. Délutánra eltűnik a CD-tárból a betöltő vagy miafene, 10db CD-vel. (ez csak otthon derült ki, ugyhogy nem volt reklama.) Ilyenek ezek. Keressetek öreg szakikat, meg egy-fős opel-specialista szerlőműhelyeket, ismerősök által beajánlott bejáratott helyeket. esküszöm egy bontósra inkább bíznám a kocsimat, mint márkaszervizre, akármilyen tipusról is van szó.
(Ja, azt az AutóPiac cikket én is olvastam, mikor a Daewoo-s nőnek az istennek nem csinálták meg a kocsiját, csak egyre inkább elrontották. Amint megjelentek az ujságírók, lett nagy bocsánatkérés és javítás 1000rel).
z.
PÍT Creative Commons License 2000.07.05 0 0 41
Schiller Opel=Opel Killer
Előzmény: Paff (40)
Paff Creative Commons License 2000.07.05 0 0 40
No Igen "Schilller Opel, a szervíz szuper..."

Minél nagyobb egy szervíz anál kevésbé figyelnek oda az autóra, todmivan, jön a következő, eztazt összecsapuk, f&*?szom. És anál hígabb a szerelőgárda is. Én eddig a nyagyokkal csak szívtam. És rohadt szemetek az alapján dolgoznak, hogy mennyire vagy zsíros.. Egy 1,2-es full fapad kis Corsa-val ne várjon kegyelmet az ember fia! Lehet, hogy a bőrüléses Omega-t szépen csinálják meg, de ha olcsóban utazol nincs kímélet. Azé szorítunk neked, hátha!!

Előzmény: KunBela (36)
PÍT Creative Commons License 2000.07.05 0 0 39
Szia!
Erre szvsz két meg oldás van. Vagy Te határozottan kijelented, hogy megvárod és kiséred az autót mindenhová, saját felelőségre mész be a szervíz csarnokba / csak úgy fognak beengedni/, amihez jogod van.De így ugrik egy napod.Vagy térdre, imára...
Előzmény: KunBela (38)
KunBela Creative Commons License 2000.07.04 0 0 38
Megnyugtattal :( Sajnos, most mar muszajbol viszem ide, hatha legalabb ertenek hozza. En a gombosrol hallottam, hogy rossz a hire, itt a haver kocsijat normalisan megcsinaltak..Hat osszeteszem a kezem csutortokon, asszem...
udv
bela
Előzmény: gabriel_ (37)
gabriel_ Creative Commons License 2000.07.04 0 0 37
Lehet hogy meguszod. Amugy az egyik legrosszabb hiru ceg ami letezik ...
Előzmény: KunBela (36)
KunBela Creative Commons License 2000.07.04 0 0 36
Sziasztok!
Ugh, most jol betojtam.. Mit tuttok a Schiller Opel szervizrol? Csutortokre vagyok ugyanis bejelentve..Eddig ott alltam enis a szerelok mellett, de ez egy olyan szerviz, ahol allitolag reggel le kell adni az autot, es delutan mehetsz visza erte..Ugye most akkor nem fogjak a 1/2 automat lecserelni vmi zsak kakira?? Hmmm?? :(
udv
bela
PÍT Creative Commons License 2000.06.30 0 0 35
Sziasztok!
Én szeretem az Opeleket.Sok bajom nincs velük.Annak ellenére, hogy volt egyéni probléma vele ,mint saját ,mint a családon belül.
Viszont, ha jól emlékszem, a topikot nem az Opel autók fikázására, hanem az "igen tisztelt" Opel Hungary és a hozzákapcsolódó kereskedői hálózat, azon belül a a tetűláda Opel Rupesky "korekt" magatartására nyították.
A hibák viszont hibák ezek tények,de gondoljatok bele mennyi Opelt értékesitenek 1 évben ? Ha jól emlékszem M.o.-n a 2. helyen állnak.Már csak a nagy számok törvénye alapján is sokkal több hiba fog előjönni, mint mondjuk a BMW-nél ami egy évben kb.250 db-t ad el.Ez nem mentség ez is tény.
Tény továbbá az is, hogy sok az Opel márka kereskedés is /kb 60 db/.Hát elég vegyes a felhozatal, annak ellenére, hogy a normák adottak.
Sok a McDonált's étterem is, az egyik koszosabb, a másik tisztább,az egyik gyorsabb, a másik lassabb, és kökemény normák itt is vannak .Személy szerint, ha nekem valami nem tetszik én oda többet be nem teszem a lábam.Keresek egy elfogathatot,sajnos kiválót nem biztos ,hogy találok.De mint tudjuk ez már szubjektív is tud lenni.Sajnos a felelőség az Opel Hungary-é aki úgyan úgy sz@rik az egészre, ahogy rá sz@rik az anyacég.
tcaoe Creative Commons License 2000.06.30 0 0 34
Hát... Ami opellel én találkoztam(főleg Corsa meg Astra A/B), azokkal szvsz 90%-ban az volt rossz, amit a márkaszervízben elb*sztak. A garázsszomszédom most a második Corsáját küldi, 40000 alatt nem volt vele semmi(ez 1 év), mert az elsőből okulva nem viszi szervízbe, csak olajcsere+ilyesmik céljából, ott áll mellette, és szigorúan néz, ha valamit ki akarnak cserélni. Igaz, ő régi opeles, és nagyon ért hozzá. Én a Renault ill. Ford szervízben szoktam hasonlóképp viselkedni.
paternoster Creative Commons License 2000.06.30 0 0 33
Elképedve olvasom az Opel típushibákról szóló írásokat.

Ide Ausztráliába is jut Corsa, Astra meg Vectra is, európai import most mind, és semmi hasonlóan borzasztót nem hallottam róluk, de még rosszat se. A Vectrát különösen dícséri az itteni szaksajtó menetdinamikájáért, és a minőségen sem akadnak fönn, pedig itt ebben a Toyota az etalon.

Lehet, hogy csak azért jobbak, mert Holden jelvény van rajtuk Opel helyett ? Vagy ekkora különbség van az Opel minőségében aszerint, hogy melyik piacra megy ? (Merthogy az itteni előírások megkívánnak egy-két dolgot ami miatt külön kell kezeljék a gyárban az idejövő kocsikat, meg a futóműveken is vannak az ausztrál viszonyokra való módosítások.)

Frigyes Mester Creative Commons License 2000.06.29 0 0 32
Sziasztok!

Csak annyit, hogy a feleségemnek 1.0 12V Corsa-ja van, nekünk is
behorpadt a tank, de vagy 20 liternyit, így azt mondták, le kell cserélni.
Ezzel párhuzamosan tönkrement a kipuf dob (3 év 30E km!!), azt is le kellett cserélni,
(bár ez lehet hogy azért volt, mert valahol megütötte valami)
ez együtt 100 rugó.

Azt hozzá kell tennem, hogy nem a szervíz ellen ágálok, hanem az Opel
típushibák és minőség ellen, mivel ugyenebben a szervízben garanciálisra vettek
egy olyan hibát, ami a mi lustaságunkból adódóan fejlődött ki, nem mentünk szervízbe,
mikor kigyulladt a sárga lámpa.

Ettől eltekintve nincs bajunk a kocsival, az asszony így is szereti.
Mindenesetre én nem Opelt vettem.

F.M.

ig Creative Commons License 2000.06.29 0 0 31
De pl. bejohet a szerelo haverja:
-Vazze, szetment a fekem!
Mire a szerelo:
- Itt all egy, csak 60-at futott, jo lesz? Olcso...
Előzmény: gabriel_ (28)
Paff Creative Commons License 2000.06.28 0 0 30
54 e csak a cuccos ára, a munakdíj 5000 Forintok / óra (Qrva életnek kellett nekem diploma, inkább mentem vóna Ople márkaszervizesnek!)

Aztat a fogyasztást 90-nél csinálja, mondjuk ha 120-szal léped (bár nem vagyok egy nyúzós tipus, és azér ennek az 1,2-esnek nem véletlenül "City" a neve) akkor olyan 5-5,3 közé megy. Télen + . liter kb.

Inner Circle Creative Commons License 2000.06.28 0 0 29
Nekem van egy ismerősöm aki egy nem megnevezett márka nem megnevezett szervizében dolgozott, őt hallgatva nem a fenti véleményed alakulna ki. (Az óradíj SZVSZ a a fék le- és feltételéért is jár, szóval az 54e az extraprofit.) Lopnak mindent, a biztosítékdoboztól a hangszórókig, kész csoda hogy a vevőknek össze lehet rakni egy-egy egész autót. A főnök mindenkit leb*sz hogy nem szabad lopni, de mikor az ő kocsijában a riasztót szerelték, és felnyitották a gépháztetőt, hát nem felszínre bukkant a már régóta égre-földre keresett szupererős akkumulátor? A pótalkatrészek másodlagos piaca virágzik, ellenőr azért van, hogy ha elkapja a csínytevőt, akkor a haszon felét eltegye.
Persze a márkaszerviz gondosan továbbpasszolja a költségeket, az árakat gondolom senkinek nem kell bemutatni. (Gondolom, a kocsiról a mézesmázosan "Nem volt még teljesen rossz, de azért kicseréltük mert ez a szép autó megérdemli!" jelszóval leszedett alkatrészek se fejezik be földi pályafutásukat, kis festék rá esetleg és mehet tovább second-handként - az új alkatrész persze teljes árú.) Amitől viszont a falnak mentem az az, hogy kicserélik a rendszámtáblatartó keretet a sajátjukra (a fene se kérte, szóval pofátlanság, de ettől még lehetne "kedves gesztus"), és felszámítják a keret árát. Én kivertem volna a balhét, de nem az én kocsim volt. Sz*revészet magasfokon! Ha már levágnak X tízezer forintra, akkor ne azon a nem egész kétezer forinton cigánykodjanak velem, vazze, mintha az S-Mercire kétezer márka felár lenne a csillag!

Na de azt hiszem a márkaszervizek szidására van egy-két topik, itt esküszöm mostantól csak az Opelt fogom szidni! :)

Előzmény: gabriel_ (28)
gabriel_ Creative Commons License 2000.06.28 0 0 28
Mondjak meg mikorra jojjek vissza...
Telefonaljanak ha feloran belul sorrakerul...

Amit leirtal, ahhoz harom feket kell "megmozgatni". Azert ezeknek a kutyautoknek magasabb az oradija annal, hogy egy 54e-s (szerelessel egyutt annyi vagy anelkul?) cuccot haromszor mozgassanak.

Előzmény: Paff (26)
sommázó Creative Commons License 2000.06.28 0 0 27
"országúton 4,3-4,8 l között iszik" Ja!
Szóval Te tartod fel a forgalmat az országúton 60-as tempóban! :)
Előzmény: Paff (24)
Paff Creative Commons License 2000.06.28 0 0 26
Fék: Természetesen nem tudom mit jelent a "tropa" Elvittem az autót, mert valamilyen surrogó kis hangot hallottam fékezés közben. Megnézték, és a fejket fogták, hogy ennek vége, hát ezzel járni sem szabad ez a fék így meg úgy. Lehet, hogy szégyen, de nem nagyon értek a mszaki dolgokhoz, ők meg persz abban frankón profik, hogy úgy mondják el mi a répa van, hogy még a Williams szerelőőgárdája sem értené meg.
Egyébként ha belegondolsz miért ne? Beérkezik egy autó, valóban tropás a fékje, A mellette levő állványon ott az én kis kocsim, úgyis fel van emelve, kicsit használt a fékje de nem kell lemenni a raktárba, meg ott van a sarokban egy dobfék amit kiszereltek valami totálos autóból, eléggé szar már, de innen még el tud vele menni ez a Jankó, úgyse nézi meg a féket nem azért jött... Eredmény: A tropás fékes kocsi azt hiszi kapott rendes új féket, de hamarabb visszajön. A 60 ezres autó (én) aminek sajna nincs baja majd visszajön mert ez a fék már nem bírja sokáig, és tisztán zsebretehetünk egy vadiúj dobféket. testvérek között is 54e Ft...
BEnzintank: Nem gondolod, hogy hagyják,hoyg ott téblábolj?! "Áááá kedves uram, szét kell szednünk a rendszert, a kollégáknak előtte még be kell fejeznie 3 autót, délutánra meglesz majd jöjjön vissza, ott a buszmegálló..."
Előzmény: gabriel_ (25)
gabriel_ Creative Commons License 2000.06.28 0 0 25
En is utalom a szervizeket. Mindet, nem csak az Opelt. Mondjuk Nemetorszagban tenyleg az Opel a legszarabb nemet, de mondjuk a Renaultnal is anyazni kell (kollega mondja) neha.

De azert az nem tul valoszinu, hogy egy 60e-t futott dobfeket kicsereljenek valami masra, szerintem nem eri meg azt a munkat, hiszen nem vadiuj.
Az, hogy egy honapra ra "tropa" volt, szerintem leginkabb is pech...
Bar azt se irtad hogy mit jelent az a "tropa" ... vagyis hogy mi romlott el.

Egyszer maradj ott amig csinaljak a tankodat, hatha akkor meglesz a hiba...
Vagy vidd el egy nem-markaszervizbe ahol csak akkor fizetsz, ha megoldottak a problemadat.

Előzmény: Paff (24)
Paff Creative Commons License 2000.06.28 0 0 24
Már t0bb mint 3 éves is van ay a Corsa...

Szerintem nem igaz, hogy az Opel mint autó lenne rossz. A szervizhálózat a penetráns, maffiózók gyülekezete. Valaki írta, hogy szerinte jó alkatrészek helyett kukásat tesznek be. Én is erre gyanakszom, beadtam a hibátlan autót az Opel Tóth-hoz 60 ezres szervízre, az hagyján, hogy legomboltak tőlem annyit amennyit nem szégyelltek, de a komplett szervíz után 1 hónappal hogy hogynem teljesen tropa volt az egész hátsó dobfék, ami elvileg 250 ezret is kibír, és én nem rallyzom az autóval!

A benmzintank ügy: Behorpadt a tank (eldugult a szellőztetés, állítólag tipushiba) kifújták, Azóta benzinszag van az autóban. Eddig 3 azaz 3 hivatalos márkaszervízbe vittem el, (ott ugye profik úgy ismerik az autót mint a tenyerüket és mondom ez állítólag tipushiba) és nem találják, mi lehet a baj, hol szivárog a benzin. Egyik sem. Szerintem meg olyan gond van, amivel kicsit melózni kéne, hát b*%nak rá. Cseréljem ki a tankot 50 rugóért.
Hangsúlyozom, szerintem maga az autó tökjó, városban 6,5 l. országúton 4,3-4,8 l között iszik, )1,2 CorsaCity) csak a szervizek mocskosak, trehányak, így nem csoda, ha szétesnek a járgányok. Tisztelet a kivételnek, mondjátok meg a címét!!!

Előzmény: vince (22)
vince Creative Commons License 2000.06.28 0 0 23
még valami, van az extrán, és asszem a nexuson egy gyűjtemény autók típus hibáiból. Oda is írjátok ezt meg
vince Creative Commons License 2000.06.28 0 0 22
Vazze, ha előbb tudom hogy cuda az opel rupesky-vel hadakszik. A főnök címe : rupesky@matav.hu Igen csak megfingathattam volna a manust, illetve mielőtt előkerültek volna a kések, lehet, hogy tök szépen barátilag kértem volna, és cucu ügye egyből sínre lett volna téve. A francba, hogy ilyen későn jövök ide. Különben azt tudnám javasolni, ne menjetek rupeskyékhez mert nagy zsiványok.

Úgy látom mi akkor a szerencsések közé tartozunk, mert nekünk eddig "csak" benzintank csere, index kapcsoló csere, és húzós kötelező szervízdíjak voltak a 2 éves Corsa-nál, amelyiknek néha szintén magától fölpörög az alapjárata.

YikeSS Creative Commons License 2000.06.28 0 0 21
Nekem is volt egy ismerosom, aki sokat szivott az uj Astrajaval. Mindig bizonygattak neki, hogy o a hulye.
Sajnos az OPEL a nemet autogyartas SZEGYENE! Egy hulladek!
Lehetne jo is, de nem az. Esetleg megprobalhatnak osszerakni neha. De nem teszik.

Miert? Kituggya.........

A magyar opelkereskedok/szervizek MONNYANAK LE!!!!!!!

YikeSS

Porter Creative Commons License 2000.06.27 0 0 20
Opel, meg a nagy nemet minoseg...mekkora baromsag.
Ha osszeszamolod, hogy a kulonbozo topic-okban hanyan irtak az autojuk hibajarol, az Opel-osok boven dobogosok lehetnenek.

Nemetorszagban egyebkent az Opel komoly image-gondokkal kuzd. Kb. annyira divat ma Opel-lel jarni, mint az ALDI-ban vasarolni.

Detonátor Creative Commons License 2000.06.27 0 0 19
Az is egy durva történet. Én az A2-ben olvastam a dolgot. Szép hosszú cikk volt.
Cuda!
Szerintem is próbálkoznotok kellene autós lapoknál. Arra azért érzékenyebben reagál a "szakma", mint a hírlapokra. Ez valami borzalmas érzés lehet, amikor kifizet az ember egy valag pénzt, egy új autóért, és kiderül, hogy egy nagy rakás hulladék.
Előzmény: Gali (17)
Harvester Creative Commons License 2000.06.27 0 0 18
Egy kis elégtétel nektek. A barátnőm most akart egy kis Opelt venni. Na nem fog. Nem hagyom. Sikerült lebeszélnetek.

És sok sikert a pereskedéshez.

Harvester

Gali Creative Commons License 2000.06.27 0 0 17
Sziasztok !

Sajna ez nem csak az Opelnél fordul elo. Pár éve láttam a TVben egy autos musort és ott egy manus az új Seat Toledóját szapulta az ugyanis ázott nem is kicsit. Hogy ,hogy nem a riportmusor után nagynehezen (akkora már kb 2-3 éves huzavona után ) kicserélték neki...

Fabrik Creative Commons License 2000.06.27 0 0 16
En megjavítottam egy omega bal ajtaját (első-hátsó), amikor nem adta meg a jobbkezet :). Nem lóg, mert beépült az utastérbe, nekem meg ingyen fényezték az autómat és a doblamazamet, meg a homlokfalamat kicserélték (a doblemez már rohadt). Hihi, ezt is a Hungária fizette:)
agi521 Creative Commons License 2000.06.26 0 0 15
Sziasztok,

nekem is Opelom van 15 hónapos /lekopogom nem volt különösebb vele 15e van benne/, csak azt nem értem amikor átveszem az autót,
kb. 3 napig vizsgálgatják +vizsgáztatják és azon kívül, hogy felszerelik a
hátsó sárfogó gumit vmit tényleg átnéznek vagy csinálnak? mi a sz@rért
kérnek el közel 50 rugót az üzembehelyezésért.ezek után nem fordulhatnának elő
ilyen gázos műhibák.

egy biztos, a márkaszervizben is ott állok az autó mellett és a szerelőnek
is csúsztatni kell min. 1-2 rugót.

üdv
zoli

pampalini Creative Commons License 2000.06.26 0 0 14
Halihoo!

Opelekkel kapcsolatban nekem nincs sok pozitív történetem, de lenne egy ötlet:
Az index-et is olvassák egypáran... Esetleg a főszerkesztőt meg kellene környékezni...

Most csak ennyi...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!