Ezen én is gondolkoztam, sokkal könnyebb lenne az elődöntőbe jutás, ha Algéria kiejti a németeket, de egy Fro.-Algéria meccsnek beláthatatlan következményei lehettek volna.
Papíron 96-tól tavaly decemberig Franciaországban éltem. Elég jól ismerem az ottani állpotokat. Németeknek kb. 5ezer francia köszönheti meg, hogy nem lett felgyújtva az autója.
1998-ban pont azon a napon voltam Marseille-ben, mikor az ott rendezett Anglia-Tunézia focimeccs miatti verekedés volt. Sajnos nem engedtek le minket a buszról, pedig a főnök egy angol volt.
Lloris, Matuidi és Benzema tolta végig minden meccset. Minden meccsen apró pici variálás volt, kivéve az Equador ott belelehetett nyúlni, Nigéria egy helyen váltott a kéztörött Babatunde helyett Moses!
Minden meccset megnyerve nem lehet vb-t nyerni. Nem a csoportkörben kell 100%-on pörögni, szerintem Honduras ellen 50, Svájc ellen 100, Ecuador ellen 30%-ot adtak ki magukból. A cél teljesítve: meglett a csoportgyőzelem, elkerülték az argentinokat. Emellett DD tudott pihentetni, vélhetően nem volt sérülés (Sakho?) és senki sem kapott pirosat.
Franciaország továbbjut: – ha nem kap ki Ecuadortól – ha kikap Ecuadortól, és Svájc nem győzi le Hondurast – ha legfeljebb 3 góllal kap ki Ecuadortól, és Svájc legyőzi Hondurast – ha legalább 4 góllal kap ki Ecuadortól, Svájc legyőzi Hondurast, és jobb Svájcnál az összevetésben* (5–2)
Ecuador továbbjut: – ha legalább 4 góllal legyőzi Franciaországot – ha legfeljebb 3 góllal győzi le Franciaországot, és Svájc nem veri meg Hondurast – ha legfeljebb 3 góllal győzi le Franciaországot, Svájc megveri Hondurast, és jobb Svájcnál az összevetésben* (1–2) – ha döntetlent játszik Franciaországgal, és Svájc nem veri meg Hondurast – ha kikap Franciaországtól, és jobb Hondurasnál (2–1) és Svájcnál (1–2) is az összevetésben*
HONDURAS–SVÁJC – ÉLŐBEN AZ NSO-N! Manaus, Arena Amazonia, 22.00 (tv: M2). Vezeti: Pitana (argentin) Honduras: Valladares – Beckeles, Bernárdez, Figueroa, J. C. García – Ó. B. García, W. Palacios, Claros, Espinoza – Bengtson, Costly. Szövetségi kapitány: Luis Suárez Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Schär, R. Rodríguez – Behrami, Inler – Shaqiri, Xhaka, Mehmedi – Drmic. Szövetségi kapitány: Ottmar Hitzfeld
Svájc továbbjut: – ha legalább 6 góllal legyőzi Hondurast – ha legfeljebb 5 góllal győzi le Hondurast, és Ecuador nem veri meg Franciaországot – ha legfeljebb 5 góllal győzi le Hondurast, Ecuador megveri Franciaországot, és jobb Ecuadornál (2–1) vagy Franciaországnál (2–5) az összevetésben* – ha döntetlent játszik Hondurasszal, és Ecuador kikap Franciaországtól – ha 1 góllal kap ki Hondurastól, Ecuador legalább 3 gólos vereséget szenved Franciaországtól, és jobb Ecuadornál az összevetésben* (2–1) Honduras továbbjut: – ha legalább 4 góllal legyőzi Svájcot, és Ecuador kikap Franciaországtól – ha 2 vagy 3 góllal győzi le Svájcot, Ecuador kikap Franciaországtól, és jobb Ecuadornál az összevetésben* (1–2)
Mellényúlni mondjuk nemtud minden posztra két azonos játékos, Kolumbia mellett nekik van megitélésem szerint meg Argentina mellett a legbővebb keret. Még a Braziloknak sincsen ennyire bő!
Kicserélte az egész csapatot Deschamps, nem feltétlenül jó, lásd Spanyolország, pont Franciák vertek nekik oda és döntőig 2006-ban. Bár lehet ez a csapat is szétdarálja Equadort.
ECUADOR–FRANCIAORSZÁG – ÉLŐBEN AZ NSO-N! Rio de Janeiro, Maracana, 22.00 (tv: M1). Vezeti: Doue (elefántcsontparti) Ecuador: A. Domínguez – J. C. Paredes, Erazo, Guagua, W. Ayoví – A. Valencia, Minda, Noboa, Montero – E. Valencia, Arroyo. Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda Franciaország: Lloris – Sagna, Koscielny, Sakho, Digne – Pogba, Matuidi, Schneiderlin – Sissoko, Benzema, Griezmann. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
7 cserét csinált. Lloris, Sakho, Matuidi, Benzema maradt. Pogba vissza.