Amass szerintem sérült kell, hogy legyen, a padon sem volt ott tegnap. ha nem sérült, akkor számomra is kérdőjel, hogy miért nem játszott tegnap. a bíró amúgy rendes volt Collyerrel, elég hamar összeszedhetett volna egy sárgát (kétszer is), de megúszta.
persze, mindig lehetne máshogy meg mást meg másokat. ez most arra volt jó, hogy lőjünk pár gólt, önbizalmat növeljünk, formába kerüljünk. a helyén kell kezelni, majd a hétvégén eldől, hogy át tudunk-e valamit menteni ebből a "formából" (két meccs, 10 gól) a Palace elleni meccsre.
a tavalyinál többet rotált a kopasz, talán először hagyta ki Onanát a kezdőből úgy, hogy amúgy rendelkezésre állt, ez is valami :))
A kopasz bevethetett volna több fiatalt, legalább csereként. Bebaszta a középpályás Collyert balbunkóba, ahelyett, hogy Amasst próbálgatná ott. Értem, hogy Antony, Maguire, Evans triónak is kell játékidő, de Wheatley nem jöhetett volna be Bruno helyett, mikor már szarrá volt verve a ellenfél? Ha ilyen meccsekre sem mer betenni pár fiatalt, akkor azért van baj, s Eriksent is minek erőlteti, mit akar vele? Komoly ellenfél ellen úgysem opció…szép ez a 7-0, de azért mást várnék egy ilyen meccstől…
a meccs se rossz. persze Barnsley, League 1, de na - kell ez, jó kis önbizalom-növelő örömfoci.
passzolnak egymásnak, jó a kémia a pályán. nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen sima meccsünk akármelyik, akármilyen osztályból érkező ellenféllel szemben.
A tavalyi szezon végi keret nagy része kukázandó lett különböző okoknál fogva. Szerintem felesleges azon filozofálgatni, hogy melyik poszt nem lyukas, mindegyik az, ha abból indulunk ki, hogy mindenhova 2 normális opció szükséges. Ha a prioritást nézzük, szélső poszton álltunk még a legjobban, csatár, középső középpályás, középhátvéd, szélső hátvédek mind fontosabb, így minden igazolásnak van helye.
Én szeretem a logikát keresni (akár van, akár nincs), nekem logikusnak tűnik a döntés, tekintve, hogy Casemiron és Eriksenen nem tudtak túladni, ellenben van egy használhatónak tűnő ember a középpályára, Collyer személyében. 2 sérült bal bekk is van, fizetést is visznek, egy harmadik dedikált bal bekk túlzás lett volna, és Amasst nagy tehetségnek gondolják. Középhátvédben a tavaly feltűnt tehetséget eladták (sokat volt sérült), így védhető a 2 középhátvéd, hiszen két olyan nevet igazoltak, akik most voltak elérhetők és megfelelő profilúak. A transzferpiacon jól kell időzíteni, szerintem ezt jól csinálták. Jövő szezon végén lepörög Maguire, Lindelöf és Evans szerződése is. Sajna Lindelöf megoldotta, hogy beragadjon, szerintem azzal számoltak, hogy el lehet paterolni.
Egyszerűen nem lehetett minden posztra kellő számú embert igazolni, mert nem tudtak annyi embert kipörgetni, hogy helyet csináljanak, és szerintem 2 fiatal vállalható a kockázat, tekintve, hogy a kupasorozatokban be lehet őket vetni.
nem, nincs rendben. Maguire lassú, körülményes és képtelen high line védekezni. Evans 36 éves, Lindelöf szintén below par. középhátvédeket venni kellett, jól tették, hogy vettek. arról nem is beszélve, hogy Martinez is sérülékeny.
"balhatvedet kellett volna venni"
ebben egyetértünk. Mazraoui és Dalot is tud ott játszani, de nem az igazi.
"Ten Hagnak esze agaba sem jutott kozeppalyast venni. Neki ez megfelelt. Ugartet a stab vette"
minden játékosunkat a stáb vette az idén. az igaz, hogy kellett volna még középpályás, de ha üres a kassza, akkor nincs miből. abban nincs vita, hogy a középpálya óriási lyuk. esetleg a Yoróra elköltött pénzt lehetett volna a középpályára átcsoportosítani, bár ő meg elvileg nagy tehetség, szóval azt sem bánom, hogy rá lecsaptunk.
"Zirkzeet viszont azonnal megvetette. Minek jott? A padra?"
igen. második számú csatárnak, Hojlundot tehermentesíteni, padról beállni, kupákban játszani. Mounttal ellentétben ő pl. egészséges, bevethető, győzelmet érő góllal mutatkozott be. Zirkzee Martial helyett jött; csatár nélkül nem lehet. Mount és Zirkzee két olyan játékos, akik mélyíteni hivatottak a keretet. ha jött volna Amrabat végül, ő is ez a kategória lenne.
baromság. Garnacho 1-2 év és a Realban fogja tolni, Amad is kiváló, Antony pedig nem játszik. nézd is a meccseket néha...
"Ten Hagnak a priotas mindig az hogy ex-jatekost vagy hollandot jatekost kell venni elsősorban nem is számít milyen posztra, nem az hogy mi kell a csapatnak"
Ten Hag nem egy egyszemélyes scout department. ha megkérdezel egy meg két éve, hogy kire hallgassunk: Woodward, Murtough vagy Ten Hag, akkor egyértelmű, hogy az utóbbit mondtam volna. ő meg evidens, hogy azokhoz a játékosokhoz nyúl, akiket ismer valahonnan. ebből is látszik, hogy nem lehet footballing department nélküli futballklubot csinálni, mert ha minden az edző nyakába szakad, akkor abból ez lesz. az viszont nettó baromság, hogy ne számítana, hogy milyen posztra meg hogy mi kell a csapatnak.
"az Ineos ekozben parhuzamosan csinalja a sajat igazolasi politikajat, Yoro meg Ugarte. Ten Hag meg majd tessek lassek modjara beteszi a csapatba. Káosz."
ezt nem is tudom hová tenni, érdekesen látod a dolgokat, ennek a valósághoz sok köze nincs :) az átigazolásokat az Ineos intézte az idei nyáron, Ten Haggal konzultálva, de a döntések és a felelősség is az övék. példának okáért Berarda döntött ügy, hogy Branthwaite helyett De Ligtet igazoljuk le, kb. féláron.
A csapatnak más igazolásokra lett volna szüksége. Más posztok voltak égetőek. A Maguire, Lisandro belsovedo paros rendben van, cserenek a Lindelof, Evans kettos is okes. Jobbhatved poszt Dalot, Awb okes. Balhatvedben Shaw es Malacka allandoan serult, balhatvedet kellett volna venni. Ehelyett elkoltottek 100 milliot kozephatvedekre, meg AwB lecsereltek Mazraouira a Bayern cserepdjarol. De ha mindenaron kozephatvedet akarnak venni akkor 1-et es nem 2-őt 100 millioért. Most van 6db kozephatved es nincs balhatved. Bravo.
A kozeppalya mar tavaly is atjarohaz volt, tragikus Casemiro, lassu es oreg Eriksen, Mountnak posztja sincs, Mektomi elado volt, Ten Hagnak esze agaba sem jutott kozeppalyast venni. Neki ez megfelelt. Ugartet a stab vette. Tavaly jott Amrabat mert kellett valaki a kozeppalyara, iden nem? Vagy csak nem volt a piacon elerheto ex-Ten Hag hulladek? Most Eriksen es Casemiro valtogatja egymast a kezdoben hogy melyikuk szarabb.
Zirkzeet viszont azonnal megvetette, aki ha Mount egeszseges nem jatszik es Bruno a csatar (nevetseges) es gondolom ha Hojlund egeszeges szinten nem jatszik. Minek jott? A padra? Vagy az már belevan kalkulakva hogy Mount es Hojlund ugyis sokat lesz serult? Shaw meg Malacka meg nem?
Mikozben a Garnacho, Amad, Antony nevsorva szelre Fulham szinvonal. Sanchoval nem akart egy percig sem dolgozni Ten Hag. Szélsőt kellett volna venni az sokkal egetobb volt. Vagy ez a névsor tényleg rendben van? Inkabb egy 5.kozephatved kell neg egy csere csatar?
Elég nehéz úgy értelmes igazolasi ablakot csinalni hogy Ten Hagnak a priotas mindig az hogy ex-jatekost vagy hollandot jatekost kell venni elsősorban nem is számít milyen posztra, nem az hogy mi kell a csapatnak. Annak megint nincs sok ertelme hogy az Ineos ekozben parhuzamosan csinalja a sajat igazolasi politikajat, Yoro meg Ugarte. Ten Hag meg majd tessek lassek modjara beteszi a csapatba. Káosz.
13 igazolásból 2, de az is véleményes, más szóval ez betli…s az sem menti, hogy az elődök is vakon voltak ezen a téren
az új igazolásokról nagyjából ugyanúgy vélekedünk, EtH-nak nem volt beleszólása, jó korban, elfogadható áron jöttek, masszív potenciál, szóval kiderül, sikerül-e javítani az arányon
sajnos a 10 év Glazer-Woodward ámokfutás gyakorlatilag kiürítette a kasszát. most jött a hír, hogy óriási veszteséggel sikerült zárni az előző szezont is. nem véletlenül kellett az Ineos-banda tőkeinjekciója épp most.
az előző két nyáron az összes igazolásunk borzasztó drága volt, ez tény. az idei nyáron talán csak Yoro, a többiek kb. árban jól jöttek.
Casemiro drága volt és nagy fizun volt. őt az ügynöke nyomta le a torkunkon, Woodwardék meg mindig is imádták ezeket a sztár-igazolásokat (Di Maria, Pogba, Varane, Ronaldo, etc.), és ráharaptak.
Eriksen ingyen volt, ahhoz képest squad playernek teljesen jól elfért. az más kérdés, hogy a középpálya egyéb problémái miatt olyan posztokon és meccseken is be kellett őt vetni, amikor ez nem volt ideális.
nekem sem a szívem csücske Ten Hag, de ha valamiért nem tehető felelőssé, az az, hogy egy játékosra mennyit költünk és hogy milyen szerződést adunk neki. a kiszemeltek minősége az előző két nyáron javarészt az ő felelőssége volt, az idei nyáron már az sem. lehet persze hollandozni, de sem Zirkzeet, sem De Ligtet nem ő választotta, nem ő igazolta le, hanem az a klubvezetés, amely őt majdnem elküldte a nyáron.
mennyire reális szerinted az a forgatókönyv, hogy kis híján kirúgják, aztán amikor nem, akkor rábízzák az egész átigazolási szezont? semennyire.
Zirkzee belefért a büdzsébe, tudjuk részletre fizetni, és profilra nem rossz támadó (fiatal, és nem derogál neki Hojlund mögött padozni, ha úgy alakul).
De Ligt egyértelműen a 2-3. számú terv volt Branthwaite és Yoro mögött. az előbbi túl drága volt, ezért rámentünk a De Ligtre. még ne dicsérjük túl, volt jó meg rossz meccse is, de ma épp MoM lett.
egyszóval - a játékosok árát és szerződéseit én nem kérem számon Ten Hagon. az üzleteket nem ő kötötte. volt két rossz és két jó igazolása, a többi meg szódával elmegy. egy diszfunkcionális klubtól ennyi telt. előtte még szarabbul igazoltunk, vele meg kb. elfogadhatóan.
az elmúlt 10 évben talán 3x voltunk a dobogón; az, hogy az Arsenal vagy a Liverpool vagy a City játékosai, játékoskerete, edzője, klubstruktúrája jobb, mint a miénk, nem is lehet kérdés. éppen ezért engem az sem érdekel túlzottan, hogy a Spurs meg a Chelsea kezdőjébe ki férne be a mieink közül.
és csak hogy értsük egymást; a formán kívüli játékosok, a rengeteg sérülés, a szar meccselések, a rossz kezdők, az arroganciából fakadó konfliktusok kapcsán nem lehet felmenteni Ten Hagot. a 0-7, a 0-3, a tavalyi BL-fiaskó - napestig lehetne sorolni azokat a valódi szakmai baklövéseket, amelyeket elkövetett. az, hogy állandóan gólt kaptunk, ha véletlenül sikerült lőni egyet... a 8. hely, a negatív gólkülönbség, stb., stb. - mind az ő felelőssége. értem, hogy miért tartották meg, de nem örülök neki, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy ez a döntés születhetett meg.
az átigazolásaival én pont nem vagyok rettenetesen elégedetlen.
Casemiro is kellett akkor amikor hoztuk....ha 70 millioert hoztok 1 szezonra jatekosokat 350k heti fizuva akkor hamar elfog fogyni a lové.
A 40 eves Ronaldo 20 eves Hojlundra jo fogas. Es egy 1,5 eves cocker spanielre? Az még jobb lett volna, nem?
Ugye itt megint az van hogy relativizalunk. Hojlund sokba kerult ahhoz kepest hogy mit mutatott eddig es hogy mennyit serult. Lisandro mint fasza igazolas beferne a Spursbe vagy a Chelseabe?
Zirkzee az állandóan sérült és formán kívüli Martialhoz képest jó, na de Palmerhez? Vagy Havertzhez?
Emlékeztetnélek hogy Ten Hag 600 millio fontnal jár és a negyedik hely cél...
A bizalmi tőke az az hogy mivel fiatalok nem kritizalja őket senki. Plusz egyaltalan nincs a posztjukon konkurencia. Garnachonak Antonyt kell kiszoritania vagy Amadot. Mainoonak szinten nincs konkurenciaja.
"Ez a klub szerencséje, hogy ők beváltak, mert nélkülük teljes nihill lenne ilyen igazolási betlik után."
Szerintem már teljes a nihil de hát kinek mi ugye.
kvalitire Martinez és Hojlund. az árakat most hagyjuk.
de Eriksen is sokáig jó volt, és Casemiro is kellett akkor, amikor hoztuk. az árakat továbbra is hagyjuk. a kettő együtt 70M volt, úgy oké :)
szerintem kifejezetten rossz igazolásnak "csak" Antony és Onana tekinthetők. Mount és Malacia teljesen abszurd, hogy milyen sokat sérültek.
szerintem összességében erősebb ez a keret, mint amit Ten Hag átvett, ez persze azt is jelenti, hogy illene többet kihozni belőlük.
a De Ligt, Martinez, Yoro trió nekem jobban hangzik, mint a Maguire, Lindelöf, Varane hármas (persze azért is, mert Varane is sokat volt sérült; amikor nem, ő volt a legjobb hátvédünk).
Zirkzee előrelépés Martialhoz képest, már csak azzal, ha bevethető. mondjuk a helyzeteit megtanulhatná belőni...
Ronaldót végül Hojlundra cseréltük, némi időeltolódással. a 40 éves Ronaldónál a 20 éves Hojlund nekem már jobb opció.
AWB helyett Mazraoui is jó dealnek tűnik az első hónap alapján. itt ugye az AWB-Shaw páros helyett lehet egy Mazraoui-Dalot duónk; én Dalot-t kifejezetten kedvelek és sokra tartom, szóval szerintem ebben is előreléptünk.
#hamindenkiegészséges, akkor képesség szerint nagy problémánk "csak" a középpályán van (meg a kapuban), oda tényleg elférne akár három új játékos is úgy, hogy Casemiróval és Eriksennel sem számolunk. ahogy az idén újjáépítettük a védelmet, úgy kellene jövőre a középpályát megerősíteni, és még egy szélsőt hozni Antony helyére.
és persze a mi szintünkhöz (Villa, Newcastle, Spurs, esetleg Chelsea) mérve magunkat, nem pedig a komoly csapatokhoz. attól a szinttől persze messze vagyunk...
az igazolások vizsgálatánál arra is érdemes figyelni, hogy bár a játékosokat javarészt valóban ő szemelte ki, de arról már nem ő tehet, hogy a Glazer-slepp milyen szar üzleteket kötött velük.
Antony persze egy 40 milliós igazolásnak sem néz ki, de arról nem Ten Hag tehet, hogy a klub közel százmilliót adott érte.
Casemirot nem ő szemelte ki, hanem az ügynöke sózta rá a klubra, és az első szezonjában amúgy kifejezetten jó volt. az áráról megintcsak nem Ten Hag tehet.
Martinez jó igazolás.
Malacia... igen. de ő legalább olcsó volt.
Eriksen is jó deal volt akkor, ingyen volt, nem jártunk vele rosszul.
a Ronaldo-Weghorst kérdéskörre nehéz mit mondani. minőségében nyilván nem ugyanaz a két jáétkos, de költségében sem. Ten Hag nem tudott bánni vele, de Ferguson is ha úgy alakult, kirakta a keretből Keane-t, Beckhamet vagy épp van Nistelrooyt is. amit Ronaldo csinált, az megengedhetetlen (öltözőbe vonulás, klubfikázó interjú), még akkor is, ha egyébként volt igaza is néhány dologban.
Sabitzer mint olcsó kölcsön-opció nem volt rossz. visszagondolva, jó lett volna őt és Amrabatot is megtartani, ha már jobbra egyelőre láthatóan nincs pénzünk.
Hojlund szerintem kellett, fiatal és nagyon tehetséges, megérte befektetni.
Mount óriási kérdőjel, azóta sem szoktam és értettem meg.
Onana... hát igen.
Amrabatot nem értem azóta sem, miért nem játszatta többet.
Reguillon nem volt rossz, őt meg kellett volna tartani a szezon második felére...
az ideieket meg nézzük meg előbb, de különösebb problémám egyikükkel sincs. jöhetett volna még egy-két középpályás, hogy az Eriksen-Casemiro duóból minél kevesebbet lássunk.
nem olyan rossz ez szerintem sem. amivel küzdünk az az, hogy a jónak kikiáltott játékosaink rendre formán kívül, tudásszintjüktől messze játszanak.
A kopaszt mindenért nem lehet rugdosni. Valóban szarul igazolt (az idei ablakot egyelőre hagyjuk), de Garnacho és Mainoo felívelő karrierje az ő érdeme is. Milyen bizalmi tőkét él fel? Jegyzett, válogatott játékosok lettek. Amadnak is megadta végül az esélyt. Lehet fintorogni, de egyelőre ők a keret kezdő szintű játékosai a posztjukon. Ez a klub szerencséje, hogy ők beváltak, mert nélkülük teljes nihill lenne ilyen igazolási betlik után.
Ha a kopasz távozik, ezeket a pozitív mérlegbe kell felírni, akár tetszik, akár nem.
Másik dolog a fatalok. Mindeki ugy beszel a fiatalok jatszatasarol mintha Ten Hag "beépítené" őket meg egy hosszú távú projekten dolgozna. A valóság az hogy mivel minden igazolása hatalmas csőd ezért kénytelen a fiatalokhoz nyúlni és feléli az ő bizalmi tőkéjüket. Ugyanis egy fiatalt sokkal kevesebb kritika éri ha egyáltalán, viszont minden pozitivum duplat ér. Tehát mindenki nagyon bizakodo Garnacho meg a többiekkel kapcsolatban de a valosagban az történik hogy Antonyból Saka, Doku szintu igazolas kellett volna hogy legyen illetve Sanchobol illett volna valamit kihozni. A Casemiro, Mount kettos 130 millio euro volt es ilyen Eriksen, Amrabat szintu arcokkal probalkozik Ten Hag aztan beteszi Mainoot es most mindenki abban a placeboban van hogy a kozeppalya nagyjabol meg van oldva. Nem ugy tunik.
Ez a szezon kuka, nem érdemes nagyon másra számítani. Egy normális edzővel előrébb tartanánk. Hogy a pohár félig tele van vagy félig üres nézőpont kérdése.
Azt adom, hogy Yoro, Ugarte még nem bizonyított. Mivel még nem játszottak. A Casemiro Mainoo duó erőltetése ostobaság. Szerintem nagyjából belátta a kopasz is. Ha lesz csatár, Fernandes visszamehet 10-esbe. Minden azon múlik, hogy Ugarte hogyan veszi fel a tempót. A cseréje remélem Collyer lesz, és Mainooé Casemiro.
Én EtH-val túl sokra nem számítok, talán pár fiatal, Collyer és Amass az EL-ben vitézkedhet és beépíti az új embereket. Igen, tele vagyunk utolsó szezonos játékossal, Eriksen és Lindelöf pályára se kellene, hogy lépjen. Reménykedni kell, hogy végre pár új igazolás beválik és 1-2 fiatal a távozókat majd pótolni tudja. Nehéz lesz élvezni ezt a szezont. De azért nem olyan gyenge ez a keret, mint amilyennek beállítod. Ha a padon egy Klopp kaliber lenne, szerintem meglepődnénk.
És Ten Hag nem lassít ami a hulladék ex-ajaxos és hollandok ide rancigalasat illeti. Szerintem a United most mar sokkal nagyobb bajban van mint amit a tobbseg gondol. Ez a keret Bruno Fernandes nelkul egy Crystal Palace kategoria. Esetleg megsérül, 10 bajnoki fordulo nelkule? Bele merunk gondolni?
A vedelembe Ten Hag nagyon kreativan osszevasarolta az 5 evvel ezelotti Ajaxos jatekosait plusz az ex-ajaxos Lisandro, van egy hasznalhatatlanul serulekeny Shaw meg Dalot. A tobbiek szerzodese kifut es ennyi. Tudom Yoro lesz az uj Varane, de en azert megvarom hogy jatsszon is egy picit.
A kozeppalyan konkretan senki nincs, Casemiro, Eriksen megy a levesbe, Mountnak tovabbra sincs posztja es allandoan serult. Ugartet meglatjuk. Tudom ez tabu tema egyelore mert ő a 19 eves sajat nevelesu csodatehetseg de lassan megkerulhetetlen lesz Mainoo atletikusságával foglalkozni. A csavora labdaval vernek metereket akar kis teruleten is Liverpool jatekosok, es a visszarohano csapattarsak is gőzmozdonyként viharzanak el mellette. Bennem kerdesek vetodnek fel ha egy 19 eves jatekos ugy mozog mint egy 38 eves.
A támadó szekcio pedig katasztrofa kategoria, a Hojlund, Zirkzee, Antony harmas 210 millio euro volt, plusz Garnacho, Amad. Ez egy Nottingham Forest szintu nevsor. Rashford pedig kinlodik mind diszno a jegen, de még így is kirobbanthatatlan a kezdőből. Hojlund 21 eves es egy roncs. Allandoan serult.
Oszinten kivancsi vagyok az Ineos kire akarja felhuzni az uj Unitedet, foleg hogy Bruno 30 eves, van 2 szezon benne ezen a szinten. Elvileg pénz sincs. A BL-be jutas iden necces, ha őszinték akarunk lenni esélytelen az eddig latottak alapjan. Ahhoz hogy sikeruljon egyszerre kell a Chelsea, Spurs, Aston Villa es még talán a Newcastlenek is nagyon rossz szezont produkalnia.
Harmadik szezonjaban is bűnrossz, 600 millio fontot költő Ten Hagot elég védhetetlen lesz továbbra is támogatni és ölni az időt és a pénzt az életképtelen projektjebe.
Olvasva most a híreket eszembe jut, hogy ten Hag nem tudta használni Ronaldot (akit Guardiola is vitt volna a Cityhez...), helyette Weghorst volt a csatár fél évig. :D
Az vesse rá az első követ, aki nem ezt tenné a helyében. Valaki aláírta azt a szerződést a klub részéről. Én rá haragszom, nem a brazilra, mert nem akar lemondani a pénzéről. A brazilra csak azért, mert ennek nem lenne szabad meggátolnia a megfelelő teljesítmény nyújtásában, ssza meg!