Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26274

"Tegnap a gólokon kívül az első félidő legveszélyesebb mozzanata Mazraoui 20-25 méteres lövése volt. Antony minden lövése, gólja a 16-oson kívülről megy. Gravenberch is mindig a 16-oson kívülről lő. Schuursnek is nagy bombái vannak, bár nálunk eddig azt nem nagyon láttuk."

 

Mazraoui hány bombagólt lőtt már életében? Antony távoli lövései erőtlenek, Gravenberch nagyon ritkán találja el a kaput, Schuurs mindent fölé lő, vagy középre a kapus kezébe. Az, hogy van benne erő, nem sokat ér, ha a lelátóra lövi. 

 

"Schöne utolsó évében 70 meccsen 7 gólt szerzett szabadrúgásból és távoli lövésekből. Ezt sírod vissza?"

 

Nemcsak ezt, de ezt is. Mondjuk, idén már nem, amióta Klaassen visszajött, de tavaly igen. Tekintve, hogy idén, szerintem az egész csapat nem szerez 7 gólt 20 méternél messzebbről.

Előzmény: Gyenyi (26272)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26273

"Tadicról ezt 1 meccs alatt jelentetted ki"

Nem. Korábban is volt már 10-es, és akkor sem voltam oda tőle. Promes, amikor jó volt, akkor 10-esnek is, hátvédnek is jó volt. Most nincs formában. Még labdaszedőnek sem lenne jó.

 

"Traorenak volt két jobban sikerült meccse, az egyik egy ellenállást alig tanúsító ellenfél ellen, de máris benne látod a jövő nagy centerét"

Nem két jobban sikerült meccse volt, hanem két jó meccse. A jövő nagy centerét nem látom benne, de jelenlegi legjobbunkat igen. A VVV elleni meccs jó volt Traorenak, hogy önbizalmat szerezzen. Most pedig akárhogy is nézzük, egy komolyabb védelem ellen is legjobb csatárunk volt. Ez több, mint biztató. Lesznek még rossz meccsei is, de most 1-2 meccsen át éreznie kell Ten Hag bizalmát. Szombaton talán csak az első félidőben játsszon, de a dánok ellen is ő kezdjen! Azok ellen végképp nem látom, miért lenne Tadic jobb középen. Érte kár, mert kezdett formába jönni. Remélem a tegnapi meccs nem veti vissza. Mert egy jó Tadicra szükségünk van.

 

A bajnokság most érdekes lesz, mert bár sok csapat ellenünk eddig is beállt a kapuja elé, most már 1-2 kivételtől eltekintve, mindegyik azt fogja csinálni. Persze, ha olyan gyorsan kombinálunk, mint a Heerenveen és a VVV ellen, akkor holland kiscsapat nem tud megállítani minket. Szombaton lesz az első teszt. Szerencs, hogy a kispadosok is hajtanak, mert bizonyítani akarnak.

Előzmény: nj (26271)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26272

"Amióta nincs Schöne és Ziyech, nincsenek távoli lövések sem. "

Tegnap a gólokon kívül az első félidő legveszélyesebb mozzanata Mazraoui 20-25 méteres lövése volt. Antony minden lövése, gólja a 16-oson kívülről megy. Gravenberch is mindig a 16-oson kívülről lő. Schuursnek is nagy bombái vannak, bár nálunk eddig azt nem nagyon láttuk. Labyad egész jól lő messziről. Játsszon többet? :) Klaiber az Utrechben szép távoli gólokat lőtt. Rá sem várok. De két gól idegenben egy BL meccsen nem rossz, akármilyen közelről is estek. Nem kell állandóan visszasírni az eltávozottakat. Most mások vannak, más tulajdonságokkal. Schönét soha nem sírtam vissza. Hasznos volt, de annál nem több. Ha tavaly helyén Van de Beekkel jobbak voltunk. Most Klaassen játszik hasonló szerepben. Schöne utolsó évében 70 meccsen 7 gólt szerzett szabadrúgásból és távoli lövésekből. Ezt sírod vissza? De Ziyech sem távoli lövései miatt hiányzik. Bár Antony lehet, hogy nagyon jó lesz. Neki is nagyszerű passzai vannak és jól is lő.

Előzmény: nj (26269)
nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26271

"Én mindig mondtam, hogy ő nem 10-es, de hogy annak ilyen rossz, azt nem hittem volna."

 

Majdnem olyan rossz, mint Promes volt 10-esnek, annyi a különbség, hogy Tadicról ezt 1 meccs alatt jelentetted ki, Promes meg már vagy féltucatszor betlizett és még akkor is erősködtél, hogy ő jó 10-esnek. És az is különbség, hogy Tadicnak több érzéke van az összjátékhoz, mint Promesnek. De ez nem elég. Régebben, amikor még Bosman, vagy Bergkamp játszott 10-est, az valójában egy második center volt, viszonylag kevés védőfeladattal, inkább csak az elrettentés céljából. De Litmanen óta egy 10-essel szemben az is elvárás, hogy megfelelő futómennyiséggel a mezőnymunkából, védekezésből is kivegye a részét, amit a finnen kívül egy Eriksen, egy Klaassen, egy Ziyech és egy Van de Beek tudott is hozni. De pl. Sneijder, vagy Siem de Jong fénykorában sem mindig.

Tadicot és Gravenberchet együtt a középpályán játszatni, azt ugyanúgy nem bírja el a csapat, ahogy Promest és Gravenberchet együtt sem bírta el. Tadic centernek, balszélsőnek jó, 10-esnek nem, vagy maximum két olyan társsal, akik elvégzik a mezőnymunkát egy kicsit helyette is és olyan szélsőkkel, akik visszajönnek védekezni és azt hatékonyan teszik (Promes ilyen volt tavaly).

 

"Még e meccs tanulsága, hogy Tadicra spiccként nincs többé szükségünk. Traore is magánál tudja tartani a labdát, de ő még a kapura is tud veszélyes lenni."

 

Ez butaság! A szokásos túlzásod. Traorenak volt két jobban sikerült meccse, az egyik egy ellenállást alig tanúsító ellenfél ellen, de máris benne látod a jövő nagy centerét, mert "a kapura is veszélyes tud lenni" (Tadic is, szóval ez nem különbség), de szerinted Tadicra ezek után a jövőben többé már nincs és nem is lehet szükség centerként... Jézusom...

Traore szerzett egy gólt, amiben a kapusnak nagyobb szerepe volt, mint neki. Nem mondom, hogy reménytelen eset, de azért az erényei mellett látni kell a hiányosságait is. Nagy darab, jó fizikumú, jól fedezi a labdát, nehéz kibillenteni, de azért technikailag nem tökéletes, elpattannak tőle a labdák, a lövései is szállnak jobbra-balra és a hajrára azért rendesen elfáradt (ekkora testtömeget 90 percen keresztül cipelni elég fárasztó lehet). Nem lassú, de nem is túl fordulékony. Olyan váratlan finom megoldásokat, amiket Tadic tud, tőle nem várhatunk. Két teljesen különböző játékos, mindkettőre szükségünk van, mivel olyanunk, sajnos, nincs, aki egy személyben ötvözné mindkettő erényeit.

Abban igazat adok Ten Hagnak, hogy Tadic nem minden ellenfél ellen alkalmas center, de Traore sem az, Labyad pedig egyetlen ellenfél ellen sem az, de talán erre már ő is rájött. Tadic helye a csatársorban van, ott lehet kevergetni, Traoreval, Antonyval és Neresszel szinte bármilyen felállásban be tudják tölteni a 3 helyet: a jobbszélen Antony és Neres, középen Tadic és Traore, a bal szélen Neres és Tadic is tud játszani. Tehát - ha mindegyikük egészséges -, akkor ellenféltől és pillanatnyi állástól függően lehet négyük közül választani hármat és akkor nagyon nem fogunk mellé. Promes az, akinek nem látom a helyét, azazhogy látom: a cserepadon.

Előzmény: Gyenyi (26270)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26270

Nem volt igazam, hogy jobbak vagyunk, mint az Atalanta, igaz, az sem derült ki, hogy ők jobbak. A 11-esig kicsit veszélyesebbek voltak, utána a félidő végéig jobbak voltunk.

A másodikban ők voltak jobbak, de végül az eredmény igazságos. Kapusuknak több dolga volt, mint Onananak, de veszélyes támadásuk nekik volt több. "Ha" nem létezik, de, ha Schuurs fantasztikus szólója után kicsit higgadtabb, akkor 3:0 lett volna, ami az egész meccset megváltoztathatta volna. Mindenesetre az volt a meccs legnagyobb kihagyott helyzete. De "ha" nincs, így megint kiadtunk egy győzelmet a kezünkből.

Amikor megláttam a kezdőcsapatot örültem, hogy Ten Hag ilyen merész volt. Aztán lassan rájöttem, hogy túl merész volt. Szó se róla, ennek köszönhettük a 2:0-t, de már akkor is sok volt a labdavesztés. Mintha a 3 csatár és Tadic versenyben lettek volna, hogy melyikük veszti el többször a labdát. Nem számoltam, de úgy érzem, Tadic nyert. Mindig nagy a hibaszázaléka, de ez csatárként elmegy, és a meccsek után már csak azt nézzük, hogy megint volt egy gólja vagy gólpassza. Gólja most is volt, de mint 10-es szinte csak kárt okozott. Legjobb lett volna meghagyni a Schuurs - Martinez párt hátul, és a Klaassen, Blind, Gravenberch középpályát. Persze, ha Traore a spicc, amire nem számítottam, de nagyon jó húzás volt, akkor döntenie kell Ten Hagnak, ki legyen a két szélső. Mivel Tadicnak mindig kezdenie kell (?), a két brazil közül kellett volna választania. Ezt nem akarta, és félek, ezért keverte fel a középpályát és kicsit a védelmet. Egy ilyen sok hibával játszó 10-es, 3 ugyancsak sok labdát elvesztő csatárral nem megy. Ehhez jön, hogy Gravenberch is sokszor túlzásba viszi a cselezést a flegmaságot. Egy jól kontrázó csapat ellen erre rá lehet fázni, és rá is fáztunk. Legkésőbb a szünetben valaki helyett be kellett volna küldeni Ekkelenkampot. Leglogikusabb áldozat Tadic lett volna. Én mindig mondtam, hogy ő nem 10-es, de hogy annak ilyen rossz, azt nem hittem volna. A Mazraoui - Klaiber cserét nem értettem. Mazraoui rosszul kezdet, de egyre jobban belejött. Nam látszott, hogy megsérült vagy elfáradt volna. Ten Hagnak megint sikerült kétszer is úgy cserélnie, hogy attól rosszabbak lettünk. Szó se róla, Blind és Schuurs ügyetlenkedtek a gólok előtt, de az is igaz, hogy egy jól kontrázó csapat ellen, minden a pálya tengelyében elvesztett labda után gyors veszélyes támadás jön, melynél védőink kisebbségben vannak.

Pozitív, hogy játszottunk két legkomolyabb konkurensünkkel, és bár csak 1 pontot szereztünk, még van esélyünk továbbjutni a BL-ben. Ezzel kapcsolatban az is pozitív, hogy e két konkurens egyike sem volt jobb nálunk. Még pozitív, hogy Traore, miután a VVV ellen meghálálta a bizalmat, most is jó volt, és a második félidőben már sokkal labdabiztosabb is volt.

Negatív, hogy ez sok szempontból a Spurs elleni amszterdami meccs másolata volt. Igaz, akkor az első félidőben egyértelműen jobbak voltunk, de a győzelmet most is azzal adtuk ki a kezünkből, hogy esztelenül a 3:0-ra mentünk, ahelyett, hogy közben vigyáztunk volna a 2:0 tartására. Persze az is negatív, hogy edzőnk ismét bebizonyította, hogy hülye.

A szünetben Neres/Tadic helyett Ekkelenkampot, Gravenberch helyett pedig Martinezt kellett volna beküldenie. Jobb lett volna a védelem, labdabiztosabb a középpálya.

Nem értem, miért nem volt Huntelaar a keretben. Szombaton még semmi baja nem volt. Brobbeyt kedvelem, szurkolok neki, de ugyanaz a típus, mint Traore. Egy Traore - Brobbey cserének semmi értelme nem lett volna. Igaz, azt sem értem, hova lett Timber. Azt mondják nem kész a játékra. Az mit jelent? Sérült? Azt megmondanák. Ha ilyen sokáig van koronája, akkor az nagyon komoly. Vissza Brobbey-ra. Tárgyalunk vele, de Raiola biztos követel garanciát arra, hogy van perspektívája nálunk. Annak Traore egyszerre komoly akadálya lett. Talán rá tudjuk beszélni, hogy hosszabbítson, és januárban kölcsönadjuk egy komolyabb Eredivisie csapatnak; pl az Utrechtnek. Viszont, ha januárig nem hosszabbít, akkor januárban el kell adnunk, amit sajnálnék. Mindenesetre most meccsenként nem szabad spiccet cserélnünk, mert az egyiküknek sem használna. Még e meccs tanulsága, hogy Tadicra spiccként nincs többé szükségünk. Traore is magánál tudja tartani a labdát, de ő még a kapura is tud veszélyes lenni. Bár lett volna a VVV meccs a Liverpool meccs előtt!

nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26269

Amióta nincs Schöne és Ziyech, nincsenek távoli lövések sem. Ez a játékelem valóban hiányzik, pedig hasznos lenne.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26268)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26268

A tegnapi meccshez részemről annyit, hogy továbbra sem értem,hogy egy betömörülő védelem ellen miért kell a 16oson belül még 3-4 kényszerítőt megjátszani.Simán át kéne őket lőni,aztán akkor onnantól tudják,hogy ki kell lépni.Akkor már kicsit több tér lenne,és nem ennyire kiszámítható a támadás.Egy VVV ellen ez még belefér,bár az eredmény ellenére ott is fogtam a fejem,csak az ugye más kávéház. Nem voltunk jók tegnap,Ten Hag a felállással több hibát is vétett (Tadic,mint 10es pl.) de ezeket már leírtátok előttem,és nagyjából egyet is értek vele.Nehéz lesz innentől,mert a "kötelező" 6 pontot hozni kell a dánoktól,ami nem lesz könnyű.Reménykedni kell,hogy a Pool oda-vissza veri az Atalantát,de erre sem mernék nagy tétben fogadni azért.Realitás a 3.hely a csoportban,szerencse/jó eredmények esetén talán a 2.

nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26267

Most úgy látom, hogy - ellenféltől függően - az alábbi összeállítás lenne a legjobb:

 

Onana - Mazraoui, Schuurs/Timber, Martinez, Tagliafico - Klaassen, Kudus/Ekkelenkamp, Blind - Antony, Tadic/Traore, Neres/Tadic

 

Martinez nálam a legfontosabb játékosok egyike, kb. ugyanúgy, mint Onana, Klaassen, Blind, Kudus, Antony és Tadic, akiknek a csapatba állítását senki - még Ten Hag sem! - kérdőjelezi meg. Kudushoz hasonlóan Martinez is ritkán veszít labdát, harcos, jó fizikumú, Blindnél biztosan gyorsabb. Ha a felsoroltak egészségesek, akkor ők fontos meccseken mindig legyenek a pályán. Remélem, lassanként Nerest is közéjük sorolhatom. Még messze van valós tudásától, de talán lépésről-lépésre javul. Még több vállalkozókedv, önbizalom kellene. Blind lassan ugyanott tart, mint a lassúsága miatt itt annyit szidott Schöne, de a középpályán kevesebb kárt okozna ez a hiányossága, amit viszont - a dánhoz hasonlóan - a játékintelligenciájával, helyezkedésével, jó passzaival kompenzálni tud.

Mazraoui és Tagliafico helyett jelenleg egyszerűen nincs jobb. Schuurs helyett újra kipróbálnám Timbert, ha egészséges lenne, még azon az áron is, hogy akkor nagyon alacsony lenne a védelmünk közepe. Bár, ha egy ekkora ló, mint Schuurs, csak úgy tessék-lássék ugrik fel fejelni, mint az első kapott gól előtt, akkor ő sem sokat ér ebből a szempontból. Ekkelenkamp azért kell, mert Van de Beek távozásával ő maradt az egyetlen vérbeli 10-es, Traore pedig az egyetlen klasszikus center (ha Brobbey-val egyelőre nem számolunk).

Promes és Gravenberch egy kicsit kiesett nálam a pikszisből, de azért csereként használhatók. Klaiber soha be sem került a pikszisbe, nekem úgy tűnik, hogy ő is az Alvarezek, Marinok sorába tartozik. Utrecht szint. És, persze jöjjenek a fiatalok: Scherpen, Rensch, Taylor, Brobbey. Nekem Taylor játékstílusra jobban is tetszik, mint Gravenberch, aki körül sokkal nagyobb a felhajtás, számomra kicsit érthetetlenül. 

nj Creative Commons License 2020.10.28 0 0 26266

Gravenberch, sajnos, még mindig nem szokott le arról, hogy feleslegesen cipelje a labdát. A legtöbb ilyen esetben már sokkal előbb passzolni lehetett (és kellett!) volna, de ő ezt láthatóan nem érzékeli, mert mindig viszi tovább, amíg körbeveszik és szerelik. És ami különösen feltűnt, hogy nem tud sprintelni. Korábban is megfigyeltem ezt és először azt hittem, hogy azért kocog, mert annyira nemtörődöm, hogy nem is érdekli, hogy visszaszerzi-e a labdát és dühöngtem a hozzáállásán. De lehet, hogy nem erről van szó, hanem egyszerűen nem tud (!) gyorsan futni. Amikor a gólt is kaptuk a labdavesztéséből, látszott, hogy vissza akar érni, de egyszerűen képtelen közelebb kerülni a meglóduló ellenfélhez. De akkor legalább arra figyeljen, hogy ne veszítsen el annyi labdát, mert egy lassú, sok labdavesztéssel játszó középpályás nem egy főnyeremény.

Előzmény: nj (26265)
nj Creative Commons License 2020.10.27 0 0 26265

Valaki leírhatná az első 30-35 percet, mert addig nem tudtam nézni. Amit utána láttam, az elég gyenge volt.

 

Remélem, Antony sérülése nem olyan komoly, mint amilyennek elsőre tűnt, mert ha a három új emberünkből kettő hosszabb időre kiesik, akkor nagy bajban leszünk.

 

Ugyan korábban azt írtam, hogy legyünk türelmesek Schuursszal kapcsolatban, de azért lassan az enyém is fogy. Valami igaza azért volt az őt kritizálóknak. Az nagyon szép, hogy ilyen előretörésekre vállalkozik, csak konkrétan egyikkel sem mentünk semmire, hátul viszont egy párharcot nem tudott megnyerni Zapatával szemben. Egy védő először oldja meg hátul a feladatát, csak után akarjon extrákat felmutatni. Gravenberchet is le kellett volna kapni a pályáról legkésőbb a szünetben, pláne, hogy Martinez ott ült a kispadon, vele stabilizálni lehetett volna a védelmet és Blindet előrevinni a középpályára. Mazraoui nem tudom, milyen volt, de Klaiber egyáltalán nem tetszett. És itt az új zseniális ötlet: Tadic 10-esként. Természetesen, mindenképpen próbáljunk arra a posztra csatárokat betenni (Promes, Tadic), annak ellenére, hogy a padon ott ül egy vérbeli 10-es (Ekkelenkamp). Én nem mondom, hogy Tadic teljesen alkalmatlan arra a szerepkörre, de nem kellett volna ezt gyakorolni esetleg az előkészületi meccseken? Ahol Promest erőltette azon a poszton - sikertelenül. Úgy látszik, elengedhetetlen, hogy mindig legyen 1-2-3 ember, aki nem a posztján játszik... :-( Apropó, Promes, csereként jött be, de nem tudom, ért-e egyáltalán labdához...

Amennyit láttam a meccsből (kb. 65 perc), az alapján Klaassen, Antony és Traore tetszett, Schuurs, Gravenberch, Tadic, Klaiber és Promes nem, a többiek megfeleltek.

 

nj Creative Commons License 2020.10.27 0 0 26264

"Ezt már csak nem engedjük ki a kezünkből!"

 

Már ki is engedtük... :-(

Előzmény: Gyenyi (26262)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.27 0 0 26263

"általa kaptuk"

Talán egyértelműbb úgy, hogy általa szereztük. A semmiből van egy nagyon jó centerünk.

Előzmény: Gyenyi (26262)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.27 0 0 26262

Nem kezdtem volna Traoreval, de milyen jó, hogy Ten Hag ezt nem tudta!  :) Mindkét gólt általa kaptuk, és különben is nagyon jó.

Ezt már csak nem engedjük ki a kezünkből!

 

Gyenyi Creative Commons License 2020.10.26 0 0 26261

"Teljesen más meccset láttunk múlt szerdán (is)"

Azt a meccset láttam, amit te így írtál le: "Nem volt ez rossz. 1 pontra bőven rászolgáltunk volna. De hát a rutinhiány, plusz a két legjobb formában lévő játékosunk kiesése és egy szerencsétlen öngól a javukra döntött."

Ebből legfeljebb a rutintalansággal nem értek egyet. Legkevésbé rutinosunk, Gravenberch, egyik legjobbunk volt. A végére elfáradt, ami lehet kora miatt, de amiatt is, hogy Klaassen lecserélése után több munka hárult rá. Ha már, akkor a rutinos Promes kihagyott helyzetei miatt kaptunk ki. Eleve ez a rutin egy marhaság, különösen egy olyan csapatban, ahol sok rutinos, tapasztalt van. Tavaly nekem nem tűnt fel, hogy Martinez rutintalan volt. Vagy jó valaki vagy nem. De, ha annyit számít a rutin, akkor holnap le kell őket mosnunk. :)

 

" Volt már olyan szerinted, amikor aŸért kaptunk ki, mert az ellenfél egyszerűen jobb volt?"

A PSV Ten Hag alatt kétszer teljesen megérdemelten vert minket el 3:0-ra. Persze ez rossz példa, mert Ten Hag hülye felállása is segített őket. 12-ben megérdemelten nyert a MU nálunk, Rosztovban megérdemelten kaptunk ki, a két Salzburg elleni vereségnél is beletörődtem abba, hogy jobbak voltak, a MU az EL döntőben jobb volt, bár az azon is múlt, hogy Mourinho jobb taktikus volt, mint Bosz. A Valencia ellen Amszterdamban nem voltunk rosszabbak, de nem hiszem, hogy igazságtalannak tartottam volna a vereséget. A Getafe-vel náluk  rosszak voltunk, bár a 2:0 túlzás volt. A bajnokságban még sok jogos vereségünk volt. A Tottenham ellen Amszterdamban 55 percen át jobbak voltunk, de 90 perc alapján a döntetlen jogos lett volna. Egy ilyen meccset el lehet veszteni. Persze ahogy elvesztettük az nekem nagyon fájt. Eleve akármilyenek is vagyunk, egy utolsó másodpercben kapott góllal kikapni, vagy pontot veszteni nagyon bosszantó és pech, éppúgy, mint ugyanez öngóllal vagy bírói hibával. Arra már nem emlékszem, hogy reagáltam a 2002-es kupadöntőben arra, hogy Wamberto a 90-ik percben méteres lesről kiegyenlített, és végül nyertünk. De nem hiszem, hogy ne ismertem volna be, hogy az les volt.

 

"Az angolok ellen egyébként néhány ritka kivételtől eltekintve sohasem ment."

Azért ezek mind nagyon régi példák. A 21-ik században Angliában még nem kaptunk ki, és nyertünk a Tottenham és a MU ellen, de a Chelsea ellen sem azért nem nyertünk, mert nem voltunk elég jók. Más kérdés, hogy a Chelsea, Tottenham és most a Liverpool ellen a szerencse, (néha a bíráskodás formájában) nem mellettünk volt.

 

Azt hiszem hozzáállásodra a legszebb példa ez. A Heerenveen elleni 5:1 után szidtad védelmünket, mely ellen Sahaék 3 gólt fognak rúgni, és nem fogadtad el tőlem, hogy a BL-ben másképp szoktunk játszani. Végül Salahéknak egész meccsen nem volt 3 helyzetük sem, nem hogy góljuk. Viszont amikor említettem, hogy az Atalanta az utolsó két meccsén a bajnokságban rossz volt, azt mondtad, hogy a BL-ben majd másképp játszanak. Néha úgy csinálsz, mintha az ellenfélnek szurkolnál. Pedig tudom, hogy nem így van. Ha azt írod, hogy szétvernek minket, akkor legfeljebb igazad volt, vagy, ha nem akkor még jobban örülsz. Ez is egy hozzáállás.

 

Téged, mint rendre a múltban vájkálót feldobhat, hogy amennyire tudom Bergamoban még nem hagytunk pontot. Én bízom a fiúkban, és kicsit Ten Hagban is. Csak ne kelljen cserélnie, mert akkor elvesztünk. :(

Előzmény: nj (26260)
nj Creative Commons License 2020.10.26 0 0 26260

Teljesen más meccset láttunk múlt szerdán (is), ezek szerint. Te minden vereséget a balszerencse és/vagy a bíró, ill.ha éppen olyan edző ül a kispadon, akit nem bírsz, akkor az ő számlájára írod. Volt már olyan szerinted, amikor aŸért kaptunk ki, mert az ellenfél egyszerűen jobb volt?

Az angolok ellen egyébként néhány ritka kivételtől eltekintve sohasem ment. A kivételek: 1966-ban a Liverpool, 1972-ben az Arsenal, 1974-ben a Stoke (2 döntetlen), 2003-ban az Arsenal (2 döntetlen), 2012-ben a City ellen. De közben kiestünk háromszor a Manchester Utd., kétszer az Arsenal, Tottenham, egyszer a Nottingham, Aston Villa, Chelsea ellen.

Előzmény: Gyenyi (26259)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.26 0 0 26259

"ha nemcsak a 2018-19-20-as idényeket nézed."

Azért abban sem vagyok biztos, hogy 17-ben a Lyon és a Schalke ellen minket tartottak esélyesnek. A múlt századik nem megyek vissza.

 

"Ez nem csak pech (volt), hanem képességbeli hiányosságok is."

Ha egy meccset, melyen sokkal rosszabbak vagyunk, elveszítünk egy öngóllal, akkor pechesek voltunk. Ha egy olyat veszítünk így el, melyen nem voltunk rosszabbak, és a mi kapusunknak volt kevesebb dolga, akkor nagyon pechesek voltunk. Ha emellett az 5-ik percben megsérül legjobbunk, akkor már óriási pechről beszélhetünk. Ezt még tetézi Klaassen kapufája, hiszen az tiszta pech volt, nem képességbeli hiányosság. Ehhez valóban jönnek edzőnk képességbeli (észbeli) hiányosságai.

 

"A Liverpool jobb csapat, mint a Chelsea, az Atalanta, mint a Valencia."

A mostani Liverpool nem jó. A tavalyi jobb volt. Amíg Van Dijk volt a mostaninál azért jobbak voltak. A Valenciánál tavaly mi is jobbak voltunk. Hogy most ki, milyen, majd meglátjuk.

 

"Majd, ha az Atalanta ellen is tud gólt lőni, vagy akár csak a dánok ellen, akkor kezdjünk bizakodni, mert ez még nem volt igazi teszt."

Fel sem merült bennem, hogy az Atalanta ellen kezdjen. Szombaton kezdjen, és ha megint jó lesz, kezdjen a dánok ellen is!

 

"Viszont, láthatóan letett arról, hogy Labyad legyen a center."

Úgy néz ki. Szerintem épp Labyad miatt volt eddig annyira rossz és passzív Traore. Ha már Labyad is lehagyta, akkor mire számíthat még? Szombaton is elég dekoncentráltan kezdett. Aztán ahogy kezdett betalálni, nőtt az önbizalma. Úgy érzem, ha Ten Hag most nem dobja, akkor most már rendben lesz.

 

"ha minden klappol, akkor "esetleg" lehet döntetlen."

Most már csak azt ne mond, hogy minden klappolt, és csak az "esetleg" nem jött be! Szerintem Kudus és az öngól nem részei a minden klappolnak. Kis szerencse még így is elég lett volna, de szerencséje csak a Liverpoolnak volt e meccsen. És nagyon sok. Mert nem a jobb csapat nyert, hanem a szerencsésebb.  Na mindegy, ez már nem csinálható vissza. Viszont az a tanulság, hogy a Liverpool legyőzhető. Jó csatáraik kikapcsolhatók, védelmük rossz és középpályánk is jobb volt, mint az övék. Marad a csatársorunk. Azon javítani kell, mert csak Neres volt jó, de a kapura még nem veszélyes. Az is megjön, és persze Antony is sokat számít majd. Angliában már nagyon régen kaptunk ki utoljára.

Előzmény: nj (26258)
nj Creative Commons License 2020.10.26 0 0 26258

"Én meg csak azt akartam mondani, hogy a BL-ben velünk kapcsolatban a legtöbb meccsen, veled együtt tévedtek."

 

Ebben nem vagyok biztos. Ahol esélyesként nyertünk és esélytelenként kikaptunk, azt mind eltalálták. És ezekből több volt, mint a meglepetésekből, főleg, ha nemcsak a 2018-19-20-as idényeket nézed.

 

"Szerintem ez a csapat jobb, mint a tavalyi volt."

 

Szerintem, Ziyech és Van de Beek elvesztése miatt most még biztosan nem olyan jó, de lehet olyan jó. De nem most ősszel. Viszont az ellenfelek jobbak, mint a tavalyiak. A Liverpool jobb csapat, mint a Chelsea, az Atalanta, mint a Valencia.

 

"Ha pedig kikapunk, akkor az összes többi meccset meg kell nyernünk! Mert ezt a Liverpoolt le kell tudnunk győzni!"

 

Álomvilágban élsz. Ha kikapunk, akkor gyakorlatilag biztos, hogy nem jutunk tovább.

 

"Remélem, nem tért vissza a De Boer BL idényeire jellemző pechsorozat. Bár tavaly novembertől már nagyon pechesek voltunk, és eddig vagyunk is."

 

Ez nem csak pech (volt), hanem képességbeli hiányosságok is.

 

"De még így is, Kudus és Antony nélkül is nyernünk kellett volna."

 

Egy fenét kellett volna. Nem voltunk jobbak.

 

"Lehet, hogy Traore személyében van egy jó középcsatárunk. Ugyan még csak egy meccsen volt jó, de remélem, ezután sokat fog játszani. Bajnokikon, és remélem a dánok ellen is, ő lesz a középcsatár."

 

Atyaisten, ettől féltem, hogy egy ilyen meccsen betalál néhányszor és te rögtön benne látod a jövő nagy centerét. Nézzük már meg az ellenfelet is, könyörgöm! Majd, ha az Atalanta ellen is tud gólt lőni, vagy akár csak a dánok ellen, akkor kezdjünk bizakodni, mert ez még nem volt igazi teszt.

 

"Szombati jó játéka után viszont nagyot csökkent annak az esélye, hogy Brobbey aláír."

 

A többi jóslatod sem vált be a fiatalok aláírási hajlandóságával kapcsolatban, remélem, ez sem fog!

 

"Eddig bízhatott abban, hogy mivel Traore idén még semmit sem mutatott, nő a nyomás Ten Hagon, hogy őt is próbálja ki."

 

Viszont, láthatóan letett arról, hogy Labyad legyen a center. Egy rivális akkor is kiesett.

 

"Ha Kudus és Antony nem játszhat, Ten Hag pocsékul cserél, és kihagyjuk helyzeteinket, akkor döntetlen lesz, ha pedig segítjük őket egy öngóllal, még, ha nem is szolgálunk rá a vereségre, kikapunk."

 

Így legfeljebb te fogalmazol, mert te szereted a vereség okait mindig a külső körülményekben keresni.

 

"ha kifogunk egy jó napot (a Liverpool meg egy rosszat), akkor egy döntetlenre esetleg jók lehetünk, többre nem."

 

Abszolút eltaláltam, mi nem fogtunk ki annyira jó napot (akkor mondtam volna, hogy igen, ha betaláltunk volna), a Liverpool sem olyan nagyon rosszat, és nem is nyertünk. 

"Igaz meccsértékelésedben te is azt mondtad, hogy nem érdemeltünk vereséget."

 

Így van. Egyébként, ha újra elolvasod, mit írtam, akkor láthatod, hogy az áll benne, hogy ha minden klappol, akkor "esetleg" lehet döntetlen. De még az sem jött össze, ami egyébként a játék képe alapján benne volt, mert impotensek voltunk a kapu előtt.

Úgyhogy, amit írtam, az tökéletesen bejött.

 

Előzmény: Gyenyi (26256)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.26 0 0 26257

Most olvasom, hogy Huntelaar helyett Brobbey megy Bergamoba. Ez bíztató.

Előzmény: Gyenyi (26256)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.26 0 0 26256

"csak azt akartam érzékeltetni, hogy te, mind drukker elfogult vagy, de őket nem befolyásolják az érzelmek"

Én meg csak azt akartam mondani, hogy a BL-ben velünk kapcsolatban a legtöbb meccsen, veled együtt tévedtek. Szinte félek, hogy a dánok ellen mi leszünk náluk esélyesek.

Milyen alapon lehet egyáltalán esélyeket számolni? Mit néznek ezek az irodák? Illetve min van a hangsúly? A játékosok FIFA pontjain? Abban nem hiszem, hogy rosszabbak vagyunk. Az idei idényen? Többet ér a dánok elleni győzelem, mint egy roppant peches vereség a Liverpool ellen? Csak az eredményt nézik? A bajnokságban való szereplés mennyire számít? Utolsó két meccsünk 6 pont 18:1, nekik 0 pont 2:7. Ez tehát biztos nem számít, ami elfogadható. A tavalyi eredmények? A BL-ben mi 10 ponttal kiestünk, ők egy nem erősebb csoportban 7 ponttal továbbjutottak. Ez jobb? Az előttünk végző Chelseat a Bayern verte ki, míg a Valenciát maga az Atalanta. De a két meccs alapján mi is kivertük volna őket. Az olasz bajnokság 3-ik helye többet ér, mint a holland elsője? Amikor legutóbb találkoztunk az olasz bajnokkal, akkor mi voltunk jobbak.

 

" a BL-ben ettől a csapattól idén még nem várható el, hogy megelőzze a Liverpoolt és az Atalantát. De a 3. hely az reális."

Szerintem ez a csapat jobb, mint a tavalyi volt. Schuurs, Klaassen, Antony, Gravenberch, Mazraoui nagyon jó erősítések. A Klaassen, Blind, Gravenberch középpálya nagyon jó. Jobb volt, mint a Liverpoolé. De más, mint a tavalyi legjobb Van de Beek, Ziyech, Martinez volt. Jó lenne egy Promes tavalyi formájában, de az Antony, Tadic/Traore, Neres/Tadic csatársor is jó. Tadic kezdi visszanyerni 2 évvel ezelőtti formáját. És akkor még nem is említettem Kudus-t, aki tavasszal még jobbá teszi a csapatot. Szép lenne, ha ezt a BL-ben tehetné. Holnap növelhetjük ennek esélyét. Ha pedig kikapunk, akkor az összes többi meccset meg kell nyernünk! Mert ezt a Liverpoolt le kell tudnunk győzni!

Remélem, nem tért vissza a De Boer BL idényeire jellemző pechsorozat. Bár tavaly novembertől már nagyon pechesek voltunk, és eddig vagyunk is. Hiszen szerdán is. azok voltunk. De még így is, Kudus és Antony nélkül is nyernünk kellett volna. És talán nyertünk is volna, ha Ten Hag Promes helyett Ekkelenkampot küldi be. Mert az lett volna logikus.

 
Még a tavalyival való összehasonlításhoz valami. Lehet, hogy Traore személyében van egy jó középcsatárunk. Ugyan még csak egy meccsen volt jó, de remélem, ezután sokat fog játszani. Bajnokikon, és remélem a dánok ellen is, ő lesz a középcsatár. Szombati jó játéka után viszont nagyot csökkent annak az esélye, hogy Brobbey aláír. Eddig bízhatott abban, hogy mivel Traore idén még semmit sem mutatott, nő a nyomás Ten Hagon, hogy őt is próbálja ki. Az 5 gól, 3 gólpassz után ez már valószínűtlen. Pedig még mindig lehet, hogy Brobbeyban több fantázia van. Így viszont nincs nálunk jövője. Persze, Ten Hag képes lehet ezután is Huntelaart és Labyadot játszatni Traore helyett, de ennyire csak nem hülye.

 

Azért nem bírom ki, hogy ne idézzelek: "ha kifogunk egy jó napot (a Liverpool meg egy rosszat), akkor egy döntetlenre esetleg jók lehetünk, többre nem."

A Liverpool nem volt rosszabb, mint utána szombaton a bajnokságban, ezért talán jobb lett volna így fogalmaznod:
"Ha Kudus és Antony nem játszhat, Ten Hag pocsékul cserél, és kihagyjuk helyzeteinket, akkor döntetlen lesz, ha pedig segítjük őket egy öngóllal, még, ha nem is szolgálunk rá a vereségre, kikapunk." Igaz meccsértékelésedben te is azt mondtad, hogy nem érdemeltünk vereséget. Ezért jobb, ha nem jósolsz ilyen kategorikusan. De ezt már többször javasoltam, és nem akarsz rám hallgatni. :)

Előzmény: nj (26254)
nj Creative Commons License 2020.10.26 0 0 26255

Megint nem értem a holland "szakértőket". Megy a sápítozás, hogy milyen gyenge a bajnokság színvonala, hiszen ahol előfordul egy 13-0, az már nem lehet jó. A bajnokság legnagyobb esélyese egy gyenge középcsapat ellen. Érdekes, 10 éve, amikor egy rangadón (PSV - Feyenoord) volt 10-0, akkor ez senkit nem aggasztott annyira, hogy elkezdje kongatni a vészharangokat. A 10-0 ellenére VB-ezüstérmes volt az Oranje, 2 holland csapat szerepelt a BL-csoportkörben, szóval a olyan nagy baj azért nem lehetett. Akkor ez most mennyiben más?

Nem állítom, hogy a bajnokság színvonala magas, mert nem az, de nem a 13-0 miatt. Nem mondom, ha állandóan ilyen különbségű meccsek lennének, az elgondolkoztató lenne, de ez csak egy egyszeri kifutott eredmény volt, kb. mint az Aston Villa - Liverpool 7-2 két hete, vagy a Bayern - Barcelona 8-2 augusztusban. Akkor most a PL és a BL színvonala is gyenge?

nj Creative Commons License 2020.10.26 0 0 26254

"Tegyék csak most is, bár nem vagyok babonás, és nem hiszem, hogy befolyásolja meccsünket, hogy a fogadóirodák mit várnak."

 

Nyilván nem a babona miatt írtam, hanem csak azt akartam érzékeltetni, hogy te, mind drukker elfogult vagy, de őket nem befolyásolják az érzelmek, tehát az előzetes esélylatolgatásuk objektívebb. Az, persze, egy másik kérdés, hogy ebből mi valósul meg, de előzetesen azt mondani, hogy mi vagyunk a bergamoi meccs esélyesei, nem alátámasztható.

A formával sem jönnék, mert mi kikaptunk a Liverpooltól otthon, ők nagyon simán nyertek a dánok ellen idegenben.


"Ami pedig konkurenseink pontvesztéseit illeti, nem hiszem, hogy idén Hollandiában van komoly konkurensünk."

 

Szerintem, tavaly is így láttad, aztán, ha nem szakad félbe a bajnokság, lehet, hogy selejtezőt kellett volna játszani a BL-ben. De azzal egyetértek, hogy Hollandiában illene bajnokságot nyerni, de a BL-ben ettől a csapattól idén még nem várható el, hogy megelőzze a Liverpoolt és az Atalantát. De a 3. hely az reális.

Előzmény: Gyenyi (26253)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.26 0 0 26253

"A Valencia ellen otthon biztosan."

Legyen. Bár akkor már Neres és Promes sérültek voltak. De, gondolom, legtöbb megnyert meccsünkön az ellenfelet tartották esélyesnek. Tegyék csak most is, bár nem vagyok babonás, és nem hiszem, hogy befolyásolja meccsünket, hogy a fogadóirodák mit várnak.

 

Ami pedig konkurenseink pontvesztéseit illeti, nem hiszem, hogy idén Hollandiában van komoly konkurensünk. Holland értelemben roppant erős a keretünk. Minden poszton nagyon erős a kispadunk. Ezért engedhetjük meg magunknak, hogy egy bajnokin, olyan ellen, aki ellen sokszor megszenvedtünk, elég tartalékosan álljunk fel és így is nagyon nyerjünk. A 13 gólból 9 szerzője nem valószínű, hogy kedden kezd. Más kérdés az, hogy ez nem biztos, hogy jó.

Előzmény: nj (26250)
nj Creative Commons License 2020.10.25 0 0 26252

És még az AZ sem tudott nyerni...

Előzmény: nj (26251)
nj Creative Commons License 2020.10.25 0 0 26251

A PSV kikapott Arnhemben, a Feyenoord pontot veszített az RKC ellen - jól alakult ez a forduló.

nj Creative Commons License 2020.10.25 0 0 26250

"De melyik volt az utolsó BL meccsünk, melyen minket tekintettek esélyesnek?"

 

A Valencia ellen otthon biztosan.

Előzmény: Gyenyi (26249)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.25 0 0 26249

"Úgy érted, hogy egyébként a Liverpool elleni kezdő lenne, csak Kudus helyett Antony?"

Igen, bár lehet, hogy Ten Hag Promesszel kezd valamelyik brazil helyett, hogy legyen egy jó cseréje. Persze Traore is lehet az, ha időben csinálja.

 

"te is csak a mieinket ismered és az Atalanta hollandjait."

Bizony. A háromból egyik sem kéne. Gondoltam, te jobban ismered őket, és majd jössz egy hosszú listával. :)

 

"Antony, Traore, Gravenberch, vagy Schuurs BL-tapasztalata elhanyagolható. "

Náluk is van néhány, akinek a szerdai meccs volt az elsője. Viszont olyan, akinek 10-nél többje van, nincs náluk. És a jelenlegi forma, miért ne szólna mellettünk? Mi nyertünk, egy a dánoknál valószínűleg gyengébb csapat ellen, ők otthon kikaptak, egy az olasz bajnokságban a VVV-hez hasonló szintűjétől. (A VVV 13-ik volt a Sampdoria 15-ik). Az lehet, hogy egy BL meccsre összeszedik magukat, de azt mi is szoktuk csinálni. Azt nem számítom bele a tegnapi formába.

 

"De a nézetedet - rajtam kívül - a fogadóirodák sem osztják."

Ez nagyon komoly érv. :) Az igazság az, hogy ezzel nem szoktam foglalkozni. De melyik volt az utolsó BL meccsünk, melyen minket tekintettek esélyesnek?

Előzmény: nj (26248)
nj Creative Commons License 2020.10.25 0 0 26248

"Más kérdés a kezdőcsapatban nem lehet."

Úgy érted, hogy egyébként a Liverpool elleni kezdő lenne, csak Kudus helyett Antony?

"Régen játszottunk olyan csapat ellen, amelyik focizott és játékosai nem voltak jobbak a mieinknél."

 

Amúgy, én nem láttam annyit ezt az Atalantát, hogy el tudjam dönteni, hogy melyik játékosa jobb a miénknél és melyik nem. Szerintem, te is csak a mieinket ismered és az Atalanta hollandjait.

 

 

"Továbbra úgy érzem, hogy a jobb játékosok, a nagyobb BL tapasztalat és a jelenlegi forma alapján mi vagyunk esélyesebbek, de ez nem sokat jelent."

 

Ebből legfeljebb a nagyobb BL-tapasztalat igaz, és még az sem mindegyik játékosunkra, mert Antony, Traore, Gravenberch, vagy Schuurs BL-tapasztalata elhanyagolható. De a nézetedet - rajtam kívül - a fogadóirodák sem osztják.

Előzmény: Gyenyi (26247)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.25 0 0 26247

"a bajnoki formát csak nagyon érintőlegesen lehet figyelembe venni a BL-ben."

Én is ezt szoktam mondani, csak velünk kapcsoltban. Olyankor ritkán értesz velem egyet. ("ha így játszik a védelem... stb.)

 

"hetente-kéthetente egy-egy meccsre nagyon fel tudja szívni magát."

Pont mint mi. A 18-19-es idény tele volt ilyen meccsekkel. Pocsék bajnokik után jó BL (selejtező) meccsek. Tavaly erre nem volt példa, mert amíg be nem csapott a sérüléshullám, rendre jó formában mentünk a BL meccsekre. Ha jól megnézzük, azért olyan fantasztikus eredményeik tavaly sem voltak. Mi BL/EL-ben 2 gólnál többel utoljára több, mint 4 éve Rosztovban kaptunk ki, kettővel 17-ben az EL döntőben. Ők tavaly: Dinamo Zágráb - 4:0, Man City - 5:1. Amíg normálisan ki tudtunk állni, mi is szétvertük a Valenciát. De a mi sokkal jobb 18-19-es BL idényünk után tavaly nem voltál tőlünk is ennyire oda. És most ne gyere azokkal akiket eladtunk, mert nem azok miatt nem ment, akik helyükön játszottak!

 

" pont az az erényük, hogy csapatként sokkal többre képesek, mint ami az egyéni kvalitásokból következik."

Mintha rólunk írnál. Hiszen egyénileg a Chelsea is sokkal jobb nálunk, mégis csak bírói segítséggel vert ki minket; nyert Amszterdamban és úszta meg Londonban vereség nélkül. A Liverpool játékosai is jobbak, mint a mieink, de, ha még mindig játszanánk sem hiszem, hogy betalálnának. Persze ennyi pechhel (Kudus, öngól, kapufa és ennyi kihagyott helyzet pech is) az Atalanta ellen is nagyon nehéz lehet.

Saját játékunkat kell játszani! Mivel azért gólt is kell szereznünk, jobb lenne Traoreval kezdeni, még, ha ennek az egyik brazil is lenne, legalább is kezdetben, az áldozata. Pl. Antony, Traore, Tadic. De, gondolom, Antony, Tadic, Neres/Promes lesz a csatársor. Más kérdés a kezdőcsapatban nem lehet. Régen játszottunk olyan csapat ellen, amelyik focizott és játékosai nem voltak jobbak a mieinknél. Továbbra úgy érzem, hogy a jobb játékosok, a nagyobb BL tapasztalat és a jelenlegi forma alapján mi vagyunk esélyesebbek, de ez nem sokat jelent.

Előzmény: nj (26246)
nj Creative Commons License 2020.10.25 0 0 26246

Szerintem, a bajnoki formát csak nagyon érintőlegesen lehet figyelembe venni a BL-ben. Lásd: Manchester City évek óta, a PSG tavalyig, de hét közebn a Real Madrid is kikapott otthon a Sahtyortól, most meg nyert a Nou Campban. Az Atalanta tipikus kupacsapat, egy éven keresztül folyamatosan nem tudja tartani a formáját, de hetente-kéthetente egy-egy meccsre nagyon fel tudja szívni magát. Villámgyorsan mennek át védekezésből támadásba és nagyon gólerősek. És lehet, hogy nincs köztük szupersztár, de pont az az erényük, hogy csapatként sokkal többre képesek, mint ami az egyéni kvalitásokból következik.

Előzmény: Gyenyi (26245)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.25 0 0 26245

"miért csak a többiek értékelésénél kell ezt figyelembe venni?"

Azért egy csatár aki egy meccsen 5 gólt szerez, és 3 gólpasszt ad, azt szinte akárki is az ellenfél ki kell emelni.

És jobban belegondolva, azért most már második olyan ellenfelünk van, aki előttünk egész jó volt, a Heerenveen utánunk is, és miután szétvertük, hozzá tesszük, hogy azért is voltunk jók, mert ők gyengék voltak. Talán jobb úgy foglamazni, hogy azért voltak gyengék, mert mi jók voltunk.

 

"Az Atalanta egészen más kaliber, védekezésben, támadásban is. Szerintem, simán lehetnek csoportelsők is."

Minden lehet, de hány játékos van ott, aki nálunk erősítés lenne? A hollandok biztos nem. Persze azért más kaliber, mint a VVV. Mindenesetre simán kikaptak az utolsó két fordulóban. Egyszer attól a Napolitól, mely utána otthon kikapott az AZ-től, most pedig a tavalyi 15-iktől. Nem érzem, hogy ők lesznek az esélyesek.

Előzmény: nj (26244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!