Az elején szerintem azért akadt benne egy-két jó sztori, s olyat pedig nem hallottam, hogy kifejezetten azért nem írtak meg valamit, mert az az egyetem vezetésének nem tetszett volna.
Ammá lehet, hogy néha lemaradtak valamiről, de ez nem a kézi irányítás hibája, hanem a sajátjuké, meg a kétheti megjelenésé (mire elkészült a sztori, már nem volt aktuális)
Én attól félek, hogy a jövőben a KÉZI IRÁNYÍTÁS miatt lesz ez így.
OFF
Nem tudod, miből maradsz ki. Volt, aki azt mondta, azóta nézi, amióta olvassa a topicot
ON
Ez végülis úgy kapcsolódik mégis ide, hogy a Campussal azóta foglalkozunk ennyit, amióta over van.
Nem baj, pörgessük csak, hátha az egyetem sajtósai is lógank a neten munkaidőben. :-)
OFF
Én nem igazán szeretem a kékek-zöldek-sárgák fantasztikus életét bemutató sorozatot, így zsigerből nem kattintok a Barátok Közt Fan Club topicra.
OFF
Azzal mindenképp egyetértek, hogy a POTE-t és Szexárdot bazi nehéz behozni a lapba, de erről nem csak a szerkesztőgárda tehet. Az orvosok között van egy ellenállás minden iránt, ami "japatés", Szexárd pedig messze van, és alig tudunk róluk valamit (de ez már az integráció rákfenéje)
Abban nem is vitatkoztam, ha megnézed az előbbi hozzászólásaimat, hogy több egyetemi, közéleti anyagot kellett volna a Campusban megjelentetni.
Én csak attől félek, hogy olyan sztorik, mint a Benked-ügy vagy más hasonló, a PTE vezetésének kellemetlen sztori nagy ívben nem kerül be a lapba.
Ha olvasnád a BKFC-t, akkor tudnád, hogy mi van, ugye, gondoltam harveyként nyomom, mert evad az utóbbi időben sokat komolytalankodik. De mint írtam, tökmindegy, eddig sem volt titok.
Továbbra sem a PTE Szuperinfót kívánom olvasni, hanem a Campust, de nem a jelenlegit, mert... (de ezt már kifejtettem az előbbiekben).
Ezt a campust, amely ugye nem csak pécsi, hanem szekszárdi is már, tényleg nehéz feladat összefogni, ráadásul úgy, hogy legyen átfogó információáramlás. Pl. milyen karon milyen szolgáltató irodák működnek, ha mondjuk albérletet szeretnék Szekszárdon is. lehet, hogy ez nektek kevés, de nekem néha az ilyen apróságok is sokat jelentenének.
A mostani szerkesztők viszont szűkmarkúan bántak ezekkelaz infókkal.
De ez csak egy kiragadott példa.
Milyen összefogás? Én csak olvasó vagyok, az is akarok maradni. Maximum abban reménykedhetek, hogy lesz mit. A többi a mostani gárdán múlik. Én azért többségük írásait továbbra is szívesen látnám, lehet hogy egy kis (ezt jó lenne nem kiforgatni, vegyétek a pozitív értelmét) irányítással-segítséggel akár jó újságíróból nagyon jók is lehetnének. Persze ha lesz aki segíti őket, és ha lesz kit segíteni. Ehhez én már nem értek, meg nem is vagyok annyira jártas a dolgokban, csak több irányba is nyitott szemmel járok az egyetemen, legtöbb társammal ellentétben....
Konkretice hogyan gondolod a folytatást? A PTE szerint lehet folytatni ezzel a névvel külön is, ha szereznek rá a szerzők forrást. Ez rendben van, de miből? Tudsz valakit, aki hajlandó lenne egy egyetemi lapot komolyabban támogatni? (Azt pl. pontosan tudom, hogy az alapítványok, ideértve a Sorost is, nem igazán ölték egymást a kapuk előtt, hogy sok lóvét akarunk adni.)
Na, csak kiderül, hogy miben nem értünk egyet.
Szerintem a Pécsi Campus az az a lap, amelyik eddig megjelent, tehát gusztustalan és ízléstelen dolog lenne ha ezzel a névvel futna a PTE Szuperinfó.
Kulturális lap ne legyen a Capmus, mert nem azért lett anno kitalálva.
Annak idején az volt a szlogen: olyan lapot kell csinálni, amelyiket nem lehet csak úgy megszüntetni, mert akkor abból botrány van.
Hát, meg tudták szüntetni a lapot, de talán még nincs késő ahhoz, hogy valahogy mégis továbbmenjen.
Összefogás?
Na, csak kiderül, hogy miben nem értünk egyet.
Szerintem a Pécsi Campus az az a lap, amelyik eddig megjelent, tehát gusztustalan és ízléstelen dolog lenne ha ezzel a névvel futna a PTE Szuperinfó.
Kulturális lap ne legyen a Capmus, mert nem azért lett anno kitalálva.
Annak idején az volt a szlogen: olyan lapot kell csinálni, amelyiket nem lehet csak úgy megszüntetni, mert akkor abból botrány van.
Hát, meg tudták szüntetni a lapot, de talán még nincs késő ahhoz, hogy valahogy mégis továbbmenjen.
Összefogás?
Ha ez egyetem marketingosztálya szerkeszti, akkor az új Campus nem lesz egy marketing-lap? Nekem ez egy kicsit furcsa...
Biztos jól megjelenik benne, ha történik valami gáz az egyetemen, s nem csak arról lesz benne szó, hogy épül-szépül minden, és nagy az öröm.
Oké, akkor több pontban egyetértünk, de vannak mégis kivételek.
Pld: a név - engem speciel nem zavar, másrészt a név tényleg jó, gratula a kiötlőjének, akárki volt is. Ráadásul ismerik. Azt meg nem akarom elhinni, hogy az átalakult Campus egy marketinges reklámlap lesz. Ha mégis, akkor tényleg sajnálni fogom...
Azzal esetleg senki sem számolt még, hogy netalántán a másik Campus jobb lesz, mint a jelenlegi, értsd: olvasni fogják az összes karon, nem csak ömlesztett információ, hanem értékes olvasnivaló is lesz benne?
Egyébként azzal egyetértek, hogy a jelenlegi Campus-stáb csináljon tovább egy lapot, talán kevésbé egyetemit és inkább kulturális folyóiratot, talán inkáb más néven és más pénzből, mert az viszont igaz, hogy egy kari laphoz képest (amelyek legalább hasonló olvasottsággal és népszerűséggel bírnak saját közegükben)nagy összegekkel gazdálkodtak. Hogy aztán a piacon meg tud-e élni egy ilyen lap? Szerintem nem. Kérdés, hogy belevágnának-e ebben a bizonytalanságba, amely hát ellentétes az eddigi, túlzott kényelmi állapotukkal. Szerintem nem.
Nem akarom a feleket zavarni, de esetleg elmélkedhetnénk arról is, hogy mi lesz most ezután. A Campus ezzel befejezte működését, az "új" Campusba a régiek nem akarnak majd írni, oszt mindenki folytatja eddigi hallgatói létét.
Vagy mi?
Mint megtudtam, az is felmerült, hogy a Campus az új formátumban kaphatna önálló helyet, egy kulturális mellékkletként. Ez jó lenne vagy nem? No, szerintetek?
Ha nem véleményt akarunk nyilvánítani, hanem a rideg tényekre vagyunk kíváncsiak, valóban ne használjuk a Törzsasztalt. De, kérdezem, miért baj, ha igenis ilyen-olyan irányban elfogult – engedtessék meg nekem, ha eddig még nem derült volna ki, én speciel Campus-párti lennék vagy mi – vélemények érkeznek egy vitafórumra? Aki akar, anyázzon. Lehet engem is, már hogy ***qwwerwrwe**** e_m, a jó édes ***12341234////***, majd válaszolok. Aztán vagy kimoderálnak, vagy nem.
Nem tudom, kivel nem értesz egyet, vagy hogy mi a jelentős rész neked, szvsz az általad leírtakkal a többség egyetért.
Én az egyetemet nem értem. Miért kellett ez a balhé? Miért nem tudtak értelmesebb megoldást találni?
Még egyszer. Két dolog van.
1. Nem szabad hagyni, hogy az új marketinges reklámlapot Pécsi Campusnak hívják.
2. A mostani szerkesztőségnek vhogy vkinek biztosítani kell, hogy ezen a néven a lap tovább éljen, azzal a feltétellel, hogy jóval érdekfeszítőbb újségot kell csinálni!
Szerintem Campus-ügyben mindenki elfogult valamennyire, aki veszi a fáradtságot, hogy ír ide bele. Én is az vagyok, szerettem és szeretem a lapot, nagyon sajnálom, hogy az igazán független szerepét elveszti, de azért vannak kritikáim is vele szemben. Ez ugye nem baj? :)
Hat az előttem szólók jelentős részével nem tudok egyetérteni. Mint azt a Drávaneten már megírtam: a lapot gyakorlatilag a kutya se olvassa, legalábbis a baráti körömben és tágasabb tereken meglehetősen különcnek tartanak, hogy negyedéves egyetemista létemre meg mindig olvasom. Nem hiszem, hogy egy egyetemi lapnak kizárólag arról és úgy kell szólnia, ahogy az a Campusban megjelenik. Én személyesen élvezettel böngészem a PC nagy részét, de vannak olyan cikkek (egyre nagyobb számban), amelyek teljes mértékben hidegen hagynak.
Az én infóim szerint viszont nagyrészt továbbra is egyetemisták csinálnák a lapot, de úgy olvastam-hallottam, hogy a Bellaiék mereven elzárkóznak mindenfajta együttműködéstől az egyetemi vezetéssel, ami után nem lenne meglepő, ha tényleg kihagynák őket a játékból. Pedig nem hiszem hogy morálisan lenullázódnának, úgy tűnik az egyetem vezetőinek hozzáállásából, a DN nyilatkozatok alapján, hogy a lap nem egyoldalú szócső lesz, csak egyetemibb a jelenlegi lapnál.
Másrészt a mai DN-ben megjelent, hogy 700-1000 ember vásárolja (ha vásárolja?!) a lapot. Az háromszoros, négyszeres szorzóval is max 4000 egyetemi polgár, miközben az egyetemünk ennek ötszöröse-hatszorosa??
Hol vannak a Campusosok?
Terjesztik az utolsó számot, a lap belső munkatársai, szerzők, szerkesztők, rovatvezetők, a főszerkesztő. Tegnap óta az egyetemi aulákban, kollégiumokban szimbolikusan egy mondatért kínálják az utolsó Pécsi Campust. Egy nap alatt is több száz szolidariásról, támogatásról tanúskodó mondatot kaptak. Ennyit az érdektelenségről, és a Campus népszerűtlenségéről.
Még csupán annyit, hogy aki a főoldal törzsasztalán elhangzottaknál elfogulatlanabb véleményekre is kíváncsi, kukkantson be az Index pécsi mutációjára, és keresse a Campus topicot. Vagy olvassa el a mai Dunántúli Naplót.
Miss politically correctness
A kérdés jogos, lehet, hogy szólni kellene nekik. Egyébként a Drávaneten is foly egy fórum erről, ippeg most hívtam át a népeket, ui. az olyan lassú, hogy valami borzasztó.
Mi lenne, ha mostani PC-sek is megszólanának itt, és elmondanák, őt mit gondolnak, valamint mit akarnak a lappal: valahogy tovább csinálni, vagy morálisan lenullázni és beállni marketinges szócsőnek?
HOL VAGYTOK CAMPUSOSOK?
Ha lezajlik ez a beszélgetés, amire céloztál, küldesz majd egy emilt, vagy beleirod ide, hogy mi történt? Érdekel, lesz-e valami folytatása az ügynek.
Thanx!
Ha jol tudom, es remelem nem irok hulyeseget a Campus koltsegvetese az "egyetemi" Marketing osztaly koltsegvetesenek fele volt. De utanna kell nezni, hogy innen kaptak-e a penzt. Mindenesetre azthiszem jol erzekelteti az aranyokat.
Hogy mit ertettem azon a mondaton maradjunk annyiban, es ez remelem nem titok, max. a labamra lepnek :), de jovo kedden tobb kar lapjanak keszitoi osszeulnek, hogy atgondoljak mit lehet es kell tenni egy ilyen szituacioban.
Hát azt hiszem, több dologban egyetértünk, de mint topicgazda hadd tegyem hozzá, az indítás demonstráció is egy lap mellett – azaz hogy egész pontos legyek, ilyetén megszüntetése, vagy átszervezése ellen, vagy mi a sz*rt mondanak az illetékes hölgyek-urak – amely SZVSZ többünknek fontos lehetett anno, de legalábbis jó volt tudni, hogy van.
"Tegnap es ma is azon voltunk, hogy ne legyen vege a fuggetlen egyetemi sajtonak Pecsett." - írod. Részleteznéd?
Szinten bemutatkoznek, a Feszek-nek voltam 2 evig tordeloszerkesztoje, jelenleg a webmester "funkcio" van ramosztva.
Ugy erzem, nagyon elment rossz iranyba a vita. Nem ez a topic a helye a kari lapok ingyenessegenek, es minosegenek megvitatasara.
Pecs varosban van Campus?
Nem, nem hiszem. Itt elsosorban nem arrol van szo, hogy egy kozgazos mit mond a jogaszrol. Mert az csak jatek. De itt azert nincs Campus, mert szetszakadt ez az egyetem, sot igazan soha ossze sem forrt. Nagy a tavolsag, nincs kozos program, nincs kozos kitoresi pont. Amikor erre az egyetemre jottem azonnal megvasaroltam a Campust. Tettuk ezt sokan a csoportombol es az evfolyamrol.
Azonban hatarozottan emlekszem, hogy a masodik felevben mar SOHA nem vettem meg. Mert ABSZOLUT nem nekem szolt. Sokkal, sokkal tobbet megtudtam mas forrasokbol. Nem kerestem. Es ez az ujsagot minositi. Aztan elkeztem a kari lapnal dolgozni. Lehet hogy mindenki elfogult a munkajara, de hallom mit mondanak a Karon. Nem a kozgazosoknak szol a lap egyetlen hasabja sem.
Sajnalom, hogy a szerkesztoseg nem tudott megfelelo idoben, es modon nyitni. Enis ugy erzem, hogy nagyon felrement a Campus. Elrugaszkodtak a foldtol.
Vannak informacioim, Campusosoktol, hogy mekkora tamogatast kapott a lap. Ugy erzem, ez, ismerve a kari lapok koltsegveteset nem jol lett felhasznalva.
Talan ez inditotta az egyetemi vezetest a valtasra. Talan mas.
NEM ERTEK EGYET A VALTAS MODJAVAL. Nem igy kellett volna. Sajnalom a Campust. Szivesen egyutt dolgoztam volna veluk, ha lett volna modom ra.
Tudom mennyire fontos a fuggetlenseg. Nalunk is. Remelem Sikerul feleleszteni hallgatoi kezdemenyezes utjan. Egyetertek azzal, hogy a Feszek nem fog kitermelni egy ujsagiro generaciot Pecsett. Nem is ez a hitvallasa es feladata. Nem is mondtuk sose, hogy a Campus nem szukseges, es hogy nem jo.
Tegnap es ma is azon voltunk, hogy ne legyen vege a fuggetlen egyetemi sajtonak Pecsett. Es hogy legyen egy olyan lap, mely MINDEN hallgatonak sajatja lehet. Remelem sikerulni fog.
Sajnalom...
Ui.: ma megvettem a Campust 1 mondatert... 2 ev utan...