Keresés

Részletes keresés

Aty Creative Commons License 2000.04.27 0 0 182
Hi!

Csak két apró dolog.
A Computer Technika honlapján a Pontvadász játék mai kérdése: három megadott decimális szám közül adja egy magyar "együttes" nevét, ha átváltjuk hexa-ba? A megfejtés 60890. A revolveragyúak már kitalálták, hogy miről van szó...
Talán a koncert beharangozója?

Láttam a koncert plakátot. Én valahogy így értelmeztem: a bal felső sarokban látható tökös proli gyerek egy ötkilós kalapáccsal szétveri a macsó Ati fejét, aki éppen a mocijával közösül.
Persze egyéb műértelmezések is lehetségesek...

Aty

natureboy Creative Commons License 2000.04.21 0 0 181
Én a magam részéről mindig is egy repedt fingnak tartottam a csávót de a legérdekesebb - és egyben legőszintébb - kritikát fateromtól hallottam (63éves)
Dugóban álltunk a kocsiban, gondoltam életre hergelem a rádiót hogy menjen az idő. Kérdezem, jó e az az adó amit találtam, erre fater:
-felőlem bármi lehet csak P.A nem, mert kiszaladok a világból.
Tudvalevő, hogy az öreg semmilyen zenét nem hallgat és azt is elviseli ha a hugom full hangerőn döngeti a SpiceGirlst meg a mesekazettáit.
Szóval, tök gáz de egyben jellemző kis hazánk kulturális szinvonalára.

Inner Circle Creative Commons License 2000.04.21 0 0 180
"Csak azt nem tudom, hogy aki elmegy az EDDA koncertre az miert nem futyuli ki? "

Mert a közönség nagy része egyszerűen BETEG. Komolyan mondom! Nézzetek körül egy Edda-koncerten, és látni fogjátok, mire gondolok. A társaság egyik része alkoholista vagy hasonló, nagy része sötét primitív állat benyomását keltni (többek közt szag alapján), néhányan sört permeteznek körbe mindenki fejére, de ami igazán ijesztő, hogy rengeteg láthatóan nem egészséges ember van. Kilencven kilós nők, elborult arckifejezésűek, nehezen beszélők - mint egy rémfilmben.
Tahóságát pedig bizonyította a banda, mikor Attis felinvitálta a Mahattant a színapdra. Nem mondom, ez nekem sem tetszett, de amilyen fütty, üvöltözés és ordenáré káromkodás ott támadt, abból kiderült hogy ettől a közönségtől semmi jóra nem lehet számítani.

Előzmény: Vazelin (179)
Vazelin Creative Commons License 2000.04.21 0 0 179
Csak azt nem tudom, hogy aki elmegy az EDDA koncertre az miert nem futyuli ki?
En nem megyek, igy tuntetek azert amiert cserben hagyott bennunket, azaz a rajongokat es beallt a rossz oldalra...
Aty Creative Commons License 2000.04.21 0 0 178
Most hallottam, hogy A Hungaroringen rendezendő gyorsulási verseny SZTÁR(?)vendége az Edda.
Ha szerencsénk van valaki kivasalja Atikát.

Aty

Aty Creative Commons License 2000.04.21 0 0 177
Most hallottam, hogy a Hungaroringen rendezendő gyorsulási verseny SZTÁR(?) vendége az Edda.
Ha szerencsénk van valaki kivasalja Atikát...

Aty

Holy Woody Ellen Creative Commons License 2000.04.18 0 0 176

Ha mindig hozzászólunk, sosem fog végleg elsüllyedni (!)

:)

H.W.E.

Polyxena Creative Commons License 2000.04.18 0 0 175
bekapcsolt tévé mellett, lótuszülésben folytattam a szokásos vasárnapreggeli meditációmat (megint arról, hogy milyen jó is lenne, hogy ha még ebben az életemben 10 ezer Ft fölé emelkedne a fizetésem), amikor egyszercsak meghallottam az Attila hangját; gyorsan kijöttem tehát a szamádhiból, és iparkodtam ráhangolódni a megszólítható magyar pop zenészre; szegény Lakat T. Károly (a riporter, aki már megint nem mosta meg a haját) már megint a "A 70-es évek Miskolca" c. mesekönyvböl nyomatta az élet valamennyi rosszával dacoló dacos képét, aki csóró, mint én, csupaszív, mint Kozma atya, és arra megy tovább, amerre a megrugdosott rendör gurul; de nem, az Attila, ha udvariasan is, de határozottan visszazár azelöl, hogy neki és együttesének ma is ez lenne az életfilozófiája: Attila szerint ez az életérzés - bár bizonyára vannak olyanok, akik még mindig ebben élnek - visszahozhatatlanul lezárult, és új életfilozófia után kell nézni, és ö úgy gondolja, hogy ezt neki személy szerint sikerült is megtalálnia

Attilát mostanában a Kozmosz, az Univerzum, és benne a védtelen (fukszos) Ember nagy kérdései foglalkoztatják, és azokra keresi a választ

ezen a ponton éreztem azt, hogy most vagy lemegyek a kocsmába, vagy elöveszem az önmegsemmisítö aktatáskámát, bedugom a fejemet abba, és megnyomom a pirosgombot

trebb Creative Commons License 2000.04.18 0 0 174
Hát, valóban nagyon össze kell szednie magát a Sorsnak, ha segíteni akar rajtunk. :)

Lagzi Attikának ellopták a vadzsi új 6 millás, ezüst metál terepjáróját, immobilizerrel együtt. :)

Aztán megtalálta, a fickó aki ellopta, írt egy cetlit, hogy "bocs, nem tudtam, hogy a tied" Rájött, hogy a hírneves L. Ati gépét fújta meg, és ez visszatetszést keltene a magyar maff... izé popzenei körökben... :)))))))))

Előzmény: Aty (173)
Aty Creative Commons License 2000.04.18 0 0 173
Sziasztok Sorstársak!

Szerintem olyanról számolok be Nektek, ami minden várakozásotokat felülmúlja.
Szóval ott virít a kopasz búrája az UFO MAGAZIN(!) címlapján!
Beleolvastam a cikk bevezetőjébe (hiába perverz egy állat vagyok) és a következők derültek ki belőle.
Attikát hamvas gyermekkorában boltból jövet elkapta egy zivatar és rögtön beugrott egy fa alá. (Értelmi képességeit talán ez is minősíti...)
Annak rendje és módja szerint villámcsapás, stb. ...
A lényeg az, hogy PA azóta más embernek érzi magát. Szerintem soha sem szabadulunk meg tőle, ha egy villám sem volt képes hazavágni. Lehet, hogy Fenyőt és Komárt is túléli?

Aty

Inner Circle Creative Commons License 2000.04.17 0 0 172
Igazság szerint az Edda 3 csak egyszer volt nálam, akkor kómás állapotba taszított (többek szerint azóta sem ébredtem fel), úgyhogy az Érzést átvettem, meg mintha A játék véget ér se lett volna olyan rossz, de egyébként nem akartam tudni a lemezről.

Aztán kimentünk egy bulira vagy két éve és egy eszement jó számot nyomattak, amit nem is ismertem, kiderült hogy az volt az Ó, azok az éjszakák. Koncerten állat volt!

Koncerteken különben hülyét kaptam már az Edda Bluestól, főleg hogy mindig ugyanazzal a gyenge poénnal vezették fel ("És most Kicsi eljátszik egy számot!" - itt már mindenki tudta mi jön - "Igen, talán ismeritek, mindjárt megnézzük!"). A "törzsanyag" általában lement, közismert '83 utániakkal (Szellemvilág, Lelkünkből, etc. de szerencsére a 20-ról semmi).
Néha előszedegettek ritkább számokat, így a Megint egy balhéval legalább egyszer kiütötték a közönséget (az is tényleg jó volt), meg az Ördögi Kör is sikert aratott (akármit is mondtok, az egy rulez szám!)

Aztán Attis felvette a rikító sárga sztreccsgatyát meg a hálós felsőt (Edda koncerten. Na ekkor jöttem rá hogy baj van!), onnan fogva kicsit elromlott minden, eddig azt hittem hogy én öregedtem ki, de lehet hogy mégse?

Hogy én is minősítsem az Eddát, szerintem a 6. a legjobb, utána 1-2, majd a többi, de még a 12, 13, 15 is ott vannak (bár főleg az utóbbi kettő helyenként már eléggé tucatzene, nem mintha nem verné még így is mérföldekkel a manapság "magyar könnyűzene" néven produkált valamit, de régen azért nem ilyen volt).
20-21-nél viszont én már bedobtam a törölközőt. Ahogy valamelyik újság írta: "Mintha közvéleménykutatást tartottak volna az Edda-rajongók körében, és ennek eredménye lenne a lemez". Annyi haszna volt, hogy a Sirálytól inspirálva megkerestem a novellát, amire írták (http://dragon.klte.hu/~juhaszbe/achsz/frames/kolt/siraly.htm, http://www.katonaj.sulinet.hu/~nandi/bach/jonathan.htm) és az jó volt. Utána már a szám is másképp hangzott, szóval odaírhatták volna, hogy a teljes élvezethez olvasni is szükséges.

Előzmény: miskolcisargavillamos (171)
miskolcisargavillamos Creative Commons License 2000.04.17 0 0 171
To Inner Circle. javitok. Edda lirak1 tenyleg nem letezik. A Fire and Rain nem valogatas mert valaki atirta angolra? Uj szamolasom szerint 15 vadi uj lemezre jut 10 valogatas (azert meg ez is eleg ismelgetosnek melegszik) de remelem a kovetkezo ajandek a 20 eves koncert felvetele lesz Attikatol.
Egy masik ami az (uj-post 83) Eddat minositi Attistol magatol: kb 20 Edda koncerten jartam 1993 es 1998 kozott. 3 szamot jatszottak mindegyiken: Elhagyom a varost, Hutlen es Kolykod voltam. (Igen a Kort es a Gyere orultet egyszer-egyszer tenyleg nem jatsszottak). Ez ugy hangzik az Attistol, hogy bocs gyerekek probalom de meg mindig nem tudtam jobbat irni.
A rohamos sullyedes az Edda 7 utan jott (masszoval a rendszervaltast kovetoen mikor nalunk is bevezetodott a kapzsitalizmus es gondolom a muveszek is tobbet kaptak/eladott lemez). A tinedzser albumokon mar a legtobb szam csak bekemenyitett zugas.
Erdekes az Edda 3: O azok az ejszakak, Rossz allapot, Fekete elmeny, Nekunk miert jo raferne meg az Edda huszon valahanyra is. Erzes, Nehez dolog, A jatek veget ert: tok mashangzasuak az Edda 1-2-tol es nagyon jo valtas lett volna ha folytatodik Miskolcon.
Public Enemy Creative Commons License 2000.04.15 0 0 170
"... nem tudom ki énekli..."

Slamó.

Előzmény: Inner Circle (166)
kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.15 0 0 169
Mindent kétszer mondok, kétszer mondok.
Előzmény: kilgoretrout (168)
kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.15 0 0 168
...meg a Vasas ifipark előtt a villamos végállomáson. Nem kellet az évába dianna. Csak a Zöldszilvániba.
Előzmény: pancho (165)
kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.15 0 0 167
...meg a Vasas ifipark előtt a villamos végállomáson. Nem kellett diannával keverni, erős volt az magában is. Zöldszilvánihoz már igen...

hehe

Előzmény: pancho (165)
Inner Circle Creative Commons License 2000.04.15 0 0 166
Pancho: igen, a 4. a búcsúkoncert, úgyis mint "Edda Művek - Viszlát!"
Király lemez különben, főleg a Keselyű húzós.
A másodikról leginkább a "Néma völgy"-et hagyhatták volna le, nem tudom ki énekli, de szegénynek nulla hangja van (bár asszem ugyanő énekel betétet az "Érzés"-ben, oda viszont remekül passzol és amit Pataki nagyon gyéren pótolt a Lyrákon).

PE: Én azt hiszem jól számoltam. Nekem (és SZVSZ a "modern" rajongók többségének is) az Edda nem a miskolci feelinget, hanem jó zenét jelentett, az pedig még nagyon sokáig megvolt.
Az Edda 3. valóban a Worst of Edda. Iszonyat számok vannak rajta, de ha emlékezetem nem csal, azon van pl. az Érzés (...néha még a magasba vágysz, mint hulló kő zuhansz tovább...), ami azért nagyon ott van a topon.

"Ha feladod az álmaid", meg "Ünnep", mint ipari gagyi? Uhm. Yeah, sure.

Előzmény: Public Enemy (164)
pancho Creative Commons License 2000.04.15 0 0 165
Apró javítás: a 4. a búcsúkoncert.
A süllyedés szerintem a 3. lemeznél kezdődött, bár már a másodikon is voltak igen gagyi dolgok (A hűtlen például).
off
kilgoretrout:
Látom, te se most kezdted, bár a 33 Ft-os Éva vermut 1980-ban volt utoljára (egy kis Dianával, mer a nőket szeressük, ráadásul az csak 13,70 volt 2 deka), a Gárdonyi előtt a kis közértben, vagy a Bartók Béla mellett (ahol ma már lakótelep van a kertes házak helyén).
off vége
Aki nem látta a Mirigyet (múlt péntek vagy szombat), nem tudja, mit vesztett, Pataky á la Horvát Pista volt a menü Lagzi Lajcsinál, kapcsolgattam a TV-t épp, mert sehol semmi jó nem volt (ez mondjuk nem újság), épp bejelentette LL, hogy vendégünk az IHM+PatakyA, gondoltam ezt megnézem, hálistennek PA személyesen nem volt ott, a paródia viszont kiváló. Remélem, valahol lenyomják még LL nélkül is.
Public Enemy Creative Commons License 2000.04.14 0 0 164
Rosszul számoltál!

1.
2.
Kész, ennyi. Azon lehet vitatkozni, hogy a harmadik lemezre miért azok a pótszarok kerültek, amik, ugye az még a nagyhatalmú Neoton Éváné született Erdős Péter idejében készült. A negyedik már nem originális, bár kétségtelenül húzós lemez, a többi pedig nem Edda művek, hanem ipari gagyi.

De az első kettő tényleg nagyon jó volt.

Előzmény: Inner Circle (163)
Inner Circle Creative Commons License 2000.04.14 0 0 163
Adjuk meg az Eddának, ami az Eddáé! Nézzük, mi válogatás és mi nem, mielőtt még a kiadott lemezeik is elsikkadnak a közutálatban.

Edda 1
Edda 2
Edda 3
Edda 4 - Viszlát! - válogatás, de milyen! Ha hozzávesszük az alkalmat is, hát erre nem mondhatni hogy felesleges lenne.
Edda 5 - koncert 1985
Edda 6 - SZVSZ a legjobb.
Edda 7 - Változó Idők
Edda 8 - Szaga van!
Edda 9 - Pataky / Slamovits
Edda 10 - Győzni fogunk
Edda 11 - Best of Edda - válogatás
Edda 12 - Szélvihar
Edda 13
Edda 14 - dupla CD, "Az Edda két arca: Koncert/Lyrák". Ennyi koncert még elmegy, főleg hogy azok plusz egy csomó "líra" nem jelentek meg eddig CD-n. Sajnos egy-kettő eredeti felvétel azóta sem. De válogatás
Edda 15 - Elveszett illúziók
Edda 16? - Sziklaszív (SZVSZ itt kezdődött a rohamos süllyedés)
Edda 17? - Edda Blues - válogatás
Edda 18? - 15. születésnap - válogatás
Edda 19? - Lelkünkből, Edda unplugged - válogatás
Edda 20
Edda 21 - Nekem nem kell más

Nem számolva: Edda Karaoke, Edda Lírák 2, Edda+Mester és tanítványai, Elvarázsolt Edda-dalok, Fire and Rain (Edda angolul).
Ez 15 nem válogatás, sok válogatáson pedig van egy új szám (Egyedül Blues, Lelkünkből, Akitől minden szép, Örökre fennmaradsz, plusz még egy ami nincs meg, és nem jut eszembe). A Fire and Rain nem nevezhető válogatásnak. Meg még sok minden másnak sem, de az már más kérdés.
15 vadi új lemez mellé ennyi válogatás elmegy.

Az Edda a koncerten élő zenét játszik, legalábbis valószínűleg. Egyszer a gitáros előadott valami csodálatos szólót, SZVSZ azt nem tudták volna alákeverni, DE akkor mintha a végén egy másodperccel elcsúszott volna. Mondtam is a többieknek, de ők nem látták. Azóta kísért a dolog, hogy Alapi ilyen színész legyen hogy ezt playbackről nyomta volna? Mert addig tökéletes volt az élőzene-feeling. Viszont most nem hiszem, hogy kimegyek, mert dáridózásra aztán abszolút nem vagyok kíváncsi.

Attól hogy Pataki most mit művel, még nem lesz gengszer, és ezek a kósza hírek vajh mire épülnek? Hogy megöltette Kun Pétert, arra nem mondok semmit, mert nem lenne szalonképes, de gondolom ezt az információt maga Kun Péter mondta egy szeánszon. Az magától értetődik, hogy Pataki a barát családja előtt beszélget alvilági kapcsolatairól, így az ilyen infók 100%-ig megbízhatóak. Lefizette a bírónőt, igen, én vittem a pénzt. Hol olvastok ti ilyeneket? Laurencsik László nyilatkozatát az ukránok fenyegetőzéséről én is olvastam, ha jól emlékszem a Pszt! magazinban, ez kb. minősíti is.

Ahová Pataki ledolgozta magát az elismerésre méltó. Ehhez tehetség kell, ilyen szart csinálni! Viszont ami szöveg van a gengszterségéről, az bizonyíték híján csak szöveg. Annyit is ér.

Ez a pók meg a freemailről nem Attis, az tuti, mert akkor úgy köszönt volna hogy Helló, arcok! Amatőr vagy, imposztor fiam, ha még ezt sem tudod. Legalább egy koncertre kimehettél volna meghallgatni, hogy "Helló arcok, szervusztok jó arcok, mi a pálya jó arcok?" :)

kilgoretrout Creative Commons License 2000.04.14 0 0 162
Az első két Edda lemez után szétrobbantotta a csapatot. Azt követően nem tudtam ránézni, mert nem tartottam gerincesnek. Nekünk Miskolcon rendkívül sokat jelentett. Igen. Volt egyszer a sportcarnokban már a feloszlásuk után egy közös Új Skorpió Edda közös koncert. Az még jó volt, de lehánytuk ezt a mocskot. akkor még 33 Ft volt egy üveg Éva Vermouth + 3 Ft üvegbetét.
Így megy ez.
Public Enemy Creative Commons License 2000.04.14 0 0 161
Minek? Attól jobb lesz? :-((

"... tudja jól, hogy ő már nem kell..."

Előzmény: FEARConn (160)
FEARConn Creative Commons License 2000.04.14 0 0 160
Az a baj, hogy nem süllyed elég mélyre, mert időről-időre felbukkan valahol.
Én csak azon csodálkozom, hogy anno az "igazi" Edda korszakból néhány keményebb rajongó hogy-hogy nem verődött össze és agyalta már meg ezt a nyálgépet.
greendrag Creative Commons License 2000.04.14 0 0 159
megérdemli ez a topik a 200.-rajongót.
Előzmény: micu (158)
micu Creative Commons License 2000.04.14 0 0 158
Innen? Hová?
A jelenlegi szintjénél már csak akkor tudná alábbadni, ha bányát nyitna.
Üdv:micu
sexvajonmi Creative Commons License 2000.04.14 0 0 157
Vendégünk Pataky Ati polbitveterán
Töfröcsó Creative Commons License 2000.04.12 0 0 156
Most is megkapta a magáét a lagziati a mirigytől.

edda 1234 király aztán nagy pálfordulás és pénzhajhászás erről szól most a patakifeeling. Rohadt az az ember, a velejéig rohadt...

1story:

Helyszin: agárdi popstrand
Idő: Qrégen de nagyon meleg vót az biztos...
Feeling: ati bácsi üvölti a májkiba, hogy mi vagyunk a rock meg ilyesmi...nyomja az akkor éppen divatosat, hogy kőkemény itt mindenki (főleg ő) meghogy minnyá lebontyuk a környéket és kiisszuk a velencei tavat...
Csattanó: akkor volt éppen divatban a rock koncerteken a szinpadmászás. Mit tesz isten itt is megindultak a népek, hogy onnan alá vessék magukat a közönségbe és ezzel eleget tegyenek a tradicióknak. Szóal' a rajongó úr megközelíti a szinpadot, elkezdi megmászni... és ekkor a következő tőrténik: Kőkemény atesz a refrén közben - mint egy patkány a sűjjedő hajóról - menekülni kezd a diszletek mögé és mit ád isten azonnal ott terem 5 kigyurtkopasz a fant letartóztatják és kidobják.

Aki ott volt szerintem többet már nem ment el meghalgatni ennek a féregnek a hazug ömlengéseit. Ő egymaga képes volt tönkretenni egy 5 tagú formációt, bármikor.

Előzmény: BahnScorper (155)
BahnScorper Creative Commons License 2000.04.12 0 0 155
Üdv buszos kolléga!
És az a szomorú, hogy az még csak az első Mirigy-albumon volt, amikor kereskedelmi adók sehol sem voltak. Vajon most hogy parodizálnák ki...
Előzmény: TRA 395 (151)
Public Enemy Creative Commons License 2000.04.11 0 0 154
Irígy Hónaljmirígy RULEZ x 1000 !!!

"Heeej, testvérek, nyitottam nektek egy zálogházat, hogy segíthessek rajtatok... KIÖBLÍTEM A ZAGYAD..."

Előzmény: TRA 395 (151)
inabu Creative Commons License 2000.04.11 0 0 153
Sziasztok!

Hajdan én is nagy EDDA fun voltam, de amit mostanában Attis művel az szégyen. Nekem igenis jelentett valamit, hogy ott voltam az első EDDA táborban, bakancsba jártam és fekete kendővel, és a farmerom szárán az ő aláírásuk díszelgett.
Attis lökte a nagy fal szöveget állandóan az érzésekről, meg hogy mennyit jelent neki a közönség, meg hogy nem felejti el honnan jött, és ezért szereti a közönséget, stb. Aztán először akkor estem pofára, amikor kezdte a lemezenkénti stílusváltást, de ez még elment, aztán megláttam egyszer, az általam hőn utált Dáridóban. Na kész Attis leírva, minden Eddás erekje elégetve. Ő sem különb senkinél. Már nem tudja, hogy hogy szerezzen pénzt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!