Keresés

Részletes keresés

Zivos Creative Commons License 2000.03.30 0 0 489
Es miert nem ott kerdezted meg ahol adjak, vagy nem adjak? A benzin arat a taxistol kerdezed, vagy a benzinkuton? Mivel az EPT 100%-os MATAV ceg, minden azonos a ket ceg araiban.
Előzmény: Glück (484)
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2000.03.30 0 0 488
Én nem hiszem el !
De azt sem hiszem el, hogy fizetnem kellene olyan kapcsolásért, ami nem más mint a bármely műszaki okból megszakadt kapcsolat folytatása !
Ez az egész kapcsolási díj kérdés is alaposabb vizsgálatra szorulna.
Nagyot lépne a cég előre, ha ezt az iszonyú díj-sokféleséget néhány alapvető kategóriára csökkentené. Lehet, hogy túl nagy az ezzel foglalkozó szervezet, azok meg termelnek...
gaz
Előzmény: mr.eudel (485)
pancho Creative Commons License 2000.03.30 0 0 487
mr.eudel:
Egy ilyen programot egy nem túl gyakorlott programozó is rövid idő alatt meg tud írni, aztán meg csak fel kell telepíteni a központokat vezérlő számítógépekre, kb. 1 perc alatt, és onnantól mindent megcsinál a számítógép.
Azt nagyon is el tudom képzelni, hogy ezt megcsinálják. Lásd lentebb az RLL-ről szóló szösszeneteimet. Ezek nem úgy hallottam valakitől, hanem saját fülemmel, illetve olvastam a Telefontosban.

utax.:
Elméletileg sem lehetséges. Ilyen perverzióhoz minimum Matáv-dolgozónak kéne lennem.

utax. Creative Commons License 2000.03.30 0 0 486
Elméletileg lehetséges hogy te vagy a sarki szatír, innen meg már csak egy lépés a gyakorlat. Fájó pontot érintettem ?
Előzmény: pancho (483)
mr.eudel Creative Commons License 2000.03.30 0 0 485
Sziasztok !

Kérdés mindenkinek, de főleg panchonak: Ti elhiszitek, hogy embereknek nincs más dolga a Matávnál, mint az, hogy az internetezők telefonvonalait megszakítsák ????????

mr.eudel

Glück Creative Commons License 2000.03.29 0 0 484
Velem a MATÁVnet e-mailen közölte, hogy az Otthon csomagot, annak ellenére, hogy helyi hivással csatlakozom nem vehetem igénybe, mert Ept(Első Pesti Telefontársaság) vonalon vagyok. Most mi az igazság? Nem én választottam a telefontársaságot, ők osztottak ki engem!
Előzmény: mr.eudel (479)
pancho Creative Commons License 2000.03.29 0 0 483
Sajnos, nem baromság. Te is beismerted, hogy elméletileg lehetséges. Ha meg elméletileg lehetséges, onnan már csak egy lépés a gyakorlat.
Lehet, hogy fájó pontot érintettem, azért szűköltök ennyire mr.eudellel?

A szakadásokat a bejelentés után nem csak én tapasztaltam, olvassátok végig a topicot talán, pofázni utána is ráértek.

Előzmény: utax. (482)
utax. Creative Commons License 2000.03.29 0 0 482
pancho, abba tényleg nem kellene belepofáznod, amihez nem értesz, főleg ha ekkora baromságról van szó, akármekkora demagóg vagy is. ismerd be, hogy ehhez nem értesz és ezért mondtál hülyeséget és mi megbocsájtjuk a rágalmazást.

monty
a Matáv azért nem működik piaci viszonyok között, mert nincsenek még piaci viszonyok. meglepődnétek ti is, milyen aljasok lennétek, ha hatalmatok lenne.

Kedves GAZ-da
meg fog lepődni, a februári áremeléssel a költségalapú tarifákhoz közelített a Matáv, de még nem teljesen, mert az előfizetési díjat 80%-kal kellett volna emelni, hogy tényleg fedezze a fenntartási költségeket. ennyibe kerül, passz.

álljunk meg. a Matáv telefont ad. ha ön ezt internetezésre használja, a maga dolga. mi köze ehhez a Matávnak ? miért tenne különbséget ? miért az ö baja, ha maga az ö vezetékét használja internetezésre ? a többi cég kicsit elaludt az alternatív interneteléréssel. apropó, mennyi idő és pénz volt önnek amíg átolvasta ezt a topicot és új véleményt írt hozzá ? nem abszurd ez a topic ? ;-)

az internet akkor is luxuscikk szerintem, akinek ennyiért is kell, az nyúljon a zsebébe, passz.

mr.eudel
milyen szar, amikor az embert a saját cége hozza ilyen kellemetlen helyzetbe, mi ? nekünk ég a pofánk a magas tarifák miatt, holott semmi közünk hozzá, sőt, mi is előfizetők vagyunk.

utax.

mr.eudel Creative Commons License 2000.03.29 0 0 481
Szia pancho !

Mondjuk cca.80 db telefonközpontkötül választahatok, hogy meliykben matassak. Azt meg mindig értékeltem amikor mások jobban tudtak valamit pláné azzal kapcsolatban amit én művelek. Lehet, hogy én vagyok gyári hibás, de én nem szoktam belemagyarázni a pizzásnak a tésztasütésmikéntjérők, mert feltételezem, hogy ő jobban tudja.

mr.eudel

pancho Creative Commons License 2000.03.29 0 0 480
Azt már a nyitó mondatodból gondoltuk, hogy matávos vagy.

Ritka értelmes is, mint az itt hozzászóló matávosok általában. Ezért nem kellett volna nicket kérned.
A jó rálátás mit jelent? Telefonközpontra néz az irodád ablak?

A Matávból meg ennél nagyobb aljasságot is ki tudunk nézni ezek szerint többen is. És érdekes módon a vonalszakadások csak az átalány bejelentése után jöttek. Fölöttébb érdekes véletlen, nem?

Előzmény: mr.eudel (479)
mr.eudel Creative Commons License 2000.03.29 0 0 479
Halihó !

Ti keveritek a szezont a f@szommal !! Bocs a nyitásért, de így van !!
A megszakadást nem a MATÁV csinálja direkt, hanem esetleg a szolgáltató !! Az előfordulhat, hogy valaki babrálja központot és az elszáll, de direkt senki nem irogat arra scriptek, hogy beszélgetést szagasson. Akit ilyet gondol az menjen ek egy agydoktorhoz, mert üldözési mániás. Honnét tudom? A MATÁVnál dolgozom egy olyan helyen ahol van rálátásom az ilyen dolgokra.

Viszont ami érdekes a Mindenkinek csomagban CSAK helyi és 06-51,06-40-re vonatkozik. Vagyis, ha laksz egy város mellett egy faluba és a városba van egy szolgáltató aki 3000-ért korlátlan internetet ad akkor ne akarjál 4000 Ft-os csomagot kérni a Matávtól, mert arra nem jó. Mert az már helyközi I-es hívás, de az árra u.a., mint a helyié, viszont a 150Ft az megy. Amikor ez tiszta lett azt hittem eldomom az agyam a cégemtől.
Nem akarok vitát kirobbantani, de ezzel megint a Pestiek jártak jól !!!!!!!!!!!!!!

Off.:
Csak emlékeztető, hogy Takács Viktor úgy indította ezt a topikot, hogy ne Matáv köpködés legyen hanem vélemény, ahogy belenéztem ez egy-két embernek nem jött. Sebaj.
On.

Üdv mr.eudel

mr.eudel Creative Commons License 2000.03.29 0 0 478
proba
monty Creative Commons License 2000.03.29 0 0 477
Kedves kétkezi GAZ-da !

Ezzel a véleménnyel nagyon együtt tudok érteni.

Számomra a Matáv nem azért nem_szeretem_cég mert pénzt kér a szolgáltatásiért és meg akar élni, hanem az a stílus ahogy működik. A melldöngetést tessék visszafongni, mert az árcsökkenés nem valamiféle kegy, hanem a normális viszonyokhoz való közeledés.

Egyrészt a magas telefondíjak, miatt európai viszonylatban a legdrábább az interntetzés. Az emiatti lemaradást nagyon nehéz lesz behozni, és ebben ugyanúgy ludas a hosszú koncessziós idôt adó egykori kormányzat az induláskori nagyon alacsony technika mint az a cég amely még mindig nem teljesen piaci viszonyok között, és módon működik.

Kicsit off. Szerencsére nekem már sok közöm nincs a Matávhoz, de amíg Magyarországon laktam, otthonról nem tudtam csak max. e-mailt írni, meg telnetezni, mert PPP kapcsolat 1k-n sem ment. Nem értek a technikai részletekhez de a hiba az volt, hogy a kábelen sokkal több telefonvonal futott, mint amit az elbírt volna, emiatt impulzusra azonnal megszakadt a kapcsolat. Szóltam többször is a Matávnak, hogy minimális sebességgel KELL működnie az internetnek, de persze semmit sem csináltak, "ez van" alapon. Hát ez volt.

monty

Előzmény: kétkezi GAZ-da (475)
Dark Future Creative Commons License 2000.03.28 0 0 476

Csatlakozom utax-hoz. Nekem tényleg semmi közöm a MATÁV-hoz, és nem is igazán kedvelem a céget, de:
Volt, mikor 2 forintért beszélhettél 3 percet, nem emelték évente az árakat, boldog idôk voltak... mármint azoknak, akiknek volt telefonjuk. A többiek meg várhattak. Idônként 15-20 évet. Ha vidékrôl/re akartál telefonálni, bejelentkezett a telefonközpontos. Ha kedve úgy tartotta, kapcsolt. Ha nem, hoppon maradtál. Volt úgy, hogy éjszaka 20 percig nem vette fel senki. Aludtak...

Azért fejlôdtek, nemde? Az ország behálózása sokba került, s most azt fizeted ki. Más kérdés, hogy talán lehetett volna ésszerűbben is csinálni, jobban alkudni, de ezt nem a MATÁV cseszte el, hanem a kormány. Mármint a '90-es. A MATÁV egy kapzsi kapitalista cég (mindegyik az, ha nem, akkor csôdbe menne), de nem a fôgonosz. Sôt, nekem kimondottan tetszik, hogy támogatja pl. a Bartók rádiót. (Lehet, hogy ez az alku része volt? Mi lesz veled, szegény Bartók 2002-ben...)

Jut eszembe: pár éve még Kijevben ingyenes volt a helyi beszélgetés. Mégsem mentem volna oda lakni...

kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2000.03.28 0 0 475
Kedves Utax !
Köszönöm válaszát. Sajnos ebben a korlátozás kérdésben álláspontom közelebb áll az említett hozzászolóéhoz.
Jól esne, ha elfogadná, hogy a MATÁV-ot nem zsigerből nem szeretem, egyszerűen számos üzleti lépese nem felel meg az elemi üzleti tisztességnek. Számos kérdést nem tárgyal és tisztázni sem kíván, ahol felelőssége van.
Nos kétségtelen tény, hogy a MATÁV és a fogyasztók bizonyos mértékig egymásra vannak utalva (utálva ! :-)))
(hozzászólásom személyes véleményem, és nem tartok számot arra, hogy mindenki egyetértsen vele, bár megszívlelni nem volna feleleges !) A MATÁV a múló idő "foglya", szeretne még a koncessziós időn belül a lehető legtöbbet kaszálni - ehez jó partner a kormány-, mert áremelési javaslataiknál, gondolom az első szám az, hogy mennyivel több adót fognak fizetni, ez pedig mindíg jól hangzik. Teljesen világos, hogy nagy helye van a pénznek, ha a koncesszó után is meg akar élni, ezért életteret ((a működtetni kívánt tőke helyét) nagy pénzen meg kell vásárolnia, fejleszt (teget ?), nomeg a DEUTSCHE Telekomnak is kell küldenie néhány zsákkal ,ha el nem lopják Ferihegyen. Részvényeseit nem kápráztatja el, gondolja örüljenek az árfolyamnyereségnek.
DE: az üzleti tisztesség alaptétele, hogy a vevő sose érezze magát becsapottnak, ne érezze azt, hogy kiszolgáltatott helyzetével visszaélnek, mert egy ilyen rossz és egyre romló kapcsolatra nem lehet hosszútávú üzleti tervet készíteni.( ha volna hely és türelmünk leírnám, hogy egy bizonyos szituban kiszámlázott időtúllépés miatt -pro forma jogosan- 220 ezer forintot egyszerre 10 hóra összevontan, ezt később kb a felére mérsékelte, mert nyílván ez már akkora pofátlanság -ordít-, a korlátlan elérés, akkor 10 e ft volt.)
Gondolhatja mit kell küzdenem, hogy leírni sem merem nyugdíjamból minden szükségesre jusson.
A hasonlata nem jó szerintem a közlekedéssel, igenis a távközléshez ma már egyre több joga van az állampolgároknak, horribile, akár állampolgári jogon.
A műszaki haladás hál'isten MATÁV független, bizakodással várom azt a szent napot, amikor kiássák és eltüzelik kies falum telefonpóznáit. Remélem mielőbb a hálózati dugaljról intézhetünk mindent ( ha nem ma, holnap, de a MATÁV és a hülye díjai csupán rossz álomnak tűnnek majd).
Az INTERNET mint Ön is tudja forradalmi műszaki lehetőség, amelyet -mint telefon hálózattulajdonos- a MATÁV ellenőriz- bár az én és a mi bekapcsolási díjainkból építette. Ebben a mivőségében a lehető legkárosabb a működése az info szabad áramlása szempontjából. (tovább lehet gondolni, a sulinet is a hüje díjak miatt bukott, nagy kőccség, de mér ??)
Nézze, ha költségarányos tisztességes nyereséget tartalmazó árai lennének senki sem szól (ennyit).
(De azon már el kellene gondolkodni nemcsak MATÁV-nak, hanem politikusainknak is -TE KATONA !!??- ,ha jó néhány ember szót emel ez ügyben !)
Hasonlatához hasonlóan hasonlóval válaszolok:
-ha elfogadná, hogy az internet forradalma mondjuk a kerék feltalálásának forradalmával felérő dolog, akkor Ön is elcsodálkozna azon, ha a kerék használatát használati díjhoz kötné bárki.
Az INTERNET nem a MATÁV-é !! Az INTERNET az enyém, Tied ? Miénk ! A MATÁV-é a drót, a pózna, és szerverei stb. A MATÁV a miénkhez való hozzáférést gátolja!
Hát hosszú lett ! Sorry !
Köszönöm, ha elovasta ! további jó munkát kíván
tisztelettel: kétkezi GAZ-da
Előzmény: utax. (474)
utax. Creative Commons License 2000.03.28 0 0 474
kedves GAZ-da
mint már írtam volt, az internet nem kenyér, hogy az embernek mindennap szüksége van rá (csak a függőknek), tehát Ön dönt, hogy igénybe veszi, vagy sem. ha drágának találja (btw szerintem is az) akkor ne vegye igénybe. mi lenne, ha minden nap bemennék a boltba egy üveg borért és közben fennhangon szidnám a boltost, amiért drágán adja a bort ? vagy habzó szájjal rendelnék hamburgert a mcdonaldsban ? mi olyan qrva létfontosságú az internetben ?! valaki az egyik fórumon addig felhúzta magát, hogy bepereli a matávot, mert a drága percdíjakkal akadályozza a szabad információszerzésben (!!!), ami pedig állampolgári joga. engem meg a mol akadályoz a magas benzinárakkal a szabad helyváltoztatásban, ami szintén állampolgári jogom, tessék.
beszarás
utax.
ps.: elnézéskérését szívesen fogadom
ehelyt én is elnézést kérek a magas percdíjakért, pedig semmi közöm hozzájuk
Előzmény: kétkezi GAZ-da (473)
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2000.03.28 0 0 473
Amúgy elnézést kéek minden kötelességét jól végző MATÁV alkalmazottól !Velük semmi bajom, csak a munkáltatójukat NEM szeretem, remélem ezt megtehetem.
Ugyanis:
ÚÚÚÚtálom, ha a zsebemben kotorász a kedves MATÁV !

kétkezi GAZ-da
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2000.03.28 0 0 472
patye ! Igazad van, valóban nem így helyes, ahogy leírtam. De gondolom Te érted, csak azok nem értik, akiknek mégjobban kellene érteni:
-mi közöm nekem ahhoz, hogy a T. MATÁV softwaret-cserél, vagy bármit. Ha a telefonálók úgy akarják, majd szakítanak vonalat !
A fő gond az az lehet persze, hogy nem tud sem a rendszer (pedig az tudhatna, ha akarna, de nem akar !!!), sem a T. MATAV különbséget tenni a mezei beszélgetés és a modemes kapcsolat között.
Ezért kapcsolási díjat ? Semmit ! SŐT !
gaz-da
Előzmény: patye (466)
Coma Creative Commons License 2000.03.27 0 0 471
na, mi ebből a tanulság? :)))
nem mondok semmi olyat, amit hallok, és nem látok/tapasztalok saját magam, mert
hülye leszek, mint a lánc (?) hehe

...lánc lánc eszterlánc, eszterlánci...
Coma

AbaTToiR Creative Commons License 2000.03.27 0 0 470
De. Márciusban csak a hír jött ki.
Előzmény: zodiac_ (469)
zodiac_ Creative Commons License 2000.03.27 0 0 469
Hello!

topic Nem csak _aprilistol_ van Matav atalanydij?

utax. Creative Commons License 2000.03.27 0 0 468
pancho
nem tűntem el, csak sok dolgom volt (nem érek rá egész nap netezni, nekem munkám van amit rendesen meg kell csinálni, különben soha nem lesz itt rendes távközlés ...)
Megérdeklődtem egy kollégától: persze lehetséges a szoftveres megszakítás, de batch-et írni nem lehet rá, különben is paranoia amit mondasz és akkora munka, hogy egész egyszerűen nem éri meg.
Különben sincs már kedvem ezt a topicot olvasni, mert csak dühös leszek.
#1: oké, jogos, hogy pattogtok, az üszi szar, a telefon drága, de spec. tényleg szoftverfrissítés volt az EWSD központokban (és még lesz is), ami okozhatott hibákat. de nem ez a hangnem a megoldás.
#2: qrva nagy sötétségek vannak itt. coma hülye mint a lánc, nem tudom, hol hallotta a 20 perces szakításokat, de baromság
#3: tölgy: ember, a 5000Ft/óra a MatánNetre vonatkozik csúcsidőben, nem a beszélgetésekre, az istenért ! hol jár az eszed ?

meg egyébként is, itt mindenki csak fröcsög, lehet jönni és jobban csinálni.

hogy a topicról is essen pár szó: ti dühöngök valamiért, amiről azt hiszitek, hogy rossz nektek, de én tudom, hogy ez jó, ezért sokkal nyugodtabb vagyok, ti azt hiszitek, ki van veletek baszva, én tudom, hogy nem. ne lennék a helyetekben, ilyen vérnyomással és üldözési mániával nehéz lehet együtt élni.
egyáltalán, nem érdemes vitatkozni veletek, mert ti nem vitáztok, csak anyáztok. alig van értelmes hozzászólás. boxzsák kéne, nem internet.
én most kikapcsolom a gépem és IRL találkozok a kedvesemmel és többet nem fog idegesíteni a vonalszakadás. ennyi. de jó, hogy nem vagyok netfüggő !

piece
utax.

pancho Creative Commons License 2000.03.27 0 0 467
Kedves Coma,
akkor téged azon a tanfolyamon vagy átvertek, vagy nem figyeltél jól oda.
A timeout valóban 20 perc (tétlenség esetén ezután szakít), de ha van adatforgalom, akkor órákig megy gond nélkül. Én is matávnetezek, és töltöttem már le 10 órán keresztül szakadás nélkül, úgy, hogy közben aludtam. 3-4 órán keresztül meg többször is.
Persze ez még az átalány bejentése előtt volt. Azóta szakad a vonal, ezt én írtam először, utax erősen cáfolta, de miután ezt többen megerősítették, utax kolléga eltűnt.
Előzmény: Coma (465)
patye Creative Commons License 2000.03.27 0 0 466
OFF
kétkezi GAZ-da:
"Egy általam kezdeményezett hívás nem szakadhat meg, csak akkor, ha ÉN megszakítom."
Nem így van. Ha az leteszi, akit hívtál, akkor is megszakad. Próbáld ki:)

Patye

Előzmény: kétkezi GAZ-da (460)
Coma Creative Commons License 2000.03.27 0 0 465
onnan 100%, hogy matáv tanfolyamra jártam :)
ja, és tuti a 20 perc, mert a szervereik arra vannak beállítva. punktum.
az nem 20 perces foly. adatforgalom, ha 20 percben 2-szer frissítesz egy oldalt ;)
Előzmény: SaGa (464)
SaGa Creative Commons License 2000.03.27 0 0 464
Coma!

"ha 20 percig nem csinálsz semmit, akkor is lebont, és, ha 20 percen keresztül folyamatosan
töltesz le/fel akkor is lebont, mert így van megcsinálva (100%-os forrás) persze, csak matávneteseknél"

A forrásod nem tudom, mitől 100%-os, de én a kezdetektől a matávNet-nél vagyok és ilyet nem tapasztaltam. A 20 perc inaktivitás utáni szakítás egyébként teljesen jogos megoldás, mert előfordul, hogy a terminálszerver, vagy a behívó ketyere nem veszi észre, hogy a vonal már percek óta döglött, így ha nem lenne leídőzítés, elfogyna az időd úgy, hogy nem is vagy bent. (ez saját tapasztalat, én is üzemeltetek ilyen eszközöket, nálam 15 perc a timeout).
A letöltés közben 20 perc utáni szakítás azt hiszem legenda. Rendszeresen vagyok fent 20 percnél hosszabb ideig. Olyan volt, hogy behívtam, elkezdtem dolgozni, majd 10-30 perc után megállta a forgalom. Vonal megy, de már a def router sem válaszolt pingre. Ilyenkor nekem kell szakítani, mert talán sose jön vissza, az óra meg ketyeg...

Nem kell a matávNet-nek szakítani, szakad a vonal a telconál...

SaGa

Előzmény: Coma (454)
tölgy Creative Commons License 2000.03.27 0 0 463
KétkeziGAZda! nagyon jól levezetted, bizony kinutatható a szakadások száma, melyre a kapcsolásidijakat jogtalanul söprik be a "nem" szolgáltatók!
jogász kellene hozzá!
nagyon időszrü!
na és a kedvezményes csomag telefonon történő megrendelése sincs kidolgozva, túl nagy a káosz, tudatlanság, információ hiány! és elképesztő, mennyire semmibe veszik a felhasználót, aki fizet, és 2000-ben lassabb , pontatlanabb a tájékoztatás, pedig minden lehetőség adott! de itt se válaszol érdemben senki, mivel ők se tudják, nincs jól kidolgozva!
nos nekem papiron kell, a cég aláirásával, amin az is szerepel mi a következménye, és lehetősége ha valaki váltakozva akarja igénybe venni a kedvezményeket! (hol a 150 ft-sal élne, hol a 4000 ft-st tarja előreláthatólag kifizetődőnek.
(jó, tudom, az 1212 nél felirhatom a hivásom időpontját, nevét kivel beszéltem, mert ugye magnóra rögzitik , de a számla ellenőrzése jóval a beszélgetés után történhet meg, addigra a szalag hovalesz,??? min. 6 hét amikor reklamálhatok!
na ezért kell nekem papiron a visszaigazolás, aláirásokkal.
icecube Creative Commons License 2000.03.26 0 0 461
Myrddin

fogsz egy freemail accountot, és azzal akármikor bemehetsz, POP3 levélleszedésre pont elég.
Az acc meg ráadásul ingyen van. Amúgy most jött ki a Telnet egy ugyanilyen csomaggal, csak náluk br. 450 ha időszakon kívül hívsz be.

Zsoltu:
nem uncsi még ez a sztrájk topic? :) Más a másik site forumán se jött be...

ice

Előzmény: Myrddin (436)
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2000.03.26 0 0 460
Nos, a " Kedvezményt " illetően :( abban a reményben írom, hátha Elek álmatlan éjszakái egyikén belelepoz a topic-ba, a fejéhez kap és aszongya: A ffrancba télleg jól kibabrálunk ezekkel a szegény Telefonhasználókkal: Másnap reggel értekezlet: Uraim: merőben új stratégiára van szükség !! :-))))nem hába nyavajog ez a sok Telefon tulajdonos, azokról nem is beszélve, akik nem tudnak kommunikálni (belefáradtak) , vagy nincs módjuk.)

Március 18-án a székesfehérvári MATÁV pont-ban, kérdésemre - míg közben az ügyinztéző üveges szemmel valahová a hátam mögé nézett), amely a MINDENKI-NET, stb kedvezményre vonatkozott, egy ismertetőt nyomott a kezembe, amelyen -mint otthon kiderült- egy szó sem volt a "kedvezményről". Nem tartotta reálisnak ilyen korai jelentkezésemet a MINDENKI-NETt csomagra, mert elkeveredhet a nyilvántartásukban, esetleg már másnaptól érvényét kezdi, holott április 1-től szerettem volna kérni. No problem bemegyek mégeccer, de ekkora bevallott slendriánságot régen hallottam.
Off: Ez a volnalszakadás probléma nem igazán idevágó téma, DE:
-Ha a MATÁV-nak vissza kellene fizetnie azt az összeget, amelyet ilyen érdemtelenül bezsebelt, biztosan elgondolkodnának a dolgon.
Nem vagyok szakember, ezért kérdezem:
- nincsolyan eszköz amellyel hitelt érdemlően igazolni lehet azt, hogy a vonalszakadás nem a hívó fél kezdeményezésére történt ?
- a vonalszakadásnak műszaki okai lehetnek, amelyek elhárítása a MATÁV feladata.
- Nem lehetséges az, hogy a MATÁV a vállakozási szerződésében igért valami olyasmit a vonal tulajdonosának, hogy a Telefonvonal rendeltetésszerű használatát akadályozó műszaki problémákat elhárítja ??
Egy általam kezdeményezett hívás nem szakadhat meg, csak akkor, ha ÉN megszakítom.
Ha ez a vonalszakadás a bosszúságon kívül, még többletköltséget is okozott, akkor ennek a többletköltségnek a viselője az, akinek a hibájából ez bekövetkezett.
Szóval több mint aggasztó, hopgy a MATÁV körein kívül állónak tekinti a problémát és szemrebbenés nélkül tett és tesz milliókat zsebre úgy, hogy azért szolgáltatást nem nyújtott.
Valójábasn kártérítési felelősségel tartozik ilyen esetekben, mert bosszúságot és (vagy) anyagi kárt okozott.
kétkezi GAZ-da
Ps: Az un. "kedvezmény" többek között ezt a panaszt is orvosolná, de ma van "kedvezmény", holnap nincs, ez mindig szeretett MATÁV-unk üzletpolitikájának köv-e.

pre Creative Commons License 2000.03.26 0 0 458
Két érdemi kérdés a MATÁV-osoktól: Mi a helyzet ezzel az EPT-vel? Én úgy tudtam, hogy ami érvényes a Matávnál, az érvényes az EPT-nél is. Ezért aztán a 1212-n jeleztem igényemet a 4000 Ft-os csomagra. Elkérték az ügyfélszámom, tf-számom stb. és azt mondták, rendben. Akkor most rendben van, vagy nem. Tényleg be kell gyalogolnom külön az EPT-hez?

A másik: Hogyan mondható vissza a csomag, mennyi az átfutási ideje, lehet-e kérni, visszamondani, kérni, kéthónapra újból vissza stb. Ugyanis vannak esetek, mikor az átalány a jó, vannak, mikor a forgalomfüggő 150 Ft. Azt nem kívánhatjuk, hogy ez hónap közben is váltható legyen (különben sem lenne értelme), de havi lebontású opcióként talán igény lenne rá. Kérlek, válaszoljatok! pre

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!