Topik a csillagos égbolt szerelmeseinek, minden, ami távcsővel, fényképezőgéppel, ccd-vel vagy szabad szemmel elérhető, legyen az bolygó, hold, üstökös, aszteroida, vagy épp sarki fény.
Alternatív tudósok ("kérésre bármit tagadok, cáfolok") a szomszédos topikokban keressenek menedéket!
Köszönöm, ezeken túl vagyok, a baj az, hogy ezeken a videókon minden flottul megy, nekem viszont stackelés után nem jelenít meg képet, amit el tudnék menteni. Azért fordultam ide, hátha más is járt így.
Üdv mindenkinek! Új vagyok. Rögtön két kérdéssel is hozzátok fordulok, sajnos nem találok semmit az internet bugyraiban...
Kipróbáltam (volna) az asztrofotózást, előtte úgy gondoltam a Deep Sky Stacker megfelelő progi lesz. A jövő egy saját tervezésű mechanika lenne, de kellene egy löket, hogy legyen értelme legyártani. Kezdésnek készítettem 15 db fél perces expót 1600-as érzékenységgel a Tejút egy részéről, 15-15 dark, flat és offset képet. A DSS feldolgozás viszont már bajos, nemhogy rosszul nem illeszti össze, hanem egyáltalán nem illeszt semmit. Végigfut a számolás és egy szürke képernyő fogad...ennyi. Minden beállítást leírás szerint csináltam, az ajánlott beállításokat is. Mit csináljak másképp?
A másik kérdésem: Vettem egy SW 2x barlow lencsét. Vizuálisan nagyon jó. Viszont ha fotózok vele, akkor a kép közepén megjelenik egy nagy világos folt ami a keresőben nem, csak a kész fotón látszik. Volt egy régebbi barlow lencsém is, de én hülye eladtam, azzal nem volt ilyen problémám. Mintha valami becsillanás oda fókuszálódna, látszik, hogy valami optikai bibi.
Mi okozza ezt, illetve tudom valahogyan korrigálni?
Ez igen erős alulbecslés. A csillagképek sokkal hamarabb átrendeződnek a pekuliáris mozgások következtében. 50 000 év felismerhetetlenségig torzítja valamennyit.