Keresés

Részletes keresés

citygabi Creative Commons License 2014.05.27 0 0 2219

Mond,ékezetekről hallótál már te zseni ?

Előzmény: giornalista (2212)
citygabi Creative Commons License 2014.05.27 0 0 2218

Imádom az ilyen "embereket" ismeretlenül "bátran" beszólogatnak egy szintén ismeretlen embernek,de te sem vagy különb ha még mindig olvasod a könyveit,vagy csak hallottad hogy nem jók,tudsz egyáltalán olvasni ?!

Előzmény: giornalista (2210)
citygabi Creative Commons License 2014.05.27 0 0 2217

Bocs hogy csak most válaszolok,nem még nem olvastam az új könyvet de tervben van.Nekem mindegyik könyve megvan,nem mondom,hogy mind egyformán tetszik,de nem vagyunk egyformák,ami nekem esetleg kevésbé tetszik másnak lehet a kedvence,de ez természetes.Szerintem az ÖSSZES könyve kellemes kikapcsolódást nyújt,szórakoztató.Minden írónak vannak kevésbé jól sikerült könyvei pl.a másik nagy kedvencem Stephen King-nek is,mégsem kérdőjelezi meg senki tehetségét.Egyébként igazad van ,had írjanak ami jól esik nekik,ha ettől boldogok?!

Előzmény: efeandi (2209)
CJKrisz Creative Commons License 2014.05.27 0 0 2216

"mondjuk az ezelőtti 4-5 évben már hála istennek, egy sem került a kezembe"

 

Ezzel kapcsolatban hadd kérdezzek valamit! Akkor honnan tudod, hogy szarok az utóbbi időben írt könyvei? Azt hadd ne tekintsem válasznak, hogy mások leírásából, elmondásából. Mert ugye ez alapján egye mindenki boldogan a tehénszart, 100 milliárd légy bizonyosan nem tévedhet.

Előzmény: giornalista (2213)
mr.popeye Creative Commons License 2014.05.24 0 0 2215

Mindezeket úgy írtam, hogy LLL hatalmas rajongója voltam éveken át, egyenesen a legnagyobb fanatikusnak tartottam magam... úgyhogy aki mocskolódással vádol, az tehet egy szívességet.
Szimplán csak kiábrándultam, illetve nem hagytam, hogy a szokás hatalma legyőzzön.


„Lőrincz L László, az még mindig csakis jó leheeeet, mert régen sok jó könyve volt.“
„Nebáncsátok a Hobbitot, hiszen az a Gyűrűk urához tartozik, és az zseniális volt, szóval a Hobbit is remek!“

Az efféle káros nézetek pedig nem segítenek a könyves meg a filmes piacon. Épp ellenkezőleg.

mr.popeye Creative Commons License 2014.05.24 0 0 2214

LLL könyvei gyorsan, könnyen olvashatóak. Bizonyos részei kifejezetten szórakoztatóak. Egyszóval olvasmányos.


Én viszont három éve nem olvasom már őt, mivel utóbbi 3-4 könyve egyszerűen minősíthetetlenre sikeredett (de azért próbálom minősíteni).  Az Álmaim asszonya és a Játék Rabszolgái nekem továbbra is életem két legrosszabb könyve, pedig nem keveset olvasok. Nem szeretnék senkit se megsérteni, de aki élvezte a Játék rabszolgái legalább 20AranyÖkör díjra érdemes sztoriját a kiéheztetett, számítógépet pötyögő szolgákkal és apró, repülő drónmadarakkal egy kartonpapírból készült hegy belsejében, az tényleg nem sokkal állhat egy 12 éves szellemi szintje felett.
. A csúcs: az első két Debbie könyv, ahogyan egy 70 éves bácsi egy tinilány bőrébe próbált belebújni. Oldalanként kétszer röhögtem, és háromszor volt kedvem bőgni. Nem akartam elhinni, hogy egy könyv lehet ennyire abszurd és szánalmas.

 

Amit én mondani szerettem volna: bizonyos mértékig megértem, hogy miért jó még mindig LLL és miért szórakoztat. Csúcsra járatta a saját stílusát, emiatt én abszolút fejet hajtok előtte. Sőt, még az is lehet, hogy van még benne egy jó történet. Ha tudna kicsit szusszanni az idióta pénzsóvár kiadójától, simán össze is hozná.

giornalista Creative Commons License 2014.05.23 0 0 2213

egy kicsit hosszabban kifejtve.

 

LLL könyvért hála az égnek, sosem adtam pénzt. mivel apám egy ideig, a régi, jó könyvei miatt még vette őket, néhányat elolvastam az elmúlt években is. mondjuk az ezelőtti 4-5 évben már hála istennek, egy sem került a kezembe, és apám is hagyta a francba az egészet. de simán elhiszem neked persze, hogy 10 évnyi szánalamskodás után az elmúlt 4-5 évben már zseniális könyveket ír, naná :)

 

nem gondollak bugyuta 12 évesnek, hiszen nem ismerlek, de az alapján, ahogy véded ezeket a szellemi termékeket, azért egy elég szűk tartományba be lehet lőni néhány dolgot rólad is, meg a többi LLL-vásárlóról is.

 

és tudod, egy fórum úgy működik, hogy emberek írnak bele, és akinek valami nem tetszik, az nem olvassa el, amit írnak neki. tőlem szentimentáliskodhatsz itt, hogy nincs szüksége senkinek a tanácsomra, de semmi közöd ahhoz, hogy mit, kinek és hogyan írok be ebbe a fórumba. hogy egy klasszikust idézzek: nincs szükségem a tanácsodra.

 

Köszönöm.

Előzmény: efeandi (2211)
giornalista Creative Commons License 2014.05.23 0 0 2212

nyilvan valami fatalis veletlen folytan gondolod azt, hogy te fogod megmondani, hogy mit, hogyan es hova irjak.

 

think again!

Előzmény: efeandi (2211)
efeandi Creative Commons License 2014.05.23 0 0 2211

A helyedben megválogatnám sértegető szavaidat... ha érted, mire gondolok. Ízlésekről nem érdemes vitatkozni, tudhatnád.

 

TE ismered LLL-t, TE ismersz bennünket, hogy így látatlanban leírsz, minősítesz és prejudikálsz bennünket?? Ezt azért kikérem magamnak...honnan ismered az én motivációmat, ízlésemet, érdeklődési körömet stb. hogy bugyuta 12 évesnek gondolsz?? Tartsd tiszteletben a másik embert - jótanácsom neked az élethez.

 

Ha pedig véleményed van Róla, ezek szerint még mindig megveszed és elolvasod a könyveit, tehát te is át vagy kúrva?:) Téged idéztelek.

Ha pedig nem, akkor látatlanban mondasz véleményt róla... nem értem. (?)

 

A tanácsodra viszont nincs szüksége senkinek. Ha kell, szólni fogunk.

Inkább te gondold végig, mielőtt bármit kiböfögsz magadból és idefirkantod.

Köszönöm.

Előzmény: giornalista (2210)
giornalista Creative Commons License 2014.05.23 0 0 2210

remélem, azért az egészséged nem károsodott attól, hogy láttad leírva, hogy LLL könyvei szarok.

 

mert azok.

 

persze ezek szerint te olvasó vagy, mind a mai napig megveszed ezeket a szarokat. pénzért.

 

őszintén sajnálom azokat az embereket, akik ilyeneket olvasnak. azt hiszitek, hogy egy könyv lapjaira csak ilyeneket lehet írni, és nem vesztek a kezetekbe hasonló árfekvésű, de valódban minőségi, jó könyveket. amelyeket nem egy ostoba öregember írt bugyuta, 12 éves szinten megragadt olvasóinak, hanem amiben valódi tartalom van, emberek, karakterek, nem pedig "ez a hülye benszülött", "ez a butuska jó nő" szintű, kétdimenziós kártyalapok.

 

egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki megvesz egy LLL könyvet, elolvassa, és közben nem hányja el magát, majd a végén úgy áll föl, hogy "hű, de jó volt ez". a 129. egyforma szar után.

 

nem tűnik föl nektek, hogy át vagytok kúrva, és belőletek él egy tehetségtelen, kiöregedett faszi, aki az íráshoz már lusta, mindössze annyit csinál, hogy az évtizedek alatt előállított 1500 panelt minden könyvében máshogy keveri meg? ha egyáltalán épp máshogy? :))

 

tibeti kolostor - rejtélyes esemény - LLL a helyszínen - oda nem illő, lenézhető elemek a helyszínen - jó nő a helyszínen, de még nem dugja meg - aztán később igen - a rejtély kibontása, LLL már tudja, de még nyomoz - aztán a nagy, 25-30 oldalas utolsó nagyjelenet, ahol még kettőt-hármat fordul a kocka, és vége a könyvnek.

 

esküszöm, a Scooby Doo is változatosabb és színvonalasabb ennél.

 

szóval, ahelyett, hogy nyafogsz, hogy valaki leszarozza, inkább gondolkozz el rajta, hogy talán igaza van, és legközelebb, ha könyvesboltba tévedsz, ne a jó magyar szokás szerinti megszokást válaszd, meg a "hátha ez most jobb lesz" (nem lesz), "ez még nincs meg, legyen teljes a gyűjtemény" (add el a többit is, vagy ajánld fel a rászorulóknak, hogy elégethessék télen) elvek mentén vedd meg a következő szart, hanem nézz körül más polcokon, kérj tanácsot, és garantálom, hogy csak jobbat fogsz tudni venni ezeknél.

Előzmény: citygabi (2208)
efeandi Creative Commons License 2014.05.23 0 0 2209

Tudod, én is megharcolom ezt a kört velük mindig... ők pedig a szabad véleménynyilvánításra esküsznek... tehát hagyjuk meg nekik ezt a boldogságot. ;-)

Hála istennek rajtuk nem múlik semmi...

Olvastad a legújabbat már?

 

Előzmény: citygabi (2208)
citygabi Creative Commons License 2014.05.20 0 0 2208

Nem értem miért kell ilyen hangnemben kritizálni,ha nem tetszik nem kell olvasni !

giornalista Creative Commons License 2014.05.02 0 0 2207

egyszerűen szarok, amiket ír.

 

nem is értem, ki vesz még tőle meg bármit is...

Előzmény: mr.popeye (2206)
mr.popeye Creative Commons License 2014.05.02 0 0 2206

Különös dolog ez, miért kell ennyire erőltetni? Talán az eladási számok alapján döntenek így?
A jó ég tudja, mikor járhatott Laci bácsi utoljára a Himalájában, de szerintem legalább tíz éve. Érezhetően minden misztikumot, kihasznált már- már csak azokat a dolgokat tudja ismételgetni, amik a régebbi tibetes könyveiben ugyanúgy benne voltak.  A hiányt pedig olyan idétlen, rendezetlen, ezer sebből vérző sztorikkal próbálja leplezni, mint amilyet a Játék rabszolgáiban olvashattunk. Sajnos.

tamás015 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 2205

"A Debby–könyvekkel meg az a helyzet, hogy Karácsonyra terveztem a következő kötet megjelentetését, de a kiadóm arra kért, hogy helyette egy kolostoros Leslie következzék"

 

Nem értem miért erőlteti a kiadó mindig a kolostoros történeteket.

megértem hogy sokaknak ez jönn be, de könyörgöm valami más is jöhetne már, nem mindig kolostoros

minzol Creative Commons License 2013.12.15 0 0 2204

m.zoltan33@gmail.com

 

GONDOLJON MÁR MOST A KARÁCSONYRA!!! AJÁNDÉKOZZONA MÉLTÁN NÉPSZERŰ ÍRÓ KÖNYVEIBŐL!!!

 

Leslie L. Lawrence, Lőrincz L. László könyvei eladók!


Több darab vásárlása esetén kedvezményt adok, és szállítási költséget is megtakarít, ÍGY JÓVAL OLCSÓBBAN VÁSÁROLHAT MINTHA EGYENKÉNT VÁLOGATNÁ ÖSSZE A KÖNYVEKET MÁSHOL!!!

 

Amennyiben a szerzőtől más könyveket keres kérem érdeklődjön mert lehet hogy időközben már megvan a keresett könyv.

 


A LEGTÖBB KÖNYVEM SZÉP ÁLLAPOTÚ, DE KÉREM ÉRDEKLŐDJÖN MERT A KORUKBÓL FAKADÓAN LEHETNEK HASZNÁLTABB PÉLDÁNYOK IS A MŰVEK KÖZÖTT!!!

 


A képen lévő könyvek eltérhetnek a meglévőktöl, a leírás a mérvadóbb!!!
 Érdeklődj hogy a kiválasztott könyv megvan-e még, mert több helyen árulom!!!

 

LEÜTÉS UTÁN AKÁR AZONNAL ÁTVEHETŐ, VAGY POSTÁZOM, KÉRÉSRE ELSŐBBSÉGIVEL IS!!!

 


Teaültetvény I-II. 2010 (dedikált)

 

Teaültetvény I-II. 2010

 

A fekete özvegy I-II. 2009

 

Kegyetlen csillagok (Életmű, díszkiadás)


A gonosz és a fekete hercegnő (Életmű, díszkiadás) MEGRENDELVE!!!

 

A gyilkos mindig visszatér (Életmű, díszkiadás) MEGRENDELVE!!!

 

Holdanyó fényes arca (Életmű, díszkiadás)

 

A Suttogó árnyak öble 1998 (dedikált)

 

A vérfarkas éjszakája 1988 (dedikált)

 

Tulpa 1999 (dedikált)

 

A karvaly árnyékában 1985 (dedikált)

 

A Vadász I-II. 2001

 

Siva újra táncol I-II. 2003

 

A Fekete Anya kígyója I-II. 2004


A tizenhárom kristálykoponya I-II. 2004

 

Szádhuk I-II. 2005

 

Három sötét király I-II. 2006

 

A vízidisznók gyöngyökről álmodnak I-II. 2006

 

Portugál április I-II. 2007

 

Thumo I-II. 2007

 

A lófejű démon I-II. 2008

 

Manituk I-II. 2008

 

Ördög, ördög ki a házból 2010

 

Hannahanna méhei 2010


A nagy mészárlás 1993


Kő fiai 1994

 

Kéz a sziklán 1997


Föld alatti piramis 1997

 

Sindzse szeme 1983,1989


A nagy kupola szégyene


Üvöltő bika

 

A karvaly árnyékában 1985,1993

 

Holdanyó fényes arca 1987,1991


Huan-Ti átka 1987

 

A gyűlölet fája 1988

 

Siva utolsó tánca 1988,1996

 

A vérfarkas éjszakája 1988,1992,2010

 

A suttogó árnyak öble 1988,1998

 

A gonosz és a fekete hercegnő 1989

 

A megfojtott viking mocsara 1989,2000

 

Négy fekete koporsó 1989,1997

 

Az elátkozott hajó 1989,1999

 

Gyilkos járt a kastélyomban 1989

 

A keselyűk gyászzenéje 1990

 

Az ördög fekete kalapja 1990,2004

 

Rókacsapda 1997

 

A gyilkos mindig visszatér 1990

 

Omosi mama sípja 1991

 

Miranda koporsója 1991

 

Naraszinha oszlopa 1992

 

A vérfarkas visszatér 1992

 

Kegyetlen csillagok 1992

 

Damballa botja 1994

 

A rodzsungok kolostora 1995

 

Monszun 1996


Halálkiáltók 1993

 

A Nagy Madár 1996

 

Lebegők 1997

 

A láthatatlan kolostor 1998

 

Ahol a Pajpaj jár 1998

 

Mau‑Mau  1999

 

Ganésa gyémántjai 2000

 

A kicsik 2000

 

Véresszakállú Leif és a lávamező 2001

 

Csöd 2002

 

A vérfarkasok kastélyában 2003

 

A felakasztott indián szigetén 2005

 

A maharáni arcképe 2005

 

 

m.zoltan33@gmail.com

minzol Creative Commons License 2013.12.15 0 0 2203

GONDOLJON MÁR MOST A KARÁCSONYRA!!! AJÁNDÉKOZZONA MÉLTÁN NÉPSZERŰ ÍRÓ KÖNYVEIBŐL!!!

 

Leslie L. Lawrence, Lőrincz L. László könyvei eladók!


Több darab vásárlása esetén kedvezményt adok, és szállítási költséget is megtakarít, ÍGY JÓVAL OLCSÓBBAN VÁSÁROLHAT MINTHA EGYENKÉNT VÁLOGATNÁ ÖSSZE A KÖNYVEKET MÁSHOL!!!

 

Amennyiben a szerzőtől más könyveket keres kérem érdeklődjön mert lehet hogy időközben már megvan a keresett könyv.

 


A LEGTÖBB KÖNYVEM SZÉP ÁLLAPOTÚ, DE KÉREM ÉRDEKLŐDJÖN MERT A KORUKBÓL FAKADÓAN LEHETNEK HASZNÁLTABB PÉLDÁNYOK IS A MŰVEK KÖZÖTT!!!

 


A képen lévő könyvek eltérhetnek a meglévőktöl, a leírás a mérvadóbb!!!
 Érdeklődj hogy a kiválasztott könyv megvan-e még, mert több helyen árulom!!!

 

LEÜTÉS UTÁN AKÁR AZONNAL ÁTVEHETŐ, VAGY POSTÁZOM, KÉRÉSRE ELSŐBBSÉGIVEL IS!!!

 


Teaültetvény I-II. 2010 (dedikált)

 

Teaültetvény I-II. 2010

 

A fekete özvegy I-II. 2009

 

Kegyetlen csillagok (Életmű, díszkiadás)


A gonosz és a fekete hercegnő (Életmű, díszkiadás) MEGRENDELVE!!!

 

A gyilkos mindig visszatér (Életmű, díszkiadás) MEGRENDELVE!!!

 

Holdanyó fényes arca (Életmű, díszkiadás)

 

A Suttogó árnyak öble 1998 (dedikált)

 

A vérfarkas éjszakája 1988 (dedikált)

 

Tulpa 1999 (dedikált)

 

A karvaly árnyékában 1985 (dedikált)

 

A Vadász I-II. 2001

 

Siva újra táncol I-II. 2003

 

A Fekete Anya kígyója I-II. 2004


A tizenhárom kristálykoponya I-II. 2004

 

Szádhuk I-II. 2005

 

Három sötét király I-II. 2006

 

A vízidisznók gyöngyökről álmodnak I-II. 2006

 

Portugál április I-II. 2007

 

Thumo I-II. 2007

 

A lófejű démon I-II. 2008

 

Manituk I-II. 2008

 

Ördög, ördög ki a házból 2010

 

Hannahanna méhei 2010


A nagy mészárlás 1993


Kő fiai 1994

 

Kéz a sziklán 1997


Föld alatti piramis 1997

 

Sindzse szeme 1983,1989


A nagy kupola szégyene


Üvöltő bika

 

A karvaly árnyékában 1985,1993

 

Holdanyó fényes arca 1987,1991


Huan-Ti átka 1987

 

A gyűlölet fája 1988

 

Siva utolsó tánca 1988,1996

 

A vérfarkas éjszakája 1988,1992,2010

 

A suttogó árnyak öble 1988,1998

 

A gonosz és a fekete hercegnő 1989

 

A megfojtott viking mocsara 1989,2000

 

Négy fekete koporsó 1989,1997

 

Az elátkozott hajó 1989,1999

 

Gyilkos járt a kastélyomban 1989

 

A keselyűk gyászzenéje 1990

 

Az ördög fekete kalapja 1990,2004

 

Rókacsapda 1997

 

A gyilkos mindig visszatér 1990

 

Omosi mama sípja 1991

 

Miranda koporsója 1991

 

Naraszinha oszlopa 1992

 

A vérfarkas visszatér 1992

 

Kegyetlen csillagok 1992

 

Damballa botja 1994

 

A rodzsungok kolostora 1995

 

Monszun 1996


Halálkiáltók 1993

 

A Nagy Madár 1996

 

Lebegők 1997

 

A láthatatlan kolostor 1998

 

Ahol a Pajpaj jár 1998

 

Mau‑Mau  1999

 

Ganésa gyémántjai 2000

 

A kicsik 2000

 

Véresszakállú Leif és a lávamező 2001

 

Csöd 2002

 

A vérfarkasok kastélyában 2003

 

A felakasztott indián szigetén 2005

 

A maharáni arcképe 2005

tamás015 Creative Commons License 2013.12.07 0 0 2202

most keltem, szóval a helyesírási hibákért bocsi, de még az álmosság a szemembe van :D

tamás015 Creative Commons License 2013.12.07 0 0 2201

végére értem a könyvnek.

Azt kell mondanom szokásos sablonos kolostoros történet, csak a sztori, a bűncselekmény más.

A kefé.lések ebből sem maradtaki: jaj ne csináld, jaj, így jó lesz stb.

 

Ami szerintem baki volt: Amikor Timberlake-t  megfojtják és elviszik egy zsákban, kiderül csak egy bábú volt.

Még ha sötét volt ai szobában, még ha jó cyber nayagból készült is a bábú, kizárt hogy ne vette volna észre H. amikor fojtogatja, hogy nem élő ember, plusz amikor belerakta valami zacskóba.

Szóval ez nem állja meg a helyét.

 

Másik ami meglepett , hogy kis leszbikusság is került  asztoriba, de miért??

A nagy csatározások olyanok voltak mint eddig, mindenkiről kiderült ez az, szóval a szokásos.

Timberlake feleségéről kiderül hogy Dévibe szerelmes lett ( kis leszbikusság :D),  majd amikor megtudja hogy Dévi C.-val kef.élgetett akkor belelő párat a fegyverével, de érdekes módon Dévi csak megsérül.

Szerintem kár volt ezt a szerelmi leszbikusságot beletenni. De ez csak az én véleményem.

 

A szádhus cuccal a végén , nekem nem volt annyira bajom. Hogy a zarándok  Őszentsége titkos embere volt.

A végén meglepett Timberlake felségének a feltűnése, nem számítottam rá, mert eddig erre nem volt példa, hogy vki megjelent a végén, mármint  a tettes

ShawnAnderson Creative Commons License 2013.12.02 0 0 2200

Én azt mondom, hogy a régi jól bevált szereplőkkel pontosan olyan újszerű könyvet lehetne csinálni mint az Orsis köteteknél. A lényeg az lenne hogy ne az elmúlt 50-60 könyv köszönjön vissza, hanem kicsit másabb legyen. Meg ahogy elmondja mindig az író-olvasó találkozókon követelik folyamatosan a kolostoros köteteket. Nem tudom, ott nem kapja meg a kritikákat? Egyébként abban látom a gyengébb történetek okát, hogy ennyi idő után kissé elfásult már Laci bácsi, meg is öregedett, ennek ellenére az évi két vastag könyvet azt megírja. Illetve szerintem leginkább a kiadó erölteti a dolgot. Azt hiszem évi 1 könyvel mindenki jobban járna, kivéve persze a kiadót,d e ugye ez minket hidegen hagy. Laci bácsi több ideig gondolkozhatna a történeten, összetettebb lehetne, jobban megírt, tartalmasabb, izgalmasabb, és mi is szivesebben fizetnénk ki érte ez a mára már nem csekély összeget amit elkérnek. Én jelenleg ott tartok, hogy az első Orsi könyv óta nem vettem meg egyiket sem (pedig előtte az összes meg van) mert csalódtam  abban is és az előtte lévő legalább 4-5 könyvben is már. Mostanság a fórumos és egyéb véleményeket meg szoktam várni, érdemes e megvenni a könyvet, de a többség szerint nem igazán. Valaki tényleg megkérdezhetné már végre, hogy mi is a helyzet.

Előzmény: tamás015 (2199)
tamás015 Creative Commons License 2013.12.02 0 0 2199

Új könyvnél még csak az első kötettel végeztem, így véleményt még nem tudok írni.

Tán annyit hogy egy sátorban van, én ebben nem látok semmi rosszat, hogy nem a kolostorban lakik.

Az első része a könyvnek nekem tetszett, szerintem eddig jó volt, a többi meg majd még kiderül

 

Igazat adok neked , én már rengetegszer felhoztam témát, hogy kéne már valami más, nem kolostoros, de szerintem nem lesz belőle semmi a jövőben sem.

Valami lendvay vagy fantasztikus könyv.

Laci bácsi valahol azt mondta ezen könyveket szeretik sokan, akarják, én ezt értem, de azért lassan már nagyon sok éve csak kolostoros könyv van.

Minden ugyanaz, mint előzőeknél, csak a történet más. Ennyi

Az Orsis történet , bár sokan lehúzták, szerintem jó ötlet volt, mert tényleg jött egy kis változatosság vele.

Nem a megszokott sablonok voltak  a könyvek.

Előzmény: nannau (2198)
nannau Creative Commons License 2013.12.01 0 0 2198

Szeretem L.L.Lawrence könyveket, bár szerintem is mostanában nem tud izgalmas könyveket produkálni ezen az álnéven. Viszont a Lőrincz könyvek fantasztikusak. (A nagy mészárlás regényciklus a kedvenc). Azonban már olvasnék egy új "Lendvay" ,vagy egy új " Cockney" könyvet töle.

dzsugasvili82 Creative Commons License 2013.11.30 0 0 2197

Különböző okokból nagyon vártam most ezt a könyvet. Hiába beszéltük meg az elmúlt 1-2 évben a tragikus színvonalesést az utóbbi(?) időben, akkor is vártam ezt most nagyon, hátha a Nyomasztó örökség után ez is jobb lesz majd.

 

Hát nem lett. Ez irtózatosan trágya egy történetre sikerült. De még az előző kolostoros sablonokhoz képest is gyatra. Semmiféle itt megjelent kritikának nem volt foganatja, mondjuk igazából nem is vártam, hogy lesz. Ugyanazok az idióta történetecskék, a fogyatékosoknak való párbeszédek tömkelege. Brrr, hihetetlenül rossz. Nincs is kedvem egyelőre részletekbe menni, majd max. akkor, ha más ír valamit. Zavaros a történet, már nem is a kolostorban játszódott, hanem valami sátorban, NULLA kulturális töltet (ehhez képest A játék rabszolgái egy kulturális tibeti kincsestár), nulla akció, se krimis vonal. Játszódhatott volna akárhol, kicsit zordabb környéken, de itt már a Himalája helyszínének se volt jelentősége. Szóval még mindig tudok csalódni az LLL könyvekben.

CJKrisz Creative Commons License 2013.11.29 0 0 2196

Akadt egy kis szabadidőm és befejeztem a második kötetet is. Háááát, érdekes egy könyv ez. És akkor mostantól

 

SPOILER!!!

 

Ahogy azt alig egy hete is írtam, a könyv egy tipikus kolostoros történet, ugyanazzal a megszokott sablonnal, mint az összes. Nagyon pozitív volt, hogy nem volt hatvannyolc szereplő, akiknek a nevét a fene se tudja megjegyezni és javarészt csak töltelékek, akik úgyis meghalnak a történet közben. Az előző Báthory Orsis könyvhöz (Nyomasztó örökség) képest összességében visszaesés, nekem olyan érzésem van, hogy ezt már előtte megírta Laci bácsi, de csak most adta ki. Maga az alaptörténet számomra elég ötlettelennek tűnik, hogy ti. varázsszerről van szó, afféle potencianövelőről első sorban (mintha ilyen lett volna már egy nem is olyan régi történetében, nem?), ami csontból, meg gipszből van. Elég bugyuta sztorinak hangzik. Valószínűleg kitesznek vagy 50 oldalt azok a történetek, amiket Lawrence elmesél pl. Gerlának és amiknek semmi közük a könyv történetéhez, csupán töltelékszövegek. A végén, miután az eseményeknek vége és egy étteremben a zarándokkal/szádhuval beszélik meg a történteket, na az a kb. 30 oldal számomra elég zavaros, rébuszokban beszél, sokszor nem egyértelmű, elég összevisszaságnak tűnik és elég sokszor semmilyen magyarázat nincs egy eseményre, vagy merő feltételezés csak. Szerencsére kimaradtak belőle olyan hajmeresztő dolgok, mint A játék rabszolgáiban a barna színű vastag függöny, mi még közelről is sziklafalnak tűnik és be lehet bújni mögé, bár azért a papírból készült "téglafal" elég meredek.... Ja és nincsenek Hülye Billy-s hasonlatok! :)

A vesszőparipám még a helyesírási hibák. Sok van benne nagyon, ami inkább talán a kiadó hibája, nem a szerzőé, bár ki tudja. Hiányzik egy névelő, nem a megfelelő névelő van, rossz a rag a szó végén, hiányzik a tárgy eset a főnév végéről, stb. Főleg az utolsó 50 oldalon találtam gazdagon, mintha nagyon sietni kellett volna és nem ellenőrizték le rendesen.

Összességében azt mondom, hogy tipikus sablon, kolostoros Lawrence történet. A nyomasztó örökség ennél sokkal jobb volt, így aki hasonló szinten elvézhető könyvre számít, az meg se vegye, mert csalódni fog.

 

SPOILER VÉGE

 

Ez nem fanyalgás volt, csak egyfajta vélemény. Ettől én még olvasni fogom Laci bácsi könyveit.

tamás015 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 2195

csak úgy, elgondolkoztam rajta, hogy már elég idős, hogy vajon még tényleg valóban ő írná a sztorikat

ShawnAnderson Creative Commons License 2013.11.26 0 0 2194

Nem. De honnan jött ez az elgondolás?

Előzmény: tamás015 (2193)
tamás015 Creative Commons License 2013.11.25 0 0 2193

Szerintetek elképzelhető, hogy már nem is ő írja a regényeket?

CJKrisz Creative Commons License 2013.11.24 0 0 2192

Én még csak most kezdtem bele a második kötetbe, de eddig számomra az a nagyon tipikus kolostoros történet rajzolódik ki. Tetszik, tetszik, de az előző Báthory Orsis pozitív változáshoz képest az az érzésem, hogy ez kissé visszaesés ahhoz képest. Persze azért kivárom a végét, amint lesz időm, befejezem a második kötetet.

Előzmény: Concertina (2191)
Concertina Creative Commons License 2013.11.24 0 0 2191

Sziasztok! 

Olvastátok az új regényt? Nekem tetszett.

Volt benne fiatal, dörzsölt főapát, huncut, mindenre kapható, ám mégis hiszékeny kisfiú -à la Bendegúz-, beékelt történetecskèk, a főhős ágyát nyomó nőcskék, kallódó tetemek és véres végjáték, ám mindez  nem volt zavaró.

 

Nem volt a hősnek rejtélyes okból juttatott james bondi csodafegyver, sőt még az S&W is Angliábanadt, így elröppent néhány horogütés. Végre.

Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2013.09.04 0 0 2190

De ebbe a képbe még mindig nem fér bele Lendvay, aki viselkedésre, fizimiskára és lefogadom, hogy korszakra is azonos Lawrence-szel...

Előzmény: dzsugasvili82 (2188)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!