Keresés

Részletes keresés

Kobzoska Creative Commons License 2017.07.07 0 0 19330

Jó így a jegy, én is itt vettem nemrég, minden simán ment vele.

Előzmény: r.barbi (19326)
GrG Creative Commons License 2017.07.06 0 0 19329

Aki autóval jönne, annak kell Crit'Air Vignette (matrica) a kocsijára (környezetvédelmi igazolás a gépjármű motorjának szennyezőanyag kibocsájtásáról). Ezen az oldalon lehet rendelni https://www.certificat-air.gouv.fr/fr/demande-ext/cgu

r.barbi Creative Commons License 2017.07.06 0 0 19328

Köszönöm szépen! :-)

Előzmény: Törölt nick (19327)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.03 0 0 19327

Talán ez a legolcsóbb hajókázási lehetőség:

http://www.batobus.com/en/stations.html

Előzmény: r.barbi (19326)
r.barbi Creative Commons License 2017.07.03 0 0 19326

Sziasztok!

Pénteken megyünk Debrecenből Párizsba. A transzfer jegyet a Beauvais-ról szeretném megvenni online. Ezen az oldalon tudom megvenni a retur jegyet?

https://shop.aeroportparisbeauvais.com/en/liste-des-produits/?cHash=567d51df9d640630ace442e39d87fcbb&tx_shopbox_frontoffice%5Baction%5D=produits&tx_shopbox_frontoffice%5Bcategorie%5D=1&tx_shopbox_frontoffice%5Bcontroller%5D=Frontoffice

Hülye kérdés, de az nem baj, hogy úgy van a foglalásnál írva, hogy retur Paris-Bueauvais és nem fordítva? :-)

A szállásunk a latin negyedben lesz, ezért gyalog szeretnénk megnézni a főbb látnivalókat. Az Eiffel toronytól viszont már elég messze leszünk a  szállástól. Van arra lehetőség, hogy a vízen menjünk vissza a latin negyedbe? Metrózni nem nagyon szerenénk, kevés időnk van és azt inkább a felszínen töltenénk. :-)  Néztem a neten és csak hop on- hop off jellegű turista hajókat találtam. De az erre az egy útra nem érné meg annyira.

Köszönöm előre is a segítséget!

wogci Creative Commons License 2017.06.26 0 0 19325

Köszönöm! Mivel nem tudom biztosan, hogy melyik nap megyek péntek vagy szombat, akkor nem veszem meg előre.

vélemény Creative Commons License 2017.06.25 0 0 19324

De ha veszel egy Museum Passt, azzal bármikor mehetsz, persze a Pass érvényessége idején. De vigyázz, mert az előre váltott jeggyel és a Pass-szal is csak a pénztárnál álló sort tudod kikerülni, a biztonsági ellenőrzésnél  várakoznod kell. Sajnos nincs külön sor.

Előzmény: wogci (19322)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.25 0 0 19323
Előzmény: wogci (19322)
wogci Creative Commons License 2017.06.23 0 0 19322

Sziasztok!

Ha online akarok jegyet venni a versailles i palotába akkor csak azon a napon mehetek, amit kiválasztottam vagy más napon is? 

Emi2 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 19321

Köszi!

Előzmény: tessloff (19320)
tessloff Creative Commons License 2017.05.26 0 0 19320

Igen, mindenutt kell ervenyesiteni.

Előzmény: Emi2 (19319)
Emi2 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 19319

Sziasztok! Egy kèrdèsem lenne.

Paris visite 3 napos kártya. Villamoson kell "èrvènyesìteni" a jegyautomatában?

Catina Creative Commons License 2017.05.08 0 0 19318

Köszönöm az információt, Tessloff!
Végül nem oda tettem kitérőt, hanem Versailles-ba.
Amiens-be - remélhetőleg - majd a köv. alkalommal megyek. :)

Előzmény: tessloff (19144)
Kobzoska Creative Commons License 2017.05.07 0 1 19317

Színek Giverny-ből:

vélemény Creative Commons License 2017.05.07 0 0 19316

A híres kávéházas séta is jól hangzik. Persze úgy, hogy 2-3 helyen fogyasztani is valamit. Ami nem lehet olcsó.

Előzmény: Kobzoska (19315)
Kobzoska Creative Commons License 2017.05.07 0 0 19315

Indulás előtt két nappal elolvastam innen az összes hozzászólásodat, aztán abból adtam vissza az infókat az útitársaimnak.

Persze a forrás pontos megjelölésével. :-))

Van egyébként szervezett buszos kirándulás is Párizsból Giverny-be, nem horror áron:

https://www.pariscityvision.com/en/garden-monet-giverny-audioguide

Előzmény: vélemény (19313)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.07 0 0 19314

Köszi a beszámolót:))

Igazad van, ilyen rövidke időre nem is érdemes ennél feszesebb programot tervezni.

Előzmény: Kobzoska (19310)
vélemény Creative Commons License 2017.05.07 0 0 19313

Giverny nekem is kimaradt eddig. Tudtam róla, de azt hittem, hogy a közlekedés zűrös és a tömeg miatt élvezhetetlen.

De ezek szerint nem zűrös.  Azt sem tudtam, hogy lehet foglalni.

Versaillesról én két éve elég részletesen írtam. A magánlakosztályok vezetésére foglalva el lehet kerülni a várakozást.

Párizsba mindig vissza kell menni.

'szti Creative Commons License 2017.05.07 0 0 19312

ez de jó! monet házról sajna nem tudtam, és így tulipánokkal külön még vonzóbb.

megint el kell menni párizsba? :-)

Előzmény: Kobzoska (19308)
Kobzoska Creative Commons License 2017.05.06 0 0 19311

Giverny terítéken van egy ideje, és azt hiszem, a legjobbkor mentünk, a tulipános időszakban, bár biztos mindegyik szép.

A honlapon van egy virágkalendárium, ebből látszik, hogy melyik hónapban mi virágzik, ha valaki esetleg ehhez szeretné igazítani az útját.

http://giverny.org/gardens/fcm/calendar.htm

A boltjukban pedig virágmagok is kaphatók. :-))

Előzmény: Törölt nick (19309)
Kobzoska Creative Commons License 2017.05.06 0 0 19310

2,5 nap volt az egész, úgyhogy a program nagyját szinte le is írtam.

Ha még egyszer újracsinálnám ezt a hétvégét, az első nap délutánjára mindenképp betenném az Orangerie-t, a vízililiomok miatt. De valahogy nem voltam rá kihegyezve, eszembe se jutott a lehetőség.

Az eső többször alakított a programon, ami egyébként nem volt feszesre tervezve, kondicionálisan nem vagyunk a topon, úgyhogy nem akartuk, hogy emiatt rosszul érezzük magunkat.

Erre az első délutánra egyébként az lett volna a program, hogy a bal part híres kávéházait fűzzük fel egy sétára. De mivel akkor is esett, inkább beültünk egy rendes ebédre, utána pedig a Grand Palais, Concorde tér, Louvre, Palais Royal mentén csaptunk egy sétát.

Szállást a Rue Doudeauville-n találtunk, egy Airbnb-lakást, ahogy a házigazda elmesélte, a férj a francia MÁV-nál dolgozik, tőlük bérlik, és párizsi viszonylatban kifejezetten nagynak számít. Belső udvaros, a folyosóról két lakás nyílik, megkértek bennünket, hogy a cipőt nem vigyük be, hagyjuk a folyosón. A lakásnak volt galériája, és egy alagsora is, úgyhogy hárman a három szinten elég kényelmesen szét tudtunk szóródni.

A metróhoz (Marcadet-Poissoniers) kb. 10 percet kellett sétálni, útközben szinte csak feketéket láttunk, az üzletek zöme is afrikai, élelmiszer, több méterárú, azokkal a tarka, élénkszínű anyagok rengetegével, amit az afrikai nők viselnek. Harmadik este két megállóval korábban szálltunk le, az Abbessesnél, teljesen más világ, elég éles a különbség. 

Előzmény: Törölt nick (19309)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.06 0 0 19309

Hűha, ez a Giverny túra igen csábítóan hangzik:))

Köszi a beszámolót, bár én személy szerint még szívesen olvasnék többet is az utatokról.

Előzmény: Kobzoska (19308)
Kobzoska Creative Commons License 2017.05.06 0 2 19308

A múlt heti hosszú hétvégét - a május elsejést - Párizsban töltöttük, készülődés közben sokat böngésztem ezt a topikot is, cserébe hoztam pár infót, remélem, sokan hasznát tudják venni.

Két nagy vállalásunk volt, Versailles és Giverny-ben a Monet-ház.

A versailles-i kastélyhoz mindenütt elég sok az infó, ezért ahhoz csak azt mondanám el, hogy aki tervezi, készüljön hosszas sorállásra. Szombat délelőtt mentünk. Már a kapunál végeztek egy biztonsági ellenőrzést, de csak egy felületest, sokan voltunk, így is kb. 10 perc alatt átjutottunk rajta. Megkérték, hogy nyissuk ki a táskánkat, belenéztek, és kész, mehettünk is. 

A palota előtti sorban állás már húzósabb. A biztonsági ellenőrzésre várakozó sor tekeredett össze-vissza, ha jól láttuk, egy négyes tekeredés volt, kb. 1,5 órás várakozással lehetett bejutni.

Bent a palotában is rengetegen voltak, számomra teljesen élvezhetetlen volt a látogatás, lépni alig lehetett a fotózóktól, pózolóktól, babakocsisoktól. Az első lehetőségnél kimenekültünk, de a többi rész bőven kárpótolt, kb. 7 órát töltöttünk ott összesen, a kertben, a két Trianon kastélynál, és a birtokon, úgy, hogy a mini vonattal közlekedtünk (3 megállója van, hop-on – hop-off üzemmódban működik, 7,50 rá a felnőttjegy). Simán megért volna két napot Versailles, a belépő nem került volna sokkal többe. A működő szökőkutakból így például csak 5 percet láttunk, annyi volt a befejezésig, amikor visszaértünk a Trianon-kastélytól.

Giverny kellemes kirándulásra sikerült, ez is egész napos program. A vonatok a Saint-Lazare pályaudvarról indulnak, az út valamivel több, mint egy óra Vernonig, az oda-vissza jegy 29,40€-ba kerül. Vernonban nagyon szervezett működik a shuttle busz, ahogy érkeznek az emberek, folyamatosan lehet felszállni, a jegyet a sofőrnél lehet megvenni, oda-vissza 10€-ba kerül. Összesen 4 busz állt bent. A buszút kb. 15-20 perc. Útközben lehet látni a régi vízimalmot a Szajnán. Giverny-ben a busztól kb. 10 percet kell sétálni Monet házáig. Ide nem vettük meg előre a belépőt, pedig lehetett volna, de nem számítottam rá, hogy ennyien lesznek. Kereken 1 órát álltunk sorba, hogy bejussunk. A sima belépő 9,50, de vannak kombinált jegyek a helyi impresszionista múzeummal, és ha jól emlékszem a párizsi Orangerie-vel is. A biztonsági ellenőrzés itt is felületes, épp csak ránéztek a táskára. A kert nagyon szép, most a tulipánnak volt szezonja, rengeteg színben és formában pompáztak. A házhoz való bejutáshoz újabb sorállás, kb. fél óra. Ez is megérte, a berendezés nagyon hangulatos. A vízililiomos tó és környéke is nagyon szép, sok növénnyel körbevéve, sok színes virággal. Kb. 3,5 órát töltöttünk bent, megért volna többet is, de közben eleredt az eső. A 4 busz közül az első kb. 20 perccel a menetrendszerinti időnél korábban indult, ahogy megtelt, indult, de jött még utána a többi. A buszok menetrendje igazodik a vonatokhoz.

Egy nagyon informatív honlap a tervezgetéshez:

http://giverny.org/transpor/

Kobzoska Creative Commons License 2017.05.06 0 0 19307

Shuttle busszal, online vásárlással egy főre egy út 15,90€, oda-vissza 29€. Ha helyben veszed meg, egy út 17€, oda-vissza 34€.

A honlapjukon minden le van írva, elég alaposan.

https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/acces-et-transports/navettes/

Előzmény: NagyGábor1987 (19301)
coupe77 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 19306

köszi

Előzmény: pandabarát (19304)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.18 0 0 19305
Előzmény: pearly02 (19302)
pandabarát Creative Commons License 2017.04.18 0 0 19304
Előzmény: coupe77 (19303)
coupe77 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 19303

Sziasztok.

Tömegközlekedéssel hogy jutok ki az orlyra?

Előre is köszönöm.

pearly02 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 19302

Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan jutok el a legegyszerűbben és a legolcsóbban a Porte Maillot-tól (ahol a reptéri transzferbusz végállomása van tudtommal) a Gara Montparnasse-ra (ahonnan a TGV-m indul Bayonn-ba)?

NagyGábor1987 Creative Commons License 2017.04.09 0 0 19301

Szia, légy kedves segíteni abban, hogy a Beauvais reptérről 4 felnőtt június 30-án mennyiért tudna bejutni Párizs központjába. Köszönöm szépen!

Előzmény: kisasszonydekor (19299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!