Keresés

Részletes keresés

igonda Creative Commons License 2006.10.10 0 0 196

Ja! És a rézedényedet csak a húsos fondue-höz használd (ha nincs készleted a húsoshoz). A hozzávaló villa különbözik. A sajtosé 3 ágú míg a húsosé 2.

Aki sajtos fonduet eszik 1 társaságban és a kenyere vagy a fött krumplia beleesik a sajtba, az fizet 1 pohár italt a többieknek. Ez csak 1 jópofa dolog itt Svájcban. :-)

igonda Creative Commons License 2006.10.10 0 0 195

Zitka!

A cserépedényedet nyugodtan ráteheted a gázra, mert semmi baja sem lesz és a nyele sem melegedik át. Gusztusosabb,egyszerübb mint átönteni 1ikböl a másikba.

Ha kevés sajt maradt az edényben, akkor üss bele 1 tojás, jól keverd el és így az a kevés sem megy kárba!

Zitka Creative Commons License 2006.10.10 0 0 194
A csokishoz tényleg érdemes külön kütyüt :-) venni. sokkal kisebb, és ahogy az előttem szóló is írta, vékonyabb az edény fala. De nem nagy beruházás, mi tán 2 éve a Kikaban 990 ft-ért vettük vmi kiárusításban.
Előzmény: niamano (191)
igonda Creative Commons License 2006.10.10 0 0 193

A fondue bourguignonne és a kínai fondue edénye ugyan az!!! Csak a bennelévö különbözik!!!! Az egyikbe olaj, a másikba leves megy!!!

igonda Creative Commons License 2006.10.10 0 0 192

Szia,

Ha a (sajt vagy húsos)fondue-t kellö melegen szeretnéd tartan, akkor ajánlom, hogy vegyél gázos vagy zselés melegítöt (kimondottan a fondue készlethez készítik). Ezeket lehet szabályozni és ha már kevés ételed van a tégelyben akkor lejjebb tudod venni a melegítést. Ha húsos fondue-t készítesz akkor a tartártmártást ízesítheted curryvel, kapri bogyóval, fokhagymával vagy ketchuppal. Én mindegyiket az asztalra teszem, persze a gyöngyhagyma és az uborka sem maradhat el.

Ha csoki fondue-t akarsz csinálni akkor ajánlom a hozzávaló készletet, mivel az edény fala sokkal vékonyabb mint a sajtosé és a mécses is elég hozzá, hogy melegen tartsa.

Jó étvágyat!

niamano Creative Commons License 2006.09.30 0 0 191

sziasztok!

jó rég áll a forum de remélem még van itt vki.

Most vettünk mi is fondüt, és elkezdtem receptet kutatni. Már most arra jutottam, hogy egy készlet kevés... kell egy a husinak (nekem ez a szimpi) kell egy a sajtnak (ez a páromé) meg kell egy csokis (mert CSOKI az KELL!)

nos, ha veszek egy sajtoshoz való kerámia edénykét, és ötvözöm az itt olvasott házi-fondü ötlettel (alá a mécsest!) azzal lehet csokizni, ugye?

vagy nagyon vastag az alja és nem melegíti át  a mécses?

Köszi!

Zitka Creative Commons License 2005.11.20 0 0 190
A cserépedényt a fondükészlet kis lángjára nyugodtan rá lehet tenni. De a gázra már nem merném. Én mindig egy zománcos edényben készítem el (gázon) a fondüt, és úgy öntöm át a cserépedénybe. Így a kis den.szeszes (v. pasztás) égőnek már csak a megfelelő hőmérsékleten kell tartania a masszát. Nekünk így vált be a legjobban. A rézedényemet féltem, ahogy magamat ismerem, tuti jól odakozmáltuk volna benne a sajtot. :-)
Előzmény: citromfű (181)
citromfű Creative Commons License 2005.11.19 0 0 189
jaja, szegény pasim nagynehezen leadott 10 kilót nemrég. most szép. lehet, hogy hiba lesz fondüt venni.....de bízom bene, hogy nem fog neki izleni :)
Előzmény: nemisbéka (188)
nemisbéka Creative Commons License 2005.11.19 0 0 188
Kalória, az lesz benne :).
Előzmény: citromfű (187)
citromfű Creative Commons License 2005.11.19 0 0 187
ja, mégegy dolog. lehet, hogy nektek már megvan, de a sok segítségért cserébe legalább ennyivel hadd kedveskedjek nektek: vettem egy könyvet, amiben elég sok recept van, ár-nehézség-elkészítési idő-kalória adatokkal megjelölve. Címe: Fondü falatok, Elisabeth Meyer zu Stieghorst könyve. a fotók alapján csurog a nyálam tőle :)
nemisbéka Creative Commons License 2005.11.19 0 0 186

Könnyebb tisztítás végett, szerintem. A fémben odakaphat a sajt. Néha előfordul, de ezért én nem veszek külön edényt :).

nemisbéka.kényelmes.hu :)

Előzmény: citromfű (185)
citromfű Creative Commons License 2005.11.19 0 0 185
igen, végiggondolva valszeg lehet, amelyik meg nem bírja, az a selejt :)
csak nem tudtam, miért használ valaki külön edényt a sajtosnak, ezért kérdeztem rá, hátva valami okosság vagy tapasztalat van mögötte, amit érdemes ellesni.

cfű_naggyonkezdő
Előzmény: nemisbéka (184)
nemisbéka Creative Commons License 2005.11.19 0 0 184
Nem hinném, hogy ne lehetne a cserépedényt paszta vagy teamécses fölé tenni. Bírnia kell. Nekem legalábbis kerámia almasütőm van, az bírja, meg illóolajos párologtatók is vannak szép számmal kerámiából.
Előzmény: citromfű (183)
citromfű Creative Commons License 2005.11.19 0 0 183
ez is valami, köszi :)
Előzmény: nemisbéka (182)
nemisbéka Creative Commons License 2005.11.19 0 0 182

Csak a végére tudok válaszolni: nekem fémedényem van és sajtfondüzök benne. Semmi gond vele.

Előzmény: citromfű (181)
citromfű Creative Commons License 2005.11.19 0 0 181
volna egy kérdésem, de lehet, hogy nagy butaság.... mondtátok, hogy a sajtfondühöz cserépedény. azt is ráteszikek a lángra, vagy a meleg sajtos "löttyöt" átöntitek a cserépedénybe? a fém edényben nem lehet sajtfondüzni? köszönöm,

cfű
Előzmény: adrienne1 (180)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 180

Megnéztem, hat khm. Sztem ilyenen nem érdemes poénkodni, de mindegy.

A verseny nagyon finomra sikeredett, különösen, hogy mindenkinek van csaladi receptje, volt aki kék sajttal csinalta és krumplival kellett martogatni, volt aki gombaval... izorgia:)

Nyertest nem hirdettünk:))))

Előzmény: Zitka (179)
Zitka Creative Commons License 2005.11.18 0 0 179

Hú, micsoda jó ötlet ez a verseny! :-)

A múltkor olvastam egy hülye cikket, jellemző, nem? :-( Huncut aki roszra gondol...  Nekünk is ilyen sajtfondüs edényünk van. :-)

http://index.hu/homar/index.php?title=handjob_a_konyhaban&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Előzmény: adrienne1 (178)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 178

Nekünk is egy sajtos, egy husos van, annyi elég a csaladnak.

Ha meg vendégeket hivunk, hozzak magukkal az edényt, mert persze az mindenkinek van itt:)))

Söt, marciusban, amikor - kerek születésnap okan..:) - nagyon nagy bulit csaptunk, ugy 40 résztvevövel, fondue-versenyt rendeztem, arra mindenki hozta a sajat sajtjait + az edényt, nagyon jo moka volt:)

Előzmény: Zitka (177)
Zitka Creative Commons License 2005.11.18 0 0 177
Nálunk is ez a húskocka sütögetés a menő. A gyerekek nem annyira vannak oda a húsfondüért. Ezért kellett venni egy második készletet is, hogy mi sajtfondüzhessünk, mikor ők sütögetnek. :-)  Na meg ha vendégek jönnek, akkor se árt két készlet.
Előzmény: adrienne1 (176)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 176

Zitka, ez elvileg a fondue bourguignonne fözöedénye. Ott olajban sütnek huskockakat.

(De mi is ebben szoktuk a husfondue-t:)

Előzmény: Zitka (174)
citromfű Creative Commons License 2005.11.17 0 0 175
köszönöm! valami ilyesmire gondoltam. a visszaolvasgatást elkezdtem, úgy látom, másioknak is okozott némi fejtörést a téma :)
Előzmény: Zitka (174)
Zitka Creative Commons License 2005.11.17 0 0 174

Nekünk eredeti svájci készletünk van, rézedénnyel (húsfondühöz) és cserépedény is a sajtoshoz. De tavaly pl. egy nagyon hasonlót lehetett kapni a KIKA-ban 4990-ért, mint ami az alábbi képen látható. Ha visszaolvasol egy kicsit a topikban, találsz egy csomó jó tanácsot.

Előzmény: citromfű (173)
citromfű Creative Commons License 2005.11.17 0 0 173
sziasztok! én is mostanában kattantam rá fondüre, és szeretnék vásárolni egy szép fondüt. olyat, ami alatt tűz ég, nem elektromosan melegít. bevallom őszintén, nem tudom, ez jobb-e a kajának, ugyanis engem egyszerűen a tűz látványa, hangulata vonz ehhez a típushoz. ti hol vásároltátok a tiéteket? milyet érdemes venni, és főleg milyet nem? én Bp-en vagyok.

előre is köszönöm a segítséget,

cfű
migucika Creative Commons License 2005.09.17 0 0 172

Hello én most vagyok itt először. Most kezdem felfedezgetni ezeket a fondü izéket.

Azt szeretném megkérdezni-mert tőled most leírtam a csoki fondü receptjét,- hogy nem kell a csokiba egy pici olaj? Mert mikor én csak olvasztott csokit csináltam olajat tettem bele, hogy kellemesen folyós legyen, ne nagyon csomósodjon össze.

Kérlek válaszolj rá majd ha ráérsz, hogy kell-e bele olaj. És még egy kérdésem lenne. Fondü szett égővel együtt kb mennyi lehet?

Előre is köszönöm: migucika

Előzmény: Angiszeged (161)
ekul Creative Commons License 2005.08.13 0 0 171
st
ekul Creative Commons License 2005.08.13 0 0 170
Próba
Zitka Creative Commons License 2005.03.04 0 0 169

Szerintem menj el megkukkantani előtte...

A honlap karban-nem tartása :-) nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hely sem megbízható. Lehet, hogy felmondott a webmesterük... :-))) Nem biztos, hogy a kaja miatt. :-)

Előzmény: Hétszünyű (168)
Hétszünyű Creative Commons License 2005.03.03 0 0 168
Megmerejm kockáztatni.....?

Megnézem.
A para csak az, hogy a honlapukon még mindíg a 2004-ik évi nyarat ünnepelik.
Előzmény: Zitka (160)
Zitka Creative Commons License 2005.03.03 0 0 167
Görgess vissza kb. 15-20 hozzászólásnyit, ott írtam róla. :-)
Előzmény: nevetoe (166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!