Bakker, eddig azt hittem, hogy a Szigetkör km-eit mérted le, s a saját 26-29-edik köreidet kell néznem. Ezért gondoltam, hogy más az áthaladási sebesség. Szóval maratoni felfestést mértél. Legalább nem bringáztál rekortánon. :-)
Zsazsi, szívemből köszi a támogatást! :) Amikor holnap jön a nagyhalál, a 2001-es első maratonra fogok gondolni, amikor utolértelek és mosolyogva koszintöttük egymást úgy 30 km után! :)
Pinyo, O/O, köszi, tényleg cefetül állok fizikailag idén, lelkileg sem könnyű az év, na de a szeretett Budapest Maraton majd felvidít! :)
Visztula, sajna elsősorban nem a km-mennyiség a mérvadó már nálam, hiszen máskor is volt csak ennyi, sőt, még kevesebb km a lábamban az őszi maraton előtt, de valójában az átlagtempó az, ami jól előrejelzi a lehetőségeimet.
És ez bizony idén 6:46/km környéki, lásd edzesonline táblázat...
A Strava-t nem ismerem ilyen szempontból. Ugye a Garmin (GC) simán átveszi az óra adatait, ideértve a “körök“ távolságát is. Azaz az a meghatározó, hogy az eszközön hogyan keletkezik a mp-enkénti elmentett távolság. Mivel GPS-ről írtál, ezért arra következtetek, hogy a bringádon nincs sebességszenzor, hiszen akkor arra utaltál volna.
Annyit megjegyzek, hogy amikor van szenzor, akkor nincs simítási okoskodás. De nekem az mindig kérdéses volt, hogy amikor nincs, s az óra valami plusz kalkulációt végez a nyers gps adatokhoz képest, akkor vajon teljesen konzisztens marad a gps pontok és a mp-enkénti sebesség (s így a távolság is)? Ezt le lehetne ellenőrizni, szerintem még programom is van jekaeff nicknévhez köszönhetően, aminek a forráskódjából kiolvasható, hogy hogyan kell pontosan meghatározni két koordinátapár közötti pontos távolságot.
Azt tuti, hogy a Strava is átveszi a kör adatokat, s nem a gps (tracklog) alapján kalkulálgat?
Garmin 1,02/1,01/1,00/1,02 km Strava 1,01/1,00/1,00/1,01 km
Azért van négy, mert a 28-29-et visszafele is lemértem 29-28.
Semmi tudományos megállás nem volt; amikor az aszfaltos felfújáson áthaladtam kb 20-25km/ó sebességgel, megnyomtam a részidő gombot.
A hivatalos 0,1% ráhagyás miatt ugye 1001m egy valódi kilométer a versenyeken, de a kijelzés nincs ilyen pontosságú.
De ez mindegy is, az elvileg azonos utolsó két érték 1,00 vs 1,02 km a Garminon. A résztáv távolságot hogy számolja a Garmin, ha nem pont másodperc határon nyomom le a gombot? Interpolál vajon?
Visztula, ha érdekel, itt az activity: https://connect.garmin.com/modern/activity/20647754080 Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ez a két azonos kilométer miért kerekítődött máshogy Stravan és a Garminban. A részidő nyomásnál kizárt, hogy öt métereket tévedtem volna, főleg hogy egy irányba haladva és azonos reakcióidőt feltételezve kiesik a hiba faktor.
Nagyon hosszú, de mindig lesz melletted valaki. :o) én lélekben….
Ha orvossal orvosoltatnad az Achilles problemadat, akkor ajanlom azt az orvost, akit nekem is ajánlott O/O ismerőse, akinél már kétszer voltam a héten.
Én most érzem a bal térdem, a szokásosan rossz bal Achillesem, elgondolkozom, milyen hosszú is tud lenni a maraton heti átlag két 10 km-és futással felkészülve az évben! :)
A nicknevet kitakartam, hogy ne kelljen utánanézned. :-)
A kedvenc nicknevem az volna, hogy “max 12 karak”, csak a BSI valamiért nem rak szóközöket. Legalábbis nekem. Mondjuk, most esik le, hogy a “Max12karakte” még jobb poén is lett volna.
már régóta szerettem volna egyet. Pár éve elszalasztottam egy vacakot jó drágán, most viszont olcsón vettem egy komolyat! ;) Körös fekete tó Negreni vásárban!
Egész véletlenül láttam, mert beléptem az app-ba. Nem hiszek nekik, nem hiszek az újabb és újabb minőségi ugrásaikban. Kicsi cég, kevés eladott db, ezért kell (másfél)évente egy-egy újabb verzió.
Pont azért azt az előzményt választottam, mert ez állt benne: “Viszont megnéztem a tegnapi szigeti futásomat, 4:55-ös tempónál 5,27km volt a kör, 4:20-asnál 5,21km. Ez 1% körül van”. Azaz abszolút módon nézve hasonló számok, s nálad a 35 mp-es tempó 1%-ot jelentett, nálam meg majdnem ennyi szinte nullát.
Jones Counter, model JR vagy Cook-Jones Counter van rászerelve? :-)
Megfejtés: sztem egyik sem.
Amúgy ha nem vicceltél, s egy megbízható mérő van rajta, akkor mázlista vagy. 2-3 hete keresgèltem, de kb 100e ft-ot (vám és áfa) nem akartam költeni egy ilyen fellángolásra.
Ugyebár én edzésterv alapján megyek és a tapering héten 11 km a napi maximumom, pl. az elmúlt kedd és szerdai napokon.
Ennek a Pfitzinger tervcsaládnak több szintje van, a heti 136km felettinél is hasonló a záró hét, mint nálam. Kicsit emelt kilométerekkel, de a jelleg ugyanaz.
Mert direkt megnéztem, hogy a csúcs atlétáknál mennyire komoly a maraton előtti hét rápihenése.
A tegnapi, szerdai napon pl. nekem 11 km volt, benne 3 km maraton tempó. A 135km+ -os tervben 14km benne 4 km maraton tempó van. Gondolom, ez a 14km időben ugyanaz a profiknak, mint nekem a 11.
Tegnap egyébként felszerelés próba is volt, Nike Alphafly 3, kezdek vele megbarátkozni. Bár szerintem nem gyorsabb, mint a Vaporfly Next %2, amiben már 500km van és ezért nem merem már használni. Pedig semmi baja.
Az előzetes sebesség tesztem egyébként sokkal jobb lett a vártnál (de azért nagyon messze az eredeti tervemtől), remélem, még a maradék négy napban tovább érik láthatatlan módon a befektetett munka.