Nekem is, és ő az élő példa, hogy nem a stílusirányzat a legfontosabb, hanem az ízlés (ha a technikai tudást alapnak vesszük). Sőt, a Zeng a lélek, ami van vagy 20 éves, gyakorlatilag klasszikus, minden hangja rendben van.
megtisztelsz, hogy tőlem kérdezed a véleményedet, csak a gyors sajátomat tudom mondani: nekem ez olyan "svácji zene"*, kicsit seízesebűze, bár komoly az apparátus. De legalább nem minden kölyök képzeli magát rappernek és ez jó. De inkább rocker mint jazz/funk a lány nekem.
*Dresch konferált be valami van Vliet zöngeményt egy antikvitásos koncerten jópár éve úgy, mint "holland zene", ott volt ezen valaki? D-G sok év után először együtt. Izgalmasan szorúan szép volt.
Dresch- Gerölyt ha jól rémlik, nem nagyon hallottam még, nekem ő inkább az örökös Grencsó dobos :)
de az örökös szaxi duó meg G-D.
Drescht akkor kihagytam, pedig pont vadásznék rá, milyen a post-boppal, amikor nem éppen enervált, pont soha se sikerült akkor elkapni amikor ilyesmit játszott - jól. Pedig általában nagy kedvencek a lepihenő free.stb-isták, amikor "visszakanyarodnak".
Apropó, nincs valakinek felvétele a CD előtti Grencsó plays Monk-ról? G-G-Benkő, az nagyon tüzes volt koncerten.
Viszont ezt nem tudom értelmezni teljes bizonysággal. A leányzó ilyen feltörekvő német-svájci sztár, negyven kilóval az atomvillanás közepén, és kurvajól énekel. Vagy nem?
Múltkor hallottam Drescht a Jedermannban, olyan mainstream postbop (vigyázat, sznobkodok) koncertet adott, hogy leszakadt a pofám. Nem free az már rég, nincs is benne semmi az említett háromból, csak Balót kéne visszacserélni Gerölyre. Szerintem. Kurvajó volt. Ugyanott hallottam a Kéknyúl triót (?) az durva túrás volt, kicsit sok volt a hang, de élvezték.
hangosan röhögök a 3 magyar jazztévedésen, bár nem őszinte a vigyor
a "technokrata" kimondottan tetszik, sose volt eszem igy megfogalmazni :) tényleg ezzel ez a bajom, hogy nem zenének, hanem kottaorgiának készül.
a szvingilingi is olyan, sajnos
meg hát elfáradt a free(féle) is, szerintem Grencsó vegetál, Dresch sem a régi, bár Lukács Mikivel még mindig ámulatba ejt.
Kéknyuszi koncerten sokkal jobb mint ami tecsőn lejön belőle, jó lábrázós nyakmozgatós :) , ami meg tech hiba, azt hálisten nem illetve csak kirívó esetben hallom. De nyusziékat élmény nézni, ahogy összeröhögnek mert maguk is élvesik, meg behúzzák a nyakukat ha valami mellément, vagy cuki bambán néznek ha valaki felforgatta az egész számot :D
Neked se jut semmi frisebb, újabb az eszedbe??? Nem tőlem-miattam halott a topic, hanem a rendőrhajlamú feljelentgetőktől, akik két perc után már rohantak moderáltatni....::)))
Na ne viccelj, ez továbbra sem "jazz" topic (több okból sem az, elsősorban mert egyáltalán nem él...), hanem változatlanul egy rendőr szaktopic...::))
Egy pillanatig már azt hittem, hogy te vagy a közkedvelt sokszoknyás, a 143. nickjén, de ő inkább macskabolond - a numizmatika azért finomabb dolog...::))
Azt csinálsz, amit akarsz, és az teszel, ami jólesik. Ez egy szabad ország. (Csak egy mérettel kisebb mellényben tedd - ha kérhetném. A többihez pedig semmi közöm/közünk. A magánügyed, ezért aztán megosztanod sem kellene velünk. Ez nem az a topik.)
Én sem vitatkozom, csupán teljesen szakmailag megjegyeztem, hogy ettől ugyan mi fog változni?
Az Élet teljesen más területén megismertem már 1-2 "szakmai" szövetséget, de végül kiderült, hogy általában a ptiáner hatalomról, esetleg pénzről szólt igazán, de az önzetlen segítségről, támogatásról, az Ügyek előbbre viteléről alig, vagy max. sokadik lépcsőben...::))
Amúgy meg teljesen nyugodt vagyok, kifejezetten jó hangulatban, hiszen én tegnap este is nagyon aranyos zenét, muzsikusokat és egy csudálatos leányzót ismertem meg személyesen és élveztem a zenéjüket - mindenféle szövetség nélkül...
Sőt, azelőtt is nagyon nyugodt és elégedett voltam, mert azt megelőző este pl. a Tátrai Trend BJC-béli koncertjén lehettem jelen, és ami gigantikusan nagy estének bizonyult..
/Summa summárum, én nem csupán, vagy főleg, a Youtube-on hajkurászom a zenét, hanem élőben is, és szinte kizárólag magyar művészeket, és főleg nem szétnyalt seggű, agyonajnározott sztárokat, hanem ugyanolyan jó, de nem "világ legjobbjaként" misztifikált előadókat....::))/ hihihhi....
És ez a fantasztikus hír mennyiben aranyozza be majd a magyar jazz égboltozatát???? Eddig se azért jártam magyar muzsikusok magyar jazz koncertjerei, mert X vagy Y lett volna a ki tudja, ki által össszerittysentett szövetség elnöke......