Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2019.05.01 0 0 25031

Ez egy szép (?) reklámcikk, amiből semmi nem derül ki arról, hogy mi történt.

Előzmény: Edmond Dantes (25030)
Edmond Dantes Creative Commons License 2019.04.30 0 0 25030
Előzmény: Hepci (25016)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.25 -2 0 25029

A vendéglő benne volt a programba, nem szabad elhatározás volt. De nekem az előző napi csillagtalan de mégis nagyon jó hely jobban tetszett, számomra normálisabb volt. A borjupofákhoz volt körités is nem csak egy-két kósza levél meg virág, a hatalmas tányéron. A desszertet egy 30 cm átmérőjű tányéron hozták ahol kerestük, hogy mi az ehető és mi a dísz. Volt valódi aranyba mártott cseresznye pl. de az is savanyú volt. Az egész desszert főleg savanyú volt, nagyjából ott is hagytam. Szerintem kidobott pénz egy ilyen ebéd, normális helyen gondolom felébe kerül és azt eszem amiről tudom, hogy mi. Az étlapot nem csak mi nem tudtuk értelmezni.

Előzmény: Caipi (25028)
Caipi Creative Commons License 2019.04.25 -1 0 25028

Jó Neked 2 Michelin-csillag ügyben, nálam ez bakancslistás. Csak mindig jobb helyet találok a pénznek. De idén (végre) megyünk megint Hamburgba, talán beiktatok egy 2- vagy 3csillagost. :) 

A séfes dolgot nem igazán tudom, szerintem mindenhol csak azok híresek, akik tévében vannak, a többiek nevét csak a fine dining-ot szeretők ismerik. 

Előzmény: Boszorka (25019)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.25 -2 0 25027

Mikor igazi tanti volt, akkor nem volt az én esetem. Szeretem az egyértelmü ételeket, nem nagy mesét és sok dekorációt valami egyszerü hús helyett. Valószinű nem vagyok egyedül, mert a nagy hirverés után, ami biztos csaláson alapuló Michelin Csillagról szólt, igencsak üres volt a hely mindig.

Az utólsó két Tanti hónapban, javult a helyzet, de sajnos akik csinálták, nem lettek nyerők a Háznál. Zuzu próbálkozik, mint láttam már menü is van. Majd egyszer kipróbáljuk megint. A Huszár féle étkek nem voltak nyerők az én puritán izlésemnél, amivel szintén nem voltam egyedül.

Jlenleg örülök a park Vendéglőnek, ahol eddig csak jókat ettünk. Persze nincs dekoráció meg varázslat, de nem is vágyom rá..

Előzmény: Hepci (25026)
Hepci Creative Commons License 2019.04.25 -1 0 25026

Erről is jobb lenne az igazságot tudni, nem azt, amit írogattak különféle felületeken, pl. DG.

Egyébként úgy tudom, hogy a csapat (konkrétan az üzletvezető-sommelier) vállalt valamit (gazdaságilag), amit sajnos nem sikerült teljesíteni. Ekkor az üzletvezetőnek mennie kellett.

Én a Heiszler Olivér-féle időszakot leszámítva mindig jókat ettem a Tantiban, de sajnos egyedül nem tudok eltartani vendégként egy ekkora éttermet...

Előzmény: Boszorka (25024)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.25 -2 0 25025

Mi voltunk mostanában párszor a Park étteremben (valamikori három sziv) feltünően megjavult. Ott is volt pár váltás és úgy tűnik a jelenlegi csapat jól csinálja.

Előzmény: Boszorka (25024)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.25 -2 0 25024

Elutazásom előtt láttam, hogy menü is van. Ki kellene már próbálni.

 

Amugy a Tanti arra a kis időre volt csak jó, mikor a személyzet átvette átmenetileg. Akkor kezdtem reménykedni, de aztán a tulaj vagy a bevásárló központ nem akarta. Beharangozott új szakács idején pocsék volt.

Előzmény: Hepci (25022)
negyesi_pal Creative Commons License 2019.04.25 0 0 25023

Múltkor mentőötletként egy külföldi vendéget a Zuzuba vittem. Attól eltekintve, hogy csak készpénzzel lehetett fizetni más bökkenő nem akadt, s az ételek is finomak voltak. Rajtunk kívül persze vendég alig volt.

Előzmény: Hepci (25022)
Hepci Creative Commons License 2019.04.25 0 0 25022

Ha egy étteremről azt írják, hogy XY étterme, az sajnos a magyar nyelvben azt jelenti, hogy XY a tulajdonos.

A magam részéről k. unom már a gasztromédiában terjesztett hazugságokat... olyan palikról írják, hogy étterme van, aki egy 15 éves autót nem tud venni, annyira nincs pénze...

A Zuzu úgy tűnik, az elődei sorsára jut hamarosan, alig van vendég. Az étel egyébként jó, bár nem annyira, mint a Tantiban volt az utolsó időszakban.

Előzmény: Mazsola0070 (25021)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.04.25 -1 0 25021

"Itt jön be az a faktor, hogy kié az étterem, amikor azt írja a nyitáskor Dining Guide, hogy X (séf) tulajdona..."

 

Az elit bevásárlóközpontban lévő Zuzuról is az folyt még a vízcsapból is a nyitásakor, hogy Huszár Krisztián étterme (amiről így mindenki azt hiszi, hogy az övé az étterem), aztán egyszer csak hipp-hopp a Zuzu (azaz nyilván a tényleges tulaj/üzemeltető) megköszönte Huszárnak az eddigi ténykedését (az nem derült ki, hogy kirúgták, vagy magától lépett).

 

Az sem derült ki, hogy Huszár előre tervezetten "beetetőnév" volt, vagy hosszabb távra tervezett, csak aztán légy került a levesbe. 

Előzmény: Hepci (25016)
Hepci Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25020

Nem az utóbbiban, hanem az előbbiben (Városmajor utca).

Előzmény: Hepci (25018)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.24 -1 0 25019

Agyon vannak itt sztárolva a szakácsok.

Most tényleg nem dicsekvésből de benne volt az utunkban egy egy két Michelin csillagos + 18 Gault Millau ponttal rendelkező étterem. 4 fogásos ebéd, ki lehetett birni. Az előétel számomra értelmezhetetlen volt leírva és kóstólva is, de nem volt rossz. A második fogást kihagytam a harmadik valami csodálatos marha filé volt, madeira szósszal. A desszert feledhető. Mindegy, nem az én esetem az ilyen hely bár amugy szép és kellemes volt. Viszont se a tulajdonos se a chef neve nem szerepelt sehol. Nem tudom ez valami hazai szokás, hogy az éttermek nem a saját nevükhöz vannak kötve hanem tulajdonosokhoz és szakácsokhoz?

Különben voltunk egy csillagtalan étteremben is az út keretében, ahol teljesen értelmezhető lazac variációk volt az előétel a főétel pedig valami álom finom borjupofa volt.

A többi napokon saját rezsiben ettünk jókat, főleg rengeteg spárgát, mert ott terem és most van a szezon.

Előzmény: Caipi (25017)
Hepci Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25018

A legjobb minőséget produkáló 5-10 budapesti pékség egyike a Panificio il Basilico.

Pizzában dettó (Király utca, Szentendre, Hűvösvölgyi út), bár fatüzelésű kemencét nem használtak.

Úgy tűnik, volt egy üzlettársa, akivel elváltak az útjaik... 2 egység maradt meg P. il B. néven (Városmajor utca, Hold utcai piac), az utóbbiban egy ideje van pizza is.

Előzmény: Caipi (25017)
Caipi Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25017

Most már aztán már muszáj volt megnéznem, hogy ki ez. :) Mondjuk egyik egységéhez sem volt szerencsém soha, bár a nevet persze ismerem. (Az övét viszont nem.) 

Előzmény: Hepci (25016)
Hepci Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25016

Nekem úgy tűnik, Sz. Szabolcsot kirakták a saját (?) éttermeiből.

Itt jön be az a faktor, hogy kié az étterem, amikor azt írja a nyitáskor Dining Guide, hogy X (séf) tulajdona...

Előzmény: Edmond Dantes (25015)
Edmond Dantes Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25015

Ez egy bonyolult sztori a pékséggel és az éttermekkel. Még nem publikus az új felállás.

Előzmény: Hepci (25013)
Caipi Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25014

Wow! :) Mondjuk nem lep meg.

Előzmény: Edmond Dantes (25009)
Hepci Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25013

Mi van a másik Szabival (Szabadfi)?

Sorban zárnak be/keresztelődnek át az éttermei, miközben médiasztárrá gyúrja magát.

Előzmény: Edmond Dantes (25011)
Hepci Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25012

Nincs két pizzaszakács, aki teljesen egyformán dolgozik a tésztával és a feltétekkel - de azért a lényeg a recept és a kelesztés, ez meg nyilván konstans, ahol D. Szabolcs felügyeli.

Előzmény: Edmond Dantes (25009)
Edmond Dantes Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25011

Vagy megtanítja őket dagasztani és sütni.

Előzmény: nagypapi51 (25010)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25010

Ingyen pizzát osztogat a zarándokoknak? :P

 

Előzmény: Edmond Dantes (25009)
Edmond Dantes Creative Commons License 2019.04.24 0 0 25009

Szabi éppen Santiago de Compostela felé "sétál". ;)

Előzmény: Caipi (25008)
Caipi Creative Commons License 2019.04.22 0 0 25008

Jaj, bocs, ezt valamiért nem vettem észre..... köszönöm a tippeket, kipróbálom őket!

 

Encsen sem mindig a Szabi süt, már csak azért sem, mert sokat van (vagy csak volt - most már jópár hónapja nem találkoztunk) Miskolcon. De amúgyis sütött Encsen más is, és az anyukájuk azt állítja, hogy ő mindig érzi, ha nem a Szabi süt, mert az övé jobb. De ez a Szabi szerint nem is így van. :) 

 

Előzmény: Hepci (24999)
kifli Creative Commons License 2019.04.22 0 0 25007

jobb a sajtója, mint a pizzája

Előzmény: beetee (24997)
Mercutio_ Creative Commons License 2019.04.22 0 0 25006

Igaz, csak előrendelés van, kiszállítás már nincs!

 

Előzmény: Mazsola0070 (25004)
Hepci Creative Commons License 2019.04.22 0 0 25005

A házhozszállítás bekapcsolódás egy versenybe, amiben a minőség megtartásával nem lehetsz versenyképes...

Előzmény: Mazsola0070 (25004)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.04.21 0 0 25004

Van újra házhozszállítás náluk?

 

Amikor megszaladt, az első dolguk volt, hogy leálltak a házhozszállítással, arra hivatkozva, hogy anélkül is elég nagy a forgalmuk és nem bírják. Rendelni lehetett, de csak úgy, ha érte megyünk. 

Előzmény: Mercutio_ (25003)
Mercutio_ Creative Commons License 2019.04.21 0 0 25003

A hely (XV. ker.) nem az a ki-/beülős, szerintem aki ismeri és a közelben lakik elviszi, vagy házhozszállítással rendeli.

 

Nyáron lesz pár nap Nápoly, akkor lesz összehasonlítási alap, de eddig nagyon ízlett minden amit náluk rendeltünk.

Előzmény: beetee (25000)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.04.19 0 0 25002

Igen, Palotán is, és a XVI. kerületi üzletüket is, mind a kettő nagyon jó, különösen a "Szarvas" fantázianevű szarvasgombás.

 

Nekünk eddig egyik helyen sem kellett várni, lehet, mindig jó időben megyünk.:)

 

 

Előzmény: beetee (24997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!