Keresés

Részletes keresés

Dulifuli Creative Commons License 2005.10.10 0 0 534
"akkor most mit is nevezzünk anyagnak?"

Azt, ami "ott van".


Tehát mindent, ami ott van? Nem csak az előző definíciód szerinti "energiának" a lokális "értékeit"?

Ez a sejtautomata-elmélet érdekes lehet. Mit ahogy az is, hogy tulajdonképpen mit is akarnak bizonyítani, és hogyan.
Előzmény: Translator (533)
Translator Creative Commons License 2005.10.10 0 0 533
::Nekem nem is volt egészen világos, például az, hogy akkor most mit is nevezzünk anyagnak?

Azt, ami "ott van".

::Minek a megfelelő értékeit?

Engem ez a világ egy meglehetősen elbonyolított és nagyon gyorsan változó sejtautomatára emlékeztet. Valamelyik SciAm-ban is láttam egy szép kvantummechanikával terhes elméletet, most lőnek (lőttek) fel egy gamma szondát, az elméletet bizonyítandó.

Egy sejtautomata pedig alapvetően cellákból, cellák értékeiből és a szomszédos cellák értékei szerinti állapotátmenetekből áll.
Előzmény: Dulifuli (526)
Dulifuli Creative Commons License 2005.10.10 0 0 532
De nem a hidrogént állítjuk elő fúzióval idióta, hanem a vízbontáshoz (vagy más forrásból is származhat) szükséges energiát.

Mit jelent az, hogy "fúzióval idióta"? :-)
Eddig ezt nem mondtad!
Előzmény: Jenő Tokióból (531)
Jenő Tokióból Creative Commons License 2005.10.10 0 0 531

Hidrogén hajtás valódi alternatíva benzin helyett,  előállításához hogy felhasználjuk a járművek hajtására energia kell, atomenergia adott vagy a jövőben fúziós reaktorokból származhat. De nem a hidrogént állítjuk elő fúzióval idióta, hanem a vízbontáshoz (vagy más forrásból is származhat) szükséges energiát.

 

 

Előzmény: Dulifuli (521)
Dulifuli Creative Commons License 2005.10.10 0 0 530
Nem jól csináltad! Arra kellett volna gondolnod, hogy az enyém legyen tele! Q-t is azért fogadták vissza a kontinuumba, mert legalább egyszer önzetlen volt. (Star Trek, The Next Generation) :-)
Előzmény: tere (529)
tere Creative Commons License 2005.10.10 0 0 529
:)) Hányszor, de hányszor gondoltam rá, hogy reggelre tele lesz a tank, pedig este porzott, amikor letettem a verdát. És sose jött be. :)))
Előzmény: Dulifuli (518)
otako1 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 528

Kedves Szojuz!

 

 Az 510-ben Tere szaktárs leírta a lényeget. Vagyunk már itt olyanok akik azért "kipróbáltuk mer hátha hazudnak a nagyok" és építettünk ilyan-olyan hidrogén fejlesztő szerkentyűt. Nézd meg az enyémet : http://otako.uw.hu/hyper/bubler/bubler.htm vagy azt a kísérletet amit két barátommal csináltunk : http://otako.uw.hu/hyper/mer/motor1/motor01.html . Jelenleg még nem tudtuk megdönteni a fizika tanításait és erős a gyanúm, hogy nem lesz könnyű dolog :-) Játéknak viszont jó volt és tanulságos. Egyébként jellemzően azok nem hisznek a tudományos tanok igazságában akik legfeljebb csak ezt-azt elovasnak és semilyen kisérleti reprodukcióba nem fognak bele. Aztán felállítanak elméletekek és összeesküvés elméleteket és találnak egy "Balfekusz Gigantitiszt" (felfedezője Jfery a "vizzel ajtott autó" topic 601 hozzászólás) aki a társadalom nagy megnemértettjeként sírba visz magával sok csodát amit a kései utódok nem tudnak reprodukálni és csak örök legenda marad. De ne csüggedj ha elég intezív tanulásba kezdessz még felfedezhetsz valami nagy dolgot....

 :-)

 

üdv:

 

otako

 

Előzmény: szojuz (511)
fan_fan Creative Commons License 2005.10.10 0 0 527

Erre holnap vagy ma este visszatérnék, most le kell állítanom a számítógépet.

Amúgy nagyon érdekes a linkelt írás.

Előzmény: Translator (525)
Dulifuli Creative Commons License 2005.10.10 0 0 526
Hát ez elég merész teória volt! Nekem nem is volt egészen világos, például az, hogy akkor most mit is nevezzünk anyagnak? Minek a megfelelő értékeit?
Előzmény: Translator (525)
Translator Creative Commons License 2005.10.10 0 0 525
Ennek az eleje nem az igazi.

Először is a tér az, ami létezhet anyag nélkül, energia nélkül, idő nélkül. Pl. erről egy matematikaórán is meggyőződhetsz.

Utána fogod a teret és megadod, hogy az egyes pontjai milyen állapotokat vehet fel. Ezt hívhatjuk energiának.

Utána felveszed a tér pontjaiban a megfelelő értékeket és ezt nevezheted anyagnak.

És végül dönthetsz úgy, hogy ezek az értékek váltakoznak és lészen idő.
Előzmény: fan_fan (523)
otako1 Creative Commons License 2005.10.10 0 0 524

Kedves Szoljuz!

 

 Eléggé olyan Gróf Spanyolos volt ez a hozzászólásod :-)

Előzmény: szojuz (512)
fan_fan Creative Commons License 2005.10.10 0 0 523

http://www.date.hu/~nasa/ati.html

 

Eléggé követhető és érdekes írás, ebben is előfordul, olyan néven is, mint fals vákuum.

Előzmény: Translator (522)
Translator Creative Commons License 2005.10.10 0 0 522
Erre gondolsz? http://en.wikipedia.org/wiki/Zero-point_energy
Előzmény: fan_fan (519)
Dulifuli Creative Commons License 2005.10.10 0 0 521
És hogyan állítanád elő a hidrogént fúzióval? Protonból és elektronból?
Előzmény: Jenő Tokióból (520)
Jenő Tokióból Creative Commons License 2005.10.10 0 0 520

Nincs semmilyen kényszer ami a holtpontról kimozdítaná a dolgokat. Nyilvánvalóan a hidrogén irányába kellene elmozdulni, pl úgy hogy atomenergiával (a jövőben már fúziós módon) lehetne nagy mennyiségben előállítani. Ezt azonban jelenleg mind a zöldek mind az olajüzlet haszonélvezői ellenzik. Az adóbevételekben érdekelt államok talán még jobban mind az oljatársaságok. A zöldek ötletei az energianyerésre egyszerűen szánalmasak, néha már arra gondolok hogy az olajtársaságok pénzelik őket hogy bohóckodjanak. Szerintem az atomenergiát semmiképpen nem lehet megkerülni, a többi próbálkozás komolytalan.

 

Előzmény: szojuz (512)
fan_fan Creative Commons License 2005.10.10 0 0 519

Tiszteletem mindenkinek !

 

Először írok tudományos topicba, egy kérdés erejéig. Az általam a neten fellelt kozmológiai írások emlegetik a kvantummechanikai vákuumot, de nemigen részletezik, hogy az micsoda egyáltalán. Mi a kvantummechanikai vákuum ?

 

Remélem jó helyen kérdezem. Előre is köszönöm.

Dulifuli Creative Commons License 2005.10.10 0 0 518
Gondolni sok mindent lehet. Akár azt is, hogy Te magad állítod elő az olajat, csak azzal, hogy rá gondolsz. Ha bejön, akkor gondolj arra is, lécci, hogy az én autóm tankja is mindig tele legyen! :-)
Előzmény: tere (517)
tere Creative Commons License 2005.10.09 0 0 517

Én azért nem hülyézném le.

Viszont azt tudomásul kell venni, hogy manapság pénzt csak biztos dolgokra adnak. Ha valami, egy ilyen kutatás egyáltalán nem biztos, hogy sikerrel zárul. A célja egyelőre senkinek nem érdeke aki értékesíteni szeretné, mint tudjuk. Abban viszont _én_ egyáltalán nem vagyok biztos, hogy senki nem kutatja ezt a területet, sőt! De miért is kéne nagydobra vernie az eredményeit?! Sikeres kutatás/nyilvános eredmény esetén 3 verzió van:

1., Párszor 5 év és nagyon gazdag ember/cég lesz.

2., Nemes egyszerűséggel lehülyézik és rajta kívül senki nem jut előrébb.

3., Hatalmilag nyúlják a projektet és mi majd drágán megvesszük.

 

Olaj. Na most vagyok bajban, mert mivel nekem már a tegnapi nap is történelem, meg nem mondom mikor és hol, de úgy 1-2 éve tudós emberek kemény fejtörésbe kezdtek. Rég kimerült olajmezőkön végeztek próbafúrásokat. Az történt, hogy a fúrások során olajat találtak. Az olajmező a pár 10 év alatt mióta lezárták, feltöltődött. Értetlenül álltak az eset előtt és talán a mai napig azon tipródnak, hogy ez hogy lehet. Anno cikkeztek is róla rendesen. Ezekben a cikkekben már hozzáértők merészen feltételezték, hogy mégsincs akkora baj olajügyben, mint azt azelőtt gondolták.

Világ életemben, de most is képes vagyok teljesen tudománytalanul, csak úgy vadul feltételezni, hogy az olaj keletkezésének módjával kapcsolatban halovány lila fingja nincs senkinek. A beolvasztott őserdők, őslények meséje nem kicsit ótvar legenda. Szerintem. Nincs az az erdő és állatmennyiség ahhoz képest, amit a föld alól már kitermeltek...

na ez is elég ótvar volt, de így gondolom.

SPafi Creative Commons License 2005.09.24 0 0 516
=Nincs mit mondania, de azt nagyon! Nincs vele egyedül, de legalább tömören fogalmaz. :-)
Dulifuli Creative Commons License 2005.09.24 0 0 515
Erre csak ez jut eszembe: ?????????????
Előzmény: Józan Paraszt (514)
Józan Paraszt Creative Commons License 2005.09.24 0 0 514
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: szojuz (512)
SPafi Creative Commons License 2005.09.23 0 0 513
Helyes, akkor fejlesszük ki azt, hogy 2*2 legyen 5! Egyből több lesz a fizetésünk!
szojuz Creative Commons License 2005.09.23 0 0 512

Válaszolok is magamnak.

 Azért nem kisérleteznek, mert meg lett mondva, hogy hülyeség és kész! Emlékeztek a II.világháború idején milyen technikai fejlesztések mentek le 6 év alatt? Mi az a hat év? (Hasonlítsátok össze a hat évvel ezelőtti állapotot a mostanival. Nem is történt semmi ugye?) Nem idő. Ezt kell referenciának tekinteni mert ez valóság!

 1939-ben rissz-rossz vászonszárnyas nyitott repülőkkel szerencsétlenkedtek, 1945-ben már Nagy hatósugarú bomázókat gyártottak sorozatban, le volt tesztelve a sugárhajtású vadászgép. Komoly tengeralattjárókat,hadihajókat építettek. Kitalálták a diesel motort, a radart. Hat év alatt!!! Azelőtt meg mi volt? Lovak, meg egy-két kezdetleges autó. Hat év múlva már megvolt az atombomba. És miért, mert muszály volt! Majdnem kész volt Hitler interkontinentális bombázója és ballisztikus rakétái, amikkel New Yorkot akarta lerombolni. Hát ezek után én nem hiszem el, hogy 60 év után, még mindíg benzinnel kell menni az autónak. Egy modern korszerű autóban minden hiper-szuper, azonban érdekes módon a motorja szerkezetileg nemsokkal modernebb egy 60 éves autó motorjánál. Na bumm: injektorosak, meg van bennük turbo, meg intercooler! Ezek legfeljebb szerény újítások, nem áttörő fejlesztések. De ez is rendben van. A nehéz átállás miatt az elv maradjon, csak a tüzelőanyagot kellene megváltoztatni! Annak idején azért terjedt el a benzinmotor, mert olaj bőven volt, nem lehetett vele mit kezdeni, el kellett égetni az autók mototjában. Ez jó megoldás lehetett akkor, de azóta eltelt egy kis idő. Propán-bután-metán gázzal tud menni? De hidrogénnel nem?! Sajnos a kutyaugatás nem hallatszik az égig. Ha én lennék a király, menne itt a fejlesztés, meg az innováció nefélj! A Tudományos Akadémia meg csak akadékoskodjon. Leszarnám őket is, meg az egész világ tudósait, akik azt mondják, hogy itt minden rendben van, mert 2005-ben már minden effektus ismert, minden fel van találva és ők mindent tudnak, mert azt is tudják, hogy még mit lehet feltalálni. Ez az ország simán megtehetné, hogy egy 10 fős tudóscsoport számára teljes aparátust biztosítson ahoz, hogy mondjuk 1 éven keresztül kutassa a hülyeségnek tartott hajtóműveket. Kötelezővé tenném az energetikai fejlesztést. Ha az egész világ hülyének nézne, még akkor is. Legalább pont kerülne a dolog végére és kijelenthetném, hogy nektek van igazatok, ó hatalmas tudósok, hiszen ti már régen megmondtátok, hogy a föld igazából lapos, elég lett volna csak körülnézi. Bocsi, tényleg lapos, valaki le is esett a széléről.

 Lesznek még meglepetések, csak nem tudni mikor. Lehet, hogy soha, de nem azért mert lehetetlen, hanem a körülmények soha nem teszik lehetővé.

Előzmény: szojuz (511)
szojuz Creative Commons License 2005.09.23 0 0 511

De miért nem kísérleteznek vele?

Ha az autóba mégegy, esetleg nagyobb teljesítményű generátort tennének, amely kizárólag a vízbontóhoz adná az áramot, az már elég kell legyen. A benzin mellett a hidrogént is elégetné a motor. Biztos, hogy jobb lenne a benzin égése is. Nem lenne szabad hagyni, hogy korom legyen a kipufogógáz, ha van lehetőség vízgőzre is. Szerintem ennek kell lenni a normálisnak. Nem normális dolog, hogy még mindíg benzint kell elégetni az autókban. Nem vagyok hajlandó tudomásul venni, hogy ez teljesen rendben van a jelenlegi technológia mellett. 1985-ben azt mondta a földrajz tanárom: "...Gyerekek, a világ kőolajkincse 50 évre elegendő és azt mindet el fogják használni, aztán kénytelenek leszünk valami mást kitalálni..." Szomorú, hogy igaza volt.

Előzmény: tere (510)
tere Creative Commons License 2005.09.22 0 0 510

Á, egyikünk se csinált még vízbontót. :))

Mit gondolsz miért nem pinnyogok itt hangosan? :-) Zabálja az áramot és túl kevés gáz jön belőle.

Akinek mégis sikerül(t) ilyet csinálni az tud valamit, amit itt sokan nem és/vagy rengeteg ideje és pénze van kísérletezni.

Előzmény: szojuz (509)
szojuz Creative Commons License 2005.09.21 0 0 509
Üdv, JFery! Rég nem hallottam felőled. :)  Jól emlékszem. Bontotta a vizet egy 4,5 V-os zsebteleppel és a hidrogént meggyújtotta. Oxigén is volt. Te elég gyakorlati ember vagy. Nem úgy, mint én :( Csinálj egy vízbontót! De vigyázz, mert könnyen robban. Az előzményekben írtam valahol egy linket, ott megvan a vízbontó elvi rajza is.
Előzmény: JFEry (507)
Gézoo Creative Commons License 2005.09.19 0 0 508

 

Szia!

 

  Alapvetően jó ötlet, de!

 

  Áram, az amperrel a feszűltség a Volttal mérendő! Ne cseréld fel!

 

  Ha bontassz 80 % hatásfokkal, éget 60% hatásfokkal az összesen 48% hatásfok.

 

  Ha az akku töltését közvetlenűl a motorba vezeted, még 90%-os hatásfokot is

elérhetsz, újratöltés hatásfok NiMeH 90% még így is, 81%!

 

  Akkor mi a szösznek dobnánk ki 33 %-ot ????????????

 

 

 

Előzmény: szojuz (505)
JFEry Creative Commons License 2005.09.19 0 0 507
Rosszul emléxel, vagy becsaptak.
Előzmény: szojuz (505)
Dulifuli Creative Commons License 2005.09.18 0 0 506
De. Meg a Te fantáziáddal is lehetne, például írhatnál fantasztikus regényeket. Hátha azok is úgy fogynának, mint a herri pokker.
Előzmény: szojuz (505)
szojuz Creative Commons License 2005.09.18 0 0 505
Üdv. Valami továbbrais azt súgja, hogy igenis lehet létjogosultsága ennek a vízbontónak. Emléxem, amikor gyerek koromban először láttam órán a vízbontót, nem nagyon értettem, miért nem használják a gyakorlatban is, hiszen elég olcsó megoldásnak tűnt. A zsebteleppel bontotta a vizet és meggyújtotta, égett mint a gyertya. Amikor az oxigént rávezette egy csővel, akkor pedig teljesen kék lánggal ív fénnyel égett. Tökéletes égés volt, és teljesen tiszta. Ennél környezetkímélöbb megoldás biztosan nincs. Mindenképpen használni kell! Mi van akkor, ha a benzin meghajtású motornál, a benzinhez adnánk adalékként? Tuti, hogy alig fogyna benzin és az is jobban elégne a hidrogén és a tiszta oxigén környezetében. Kevés hidrogén is elég lenne, annyit pedig a motortérben is elő lehet állítani a generátorral. Megjegyzem néhány éve elromlott a fesszabályzóm és forralta a túltöltés az akksit, amikor megmére a szaki, közölte, hogy 220 V-al töltött a generátorom. Ennyi többletárammal már lehetne valamit kezdeni. Nem igaz?
Előzmény: Gézoo (504)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!