A bucó gilisztacsokorra, a Kessler-géb pedig gébszelet+1szál giliszta kombinációra. A géb kb. 12-13 centis lehetett (a térdemre fektettem fotózáshoz, de nem fenekeltem el - csak felnégyeltem). A bucó persze ment vissza -agyoncsépelt kifejezéssel élve- éltető elemébe.
Tegnap este úgy örültem nekik, mint majom a fa@@ának. Ha már menyhal nincs.
Ma este meg kapás se.
Meg kell becsülni a gébet is ebben az ínséges menyhalszezonban (majd jó lesz jövőre csalinak, hátha). Ha a bucók fele menyhallá válna, bombabiztossá válna a menyusfogás.
Csak kicsit irigykedve olvasgatom, kik voltak pecázni a hét végén, innét is. Ismerősök is itt-ott azért fogtak, többek közt a Tiszán is. Az autóm kifeküdt, de van ott az asszonyé... ám más volt a feladat... :)
Csaligilisztám nékem is lett volna, mert áthordtam a komposztot új helyre, s tele volt csalinak valóval. :) Kellett a hely a fém kerti háznak... Basszus, 4-5 embernek két nap volt, mire a terepet előkészítettük és összeraktuk... Az ikea bútorok fasorban sincsenek a dirib-darabjaikkal... :))) Rakott már valaki össze ilyet? A puzlét is utáltam... :)))
2 kapás gilisztára, 1 selymes d., fagyi kishalra semmi.
Most megnéztem a fejlámpámat, Brennenstuhl.
Azt hittem, az, amit itt dicsértetek, hát nem.
Már ezek is olyanok, mint a kínaiak, hogy Adiads?
Azért jó, szeretem. Nem a lámpában, hanem hátul van a 2 ceruca, így nem csúszik le a fejemről, mint a korábbi. Sapkában is jó, és a múltkori hanyattesést is bírta.
Sok helyen nem lehet csónakot használni, viszont akár140- 150 métert is meg kell hajítani ahhoz, hogy pl a régi patakmedret, tuskósort, törést, gödröt, platót elérje az ember. Nagyobb vizeken még sima mederfenék esetében is majdnem mindig bentebbről érkeznek a halak az etetésre. Ilyenkor a többiekhez képedt még 20 méter plusz dobástávolság is komoly fogásbèli előnyöket jelenthet..