Keresés

Részletes keresés

Zombor úr Creative Commons License 1999.03.04 0 0 0
Természetesen van.
Az ima: kapcsolat teremtő és teremtmény között.
Szükséges, mert nem véletlenül vagyunk itt és most, és ilyen körülmények között. Az ima formája sokféle lehet, lehet templomi csoprtos (misék, liturgiák + vallásonként egyedi), lehet egyedüli (otthoni meditáció, vagy akár csak kérdés bármikor, bárhol) és lehet egyéb, aminem ezer formája és megnyilvánulása lehet.
De az "ima" mindig ugyanarra a célra irányul: valamit kér és reméli hogy kérése teljesül; de soha nem követel, és nem várja el a kérése beteljesülését, mert hisz teremtője igazságosságában és rábízza a "sors"-ra azt aminek következnie kell az előzmények folytán (plusz "kegyelem", de ez más topic).

Hope, szerinted az emberek imáikban valóban megengedik Istennek, hogy döntsön, ahogy amúgy is döntene, vagy nagyon-nagyon szeretnék, és ELVÁRJÁK kérésük teljesítését?

hope Creative Commons License 1999.03.04 0 0 topiknyitó
Tegnap a CNN televízión 30percben arról volt szó, hogy van-e az imának ereje. Orvosok vizsgálták hívő és nem hívő emberek egészségi állapotát. Mindez a CNN-től megszokott részletességgel került bemutatásra. A százalékok megdöbbentőek voltak, és egyértelműen a hívőknek kedveztek.

Szóval, van-e ereje az imának???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!