Hivőként szomoruan látom hogy az isten-tekintélyt egyesek evilági magánizlésük reklámozására használják.Aki Isten házában politizál az HÜLYE séget csinál !
Szegény, nem érti, hogy a híg ember egy nick név, nem önvallomás, tehátha ő azt mondja rám, hogy "magadfajta híg ember", az bizony személyeskedés, minősítgetés.
Persze, hogy is értené, ha szerénte a bor üdít, frissít, élénkít, nem penig álmosít, mint szerénted...
Nem kérdőjelet kértem, hanem választ arra a kérdésre, hogy nickhamisítási ügyben téged terhel-e a felelőség. Ha igen, akkor azt a szót írd le, hogy igen, ha nem akkor azt hogy nem. Napnál világosabb, hogy ha nem mersz semmit írni, akkor igen.
Előzmény: Tafkó Birgut (8296)
Tafkó Birgut *** 2008.03.17 10:52:21 (8298)
Van, kiben még annyi bátorság sincsen, hogy leírja: tavaly arkangyal, idén meg mán kérub. Na, de mi lesz jövőre? Van, ki szerint a bor egészséges, üdít, frissít, vidámít, Isten áldása, ám gyermektől, állapotos kismamától mégis elzárná. Vagy nem...? ;-)
Előzmény: elterito (8297)
elterito *** 2008.03.17 11:00:51 (8299)
Oké, szóval te követted el a nickhamisítást. Durva, erkölcstelen dolog, de az még gusztustalanabb, hogy nincs bátorságod még inkognitóban sem bevallani.
"Azt hogy tette? Azt a nicket adta magának, hogy Tserfa? Vagy Tscherfa?" - Nem. Egy másik fórumon zoknibábként tologatta a Cserfa és a Nemo nickeket, szánkba leegyszerűsített, könnyen utáltatható álláspontokat és érvkarikatúrákat gyömöszölve. Itt van a krónika: https://leporollak.hu/romkat/magyvita/TAFKO.HTM
"Arra adott felhatalmazást hogy olyan híg ember nevű felhasználónak tartsák őt a többiek aki nem híg ember" - Ezek szerint a "híg ember" itt azt jelentené, hogy "nem híg ember." Ez fából vaskarika.
"Például ha én azt a felhasználónevet használom hogy kutya az még nem jelenti azt hogy kutya is vagyok. Csak kutya nevű ember." - Akinek a neve kutya, azt lehet kutyának nevezni. A név a megnevezés jogcíme.
"Mellesleg megjegyzem szellemesen, én a saját macskámat sokszor kutyuskának szólítom pedig tudom róla hogy macska és nem kutya." - Ezt a megszólítást nem indokolja az ő valamiféle neve. A "híg ember" nevű Tafkóét igen.
(OFF: A levélbeli választ a Messengeren várom tőled.)
"Ám a megszólítás és önvallomás nem ua" - Hát persze, mert az egyiket én mondtam, a másikat meg te. És ezzel felhatalmaztál, hogy híg embernek tartsalak.
"bármint is csűröd, akárha a galileus násznagy szavait" - Azt te csűrted-csavartad, Tafkó koma. Apropó: miért hamisítottad meg az én nickemet egy másik fórumon? És a néhai Cserfáét?
"Tehát Ilang- ilangocska Ilang- ilangocskának, blagi penig blaginak vallja magamagát?" - Ezeknek semmi értelmes jelentsük nincs, míg a híg embernek nagyon is van.
"Na, szórakozz' azzal, mivel egyidős vagy: mondjuk a fülcimpáddal..." - Hehehe. Te meg bújj el a föld alá, nickhamisító koma.
Az emberek, az állatok, a növények, a sejtek gépek. De a kifli, zsemle nem. De te azt is legépezed a novelládban. Tehát Pistike csak akkor eszik gépeket, ha salátát, sárgarépát eszik nyersen, vagy friss tatárbeefsteak-et. De akkor tényleg. Máskülönben nem.
Amikor kitört az orosz-ukrán háború, akkor az egyik szomszédom, aki addig jámbor, barátságos nyugdíjas pedagógus volt, de előzőleg többször beoltatta magát, vadul káromkodva kezdte szidni az oroszokat, amikor én Putyint Putyin doktornak neveztem, mert azóta nincs kovid-őrület, amióta van ukrán-őrület :-) Tényleg már csak egy atomháború-őrület vagy valami UFO-őrület hiányzik. Ez az őrületspirál már nem sokáig nagyobbodhat, ezért állítottam, hogy küszöbön van egy ENSZ-puccs, melyet a "Béke s biztonság" kikiáltásának fognak nevezni. Atomháború biztosan nem lesz, de ez a puccs valószínűleg elkerühetetlen.
A vitapartner emberkének csak annyiból van igaza, hogy néha, olykor (nem mindig) előfordul, hogy valaki olyan nicket aggat magára, melyet maga is jellemzőnek tart magára nézve, pl. a nyuszi boldogan vallja, ő bíz nyuszi, a nagyfaszú meg azt, neki bizony nagy.
De ez nem mindig van így, így aztán korántsem biztos, hogy te, mint "híg ember", valóban híg, semmilyen vitázónak érzed magadat.