Keresés

Részletes keresés

beetee Creative Commons License 2014.01.26 0 0 41055

Ha van kedved, időd, olvasd el a kommenteket.

Pár élelmiszer technológus is leírja, és ennek ellenére Péter Anna képes hozzászólásokban veszekedni az olvasókkal...

Nekem mondjuk tetszik, jókat szórakozom ezen... :)

Előzmény: GPF (41054)
GPF Creative Commons License 2014.01.26 0 0 41054

Igen, az biztos, hogy a mellény nem szorít nekik. De nekem ez inkább bejön, mint a bájolgó, aranyoskodó gasztrostílus.

 

Nem kötözködésként kérdem, de mi volt a tejszínes cikkben a tévedés?

Előzmény: beetee (41052)
beetee Creative Commons License 2014.01.26 0 0 41053

Receptekkel semmi baj nincs.

Az ötletekkel sem. A főzés/sütés úgy is egy fajta művészet. Lehet próbálgatni, továbbgondolni, saját ízlésre alakítani....

Előzmény: GPF (41051)
beetee Creative Commons License 2014.01.26 0 0 41052

Én nem rég óta olvasgatom, de az utóbbi hónapban több olyan cikk is elém került, amiben tárgyi tévedések is voltak (pl: tejszínes megmondó cikk), vagy a somlói galuska dicsőítése saját recepttel, mikor ott aztán nincs múltba vesző eredet, Gundelék leírják grammra az eredetit.

És hasonló dolgok garmadával, mikor a szerzők a gasztro-fetisiszták magas lováról osztanak mindent és mindenkit a saját elképzeléseik védelmében.

Nem mondom, hogy semmiben nincs igazuk, mert persze van azért tudás, olvasottság mögöttük, de néha sok a "majdénmegmondomezthogykellésmindenkihülyeakimáshogykészítvalamit" stílusú iromány.

A szokásos irányított tesztek is benne vannak a pakliban, ami megint megkérdőjelezi a szavahihetőséget.

Előzmény: GPF (41051)
GPF Creative Commons License 2014.01.25 0 0 41051

Én a tafelspiccet bírom. Általában szokott sikerülni az onnan vett recept, ötlet.

 

Mikor csalódtál benne?

Előzmény: beetee (41049)
beetee Creative Commons License 2014.01.25 0 0 41050

Miért csak ezzel? Nekem megy máshogy is...

Előzmény: bdkati (41048)
beetee Creative Commons License 2014.01.25 0 0 41049

Sajnos a táfelspiccnek köze nincs a valósághoz. Ahogy a cikkeknek is csak néha...

Előzmény: bdkati (41047)
bdkati Creative Commons License 2014.01.25 0 0 41048

És az öreg tésztáról hallottatok már? Igazán ropogós, magasra kelt kenyeret csak ezzel lehet készíteni:

 

http://www.limarapeksege.hu/2008/11/regtszta-tulajdonkppen-vletlennek.html

bdkati Creative Commons License 2014.01.25 0 0 41047

Jó kenyeret csak jó lisztből lehet sütni! Lisztekről itt olvastam egy jó cikket:

 

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20140121-kenyersutes-bolti-liszt-bl-80.html

Pillanatragasz Creative Commons License 2014.01.24 0 0 41046

Űdv. Szeretnék venni egy kenyérsűtő gépet van kemencém meg kűrtőskalács sűtő gépem is . Arra gondoltam hogy kenyeret sűtnék kicsiben hisz mindig szárad a nyakamra ,a sűtőgéppel.kűrtőskalács tésztáját is megdagasztatnám vele. Milyn tipusu gépet javasolsz és kűrtős recepted ha volna apró praktikákkal szivesen venném..D

Előzmény: .ETNA. (41026)
E30Allrad Creative Commons License 2014.01.10 0 0 41045

Vagy,ha magyarul jooban tetszik...

http://elektrotanya.com/kenwood_bm200_usermanual_hun.pdf/download.html

 

(...a kép alatt..  Get Manual)

Előzmény: Bóta Zsanett (41043)
E30Allrad Creative Commons License 2014.01.10 0 0 41044

Szia!

Ez talán jó lesz...

http://mypdfmanuals.com/dref/2814098

Előzmény: Bóta Zsanett (41043)
Bóta Zsanett Creative Commons License 2014.01.10 0 0 41043

Sziasztok!

 

Kaptam egy Kenwood BM 200-as  típusú kenyérsütőt. Sajnos semmilyen leírást, receptet nem kaptam hozzá, csak a gépet. Kerestem itt a neten mindehol leírást, de pont ehhez a típushoz nem találok. Hasonlót találtam (350-es típust.) De mindegyik más kicsit. Főleg a kezelő gombok, ami a lényeg lenne. Ha valakinek esetleg van leírása hozzá kérem szépen, hogy küldje el számomra.

 

Még sosem használtam kenyérsütőgépet, teljesen kezdő vagyok. 

 

Köszönöm a segítségeteket előre is.

Zsanett

.ETNA. Creative Commons License 2013.12.13 0 0 41042

Szia!

 

Most látom, hogy itt is kérted, még 12.09-én írtam a másik kenyeres topikban, de ide is bemásolom, hátha benézel valahová... feltéve, hogy sürgős az otthoni sütögetés, bemásolom, hogy mit válaszoltam Neked a másik topikba:

 

"Azt googleztam:

 

http://www.clatronic.pl/instrukcje/Instrukcje/Clatronic/BBA%202864_2866_IM_NEW.pdf

 

Ez egy 73 oldalas pdf fájl, némettel indít, majd angol és a 32. oldaltól kezdődik a magyar nyelvű használati, receptekkel stb."

 

Előzmény: borostyan37 (41040)
bakibaby Creative Commons License 2013.12.11 0 0 41041
Előzmény: borostyan37 (41040)
borostyan37 Creative Commons License 2013.12.11 0 0 41040

Sziasztok!

 

Kaptam egy Clatronic BBA 2864  típusú kenyérsütőt. Sajnos semmilyen leírást, receptet nem kaptam hozzá. Ha valaki tudja merre találok ilyet kérem jelezze nekem vagy ha van neki kérem küldje el ha lehetséges és megoldható. Szeretném meglepni a családomat frissen sütött kenyérrel.

 

Hozzá kell tennem, hogy még sosem használtam kenyérsütőgépet, szóval teljesen kezdő vagyok. 

 

Köszönöm a segítségeteket előre is.

 

Üdv: borostyan37

.ETNA. Creative Commons License 2013.11.12 0 0 41039

:-)) a lustaság =  fél égészség :-))

Előzmény: _Szabolcs (41038)
_Szabolcs Creative Commons License 2013.11.12 0 0 41038

Köszönöm!

 

Pizzatészta receptem valahol volt, de mosttanában nem láttam.

A legutolsó kenyérsütőgépemben nem volt tészta program, rögtön sütött, így az utóbbi pár évben le kellett szoknunk a házi pizzáról. A kézzel dagasztást valahogy sosem volt bátorságom kipróbálni. Vagy fogalmazzunk világosan: a lustaság mindig győzött :)

Előzmény: .ETNA. (41037)
.ETNA. Creative Commons License 2013.11.11 0 0 41037

:-)) szuper, jó étvágyat! Most már csak próbálgatni kell, sokféle recept, "millió" variáció van, zöldséges, olivás, paradicsomos, tejes, tojásos, sajtos, tökmagos stb.stb.stb.:-) További jó sütögetést!

 

Egy kis kedvcsináló, mert hogy nem csak kenyeret, de tésztát is dagaszthatsz, így a pizza is sec-perc alatt elkészül:-)

1./ PIZZA tészta receptje, vastagságtól függően 2 db, esetleg 3 db pizzához (langallohoz, pomposhoz) elegendő:

240 ml víz, 460 g fehér liszt+3 evőkanálnyi teljes kiőrlésű liszt (pl. rozsliszt) 1 evők. cukor, 2 kiskanál só, 2 kiskanál gyorsélesztő. A Tészta programon készítsd, ez a mi gépünkön 1 óra 50 perc alatt van kész. Majd tedd lisztezett tepsire, vedd ketté (amíg nem használod, a másik cipót takard le egy konyharuhával), nyújtsd a kívánt formára (kerek, vagy szögletes, ahogy tetszik), kend meg ketchuppal, tegyél rá mindenféle finomságot, szórd meg oreganóval (vagy pizza fűszerkeverékkel) és reszelt sajttal, előmelegített sütőben magas hőfokon kb. 10-15 perc alatt van készen. A sajtot ráteheted úgy is, hogy kb. 7-8 perc után (félidőben) kiveszed a tepsit és megszórod sajttal, majd újabb 7-8 percre vissza a sütőbe.

2./ LANGALLO: pizza tészta, az előbbiek szerint, de: fokhagymás tejföllel kened meg, megszórod reszelt sajttal és fokhagymás olajjal megkened a kicsit felcsipkedett széleit a tésztának (miután betetted a tepsibe), majd amikor elkészült ismét átkened foghagymás olajjal az egészet és szeleteled, ahogy a pizzát.

3./ POMPOS: ahogy a langallo, de a fokhagymás tejfölre teszel szeletelt lilahagymát és kockázott baconszalonnát majd erre jön a reszelt sajt - olajjal ugyanúgy megkened a szélét (hogy ne száradjon meg a sütésnél, hiszen ide általában nem jut tejföl). Jó sok tejfölt használhatsz.

 

S ha már úgyis közeleg a karácsony, egy fűszeres-tojásos-mézes karácsonyi - nem éppen diétás - kenyér (saját "fejlesztés", a fahéjat, fűszert csak óvatosan kell használni, hogy ne legyen túl intenzív az íz), egy korábbi hsz-em bemásolom, hátha másnak is ízlene :-)) Természetes a folyadék (ebben az esetben tej) mindig annyi, amennyit a saját gépünk használatijában lévő alapkenyér receptnél írnak, az én gépemnél ez 310 ml :

 

"Viszont csináltam nagyon finom KARÁCSONYI KENYERET, vajjal, mézzel, vagy lekvárral és habos kakaóval, vagy forrócsokival nagyon finom ünnepi reggeli:-)

A sima kenyér receptet használtam, csak sima fehér liszttel.
A vizet úgy mértem ki, hogy először beleütöttem egy tojás sárgáját, majd ezt először összekevertem a mérőcsészében egy kevés tejjel, utána feltöltöttem tejjel 200 ml-ig (a mérőcsészében) és még adtam hozzá 110 ml vizet. Tehát a sima kenyér receptje szerinti 310 ml folyadék jött ki összesen.
A 2 evőkanál cukron kívül plusz 3 evőkanál mézet is tettem bele.

A sípolásnál szórtam bele cukrozott narancs és citrom-héjat (készen vettem Lidl-ben), egy kevés  őrölt fahéjat, a készen kapható mézeskalács fűszerkeverékből is egy keveset, ja és darabosra tört diót. Szép színe lett a fahéjtól és jó illata a fűszerektől. Lehet beletenni mazsolát is, vagy őrölt szegfűszeget stb.stb."

Előzmény: _Szabolcs (41034)
.ETNA. Creative Commons License 2013.11.11 0 0 41036

Igazán nincs mit, remélem sikerül kiválasztani a legjobbat, azért majd a vétel utáni tapasztalatokat írd meg itt is:-)

Előzmény: szcsgbr (41032)
firmitudo Creative Commons License 2013.11.10 0 0 41035

Szia szcsgbr!

 

Ha még aktuális: nekem KM 3323 van 2. éve. Nem kevés kenyeret dagasztok vele és én egy szempontot vettem nagyon figyelembe a kiválasztáskor. A gép két kilora van méretezve én viszont kilosnál nem csinálok nagyobbat...szóval túl van méretezve a gép, így nem kínlódik, nem melegszik túl, szóval ha minden igaz hosszabb élettartamú lesz.

 

Üdv...egy nem hölgy ;)

Előzmény: szcsgbr (41028)
_Szabolcs Creative Commons License 2013.11.08 0 0 41034

Sziasztok,

 

köszönöm a segítséget!

Tegnap meg is érkezett a gépezet, fel is avattam egy alap "M" kenyérrecepttel.

Élesztőből kapott port (jobb a békesség), lisztből viszont a BL55 Germelyit (ez nemrégiben akciós volt, van belőle itthon még 10 kiló).

Az eredmény tetszett. A tegnap 7-re kisült kicsi kenyér maradéka ma este kilenckor még éppen hogy csak kezdett száradni, és finomabb volt, mint kellett volna lennie (elvileg nem vacsorázom, gyakorlatilag valahogy megevődött két szelet).

Azt hiszem, meg fogunk barátkoni :)

pimre Creative Commons License 2013.11.08 0 0 41033

A használati utasítás többnyelvű változatát itt találtam meg: http://mypdfmanuals.com/dref/4579834. Ez átvezet egy másik oldalra, ahonnan letöltődik. Ebben az erős kenyér a német változatban valóban stark, az angol recepteknél viszont pontosítják: strong white bread flour, type 550. Azaz erős kenyérliszt, 550-es típus. Érdekes, hogy a német ugyanennél csak annyit ír, hogy Weissmehl, Typ 550, azaz fehérliszt, 550-es típus.

Előzmény: _Szabolcs (41027)
szcsgbr Creative Commons License 2013.11.08 0 0 41032

Szia,

 

Köszi a segítséget :-))

 

A helyzet az,hogy nem hártány, ha nincs szeletelő  mert olyan gép van ami mindenféle ilyen funkcióval rendelkezik.

 

Körülnézek az általad említett helyeken és majd meglátom.

 

Mégeygyszer köszönöm.

Előzmény: .ETNA. (41031)
.ETNA. Creative Commons License 2013.11.07 0 0 41031

Szia!

 

Egyiket sem ismerem közelebbről (sajna), kíváncsiságból megnéztem az árukereső oldalon, ahol sajnos csak a Clatronic-hoz érkeztek vásárlói vélemények. Ennek a teljesítménye - 1000 W -  pl. nem rossz, de ez speciel csak kever és dagaszt, nem bővíthető (pl. zöldségszeletelő rátéttel stb., feltéve, hogy ez is szempont ) . . . 

Clatronic vélemények:

http://www.arukereso.hu/konyhai-robotgep-c3404/clatronic/km3323-p41108672/velemenyek.html#reviews

 

Van, aki hátrányaként említi, hogy nem tapadásmentes a bevonat és hangos .... míg más, éppen a zajszintet hozza fel előnyként:-) Egyszóval ki kell próbáltatni (ha megengedik) a boltban . . .

 

Sajnos a többiről nincs vélemény ..., de hátha még jönnek majd itt is válaszok a kérdésedre, addig is itt az árukereső linkje, hátha még nem nézelődtél ezen az oldalon, jó kis összehasonlító elemzést végezhetsz, mert minden tulajdonságukról részletesen írnak:

 

http://www.arukereso.hu/konyhai-robotgep-c3404/?st=Dagaszt%C3%B3&gclid=CJXk_u_H07oCFUSS3godkEsAUA

Előzmény: szcsgbr (41028)
.ETNA. Creative Commons License 2013.11.07 0 0 41030
Előzmény: .ETNA. (41029)
.ETNA. Creative Commons License 2013.11.07 0 0 41029

Szia!

 

:-) az "erős" kenyérliszt kifejezés gondolom németből "fordított" kifejezés, az én használatimban is ez szerepel.

 

1./ A BL55-ös liszt teljesen rendben lesz, de a BL 80-as a "klasszikus" fehér kenyérliszt. A legjobb a Nagymamás kenyérliszt - legalábbis az én tapasztalatom szerint. Persze, ha jó a recept (arányok!) és minden hozzávaló minősége is megfelelő, akkor igazából tök mindegy, hogy milyen lisztet használsz. Ezt majd úgyis kitapasztalod a gyakorlatban. Vannak átmeneti időszakok, amikor némelyik lisztfajta minősége nincs éppen a toppon - erről itt és a másik kenyeres topikban is többször beszélgettünk.

 

A kezdeti sikerek érdekében - szigorúan csak a biztonság kedvéért - szerezz be BL80-as lisztet (pl. Auchan, Interspar stb.)

 

A gépem használatijában az alapkenyér receptjében 560 gr liszt szerepel, mindig vegyesen készítem be: 400 gr fehér és 160 gr teljes kiőrlésű rozsliszt, nálunk ez az arány vált be.

 

2./ A friss (kocka) élesztőt is szívesen "látja" a gép. Kétféle módon szokták használni: vagy szárazon rámorzsolni (távol a sótól, ami ugye megöli), vagy kb. két ujjnyi tejben+pici cukor felfuttatni és ezt önteni a lisztre (ill. ahogy a használati utasítás hozzávalók bekészítése részben szerepel). A gépem elvileg 1,3 kg-os (Hausmeister), a normál kenyér 560 gr lisztet javasol, ehhez az adaghoz egy 5 gr-os kocka élesztőnek kb. a harmadát szoktam használni, de a porélesztő kényelmesebb, mert mindig "friss" :-)) (ill. mindig van itthon).

 

Sok sikert!

Előzmény: _Szabolcs (41027)
szcsgbr Creative Commons License 2013.11.06 0 0 41028

Üdv Hölgyek!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni :-)

 

A gondom a következő: - szeretnék vásárolni a kedvesemnek egy robotgépet, ami dagaszt és mixer funkció is van benne.

A neten bögészve ezeket találtam, amelyek felkeltették a kíváncsiságomat:

 

Moulinex QA205 Masterchef

 

Clatronic KM 3323 robotgép

 

Unold 78511 tálas mixer

 

Klarstein Bella Argentea konyhai robotgép, 1200 W, 5 literes

 

Nos...enyhén tanácstalan vagyok, hogy melyik lenne a megfelelő ezek közül, vagy esetleg más alternatíva is érdekelne.

 

Előre is köszönöm a segítséget :-)

_Szabolcs Creative Commons License 2013.11.06 0 0 41027

Üdv Hölgyeim,

 

hogy a kedélyek megnyugodjanak, szaporítom az ON hozzászólásokat :)

Pár olcsó kenyérsütőgép után most rendeltem egy Pana ZB2502-es gépet, és jó technokratához méltóan még megérkezés előtt átnéztem a használatit. Két kérdés merült fel eddig bennem:

  • minden sűrűn "erős" kenyérlisztet emleget a leírás. Eddig sima BL55-ös liszteket használtam (esetleg rozsliszttel kiegészítve). Az vajon "erős" lisztnek számít?
  • a könyv a porélesztőket favorizálja. Én pedig a kockát. Fogok tudni a géppel kompromisszumot kötni?

Segítségeteket előre is köszönöm!

.ETNA. Creative Commons License 2013.11.06 0 0 41026
Köszi:-)) Tudod, "kisrendeske" vagyok, ha valakinek receptre vagy egyéb tanácsra, használatira (Hausmeister) van szüksége, úgyis írok:-) Nem tudom, még sosem próbáltam, de lehet valami keresőn szavakat beállítani? Hónapokig, évekig nincs egyetlen hsz sem, de ha a hozzászólások között megjelenik egy-egy szó . . azonnal lecsapnak:-)) Majd jönnek az ünnepi sütögetések és talán megint felpörög ez a topic is, de miért hiszi azt valaki (vagy, ha amúgy is két évente ír csak ide, miért zavarja, hogy miről "beszélgetünk"), hogy égbekiáltó "bűn", ha addig az a 2-3 ember (aki rendszeresen benéz ide) kicsit offol, bármi is legyen a topik eredeti témája... gőzöm sincs, ez nálam a szimpla, ok nélküli rosszindulat kategóriába tartozik:-)
Előzmény: Boss666 (41025)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!