Keresés

Részletes keresés

Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 265
Hölgyeim! Azt viszont egy munkáltató sem veszi tudomásul, hogy a nő az erősebbik nem. Jobban tűri a STRESZ-t, könnyebben aklimatizálódik, és nem dobja fel a pacskert 40-50 éves korában, mert a szíve esetleg megszűnik dobbanni és görcsberándul!
Most lehet, hogy a ffiak ellen beszéltem? Pedig ezt tudósnak nevezett emberek mutatták ki.
Vah úr Creative Commons License 1998.10.21 0 0 264
Aranytündérbogaraim, Kishugi Te is,

nem azért költözöm, mert figyelnek, egyszerűen 3 felnőtt nem túl jól viseli az egy légtért és az eltéri bioritmust, ami ugye a generciós gep miatt adott. Szóval ezért. Másrészt, nem figyelnek anyámék, csakhogy náluk lakom, tehát látják mikor jövök haza, megyek el.Más lányok tabunak számítanak anyuéknál.Fúj, extra rrrrude. Mondtam, hogy diszkréten csinálok mindent, tehát nem adok okot a féltékenységre, azt hiszem.
Vikoca, kishugi, ha rászánom magam, hogy barátnőmből feleséget csináljak, akkor már remélem eljutok egy olyan erkölcsi szintre, ahol nem kóser a félrecicerézés.Remélem.
Addig meg ugatgatok.;-)))
Vah úr

vikoca Creative Commons License 1998.10.21 0 0 263
Meggymag szivem,
a fonokod egy...
Netan megkerdezhetned tole, mire alapozza. Szerintem marhasag, nem jobb munkaero a ff. Pl. a nok turelmesebbek - ugye ez egy csomo esetben elony.
Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 262
Meggymag Szivem! Nem hánytorgatom neked felfelé a poligámiát, de mit szól hozzá Yzy?
Szerintem az diszkrimináció, hogy ugyanazon munkáért Te kevesebb lét kapsz. Sajnos azonban ez nem egyedi dolog! Hogy kik és miért csinálják ezt? Hmmm... Próbapert nekik, a nyakukba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Meg ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGOT!
A katonásdit ne tessék felhánydigálni, mert most már szinte csak félig van meg a gyerek, aztán a kiskatona ledobálja magáról a katonaszerkót! Bezzeg a mi, vagy az idősebb társaink idején....
Egyébként meg teljesen nagy marhaságnak tartom a mostani katonásdit. A régi rencerben ott igen. Ott férfit barkácsó_tak szinte mindenkiből. Nem voltak táborilelkészek, meg jogok, meg két nap bevonulás, oszt irány lehet hazamenni.
vikoca Creative Commons License 1998.10.21 0 0 261
Draga Mindenki!

Igaz, hogy komplexebb a hazimunka, de ez csak 1 pelda volt. Lehetett volna az is, hogy beallitani az a gepet, hogy vegye fel az esti filmet.
Arra akartam kihegyezni a dolgot, hogy olyan munka, amire igazabol mindenki kepes, de a "te dolgod".

Allasszerzes: szerintem egyertelmuen fiuknal a for. Pl azert is, amit itt a gyesrol targyaltunk; a fiatal lany eseten a munkaado szamit ra, hogy 3-5 ev gyes+szulesi szabival kell szamolni, + majd a no lesz a gyerekkel is betegallomanyban. Ugy ertem, hogy nem a Banya-tipusu csaladszerkezetre szamitanak.

Ez nem jo dolog, nem orulok neki. Viszont!!! Nem is varom el, hogy egy csapasra eltunjon ez a hatranyos megkulonboztetes. Hogy ilyesmi miatt ne keruljenek hatranyba a nok, azt szerintem ugy lehet elerni, ha a BAnya-tip csaladmodell terjed.

Uff.

Meggymag Creative Commons License 1998.10.21 0 0 260
A ffiak egyértelmüen jobb helyzetben vannak állásügyben. Egyszer letudják a katonaságot, mi meg bármikor szülésre adhatjuk a fejünket.
Az én fônököm úgy gondolja, hogy a fiúk jobb munkaerôk, csoda, hogy alkalmazott. Ugyanazért a munkáért mégis kevesebb fizut kapok, mint a ffiak. Meg még hálás is lehetek...
vikoca Creative Commons License 1998.10.21 0 0 259
Vah Batya!

Az hogy ferias-e hazakoltozni, azon mulik, mi motival ra.

Az pedig, hogy normalis-e ha feltekeny attol, hogy azert koltozol mert nem akarod, hogy a szuleid elmodjak neki, kivel es milyen gyakran... reserol normalis, de ez offtopik. Kiveve, ha osszevontuk mar ezt a temat a noiesseggel :-)

Amugy meg mindenki tuggya, hogy csapodar fitalember vagy. Ami nem is nagy baj, felteve hogy idoben lehiggadsz.

Meggymag Creative Commons License 1998.10.21 0 0 258
Na tessék, Öki!
Eddig arról papoltok, hogy nem olyan nagy baj a poligámia, most meg a szememre veted!
Ezt kellett megérnem!!!
;-))))

Vah úr,
gondolj arra, hogy nagyfiú vagy már.

Vikoca,
ismét igazat szólsz. Mégis nagy szám, hogy a srácok némelyike házimunkázik.

Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 257
Vah Úr Barátom! Téged a barátnőd így lenyomozttatott? Hogy vette rá a szüleidet a kémkedésre?
Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 256
Vikoca Drága! Köszi emilt megkaptam!
No azért a videó bekapcs, meg a házimunka defekt közt van némi nemű különbség. A házimunka sokkal komplexebb tudomány!
Oly korban említettük a Gyest is, meg munkavállalást is. Nos Hölgyeim! Állásszerzés ügyében mik a meglátásaitok? Miért és ki van előnyősebb helyzetben?
Vah úr Creative Commons License 1998.10.21 0 0 255
Kedvesdrága Asztaltársaim,(Kishugi, Te is)

Tény, hogy tavaly visszaköltöztem anyámékhoz, ami 27 évesen nem túl férfias, de novembertől ismét szólóban nyomom, amit barátnőm enyhe féltéssel szemlél, nem azért, mintha nem lennék önellátó( mikrófőzés, mosogató- és mosógép stb. kezelése), hanem, ugyebár az anyám és apám, szóval Ők a barátnőm számára beépített kémek, akik fiúk majd minden lépését figyelhetik. Namost ezalól a megfigyelés alól kerülök ki, ez a féltés tárgya, normális ez?
Hiszen a barátnőm szerint is csak nagy a szám, és ugye amelyik kutya ugat, az nem ...
Vah úr

vikoca Creative Commons License 1998.10.21 0 0 254
Kedvesek!

Szerintem is aki ferfi a talpan, az nem ijed meg a hazimunkatol. Jo, lehet hogy megijed, de tulteszi magat rajta. Meg az is, akit anyuci nem ugy nevelt. Pl az en parocskamat ugyancsak elkenyeztettek otthon, volt is ebbol kisgondocska, mert nekem meg derrogal hogy szobalany legyek. De aztan megertette, hogy biza ez ugy van, ahogy mongyatok. Es ettol nagyon ferfias, mint mondottam. (En meg nagyon noiesen tudok fat vagni, es villanyt szerelni.)

Ja, azt a hatartalanul fellengos mondatot akartam megereszteni, mely szerint a ff-nal az "en nem csinalok hazimunkat, mert az a nok dolga" ugyanaz, mint a noknel a "nem tudom bekapcsolni a videot"-effekt. Nem t'om, egyetertetek-e.

suLTan Creative Commons License 1998.10.21 0 0 253
Vikoca Kedves!
Köszi a támogatást Vah úr kopaszodása ügyében. Tényleg úgy gondoltam ahogy te értelmezted.

Fóka Kedves!
Na, a gyerekek bedobása "övön aluli ütés" volt:))))) Oké, szerintem is ők prioritást élveznek. A családi béke megőrzése valamint a tűzhely és egyebek lángjának (ld.őrizd a lángot) megőrzése még nem jelent abszolút önmegtartóztatást.

Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 252
Meggymag Drágám! Az nem poligámiára való hajlamot tükröz, hogy egyszerre ketten?
(Yzy,Öki)-))))
Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 251
Yzy Barátom! Azt meghiszem, hogy pilláznak rád a nők, mert tényleg nem általános jelenség egy ffi vasalóval a kezében. De azért van ilyen is.
Kéz és lábtörést a hegyekben. Gondolom annyira mehetnéked van, hogy ez a magyarázata a kétszer elküldött ugyanazon szövegnek. Vagy csak a nyomaték kedvéért-))))
Meggymag Kedvesem! Ha feleségül nem is...-)))
Majd alkalomadtán küldök dokumentációt a vasalásról.
Meggymag Creative Commons License 1998.10.21 0 0 250
Öki, Yzy!
Hozzám jöttök feleségül?
Ezt látnom kell a saját szememmel!
;-)))))))))))))))
yzy Creative Commons License 1998.10.21 0 0 249
OFF

Keves topic-lakók!

Ma igazán rövid voltam, kezdődik a hosszú hétvége, ideje egy kis ffiasságot belevinni a zéletbe’, nagyon hiányozni fogtok ott a hegyekbe’, de komcsi,

yzy

ON

Még csak annyit akartam mondani, hogy:

utálok vasalni, különösen inget. A többi jöhet és IMHO a házimunka miatt sokkal ffiasabbnak érzem magam, a nők meg teljesen elképednek, ha megtudják, hogy én illlyen önnálló gyerek vagyok, mondhatni féltékenyen figyelik, mert ez a szemükben deviáns és gyanús viselkedés.

szasztok

yzy Creative Commons License 1998.10.21 0 0 248
OFF

Keves topic-lakók!

Ma igazán rövid voltam, kezdődik a hosszú hétvége, ideje egy kis ffiasságot belevinni a zéletbe’, nagyon hiányozni fogtok ott a hegyekbe’, de komcsi,

yzy

ON

Még csak annyit akartam mondani, hogy:

utálok vasalni, különösen inget. A többi jöhet és IMHO a házimunka miatt sokkal ffiasabbnak érzem magam, a nők meg teljesen elképednek, ha megtudják, hogy én illlyen önnálló gyerek vagyok, mondhatni féltékenyen figyelik, mert ez a szemükben deviáns és gyanús viselkedés.

szasztok

Meggymag Creative Commons License 1998.10.21 0 0 247
Na, az jutott eszembe, hogy ez a GYES ez valahol nagyon nem jó, de az a naiv ideológia sem, amit hirtelen felindulásból gyártottam. Sajnos csak a levegôbe beszélek, mert ebben nulla tapasztalatom van. Oké, tudom, csendben maradtam volna, okosabb maradtam volna...
A másik a Banyakedves által felvetett téma szerintem nem általánosítható. Van olyan talpigférfi, aki nem venne mosogatórongyot a kezébe, és ez azért van, mert már az anyukájuk szoktatja ôket úgy, hogy kíméli ôket a házimunkától. Ez ugyancsak egy félreértelmezett társadalmi sallang, nesze neked Egyenlôség...A fiúktól azt várják el anyáik, hogy tudjanak kocsit szerelni meg halat pucolni, a lányok meg gyereket nevelni és fôzni-varrni. Egy ideális házasság képlete...
Tisztelem a kivételeket.
:-)))
Ja, és üdvözletem a késônjövöknek!
Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 246
Sőt ínyenc vagyok, ebből kifolyólag főzőcskézni is szoktam!
Hölgyeim! Nem tud valaki egy jó csigapörkölt_receptet? Hmmm....
Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 245
Pusszantás Banya Kedves!
Hasonlóképpen vagyok jó magam is! A kis törpe meg rajong értem. Érdemes volt "megdolgozni"-)))) érte!
Nem szoktam kétségbe esni, ha teszem fel otthon a kezeim közé kerül a porszívó, mosogatni is szoktam. Sőt! Vannak olyan ruházatok, melyeket nem engedek a feleségemnek vasalni -> Olyan nadrágok, melyekben él van. Azt inkább magam szeretem elrontani. Meg aztán így elkerülöm azt a fajta zsémbeskedést, hogy "hogyan vasaltad ki drágám a nadrágomat?!"
Szóval azt hiszem ettől még nem esik le a karikagyűrű a kezemről. Ettől férfiatlannak tűnök? Van egy-két kollégám, aki ezekben a helyzetekben inkább látványosan olyan fontos teendőkbe kezd, mint pölö: újságolvasás, fotelba bele TV bekapcs. Az asszony meg had görnyedjen! Este meg csodálkozik, ha az asszony kiterül.
yzy Creative Commons License 1998.10.21 0 0 244
Mosogatás rulezzzzz

Én egyedül élek és úgy gondolom, hogy sok nőnél háziasabb vagyok, sőt mosogatni imádok. De én a folyatós típus vagyok, úgyhogy lébe nem nyúlok.

Éljen a sok haj :))))

Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 243
Szia Meggymag! Említést tettél arról, hogy egy csomó dolog eszedbe jutott. Úgyhogy most ne fogjad vissza magad!!! Halljuk!
banya Creative Commons License 1998.10.21 0 0 242
Kicsit hézagos vagyok ma, de Malackám (7 és fél éves leány típusú gyermekem) kissé beteg, így itthon vagyok vele. Tegnap a párom maradt itthon, ma én. Mikor ez először fordult elő és betelefonált a dolgozójába, hogy bocs, ma ő a gyerekes, picit furcsán néztek rá a férfikollégák, de azóta hozzáedződtek. A párom az első naptól fürdette Malackát, tette tisztába, stb. Aztán gyakran ő hozta/hozza haza bölcsiből, óviból, suliból. Nagyon meg6ó látvány, amint a nagy lakli ember kézenfogva andalog hazafelé a kicsivel, bevásárolnak, közben megbeszélik az élet nagy dolgait. A zuram ettől - ha lehet - még férfiasabbá vált számomra. Gyönyörű, amikor a kislányával cirmog! Néha még féltékeny is vagyok rájuk!
Nálunk is szóba került, hogy esetleg ő marad GYES-en, de aztán máshogy alakult.
Még az is előferdül, hogy azzal a két szép, erős férfikezével mosogatóvízbe nyúl! Sőt, kimos. Nem mondom, néha lázad, de nem a férfiasság látszatának hiánya miatt, hanem merő lustaságból!
Uraim: férfiatlan-e a házimunka?
yzy Creative Commons License 1998.10.21 0 0 241
Sziasztok,

későn kapcsoltam be ma magam, megpróbálom a topicot utolérni.

Úgy nézem, ma csak figyelni fogok, mint nyúl a bozótban, mert ez a GYES, Svédo, biztosítás és szoptatás-téma nekem ne fekszik :)))

Viszont ami a révbeérés-külső változása témát illeti, van véleményem.

IMHO a ffaik többsége hajlamos arra, hogy miután révbeért (nem feltétlen házasságba), elengedje magát. A nők is. De a ffiak a szignifikánsak. Gondolom ez amiatt van, hogy a vadász-hímből elejtett vad lesz, akinek már nem kell a tollaival díszelegni, mert hát hódítania sem kell. Szerintem ez jellemző, ám baj is. Ha elhagyjuk magunkat, akkor lemondunk arról, hogy hódíthassunk, ami kétség kívül jól jöhet a páromnak (ezért nem bánja sok nő és ffi, ha a párjuk ezt teszi), hiszen ez az ő esélyeit erősíti. Ám ha fittek és csinosak maradunk, akkor kivívhatjuk a párunk ellenszenvét, de csodálatát is. (Vajon miért csinosítja magát?) Tehát itt is mindenki maga döntheti el, mit tesz, én asszem, hogy nem kellene magunkat elhagyni, mert azzal lemondunk saját magunk egy részéről.

Meggymag Creative Commons License 1998.10.21 0 0 240
Köztetek hát, újra!
Megnyugtat, hogy nem csak nekem kell dolgozni néhanapján, hanem Nektek is.
Vah úr!
A kopaszodás ROPPANT férfias, ne aggódj! Az elhízás inkább Rajtad múlik.
Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 239
Vah Úr! Jómagam is a rövid hajat részesítem előnyben, bár most már elég trehány vagyok, mert 2,5 cm-t veri a hajhosszom. Úgyhogy most már elég rendesen belekap a szél. Az öltönyhordással nincs semmi gondom, igaz nem szeretem és csak akkor veszem fel, ha nagyon muszály. Nem tudom m'ér, mindig olyan feszélyezetté válok, ha öltöny van rajtam. Elismerem, bizonyos beosztásokban, meg munkahelyen ez kell, ez van előírva és ez is a célszerű viselet. Azért ha tehetem, inkább belesüllyedek a szürkeségbe: farmer, sportcipő, stb...
A hajviseletemet nem azért választottam ilyenre, mert szimpatizálnék valamelyik csoporttal, csak praktikus. Megmosom, húzok a fejemen törölközővel egyet előre, egyet hátra és már mehetek is.-))))
Vah úr Creative Commons License 1998.10.21 0 0 238
Öki, mester,
köszönöm. Voltam már borotváltfejű is, még azelőtt, hogy nagyon elterjedt volna rossz fiúk körében, mert rühelltem volna, ha egybemostak volna mindenféle gengszterrekkel. Ja, meg öltönyös muksó Vah úr, akinek nem valószínű, hogy sok szakmai sikerben lenne része tarkopaszon. Szóval ennyi, igazából "civilben" mindig sapó van a fejemen, csak szépruhában vagyok fejbőrmutogató.
Vah úr
Öki Creative Commons License 1998.10.21 0 0 237
Üdvözletem Vah Úr!
Ne csüggedj! A hajhullás, illetve a kopaszodás a férfiasság jele. Oka: a tesztoszteron nevű hormon. (kivétel a korábban említett fejbőrbetegségek és az öröklött dolgok ) Nálad szerintem a tesztoszteron a ludas, úgyhogy hajrá!
Vah úr Creative Commons License 1998.10.21 0 0 236
Vikoca, kishugom,
el e gondúkottá e má,
hogy iszol egy unimukkot? Másik kérdésem, hogy mivel Te indítottad a topikot, talán kicsit több mellébeszélés is megedgedett? Szerintem, bár a téma( az eredeti és csatolt részei)is roppant népszerű. Gratula.
Vah úr

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!