Azért mert én így gondolom! Van munkám, megélek belőle jól, kaptam a sorstól valamit ami egy csodálatos dolog, én nem kérek érte semmit, hogy továbbadjam... Ha ez téged zavar és nem érted a miértjét, akkor még nem tartasz ott, hogy érdemes lenne elmagyarázni...
Igazából az ár nem határozza meg a jóga értékét. Szerintem.
Ha megnézed a mai árakat, hogy mennyibe kerül 10 alkalom, akkor talán elgondolkodsz azon, hogy ezt hányan nem tudják megfizetni... (megsúgom, sokan, nagyon sokan!!)
S itt a valódi jóga oktatásra gondolok, nem egy kis wellness tornára....
Én nem szeretném megfosztani azoktól ezt a nagyszerű dolgot, akik nem tudják megfizetni.....
Majd Tigristomi ideírja, hogy milyen egy hülye vagyok szerinte:-DDD ....A saját, elég nagy és sok évet felölelő tapasztalatom átadása is sokaknak jött jól, hidd el.. (ha nem hiszed, akkor is így volt) S bizony én sem gazdagodtam meg belőle, lévén ingyen oktattam mindig is!
Ezt nem értem, miért kellene ingyen oktatni. Attól, hogy vmi ingyen van, attól még nem lesz jobb.
Mint ahogy attól sem lesz rosszabb, ha pénzért van.
Igazából az ár nem határozza meg a jóga értékét. Szerintem. Vagy értékes az a jóga, vagy nem. Az, hogy az ingyen van, vagy pénzért, vagy sok pénzért,
az teljesen mindegy. Mondjuk sokan jobban értékelik azt, amiért sokat kell adni. De igazából, független a minőség és az ár.
Sokszor viszont, ha nem kér vki pénzt, akkor nem is tud olyan körülményeket teremteni a gyakorláshoz.
De igen. Nagyon fontos és egyáltalán nem mindegy, hogy miben bízik és miben hisz az ember. A világon ez a legfontosabb. Mindent ez határoz meg, múltat s jövőt, egyaránt. Az, hogy most, mit hiszel.
A hit és a nem hit között, a közöny és az érdektelenség van... tehát a nem középutas tudatmező :)
Az útra az Istenbe, a jóba vetett hit kalauzolja az embert. Semmi más :) A nem hit útját pedig a közöny övezte és kövezi ki, ami totális apátiába, reménytelenségbe és kiúttalanságba sodorja a humanitárius lényt(...) No nem azonnal, persze, mert az ördög először is a fejlődésbe és haladásba vetett hit csalfa reményével áltatja és kecsegteti és kábítja és altatja el az embert, főleg a megvezethetőbb ostoba fajtát. Ez is egyfajta hit, de ugye nem nehéz belátni, hogy ez nem a jóba, hanem a bizonytalan jövőbe vetett hit, ami alapvetően azon a tévedésén alapul az embernek, hogy majd az unokáinknak jobb lesz :))))) Na, ez az ostoba ember hite, barátom :) Mert hite az ostobának is van, hogyne volna :)
Csak míg az ostobák hite az ördögatyától való és azt az ördög adja, hogy valahogy túléljenek, addig az értelmesekét, na mit gondolsz, arany barátom, az értelmesek hite hunnan van? :)
Az a gond Veled, hogy megrögzöttként hajtogatod a véleményed olyan dologról, amit csak nagyon nagyon felszínesen ismersz!
Én magam a kérdéseidre hoztam egy csomó választ, hoztam gyakorlati példát, magyaráztam elméletet, de mindhiába, mint ha meg se hallgatnád...
Nem kell egyet érteni vele, de a társadalmi hasznosságát firtató kérdésedre elég lenne azt mondani, ha valamit betesznek a SOTE egyetem és klinikai tanulmányok sorába, akkor abban azért van valami hasznos.... Ez az egy mondat elég lett volna...
Igazából érdemi párbeszédet ugye nem akarsz, csak meg akarsz minket győzni a saját vélt igazadról??? Vagy mi a célod?
nem tudom mit olvastál össze tőlem azokról a valakikről, de az a felszínt képezi...
Ha megnézel egy képet valakiről, pl. előadásakor, civil járókelőként, netán otthonában..., van valami az arcukra írva, testtartásukban, gesztikulációkat se felejtve, a személyiségük jellemzőiként...., na ez a felszíni olvasat, majd könyveik, tevékenységeik, tetteik belső útmutatása, nyilatkozatai, beszéde, stb.....
Leírtad már egy csomószor, hogy mit gondolsz róluk. Innentől ez már nem csak a te titkod. Nem tudsz titkot tartani és még azt se veszed észre, hogy kikotyogod őket??? :)
Ne mondja semmit a TM-ről, eleget tudok hidd el erről a módszerről..., átverésnek tartom, gyenge embereket nevel ki, függő embereket, ami egy idő után csak pótszerként üzemel... !