Én kedvezményként a metálfényt és a risztót kaptam. Ezt ha így kiszámoljuk nincs 4% sem, de azért ne felejtsük el, hogy a kevezmény mértéke nagyban függ az autó felszereltségi szintjétől, milyen hitelt veszel föl (kp-t nem nagyon szeretik) és persze a kereskedőtől is. Sajnos én ettől többet nem tudtam kialkudi ezen a felszereltségi szinten. Ha az EX-et választom, akkor kb. 300e Ft-ot engedtek volna. Nekem ez az árfekvés is már bőven a betervezett határösszeg fölött van (1.4 benyásat akartam eredetileg), de mindig is ilyen autóra vágytam, így belevágtam.
Én két vidéki helyről kértem ajánlatot. Mindkettő szinte forintra ugyanazt az ajánlatot adták, úgyhogy azt választottam, amelyikről már sok jót hallottam. Bp-i kereskedőket megmondom őszintén meg se próbáltam, lehet, hogy érdemes lett volna, de szinte meg se fordult a fejemben. A többi vidéki lehetőség meg vagy túl messze lett volna, vagy olyan a kereskedés, hogy szinte rögtön kifordultam onnan.
Azért így is elégedett vagyok, igaz, "csak" 6% kedvezményt kaptam (az EX felszereltségen felül csak metálfényt és vonóhorgot kértem).
Na megpróbálom mégegyszer, ha most sem sikerül, ez a fórum motor tényleg szar. manuálisan: http://www.startgumi.hu/steelsearch.php?b=496 és talán hivatkozással:KIA acélfelni
Az információm szerint a 15" lemezfelni minden felszereltségi és motortípusnál felmegy a helyére, ez alól csak a 2.0 dízel a kivétel! Az információmat alátámaszthatja a következő link:<a href="http://www.startgumi.hu/steelsearch.php?b=496" target="_blank">KIA acélfelni</a>
Tegnapelőtt érkeztek meg, tényleg méretpontos, kissé lágyabb, mint az univerzális, amit a kocsival vettem.
A rögzítési pontoknál hártyavékony a gumi egy körperemen belül ezt kell átbökni,(vagy türelemmel sniccerrel kivágni) és pontosan passzol a rögzítési ponthoz. Nem csúszkál egyáltalán, de ez köszönhető a méretpontosságnak is.
Hát utólag, már úgy gondolom, érdemes egy napig szellőzetni, mert elég strandpapucsszaga van egy-két napig ,én örömömben rögtön behajintottram őket, aztán szaglálhattam... de ma már 3 nap után például abszolút nem éreztem.
Futár hozta, szállítással együtt volt 7800ft , nekem megérte ( a gyári netto 15ezer től indul, ha jól tudom..)
Hát, nehezen született meg a döntés, de megrendeltem. cee'd 1,6 CRDI SW EX ilm + Elektromos csomag plusz. A döntést nagyban befolyásolta, hogy egy napra kaptam egy bemutatóautót, igaz egy 5 ajtóst , de CRDI-t, és egy elég jó ajánlatot is mellé. Januárba vehetem át. Majd csak kibírjuk valahogy.
Na ezt én is tudom tanúsítani! Kb egy hete van fent a Dunlop Wintersport 3D! Nagyon korrekt igaz még csak vizen tudtam próbálni de ott kifogástalan! Mentem vele pályán 160-at hangja semmi, vizes úton féktáv mint a nyárigumié, és nem egyszerűen nem tudtam vízra futtatni (lehet volt egy kis bátorság hiány is, de 90-95-ig nem fut fel a vízre) ezeken a jó nyomvályús magyar utakon sem!
hasznos oldalt találtam a netten , sokunknak talán jól fog ezt tudni Ha az ET értéke az eredetihez képest CSÖKKEN, akkor a felni belső és külső pereme is KIJJEBB kerül. Ha az ET értéke NŐ, akkor a felni külső és belső pereme is BEJJEBB kerül.
Szerintem neked szerencséd van a téli gumival, mert csak négy 15-ös acélfelnit kell venned. Én is végigolvastam a fórumot és úgy emlékszem "Díler"-nek is simán felment a 15-ös felni a 16-os helyett. Nem hiszem, hogy más lenne pl. a féknyereg mérete különböző felszereltségi szinten.
Sajna még mindig nem tudtam átvenni az autómat. Állítólag valami regisztrációs adatlap hiányzik (e nélkül nem tudják levizsgáztatni), amit még nem kaptak vissza a központtól, pedig a verda már két hete a szalonban van és a pénzügyi dolgok is több mint egy hete lerendeződtek. Most már tényleg nagyon türelmetlen vagyok!
Segítségeteket szeretném kérni. 1 hete rendeltem egy ceedet, ami 205/55/R16 alufelnivel fog érkezni. Nekem a régi autómról megmaradtak a 185/65/R15 téligumijaim. Úgy láttam, hogy az LX felszereltségű a kisebb gumival érkezik. Kérdésem a következő: Ha veszek 15* acélfelnit ceedre(Ezt fel tudom rakni a 16* helyére? Kicsit láma vagyok ehhez.) és rárakom a kisebb gumikat, akkor megoldodhat a téligumi problémám, vagy vennem kell 16* acélfelni és 205/55/R16-s téligumikat?
Visszaolvastam jópár hozzászólást, de erre nem kaptam érdemi választ.