Keresés

Részletes keresés

-boneheaD- Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1747
Dohi:
jó, hagyjuk...
Abban mindenesetre igazat adok h bár elég sok topicot nézegetek/olvasgatok itt az Indexen, messze ez a legbarátságosabb!

iffy:
nem véletlen a "hasonkategóriájúság" :) ugyanis direkt nem akartam - csöpp iróniával - olyan témákat felhozni mint a Szaturnusz légköre, ill. Bach jelentősége a zenei életben, mert voltképp koontz is horror (vagy thriller, mind1), ezért "válogattam" ezeket a témákat. (remélem mindenki levette hogy nem gondoltam komolyan, csupán ironizáltam - legalábbis próbáltam.....)

Jó, ha a 'bátran offolhatunk' korszakot éljük, akkor én is könyvajánlózok:
olvassatok Lovecraftot! Teljes neve mint már mondtam H.P.Lovecraft, és antikváriumokban, ill. egy Silverland nevű boltban lehet kapni könyveit......horror, amolyan 'gothic horror'. Hogy ez pontosan mi ne kérdezzétek :) Olyan darkos, jellegzetesen lovecrafti az egész, nem lehet összehasonlítani Kinggel. Mindenesetre tényleg érdemes olvasgatni tőle is!

Hogy on is legyek:
mikor is lesz Atlantisz gyermekei a moziban? Amerikában kijött már?
Mondjuk engem leginkább a magyar bemutató érdekelne....:))

Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1746
Szerintem sem gond ha masrol is beszel az ember, nemcsak arrol amit a topic "hirdet". Peldaul en rendszeresen osszejarok egy termeszetbarat tarsasaggal, de fura lenne az ha egesz hetvegen - vagy heten - mikor egyutt vagyunk, csak a fakrol meg a madarakrol beszelgetnenek. Nem. Szobajonnek mas dolgok is, es ez igy jo. A Topicot nem mint egfalyta torvenyt kell ertelmezni, MARPEDIGITTMASROLNEMBESZELHETSZ!!!

... folyt.

Előzmény: -boneheaD- (1737)
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1745
En a Korbacs olvasasa utan kezdtem el fantasy konyveket olvasni. Nagyon jo konyv!!!
Előzmény: Törölt nick (1728)
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1744
OFF

Neha jolesik egy kicsit masrol is beszelni :).

ON

A konyvboritok!!! En pl nagyon kedvelem az olyan boritokat, amelyek dombornyomassal keszulnek. Az USA kiadvanyoknal eloszeretettel hasznaljak ezt a modszert. Az mellesleg miert van, hogy ha egy konyv kiadasra kerul egy orszagban, akkor uj boritot kap. Az amerikai SK, vagy DRK konyvek boritoi szerintem nagyon el vannak talalva. Nem tudom miert kell lecserelni. Talan mert azokat kulon copyright vedi? Kulon jogdijat kellene fizetni ertuk? Olcsobb ha inkabb "Szabo Janossal" rajzoltatnak valamit.

Előzmény: -boneheaD- (1723)
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1743
Ja, igen-igen :). Az is duplan van meg.
Előzmény: Törölt nick (1722)
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1742
En is szoktam hasonlokat csinalni. DRK Teli Holdja nem az Anubis gondozasaban jelent meg elsonek, de kesobb ok is kiadtak. Termeszetesen mindket kiadas a polcomon van :).
Harminc konyv??? Ez igen!!! Jo etvagyad van :).
Előzmény: Dohi (1714)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1741
:o)) én sem mertem megkérdezni az árát
Előzmény: Dohi (1738)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1740
az is klassz, hogy kenyelmesebb neked az skhq-n nezelodni, mint a polcodon :)))
mert a polcom otthon van, én meg itt. a skhq meg szintén itt.:O)) én sem emlékezhetem ám minden boritóra.;O)
Előzmény: Dohi (1738)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1739
a) H.P.Lovecraft kitűnő horroríró műveiről is beszélhetünk,
c) persze King cimborájának, Peter Straubnak is van pár könyve,
d) nomeg ott van még a már említett Clive Barker,
e) ezen kívül Poe is írt pár remekművet!

na beszéljünk má ezekről is, engem nem zavar...ellenben borzasztóan érdekel.:O)) a vb viszont nem. ;o))
szerintem igaz hogy a cimhez képest off, de egyébként nem...mert ezek mind mind hasonkategóriájuak. van aki king-nek a példaképe, van akinek king a példaképe...szóval megfér a topikban hellyelközzel.:O))

Előzmény: -boneheaD- (1737)
Dohi Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1738
hali!

iffy (vagy offy? eh, ez eleg gaz szovicc volt, sorry ;)): ugy tunik, a maszk ellentetben all a latomassal, aminek csak a vege jo (ugy-ahogy). a cujonak meg valoban van egy frissebb kiadasa, nalam meg nincs fent, de az europakiado.hu-n, vagy a librinel biztos. az is klassz, hogy kenyelmesebb neked az skhq-n nezelodni, mint a polcodon :))) barker egyebkent horror, bar nehol inkabb fantasy, vagy dark fantasy, vagy mi. az ejszaka gyermekei es a pokolkelto csuuuuuuuucs, a karhozat kozepes, a tudas x. konyve szar, a korbacsot meg nem olvastam.

pooh: klassz :) en a gyerekkorom konyveit a pinceben tarolom bedobozolva. amik meg most is bejonnek, azok persze maradtak - tok jol nez ki a king, koontz, barker, stb. es a rengeteg scifi mellett egy kullancs, a kalozkapitany, vagy a szivacs baltazar elrablasa (delfin konyvek rulez :))
az egy kotetes tom hanks-es usa kiadasu green mile-t en is lattam, az arat nem mertem megkerdezni :) torturaval en is hasonlokeppen - szerencsere a holtsavomat sikerult lecserelni anno egy europasra :)

szamoca: ebed a gotham cafeban a cime (lunch at gotham cafe). magyarul a sotet szerelem cimu horrorantologiaban jelent meg, es szerintem iszonyu szar :)

sti: varunk vissza! :)

bone: szerintem pont az klassz ebben a topicban (vagy bmely masik "belterjesben"), hogy nem csak az adott temaban tudunk dumcsizni. persze ha itt mindenki csak kinget szeretne, semmi mas kozos kedvenc nem lenne, akkor ertheto, hogy azokat mashol vitatjuk meg, de igy csak csaladiasabb a legkor szerintem. a koontz topicot meg ezert a par hozzaszolasert minek feltamasztani? meg igy sokkal kenyelmesebb, meg hatha valami king-only egyent is sikerul "megteriteni", stb. hogy miert nem kinget olvasok? mert felallitottam egy hulye sorrendet, miszerint a legjobban erdeklot a vegere, elobb a kevesbe erdekesnek tunoket, es igy king a legvegere kerult. raadasul ironkent kategorizalok, tehat nem ugy csinalom, hogy pl. a tom gordont most, mert szarnak tunik, aztan masokat es vegul dark tower 4. ezt valszeg senki nem erti, de sebaj :)

es akkor meg OFF-abb :) jonathan kellermant ismeri itt valaki? a magyar konyvklubnal jelent meg 4 konyve (egszakadas, mefiszto-keringo, hamis szeretet, pokhalo), de mar evek ota semmi uj :( ezekben a foszereplo egy pszichiater, akinek van egy zsaru haverja meg egy baratnenije, es termeszetesen mindenfele erdekes kalandokba keverednek. szerintem nagyon klassz mind a 4, ugyhogy ha nincs mit olvasnotok, rajta! :)

huh, ez megint szep hosszu lett, sorry!

-boneheaD- Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1737
zsanna:
nézd, én is tisztában vagyok vele h a topic már mennyire "belterjes", csak szvsz azért van az indexen annyi fórum, hogy mindent a maga helyén....ennyi erővel lehetne egy darab topic a kultúrában pl Könyvek címmel, aztán abba MINDENféléről lehetne írni - más kérdés h eléggé káosz lenne.
Dohi:
nem dühöngök. direkt kulturáltan fogalmaztam meg a kérésemet, szted nem? nem aszontam hogy "b.zz, rohadjon szét az egész csürhe banda hogy offolni mertek a sk topicba", hanem egyszerűen elmondtam a véleményem.
1, ha van koontz topic - igaz halott akkor miért nem lehet feltámasztani?
2, jó, de talán Te is érzed hogy ez igencsak eltörpül.....
A Christ azért kezdem most mert egy olyan könyvet olvastam eddig _ami_nem_King_és_nem_akarok_offolni_ , és egyszerűen most kerül rá sor. Nemsokára. Ha már itt tartunk, te miért nem Kinget olvasol a hyperion vagy mi helyett? :)

Ha titeket ennyire nem zavar az off, akkor ezennel megnyitnám az új témaköröket, melyekben várom véleményetek:

a) H.P.Lovecraft kitűnő horroríró műveiről is beszélhetünk,
b) de akár Kafka írásait is elemezhetjük,
c) persze King cimborájának, Peter Straubnak is van pár könyve,
d) nomeg ott van még a már említett Clive Barker,
e) ezen kívül Poe is írt pár remekművet!

(vagy értekezzünk a vébéről?)

Lehet válogatni!

Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1736
szia Sti! :O))
jó nyarat, sok kinget.:O))
Előzmény: Sti_ (1735)
Sti_ Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1735
Most nyárra elbúcsúzom tőletek:-((((
Legyetek szorgalmasak King ügyben, el ne süllyedjen nekem a topic!!!
Majd valamikor szeptemberben újra felveszem a fonalat.
Addig is:

STEPHEN KING RULEZ FOREVER

Sti_

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1734
félig leszek off.
Barker Korbácsáról, ezt olvasom a hátoldalon:
"Barker bizony fölöttünk áll, jó magasan. Nyilván aludtunk az elmúlt tíz évben." Stephen King
Előzmény: Lord Iffy (1729)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1733
nyugodtan írjál, jó a cím.
Előzmény: szamoca_1 (1732)
szamoca_1 Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1732
irnek neked emilt, jo a cimed? nem akarok ugyanis offolni, de van 1 fontos kerdesem (legalabbis nekem fontos).

hogy on legyek, megvettem az Atlantisz gyermekeit spanyolul, na annak nagyon szep a boritoja, meg vegzek 2 konyvvel, aztan nekiugrom. miert van az, hogy kulfoldon sokkal szebbek a king-boritok? vettem anno par eve egy novellaskotetet, king stilusu irok novellaival, az is igenyes volt, abban volt 1 King iras, amikor a kavehazban megvadul a pincer, a cimere mar nem emlexem sajna. tudja azt valaki?

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1731
és hogy On legyek

Nekem a Halálsoron borítói sem tetszettek annyira, sokáig nézegettem hogy mi is van a képeken
Láttam a Könyvhéten most az angol nyelvű kiadását, 1 kötetben volt és Tom Hanks volt az elején.

A Holtsáv nekem Albatrosz kiadásban van na az nagyon ronda... sárga és valami 70-es évekbeli pasi fényképe van rajta. A Tortúra sem tetszik, mert az sem EK... nem tudom mi, de annak meg fehér a borítója, tehát nem illik a többi közé az sem.

Előzmény: TnS (1726)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1730
én is féltem tőle elöször... végül is nem rossz, de Kingnek közelébe se ér természetesen. milyen is? annyit tudok róla mondani van sok vér benne meg sok szörny is :oD a Korbács jobb és más mint a többi könyve amit tőle olvastam... igaz itt korábban már többen irták hogy nekik nem tetszett
Előzmény: Lord Iffy (1729)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1729
és jujj de off. majd kapunk a fejünkre.:O)))

clive barker milyen stilusú? már régóta szemezek vele...de nem mertem bevállalni.:O)

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1728
Kingen kivül nagyon sok minden, az összes Koontz, Robin Cook (na őt abbahagytam 2-3 éve, az olvasást és a gyűjtést is), Ken Follett jó sok, Clive Barker jó pár (most fejeztem be a Kárhozat-ot, az Éjszaka gyermekeit és most éppen újra olvasom a Korbácsot) John Sandford (összes magyarul megjelent) na és a vegyes polcok: van krimi polcom (jó sok Agatha Christivel) Leslie L. Lawrence csak 3-4 db, de az egyik dedikált. van horror polcom nagyon vegyes vágott, és van egy polc amin filmes könyvek vannak pl: Harcosok Klubja, A kéz amely a bölcsöt ringatja, Egyedülálló nő megosztaná, stb. stb. stb. Rejtő Jenő összes.
most olvastam nem rég az eredeti Dracula történetet is az is tetszett.

és alul amik ifjúságomból vannak összegyűjtve, delfin könyvek (legalább 2 méter:O), pöttyös, csikos sorozat hátigen ezek nagyon lány regények, de a történelmi személyekről szólókat imádom most is belőlük. az összes Gárdonyi G. regény.

azért vagyok büszke a könyveimre, mert mindet olvastam egytől egyig, van amit többször is. és szeretem apu Háborús regényeit is.

jujj de hosszú voltam :o))

Előzmény: Dohi (1725)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.13 0 0 1727
reggelt.:O))

akkor már meg sem merem emliteni, hogy off de kiolvastam a maszkot.:O)) döbbenetesen gyenge vége volt, azthittem valami jó kis szavtos gyilkolászás...:O)) a végén kivül egyébként élvezetes volt olvasni..

és végre ON.:O))
kedvenc boritóm?!
dohi, az uj boritásu cujo...amelyiken egy roti van?! :-DDDD fúúúúj. vagy van azóta ujjabb? (esetleg egy német törpepincser képével? ;O))

a borzalmak városa (európás) egész jó, bár nekem a másik van..a tóparti kisértetek is remek...sőt még a sokat szidott tom gordon is.:O))
ugyláccik nekem a rémisztő tájak jönnek be.
az iccakai müszak is jó, meg a rémálmok és lidércek. sőt nekem a világnagy strand is teccik.:O))
közben nehogy azthigyétek hogy kivülről fújom a boritókat, másik ablakban dohi oldalát kukkolom.;O)

TnS Creative Commons License 2002.06.12 0 0 1726
Legjobb borító szerintem A rémkoppantóké, és a Világnagy strandé, a leggyengébb talán A remény rabjaié.
Dohi Creative Commons License 2002.06.12 0 0 1725
hali!

tns: ugy tudom, a libabor-konyvek gyerekeknek irodnak. persze attol meg (vagy eppen ezert) lehet, hogy klasszak.

pooh: asszem az uj kiadas is ugyanugy szukits, mint az elozo, csak - szerintem - szarabb boritoval. egyebkent neked mik vannak meg a polcodon kingen kivul? :)

zsanna: klassz, azzal elleszel egy ideig! a baratnenim most kezdte az azt - a tom gordon utan feludules lesz neki :)

bone: ne duhongj mar! :) legalabb irogatunk, meg ha nem is mindig kingrol - szerintem belefer. egyebkent 1, van koontz topic, csak halott es 2, te is offoltal az ep2 konyvvel ;) (mellesleg jo szar, de legalabb gyorsan megvoltam vele). es mi az, hogy csak most fogod kezdeni a christ?! ;)

boritok kozul nekem az uj kiadasu cujo tetszik, de klassz a maecenas-fele tuzgyujto is. ami nem tetszik, az a nekem meglevo tortura, a nem jon szememre alom es a konyvklub-fele bilincsben. hirtelen ennyi, mert nincs kedvem kihuzogatni a konyveket, gondolkodni meg plane ;)

zsanna Creative Commons License 2002.06.12 0 0 1724
Az OFF-hoz: én viszont úgy gondolom, hogy nem nagy baj a viszonylag sok offolás. Ugyanis a topic már elég "belterjes", és nagyjából ismerjük már egymás ízlését. Mivel azért állandóan nem lehet King-et olvasni, én speciel szívesen veszem olyan emberek véleményét, akiknek már ismerem az ízlését. És erre is igen kíváló ez a topic, ha éppen a King-témából kifogytunk.

Az On-hoz: ezen még nem gondolkodtam. Így hirtelenjében azt mondanám, hogy a borítókat nem igazán terjeszteném fel valami különdíjra. úgyhogy általánosságban az véleményem, a tartalom jobb, mint a forma. De azért majd végignézem a könyvespolcomat.

-boneheaD- Creative Commons License 2002.06.12 0 0 1723
Emberek, nem lehetne befejezni a -szinte folyamatos- offolást?
Bocs, nem kötekedni akarok, a világért sem, de olyan uncsi egy King topicban állandóan Koontz-ról olvasni....:-/
Elhiszem hogy jó író, de talán épp ezért nem lehetne neki nyitni egy külön topicot?
Kösz.

Hogy l1en vmi Kinges téma is, amiről itt talán még nem volt szó:
a King könyvek borítójával meg vagytok elégedve? Melyik tetszik, melyik nem?
Szvsz a Tóparti Kísértetek marha jó, meg a Titkos ablak... is, de pl az Állattemetőé elég gyengus.

Jah, amúgy ha kiolvastam az episode II-t, akkor asszem magamhoz veszem a Christine-t! :)

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 1722
nekem is a rossz hely a no1 :o)) a túlélőről annyit, hogy tavaly ismét kiadták, másik könyvkiadó és mikor kiolvastam jöttem rá hogy hopsz nekem ez már meg van sőt már olvastam is :O)))

Ja és elkészült az új könyvespolcom... hát már majdnem tele van ez is.

Előzmény: Dohi (1719)
zsanna Creative Commons License 2002.06.11 0 0 1721
Dohi! Kingtől a Végítélet lesz a következő, ma hoztam ki a könyvtárból. (Még nem végeztem a Koontz-okkal, de jövő héttől bezár a könyvtár 3 hétre, és gondoltam, így a hét elején még megcsíphetek valami érdekeset. Sikerült!)

Iffy: nagyon ajálnom. Igaz, csak egy kis könnyed csukló-gyakorlat, de én szétröhögtem az agyamat. Egy szingli csaj nyűglődéseiről szól, egy-két úton biztosan jól fogsz szórakozni.

TnS Creative Commons License 2002.06.11 0 0 1720
Üdv.

Valaki olvasott már R. L. Stine Libabőr sorozatából ? Csak azért kérdem, mert a borítók elégge ponyva jellegre utalnak.

Dohi Creative Commons License 2002.06.11 0 0 1719
hali!

mint emlitettem, en epp hyperiont olvasok es nagyon tetszik, de az itt nagyon off, mert scifi ;) koontz-tol keress ilyeneket, hogy a rossz hely (szemelyes kedvencem), rejtekhely, idegenek, a tulelo... huh, most nezem, kb. ennyi a kozel 30-bol, amire gondolkodas nelkul ravagom, hogy rulez. a francba, azt hittem, kedvelem koontz-ot ;)

ja, akit erdekel, a vizsgam meglett, viszont hetvegen voltam konyvesboltban, es igy mar vegkepp sehogy nem ferek a polcomon :)

Előzmény: Lord Iffy (1718)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.11 0 0 1718
fogalmam sincs. amit ajánlotok.:O))
ha tetszik, talán veszek egy másik koontzot is. elvégre nem lehet csak kingeket gyüjteni.:O)))
Előzmény: Dohi (1717)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!