Igazábol az a kérdés Meriva A 2004 enjoy Y17DT külső hömérséklet érzékelö 53fokot jelez vissza a digitklimának odavág hütésre és az a kérdés hatásal vane a motordiagnosztikára??? Merhogy megtáltosodtak a lovakis.....
Azért ha valami hangot ad az előbb-utóbb kopik is nekem utoljára az F Astra csinált ilyet igaz az az egy autó volt amivel több mint 100 E. Km.-t. mentem.
Akkor még a motor előtt volt az öninditó könnyebb volt hozzá férni egy 3mm-es furatot készítettem a bendix házán és ott WD 40 t fújtam be és egyből meggyógyult.
A furatba egy kis lemezszavart hajtottam be, hogy mégse legyen ott egy luk, még 40000 Km t elment hiba nélkűl.
A fotón látható csatlakozó ami szét van húzva 11,12,13,14-es pontjai mihez tartoznak,mit vezérelnek vagy mit kapcsolnak?Ezek az A oszlopnál találhatók.
Én sosem szedtem szét emiatt. Egyszer volt benne szénkefe cserélve, de azt nem én csináltam. Utána is olyan marad, ha bejött a hideg. Talán a zsír lehetett benne olyan fagyos alkat :)
Valami ilyesmire tippeltem én is. Ha nincs tőle baja akkor nem szívesen bolygatom meg. Elsőre indítja az autót, nem erőlködik csak van egy kis hangja. Melegen meg sem nyikkan.
Olyan, mintha a bendix beragadna, és nem tudna visszaugrani,amikor már beindult a motor? Nekem a Merivával nem volt még ilyen, de Suzukim volt 8 évig és minden télen ezt csinálta. Probléma nem volt belőle a 8 év alatt.
A hidegek beálltával arra lettem figyelmes, hogy hidegindításnál az önindítótól (vagy környékéről) fémes hangot hallok. Ez kb. 1-2 másodperc. Olyan mintha a szerkezet alaphelyzetbe állna vissza, csak valami miatt szorulna. Lehetséges a feltételezésem, és volt-e másnak is ilyen problémája? (Z14XEP)
A párosítást nem a program végzi. Ha a telefonodat párosítottad az eszközzel, akkor jelenik meg a program menüjében, mint kiválasztható adapter. Később már nem kell sem párosítani, sem kiválasztani. Nálad valami android bug lehet.
Egyébként kedvet kaptam hozzá, hogy újra nekiálljak beállítani a Torque-t. Most ott tartok, hogy az elfogyasztott üzemanyagot szinte 100%-os pontossággal írja, viszont az átlagfogyasztást nem. Ezen még hangolok, szerintem jó lesz az is. Annyira megtetszett a progi , hogy megvettem a pro verziót. Alig több, mint ezer Ft.
- a régit kipróbáltam, tűzhelyen forróvízben és tökéletesen működött
- folyamatosan szükségem van az autóra és ha kiszerelem az újat, hogy visszavigyem a boltba cserélni egy másikra, addig nem tudom használni az autót, hacsak vissza nem szerelem a régit és akkor megint szedhetem szét a cseredarab beszerelése végett
.. igen jártam úgy, hogy annyira elázott hogy összeesett, alig tudtam kiszedni, de szerencsére erre is van megoldás, a savanyúság kiszedő fa csipesz, kárt nem okoz, szerencsére, benyomódni nem nagyon tud, nem száguldozok már, viszont a melegtől kiszárad mindig a papír, de mint mondom be tud szorulni,mostanra, 3mm vastag fehér plexi lapot használok de gyors megoldásnak a kartont ajánlottam...
.. ja és igen nekem is eltört a pálca tartóm a motorházban, és szépen lett csinálva talp neki ráillesztve a megmaradt bepattintós rész és szépen fel lett csavarozva a helyére, vagy a jobb első lámpa egyik műanyag konzolja hiányzott, így vettem, rezgett a lámpatest, nos oda is készítettem egy támasztékot hiszen a hossztartón ott unatkozott két tőcsavar minden funkció nélkül, a veteránozás, sokszor készteti az embert gondolkodásra, mielőtt pénzt ad ki valamire..
.. valahogy erre felénk nem vesznek vissza semmit, ha valakinek szűksége lenne egy termosztátra hirtelen, ne fogja vissza magát van itt egy :) ...
Bár nem értem, hogy miért nem vettél ha nem más gyárit, nincs ilyen gond. Nekem spec. unixból van, és hibátlan. Kb. 2km múlva már langyosat fúj, és 8-10 km után üzem meleg a motor.
Opeléknál bármilyen alaktrészt lehet rendelni, venni. Pl. Csergő.
Az én Merivámban így néz ki a termosztát. A csövet feltöltöttem vízzel, és azt tapasztaltam, hogy viszonylag sok víz átfolyik rajta zárt állapotban is, ezért szétszedtem. A spiáter házból könnyedén kiszedhető a hőre mozgó belsőrész. Amikor szétszedtem láttam, hogy a kúpos ülék, amin a szeleptányérnak tömíteni kellene megkopott, egyenletlen a felszíne. (Ezt a részt jeleztem piros nyíllal) Ezt a felületet szabályoztam fel forgácsoló géppel. Összeszerelés után tökéletesen elzárta a víz útját, kb 1 perc után csöppent.
FIGYELEM!!!
A képen nem látszik a rugós tányér másik vége, ami 3mm-es átmérőben végződik és a házban fúrt furatba illeszkedik. Ezt a furatot csak annyival szabad mélyebbre fúrni amennyit a kúpos felületből leforgácsoltunk, ez kb. 1-2mm.
Ha esetleg van valamilyen fejlemény TID ügyben, szívesen olvasnám!
Azt fel tudom ajánlani, hogy ha Budaörs felé jársz, szívesen odaadom az enyém, talán azzal működik, de szerintem itt valami más hiba van. Próbáltam 5 féle szoftvert, de már a párosításnál elakadtak, a Torque-ot nem vettem még meg...
Fogyasztásra a sebességmérő/Litres Per 100 km (instant) és a (Long Therm) kijelzőt adtam hozzá.
Az alábbi képen, gépháztető kitámasztójának a tartója látható. Sajnos eltörött, szerintem már más is járt már így. Lehet ilyet egyáltalán valahol venni?
Időközben megoldódott a termosztát probléma. Az újat vissza vittem a boltba, ahol visszaadták az árát. A régit felújítottam, és kiválóan működik. Kb. 5 perc alatt fűt és 85-90 fok között "tanyázik" a mutató.
Csak jelzem, hogy óvatosan a kartonpapír hűtő takarással. Idővel elázhat és menet közben be préselődik a hűtő lamellák közé. Nézzél rá néha, hogy milyen állapotban van. Bár amilyen tél van eddig ez nem árt neki. =)
..helló lehet hogy megköveznek a többiek itt az oldalon, de szintén így jártam, csak 1.6-al, cseréltem újra a termosztátot, és az eredmény ugyan az a mutató marad a 80C-hez közelebb a meleg meg nuku, a régi termo kimérve pont 92C-nél nyit,úgyhogy vissza a szoci autók megoldásához, szépen eltakarom a hütőradiátort, erre pont megfelel a pizzás doboz, mert a karton befér a klima- és a motorhűtő közé,-2Cig csak a felét, alatta 2/3-át, vagy ha csak melóba megyek (7km) az egészet, igaz az alsó motor takarom hiányzik, igy gondolom alulról kap elég léghűtést a blokk külseje, illetve vidéken járok így a pesti dugók nem érintenek...
Próbálgattam a Torque-et és hosszabb idő után valóban közelebb áll az igazsághoz, ennek ellenére azt mondom,hogy nem használható. Folyamatos haladásnál pl 1500-as fordulaton mindig 0.0l-ert ír, pedig nem csak gurulok, nyomom a gázt.
Van viszont egy kis reménysugár. Találtam egy lengyel srácot, aki olyan elektronikát készít, amivel az alsó sorban ki lehet íratni íratni jó néhány dolgot, többek közt a fogyasztást is, a régi fajta (pupos) TID kijelzőn. Most tárgyalásban vagyok vele, még árat nem tudok.
Én csak hosszabb utakon használom az ELM327-es olvasót, amúgy kiteszem az autóból. Napi szinten, ilyen 5 perces óvodajárat esetén nem sok értelme van. Egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy milyen a vezetési stílusom (hát?!), és lejjebb tudom-e vinni a fogyasztást. Rájöttem, hogy óvatosabban kellene bánnom a gázpedállal, de mivel eddig cégautóim voltak, kicsit nehéz átszokni...
Szerintem semmiképpen ne hagyd a szélvédőn a telefonod, de még a tartót se! Több ismerősöm autóját törték így fel, főleg áruház parkolóban, meg étterem előtt.
Dehogy sértesz, nem is annak veszem. Örülök, hogy másnak nagyobb tapasztalata van és megosztja.
Lehet, hogy igazad van, és tovább kellene használni. Én azt hittem, hogy ez nem fog nekem működni. Van olyan 2ezer forintos ODB2-es cuccom, mint amit írtál(van vezetékes is), meg van olyan telefon is, amit mindig a kocsiban tarthatnék, mert már használaton kívül van. Viszont nem merem a szélvédőre tapasztva hagyni. Pár éve karácsonykor valamelyik városban egy unatkozó suhanc vagy 10 autót feltört az autórádiók miatt. Ha ezt meglátják, be is verik a szélvédőt. Kirakosgatni meg elég macera, nem? Te hogy használod?
1.6 Benzin-esem van. A Torque nekem már 1 éve működik, most épp 1.8.62 azt hiszem.
Remélem, nem sértelek meg okoskodással, de próbáld meg a programot nullázni, talán valami régi mérés zavarja az adatokat. Nekem is eleinte >100 volt az érték, aztán 20 km után beállt a helyes érték. A mértékegység L/100km, vagy km/L?