Illeskese leadott egy csapatot, ami szabálytalan volt! Módosított ugyan verseny kezdés előtt, de azért ne tegyünk már úgy mintha meg sem történt volna a tévedése! Az 5-ös szabálypont egyértelműen kimondja, hogy a módosítások is cserének számítanak, ő pedig az egyik Stochot Morgensternre cserélte!
Azt hiszem a szabályzat elég világosan van leírva, nem hiszem, hogy ez még plusz magyarázatra szorulna. Még egyszer mondom, a szabályt nem én találtam ki, csak alkalmazom (és szerintem jól). Mivel a szezon elindult szabálymódosításra nincs lehetőség! A nyári gp előtt szavazás tárgyát képezheti majd jövőre, ha felvetődik ez a probléma!
Amúgy én téged értelek, de te is értsd meg, hogy a szabály az szabály, még ha számodra (illetve bárki számára is) félreérthető az értelmezése!
tehát ahogy írod a 771. hsz érvénytelen nevezés volt, ami azt jelenti, hogy mintha meg sem történt volna. Nulla, zérus, nem? Olyan, mint ha ott sem lett volna!
a 797-ben már jó volt a tippsor, ergo ott kezdődik a 7 lehetőség. Az általad beírt szabályok szerint ez szerintem tök egyértelmű, csak te nem alkalmazod jól!
Már rá jöttem, hogy az első 8 sor (Normal 0 21 false ... stb.) miért tűnik fel minden egyes beillesztésnél. Sajnos ez a 8 sor mindig ott lesz az elején, ha nem Word-ből illesztem be a szöveget csupán bemásolom...
Legközelebb megpróbálok erre odafigyelni..., mert engem nagyon bosszant!
Hamarosan indul a 2013/14. évi Prémium játék! Az első verseny a hétvégén, Kuusamóban lesz. Meg van a 18-as mezőny, mely alább olvasható! A Prémium Vk helyszínei, valamint a mérkőzések párosításai legkésőbb csütörtök estig a topikon lesznek!
Illeskese merő figyelmetlenségből 2x szerepeltette csapatában Stochot. A játékszabály 1-es pontja alapján szabálytalan volt a nevezés! Idézem:
1.5 fő ugrót (se többet, se kevesebbet) kell megvásárolni a rendelkezésre álló pontokból. Amennyiben a csapat értéke nagyobb a megengedettnél, a nevezés érvénytelen, ha kisebb, az nem probléma. Ha 5-nél kevesebb/több ugró kerül nevezésre akkor is érvénytelen a nevezés.
Tehát a nevezése érvénytelen volt, amit a verseny kezdéséig módosított, így a játékban részt vehetett. De a játékszabály 5-ös pontja a következőket is kimondja, idézem:
5. Bármely hozzászólásban történt csere kötelező érvényű a tippelőre nézve! Cserét nem lehet feltételhez kötni (pl.: indul vagy sem az adott ugró a következő versenyen), és nem lehet visszavonni sem! Az első határidő (november 24, Klingenthal - egyéni) előtti esetleges módosítások is cserének számítanak!!! Tehát kéretik jól meggondolni az első csapatot!
Anno e játék kitalálója, ottisz hozta meg ezt a szabályt, én csak alkalmaztam zéró tolerancia elve alapján, ezt pedig az alapvető szabályzat 1-es pontja alatt olvasható:
1. A tippek érvényesítése zéró tolerancia elven működik, ami azt jelenti, hogy a topikra beérkezett tippek az alábbi szabályzat szerint lesznek értékelve, ami minden esetben irányadónak számít!
Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy a játékszabályt újból olvassa el (ha eddig nem tettétek, akkor ajánlom figyelmetekbe) és nagyon figyelmesen olvassa el mindenki tippjét, csapatát mielőtt azt a topikra beküldené! Fantasy és Hagyományos tippjátékban alkalomadtán egy elírt betű is érvénytelenné teheti a tippjét! Szóval egy picivel nagyobb odafigyelést szeretnék kérni Tőletek és nincs ilyen kellemetlen szituáció!
A csodacsapat szabályzatban még így verseny kezdés előtt pontosítom a játékszabály 3-as pontját, miszerint cserélni az ott említett verseny hétvégék és versenyek alatt még a harrachovi sírepülő vb egyéni és csapat, valamint a Sochiban rendezendő olimpia normál és csapat versenyek között sem lehet majd!
De igen, csak elbizonytalanított, hogy adjak-e le tippet a verseny kezdéséig (ha lesz) vagy sem. Aztán úgy döntöttem mégis csak adok le tippet a zsűri meeting végeredményétől függetlenül, úgy gondolom így fair veletek szemben!