Ne meséld már be nekem, pánikszoba építés kell, polgári repülőre dupla személyzet, légi marsall, rakétaelhárító rendszer kell, de a hátárt felesleges őrizni.
Szerinted állandó fokozott védelemben kell lennie mindenkinek, mert ez lenne a békére való törekvés, hiszen a szomszéd, függetlenül attól mik az erőviszonyok, megtámadhat?
Az ukránt először a meg nemtámadási igéretekkel leszereltették, majd felruházták orosz szakadárokkal és azt a látszatot keltették, hogy az ukrán lelőtt egy civil utasszállítót.
A palesztin terrorista módon megtámadta Izraelt, majd amikor ez elbukott népirtással vádolta(-ja) egy megrendezett korházi rakétázással, amelyben állítólag 500 ...
Hagyjál már ezzel, még a szokásos "háromszor állj vagy lövök" is elfogadhatóbb lenne.
Nincs hová menni. Bármit terrorista központnak/raktárnak/rakétakilövőnek/... lehet nyilvánítani és megy a légicsapás a nem kiüríteni képzelt területen is.
Sokan nem tudnak vagy már nem is akarnak elmenni délre.
Az emberekkel az a baj, hogy nem mindig azt teszik amit mondanak nekik.
Százezrek maradtak, és szerintem már most is túl sok a járulékos veszteség, amivel te nem számolsz, de akinek a szimpátiáját korábban élvezted, annak nem mindegy.
Tartalékos katonák ezrei válaszoltak arra a felszólításra, hogy fegyverrel védjék meg Izraelt. Több száz nő is csatlakozott, hogy harcolhassanak a Hamász fanatikusai ellen. A MailOnline-nak nyilatkozó bátor katonák között van olyan, aki a háború előtt stewardess-ként, más tudományos kutatóként dolgozott, de akad olyan is, aki éttermet vezetett.
A MailOnline-nak nyilatkozó férfiak és nők mindannyian letöltötték a 32 hónapos kötelező katonai szolgálatot, de válság idején a zsidó állam védelmére kell fegyvert ragadniuk.
Az izraeli El Al légitársaság légiutas-kísérője vagyok" – mondta a 22 éves, Tel Avivból származó Tamar a MailOnline-nak, hozzátette: "Általában európai és észak-amerikai járatokon dolgozom. De most visszatértem a hadseregbe. Hadnagy vagyok. Ez az első harci bevetésem és készen állok arra, hogy megvédjem Izraelt ".
A 32 éves haifai kutató, Jonathan a legtöbb idejét azzal tölti, hogy mikroszkópon keresztül az emberi evolúciót vizsgálja, most pedig tagja annak a csapásmérő osztagnak, amely a Hamász elpusztítása érdekében a Gázai övezetbe vonul.
A 22 éves jeruzsálemi Shoham a következőket mondta a MailOnline-nak:
A női bajtársakkal erősebbé válik a hadsereg. Kevesebb a tesztoszteron, kevésbé intenzív, inkább olyanok vagyunk, mint egy család. Én a parancsnokomat "anyámnak" hívom".
Ha jól gondolom ott élsz, és sejtelmed sincs, hogy miért. Titeket ez egyáltalán nem is érdekel? Majd egyszer kivizsgálják és kalap kabát? Netán a többi határ is ennyire volt védett?
Jonathan Elazari közlegény, 20 éves Alon Shavot-ból, két hónapja jelentkezett a Cherry Unit-ba.
Simchaten Tora a kiképzőtáborból szabadságon maradt, és nyaralni ment a déli katonai előkészítő táborba, ahol a sorozás előtt tanult.
A szirénák a felkészítő diákokat és a sok vendéget a védett térbe menekítették, ahol mindannyian összegyűltek, míg később reggel
tisztán hallatszott az ajtókon túl arab nyelvű harci hangok és sikolyok.
Egyértelmű volt, hogy itt vannak a terroristák, és megölik a polgárokat.
Jonathan természetesen nem volt fegyvere, de nem tudott segíteni, de elment harcolni velük.
„Acél ököllel tartotta a fiút” – írta Yoram Taharlev az Isten legendája című dalában.
És pontosan ezt tette Jonathan Elazri. Kimentek a védett térből, kövekkel a kezükben harcolni a terroristák ellen.
Odakint súlyosan megsérült egy rendőr, nem tudta aktiválni a mikro tűs fegyverét, egy olyan fegyver, amit Jonathan természetesen nem ismert.
Egy fegyverrel, amit valószínűleg egy kint talált terrorista holttestéből vett el. Fogta a fegyvert, felment az épület tetejére, és, terroristákat kezdett ölni.
Egy napig eltűntnek tartották, mígnem megtalálták a tetőn vörös gyökérszandáljában, az övébe szorult kommandós kés, körülötte sok hátizsák bizonyítéka a hosszú csatának.
Mit akarhatnék? Példával elmondtam, hogy a látszat mindig csalóka. Hitler szövetségeseket gyűjtött. Persze nem örök időkre, az orosz pedig erővel és v. fondorlattal sorolta föderációba az általa szükségelt területeket. Az emberek közben oroszosodótak. Hogy a keveredések közben mi a valódi származásuk, sokan nem is tudják, v. kibogózhatatlanok. így aztán legjobb nekik, ha orosznak vallják magukat. Az ukrajna körüli és belső oroszosodás mesterséges, mert ma a legnagyobb ütemben folyik oda az oroszosodottak betelepítése.
Antiszemitizmussal vádolják a Pennsylvaniai Egyetemet nyíltan Izrael-ellenes előadók meghívása miatt.
Több egyetemen elítélhető módon biztosították támogatásukról a palesztinokat, a Harvardon például a terroristák által használt siklóernyőket ábrázoló röplapokkal. Emiatt Izrael leggazdagabb embere és felesége lemondott a Harvard igazgatótanácsában betöltött pozíciójáról.
A CNN tudósításai szerint elsőként Ronald Lauder, az Estée Lauder kozmetikai világcég egyik örököse, a Zsidó Világszövetség elnöke jelezte, hogy nem támogatja tovább a Pennsylvaniai Egyetemet, ha annak vezetői nem lépnek fel határozottan az antiszemitizmus ellen.