Róma-szenvedély topik mellékleteként nyitottam ezt a topikot, hogy minden, ami reptérről bejutás, buszjegy és RomaPass, szállás és hasonlók itt legyen. Az összes infó részletesen megtalálható a http://roma-szenvedely.eu/ oldalon is. Az "őstopik" így remélhetőleg megmarad azon témáknak, melyek Róma történelméről, felbecsülhetetlen kincseiről és a Róma iránti szenvedélyről szólnak. Ha itt megtudtál minden gyakorlati tanácsot, nézz be oda is, hogy megtudd, más mit szeret Rómában.
Ha BIG-et veszel, az érvényes bármikor bármire a na 24-ik órájáig. De ha csak sima BIT a jegyed, az kizárólag a buszra, trolira, villamosra érvényes 75 percig, a metróra NEM! Ott csak 1 útra használhatod, ha 2 perc, ha 30, de csak 1 vonalra, 1 irányba:-(
Szia, most jöttem haza Rómából, és a Villa Mater Redemptorisben szálltam meg, 1 főre a 2 ágyas szoba reggelivel, közös - de tiszta és meleg vízzel remekül ellátott - fürdővel 26 euró volt. Nagyon kedvesek, nagyon tiszta, gyönyörű a környezet, csöndes, nagyon szuper a közlekedés, pl. a Vatikán 5 metrómegálló (kb. 10 perc). A központ - bár Rómában ez nemigen használt kifejezés - max. 15 perc. Nézd meg az oldalt: http://redemptoris.freeweb.hu/index.htm
Nem kérték sehol a múzeumokban az életkor igazolását a 18 év alattiaknál, csak megkérdezték, hogy melyik ország (csak eu-s országoknak jár az ingyenesség).
Nekem is lenne egy olyan kérdésem, hogy ha elérem az FR1-et (pl. 22:27-est), de Ostiense-nél már nem lesz metró, mert elment az utsó, akkor ott is tudok taxit hívni? Így azért költséget spórolnék....
Az FR1 utolsó járata 23.27-kor indul, Ostiense-n és Tuscolana-n át lehet szállni metróra. Ostiense B metro, Tuscolana A metro (megálló neve Ponte Lungo)
Leonardo utolsó jára 23.36-kor indul.
Szerintem a Cotral buszokra gondolsz, egy 2007-es info szerint 4,5€ a menetdíj. A reptéren mindig látjuk kiírva, hogy honnan indulnak, de még nem vettük igénybe.
Amúgy A vonalról B vonalra átszálláskor kell váltani új jegyet?
Nem - nincsenek is kapuk a 2 vonal közti átszállásnál. Ugye a BIT az egy 75 percig érvényes jegy, átszállasra is érvényes. Abban nem vagyok biztos hogy metró -> felszíni közlekedés vagy felszíni közlekedés -> metró átszállasra is érvényes-e. Az ATAC angol nyelvû infója sztem nem egyértelmû.
"on the metro lines A and B (for one journey only, using both lines but without going out from the turnstiles)"
"In order for it to be valid, you must always validate your ticket at the beginning of your journey and when transferring onto the metro"
Sziasztok! A Wizz tegnap esti késése közel 4 órás volt. Rómából 22.05-kor indult volna, ehhez képest a már a check in-nél közölték, hogy az új időpont 01.20 lesz. Ezért a késésért adtak 1 szelet pizzát mindenkinek és 1 pohár üdítőt. A beszállókártyán a B5 kapu volt megjelölve, ehhez képest egyszer csak módosított B13-ra, csak a tájékoztatás volt "kissé" nehézkes. Az 01.20-hoz képest valamikor hajnali negyed 3-kor szállt fel a gép, akkora már mindenkinek elfogyott a türelme, leginkább szerintem azért, mert szinte semmilyen tájékoztatást nem kaptunk a késés okáról. A kapitány annyit közölt, hogy az eredeti gép defektet kapott, így a párizsi járatot kellett megvárni és jött ki végül. Ehhez képest a pénteki 40 perc csúszás semmiség volt. Jegyet tudtunk még venni, egy kis jegyárus nyitva van, mindkét vonatra árul jegyet. Metróaluljáróban mindenhol van jegyautomata, egyszerű a kezelése is, de azért némi apró valóban nem árt.
Nem akarok én "feszkót", de hát a térkép amit belinkeltem magárért beszélt. Utána még vagy 3 szor megkérdezed, amit ránézésre meg lehet állapítani.... Vagy nekem van ma alacsony szinten a türelmem?
Ostiense a vasútállomás, a Piramide az onnan pár lépésre levõ metró-megálló. Itt vannak. Igen, megáll <a href="http://roma-szenvedely.eu/index.php?page=content_shower&pageid=34&type=menu_fomenuk#fm1" target="_blank">Tuscolana-nál </a> is.